Ethereum: Το αντίκτυπο του The Merge

    Αυτή την εβδομάδα παρατηρήσαμε ότι το Ethereum έχει καλύτερη απόδοση μετά την είδηση ότι το The Merge προγραμματίζεται για τα μέσα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε κάποια δεδομένα σχετικά με τα αποτελέσματα που θα επιφέρει το The Merge στο Ethereum και στους liquid staking παρόχους. Συγκεκριμένα, θα δούμε τις αποπληθωριστικές ιδιότητες της δημιουργίας νέων ETH και του staking του, καθώς και τη δευτερεύουσα επίδραση στα έσοδα από το liquid staking.

    Χρεώσεις — Άθροισμα των συνολικών χρεώσεων που δαπανήθηκαν για τη χρήση ενός συγκεκριμένου blockchain. Αυτό παρακολουθεί την προθυμία για δαπάνες και τη ζήτηση για χρήση του Bitcoin ή του Ethereum.

    • Οι χρεώσεις τόσο στο Bitcoin όσο και στο Ethereum αυξήθηκαν καθώς η δραστηριότητα του blockchain αυξανόταν παράλληλα με την τιμή.
    • Στο Ethereum, οι όγκοι των DEX έφεραν υψηλότερο ποσό χρεώσεων από το συνηθισμένο καθώς οι όγκοι αυξάνονταν.

    Exchange Flows — Το καθαρό ποσό των εισροών μείον τις εκροές ενός συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος που μπαίνει/βγαίνει από τα centralized ανταλλακτήρια. Το να μπει μεγάλο ποσό από ένα κρυπτονομίσμα σε ένα ανταλλακτήριο μπορεί να σηματοδοτεί την ενδεχόμενη μελλοντική πίεση πώλησης, ενώ οι το να βγει ενδέχεται να υποδηλώνει ότι οι χρήστες αγοράζουν με σκοπό να το κρατήσουν.

    • Το Bitcoin κατέγραψε μέτριες καθαρές εισροές στα ανταλλακτήρια ύψους 79 εκατομμυρίων δολαρίων
    • Το ETH σημείωσε τις μεγαλύτερες καθαρές εκροές από τα ανταλλακτήρια σε δυόμισι μήνες καθώς ανανεώθηκε το hype του The Merge

    Το αντίκτυπου του The Merge για το Ethereum

    Τa Crypto ανέκαμψan έντονα, με όλα τα βλέμματα στραμμένα στo The Merge του Ethereum. Η πολυαναμενόμενη στροφή προς το Proof-of-Stake πρόκειται να πραγματοποιηθεί γύρω στις 19 Σεπτεμβρίου με βάση τον στόχο των προγραμματιστών του Ethereum. Αυτό οδήγησε το ETH σε καλύτερη απόδοση με αύξηση άνω του 40% από τον προηγούμενο μήνα μέχρι σήμερα.

    Risk-On — Πολλά tokens σημείωσαν αυξήσεις άνω του 20%, με τα tokens που σχετίζονται με το Ethereum ένα παραπάνω, αλλά εξακολουθούν να ακολουθούν στενά τις μετοχές.

    Αυτό το μοτίβο υποδηλώνει ότι ενώ η υπεραπόδοση του ETH έναντι άλλων κρυπτονομισμάτων συνδέεται πιθανώς με τη βελτίωση των θεμελιωδών ιδιοτήτων του, οι μακροοικονομικές συνθήκες εξακολουθούν να οδηγούν τις ευρύτερες τάσεις.

    Ένας από τους λόγους που οδηγούν το ETH υψηλότερα όσο πλησιάζει το The Merge είναι η μείωση της δημιουργίας νέων νομισμάτων του που θα έρθει μόλις ξεκινήσει το Proof-of-Stake.

    Αποπληθωριστικό Ethereum — Ενώ ο πληθωρισμός στις παγκόσμιες οικονομίες παραμένει σε υψηλά επίπεδα, το ETH πιθανότατα θα γίνει το μεγαλύτερο αποπληθωριστικό νόμισμα.

    • Η ποσότητα του εκδοθέντος Ethereum θα μειωθεί κατά περίπου 90% καθώς δεν θα χρειάζεται πλέον για την παροχή κινήτρων στους miners.
    • Μετά την εφαρμογή του EIP-1559 πριν από ένα χρόνο, το 80% έως 85% των τελών των συναλλαγών καίγονται/καταστρέφονται, γεγονός που είναι πιθανό να οδηγήσει σε καύση περισσότερου ETH από ό,τι εκδόθηκε.
    • Με βάση τα δεδομένα χρεώσεων του 2022, αυτό υποδηλώνει ότι ο πληθωρισμός του Ether θα κυμαίνεται μεταξύ -0,50% και -4,50% μετά το The Merge.

    Ταυτόχρονα, τα τέλη που δεν καίγονται δεν θα πάνε σε αυτούς που κάνουν staking το Ethereum προκειμένου να δοθούν κίνητρα για μεγαλύτερη ασφάλεια δικτύου, καθώς θα συμβάλλουν και αυτοί προς τη συναίνεση του δικτύου και την επικύρωση του. Αυτό θα καταστήσει σημαντικά πιο ελκυστικό το ΕΤΗ staking.

    Απόδοση 6% έως 7% — Οι αποδόσεις από το ETH staking θα αυξηθούν σημαντικά από το τρέχον επίπεδο του 3,9%.

    • Οι υψηλότερες αποδόσεις του staking δίνουν κίνητρο για να γίνει staked περισσότερο ETH
    • Αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς είναι πιο δαπανηρή η απόκτηση του 51% των ETH staked με σκοπό μια επίθεση 51%.
    • Επομένως, τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν από το The Merge έχουν πραγματικό αντίκτυπο στο δίκτυο

    Ως δευτερεύον αποτέλεσμα, οι υψηλότερες αποδόσεις θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερα έσοδα για παρόχους liquid staking όπως το Lido.

    60%-70% Μεγαλύτερα έσοδα — Τα έσοδα του Lido αναμένεται να αυξηθούν αναλογικά με την αύξηση των αποδόσεων.

    • Όσοι κάνουν staking τα Ethereum τους δεν θα μπορούν να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους μέχρι 6–12 μήνες μετά το The Merge, όταν θα πραγματοποιηθεί το Shanghai fork.
    • Μέχρι τότε, το ποσό του Ethereum που γίνεται staking με το Lido μπορεί μόνο να αυξηθεί
    • Δεδομένου ότι οι αποδόσεις θα αυξηθούν, είναι πιθανό ότι το ποσό που γίνεται staked θα αυξηθεί επίσης, γεγονός που θα οδηγήσει τις παραπάνω προβλέψεις σε ακόμη μεγαλύτερα ποσά.

    Ωστόσο, αξίζει να τονιστεί πώς αυτά τα έσοδα είναι σε όρους ETH. Εάν οι μακροοικονομικές συνθήκες επιδεινωθούν και οι συσχετισμοί μεταξύ των κρυπτονομισμάτων και αυτών παραμείνουν υψηλοί, τα έσοδα από τα ρευστοποιήσιμα ποσά μπορεί στην πραγματικότητα να εξακολουθήσουν να μειώνονται σε όρους δολαρίου ή ευρώ.

    Συνολικά, το The Merge δημιουργεί μεγάλα οικονομικά οφέλη για τους κατόχους του Ethereum, το οποίο είναι ο κινητήριος μοχλός για την τρέχουσα δυναμική του. Αυτά μεταφράζονται σε μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ παράλληλα κάνουν το δίκτυο πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Τελικά, αυτό θέτει τη βάση για έναν από τους πιο αναμενόμενους εσωτερικούς καταλύτες στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, ακόμα κι αν οι εξωτερικές συνθήκες μπορεί να επιβαρύνουν αυτό το ορόσημο.


    Πηγή: IntoTheBlock

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα