Το Djed – αλγοριθμικό stablecoin – κυκλοφόρησε στο Cardano

    Από την πτώση του αλγοριθμικού – stablecoin του Terra (LUNA) στα μέσα του 2022, πολλοί χρήστες στον χώρο των κρυπτονομισμάτων έχουν αναπτύξει μια δυσφορία απέναντι στη συγκεκριμένη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων. Η αγορά για αλγοριθμικά stablecoins έχει πέσει 10 φορές από ό,τι ήταν στο υψηλό όλων των εποχών πριν από το περιστατικό του Terra.

    Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τους προγραμματιστές του δικτύου του Cardano να συνεχίσουν με την κυκλοφορία του “υπερασφαλισμένου” stablecoin του οικοσυστήματος. Το Djed (DJED) κυκλοφόρησε στο κεντρικό δίκτυο του Cardano στις 31 Ιανουαρίου και είναι συνδεδεμένο με το USD και υποστηρίζεται από το εγγενές νόμισμα ADA του Cardano. Χρησιμοποιεί το SHEN token ως αποθεματικό.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το νέο stablecoin ολοκλήρωσε πρόσφατα έναν επιτυχημένο έλεγχο ασφαλείας και ήταν υπό ανάπτυξη για περισσότερο από ένα χρόνο. Το DJED είναι προϊόν της Coti, μιας εταιρείας προγραμματισμού αποκεντρωμένων DeFi λύσεων στο blockchain του Cardano, ως ένα μέσο για νέες ευκαιρίες στον χώρο του DeFi και των πληρωμών.

    Πριν από την κυκλοφορία του νέου stablecoin του Cardano, η ιδέα της δημιουργίας ενός άλλου αλγοριθμικού stablecoin προκάλεσε τρόμο στις online κοινότητες στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

    Αυτή είναι ένα από τα τελευταία νέα σε μια σειρά πρόσφατων ενημερώσεων που προέρχονται από το δίκτυο του Cardano, τα οποία περιελαμβάνουν μια ανακοίνωση από τον συνιδρυτή Charles Hoskinson στις 12 Ιανουαρίου ότι το οικοσύστημα θα επεκταθεί μέσω προσαρμοσμένων πλευρικών αλυσίδων (sidechains).

    Στις 23 Ιανουαρίου, λόγω ενός προβλήματος, το 50% των κόμβων του Cardano αποσυνδέθηκαν και έπρεπε να επανεκκινήσουν, γεγονός που προκάλεσε μια διακοπή του δικτύου. Αυτό ήταν μόνο μία εβδομάδα πριν από την κυκλοφορία του DJED.

    Στις αρχές του 2023, το Bloomberg ανέφερε ότι η εταιρεία αξιολόγησης κινδύνου Moody’s Corporation αναπτύσσει ένα σύστημα βαθμολόγησης για τα stablecoins, το οποίο θα περιλαμβάνει μια αρχική ανάλυση για έως και 20 ψηφιακά στοιχεία.


    Αν σας αρέσουν αυτά που γράφουμε μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω social media για να μας ακολουθήσετε και να μας στηρίξετε:



    Πηγή: Cointelegraph

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα