Έχει κορυφωθεί ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ; Τα 5 πράγματα του Bitcoin που πρέπει να ξέρετε για αυτή την εβδομάδα

    Το Bitcoin (BTC) εισέρχεται σε μια άλλη σημαντική μακροοικονομική εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες με ένα ευπρόσδεκτο διάλειμμα προς τα πάνω.

    Μετά την αποφυγή μιας γνωστής πλέον πτώσης κατά το εβδομαδιαίο κλείσιμο, το BTC/USD είναι σε ανοδική τάση τη στιγμή της γραφής στις 8 Αυγούστου για να αντιμετωπίσει ξανά την αντίσταση των τελευταίων δύο μηνών.

    Μπορούν οι αγοραστές να κερδίσουν; Η ορμή φαίνεται να είναι ισχυρή σε όλα τα κρυπτονομίσματα, αλλά μια σειρά από πιθανά εμπόδια βρίσκονται στον δρόμο.

    Με τα νέα δεδομένα για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, η μακροοικονομική εικόνα θα μπορούσε να ανατρέψει το status quo, ενώ οι πωλητές δεν δείχνουν επίσης σημάδια ύφεσης για να επιτρέψουν την ανάκτηση των επιπέδων άνω των 25.000$.

    Εν μέσω συνεχιζόμενων ισχυρισμών ότι το Bitcoin δεν απολαμβάνει τίποτα περισσότερο από μια «άνοδο του bear market», θα ρίξουμε μια ματιά στην κατάσταση της αγοράς καθώς ξεκινά η νέα εβδομάδα.

    Αυτοί οι πέντε παράγοντες θα πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν εξετάζουμε πού θα μπορούσε να κινηθεί η τιμή του Bitcoin τις επόμενες ημέρες.

    Το Bitcoin μένει για 2η εβδομάδα πάνω από μια σημαντική υποστήριξη

    Σε αντίθεση με τις τελευταίες εβδομάδες, το Bitcoin επέτρεψε στους traders να ανακουφιστούν στο εβδομαδιαίο κλείσιμο της 7ης Αυγούστου.

    Αντί να μειώνεται στο ή αμέσως μετά το κλείσιμο του κεριού, το BTC/USD άρχισε να ανεβαίνει συμπεριλαμβανομένου ενός εντυπωσιακού ωριαίου κεριού, στο οποίο προστέθηκαν σχεδόν 500$.

    Το κλείσιμο από μόνο του ήταν εντυπωσιακό, αποτελώντας το υψηλότερο εβδομαδιαίο κλείσιμο του Bitcoin από τον Ιούνιο – μια σταθερή διαφορά από την προηγούμενη εβδομαδιαία πτωτική τάση – όπως δείχνουν τα στοιχεία από το TradingView.

    Επιπλέον, η τιμή του Bitcoin υπερασπίστηκε τον σημαντικό κινητό μέσο όρο των 200 εβδομάδων (MA) με δύο συνεχόμενα κλεισίματα, ενισχύοντας την πιθανότητα αυτή η γραμμή τάσης να σχηματίσει τώρα την υποστήριξη. Αυτό έρχεται παρά τις πολλαπλές επαναληπτικές δοκιμές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, με το MA 200 εβδομάδων να βρίσκεται περίπου στα $22.900.

    Για τον δημοφιλές trading λογαριασμό TraderSZ στο Twitter, αυτή η μεταβλητότητα θα έπαιρνε τη μορφή μιας «μεγάλης βίαιης κίνησης», μια κίνηση που κατέληξε προς τα πάνω.

    «Ξέρω ότι είναι δύσκολο να σας πείσω ότι το $BTC έχει αγγίξει τον πάτο. Αλλά δεν μπορείτε να το αγνοήσετε. Δεν έχει σπάσει αυτήν την γραμμή ποτέ στην ιστορία», πρόσθεσε ο λογαριασμός Jibon μαζί με ένα εβδομαδιαίο γράφημα που εμφανίζει μια άλλη γραμμή τάσης ενός κινητού μέσου όρου.

    Εξετάζοντας πιθανούς στόχους, μεταξύ των 25.000 και 28.000 δολαρίων, όπως πιστεύουν οι σχολιαστές, με το Cointelegraph να αναφέρει ήδη τις προσδοκίες ενός trader για επανέλεγχο των 30.000 δολαρίων.

    Εν τω μεταξύ, αναλύοντας τα ξεχωριστά δεδομένα που διέπουν δύο εκθετικούς κινητούς μέσους όρους (EMA), ο trading πόρος Stockmoney Lizards συμφώνησε με τον Jibon σχετικά με το μακροοικονομικό κατώτατο σημείο που έχει ήδη ολοκληρωθεί για το Bitcoin.

    «Οι κύκλοι επαναλαμβάνονται. Λίγο μετά τη διέλευση των ζωνών EMA, έρχεται και το χαμηλό του κύκλου. Από εκεί, η ανοδική τάση είναι κοντά», συνόψισε στις 7 Αυγούστου:

    Τα 40.000$, αν και είναι υψηλά με τα σημερινά δεδομένα, δεν είναι επίσης χωρίς τους υποστηρικτές τους – ακόμη και ως μέρος μιας εκτεταμένης ανόδου του bear market.

    Η εικόνα του πληθωρισμού στις ΗΠΑ περιπλέκεται από την πτώση των εμπορευμάτων

    Το κύριο μακροοικονομικό γεγονός σε έναν κατά τα άλλα ήρεμο καλοκαιρινό μήνα αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

    Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα γίνει ο κορυφαίος στη λίστα των θεμάτων συζήτησης στα κρυπτονομίσματα και όχι μόνο στις 10 Αυγούστου, καθώς τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (CPI) για τον Ιούλιο έρχονται στο ραντάρ.

    Το χρονοδιάγραμμα είναι ήδη ριζωμένο στο μυαλό των traders των ριψοκίνδυνων περιουσιακών στοιχείων παντού. Ενώ δεν είναι ενδεικτικό μιας συγκεκριμένης τάσης από μόνο του, οι ανακοινώσεις του CPI συνοδεύονται συνήθως από αστάθεια της αγοράς πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το γεγονός.

    Το ερώτημα στα χείλη όλων αυτή τη φορά, ωστόσο, είναι αν ο πληθωρισμός έχει φτάσει στην κορύφωση του.

    Το ερώτημα είναι περίπλοκο: οι τιμές των καυσίμων άρχισαν να μειώνονται τον Ιούλιο, ενώ στοιχεία του CPI όπως οι τιμές ενοικίων έφτασαν αντίστροφα σε υψηλά όλων των εποχών.

    Η πτώση των εμπορευμάτων είναι μια βασική αιτία αισιοδοξίας για τον CEO της Tesla, τον Elon Musk, ο οποίος χρησιμοποίησε την τάση αυτή ως βάση για να υποδηλώσει ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί από εδώ και πέρα.

    «Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει, προφανώς, αλλά η τάση είναι πτωτική, γεγονός που υποδηλώνει ότι έχουμε ξεπεράσει την κορύφωση του πληθωρισμού», είπε κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Συνέλευσης των Μετόχων της Tesla την περασμένη εβδομάδα.

    Εν τω μεταξύ, μετά από μήνες αυξήσεων των βασικών επιτοκίων, η Federal Reserve δεν θα λάβει απόφαση για περαιτέρω κινήσεις νομισματικής πολιτικής μέχρι τον Σεπτέμβριο. Γενικότερα, η κεντρική τράπεζα βρίσκεται σε μια περίεργη κατάσταση, υποστηρίζουν οι σχολιαστές, καθώς δεν μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια πολύ περισσότερο χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες.

    Οι παλιοί κάτοχοι κάνουν hodl

    Σύμφωνα με πόρους παρακολούθησης στην αλυσίδα, οι κάτοχοι δεν συγκινούνται από τις πιο πρόσφατες αυξήσεις της τιμής του Bitcoin μετά από μήνες πτώσεων.

    Αν και αυτό δεν είναι τίποτα ασυνήθιστο, παραμένει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα δοκιμαστεί η αποφασιστικότητα των μακροπρόθεσμων κατόχων εάν συμβεί κάποια μεγαλύτερη άνοδος.

    Η εταιρεία αναλύσεων Glassnode σημείωσε ότι η ποσότητα του Bitcoin supply που ήταν ενεργή τελευταία τις τελευταίες 24 ώρες μειώνεται κατά μέσο όρο, αντανακλώντας πιθανώς την έλλειψη σπασμωδικών αντιδράσεων στις κινήσεις των τιμών.

    Ομοίως, ο επταήμερος κινητός μέσος όρος του μέσου όγκου συναλλαγών εντός της αλυσίδας έφτασε στα δικά του χαμηλά τον τελευταίο ένα μήνα στο ημερήσιο διάγραμμα, ξεπερνώντας τα προηγούμενα χαμηλά του από την 1η Αυγούστου.

    Σε υψηλότερα χρονικά πλαίσια, το τμήμα της προσφοράς του Bitcoin που παρέμεινε αδρανές στο πορτοφόλι των κατόχων για τρία ή περισσότερα χρόνια συνεχίζει να αυξάνεται, φτάνοντας σε νέα υψηλά όλων των εποχών του 38,426%.

    Οι αλλαγές εμφανίζονται πιο εύκολα στη μέτρηση HODL Waves, η οποία παρέχει μια επισκόπηση του ποσοστού της προσφοράς του Bitcoin που έχει παραμείνει αδρανές για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

    Το 2022, όπως δείχνει, έχει δει μια αξιοσημείωτη αύξηση στα αδρανή νομίσματα για ένα έως δύο χρόνια.

    Το orderbook του Coinbase είναι “νεκρό”

    Όσον αφορά το θέμα του hodling, οι τρέχουσες συνθήκες φαίνεται να είναι σταθερά αδύναμες για τα ανταλλακτήρια εν μέσω μικρού πραγματικού ενδιαφέροντος για την αγορά κρυπτονομισμάτων.

    Ενώ ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, η BlackRock, ανακοίνωσε μια συνεργασία με το αμερικανικό ανταλλακτήριο Coinbase την περασμένη εβδομάδα, το orderbook του παραμένει «νεκρό», λέει ένας σχολιαστής, με το ενδιαφέρον των χρηστών να απουσιάζει αυτό το καλοκαίρι.

    Ο Byzantine General σημείωσε περαιτέρω μια «τρελή ανισορροπία» μεταξύ των bids και των asks, υποδεικνύοντας ότι η πλειονότητα των χρηστών των ανταλλακτηρίων περιμένουν το BTC/USD να ξαναπιάσει τα χαμηλά του Ιουνίου των 17.600$.

    Τα δεδομένα από το orderbook του Binance που παρέχονται από τον πόρο παρακολούθησης της αλυσίδας Material Indicators υπογραμμίζουν επίσης τα κενά στη δραστηριότητα πολύ πάνω από 24.000$.

    Αυτό μπορεί να αλλάξει γρήγορα, ωστόσο, καθώς η τιμή κινείται πάνω και κάτω από το εύρος συναλλαγών της.

    Η ψυχολογία της αγοράς και το σημάδεμα των χαμηλών

    Όταν πρόκειται για μια άνοδο του bear market, τα δεδομένα της ψυχολογίας της αγοράς μπορούν να προσφέρουν μια απίθανη ένδειξη για το εάν το πραγματικά χαμηλότερο σημείο έχει έρθει.

    Όπως σημειώθηκε από την ερευνητική εταιρεία Santiment και τον μακροοικονομικό αναλυτή Alex Krueger, το κύριο ενδιαφέρον για τα bear του Bitcoin τείνει στην πραγματικότητα να κορυφώνεται αμέσως μετά και όχι πριν από την πτώση των τιμών των μακροοικονομικών περιουσιακών στοιχείων.

    Ενώ ο Kruger αντιπαραβάλλει τα γεγονότα του Μαρτίου 2020 με το 2009 στον S&P 500, η Santiment επεσήμανε το περιεχόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που σχετίζεται με το Bitcoin γύρω από τα κατώτατα όρια τιμών του.

    Ακόμη και οι αναφορές σε κλασικούς όρους όπως «moon» και «Lambo» κορυφώνονται μόλις ολοκληρωθεί η χειρότερη μείωση της τιμής, όπως κατέληξε στα πορίσματα που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

    «Κατά τη διάρκεια της πτώσης των κρυπτονομισμάτων το 2022, το κοινό έλεγε «moon» και «Lambo» με σαρκαστικό τρόπο κάθε φορά που οι τιμές έπεφταν ξανά», εξήγησαν ερευνητές στο Twitter:

    «Ωστόσο, η ειρωνεία είναι ότι τα peak σε αυτές τις λέξεις στην πραγματικότητα συχνά σηματοδοτούν στιγμές που το $BTC πρόκειται να ανέβει».

    Σύμφωνα με τον μετρητή της ψυχολογίας της αγοράς, τον δείκτη Crypto Fear & Greed Index, εν τω μεταξύ, η υποστήριξη εδραιώνεται πάνω από τη ζώνη «ακραίου φόβου» της αγοράς, η οποία ήταν απούσα από τα μέσα Ιουλίου.

    Ο δείκτης είναι 30/100 στις 8 Αυγούστου, αμετάβλητος έναντι της προηγούμενης ημέρας και αντιπροσωπευτικό του «φόβου» που είναι η συνολική διάθεση της αγοράς. Ο «ακραίος φόβος» αντιστοιχεί σε βαθμολογία μικρότερη από 25.


    Πηγή: Cointelegraph

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα