Τα 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν επενδύσετε στα cryptocurrencies (Μέρος 2ο)

    Αν έχετε μόλις αρχίσει να εστιάζετε την προσοχή σας στα cryptocurrencies και αναρωτιέστε πως να επενδύσετε τα χρήματα σας, εδώ θα βρείτε τα πραγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε το οτιδήποτε.

    Μπορείτε να βρείτε το 1ο μέρος του συγκεκριμένου άρθρου εδώ.

    1) Χρησιμοποιείστε Dollar Cost Averaging (DCA) ώστε να μην έχετε εμμονή με την τιμή

    Βγείτε βόλτα. Πάρτε καθαρό αέρα. Κάντε γυμναστική. Περάστε χρόνο με την οικογένειά σας. Μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά ΚΑΙ να επενδύσετε σε cryptocurrencies.

    Οι αγορές θα μεταβάλλονται λόγω των διακυμάνσεων των τιμών από μέρα σε μέρα, ώρα σε ώρα, λεπτό προς λεπτό αλλά κάθε cryptocurrency που αξίζει τον κόπο, οποιαδήποτε επένδυση που αξίζει τον κόπο, είναι ένα μακροπρόθεσμο στοίχημα. Αν θέλετε μία δόση ντοπαμίνης, πηγαίνετε για τρέξιμο ή δείτε μια ταινία δράσης, δεν χρειάζεται να σας το προσφέρουν τα cryptocurrencies αυτό.

    Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για επένδυση ώστε να μην αποκτήσετε εμμονή με την τιμή και στρές; Χρησιμοποιείστε την μέθοδο Dollar Cost Averaging (DCA). Δηλαδή να αγοράζετε ένα συγκεκριμένο ποσό σε ευρώ από οποιοδήποτε cryptocurrency σας αρέσει σε τακτά χρονικά διαστήματα (καθημερινά, εβδομαδιαία, μηνιαία, ετησίως, οτιδήποτε επιλέξετε) και να μην το “ελέγχετε” συνέχεια.

    Εάν χρησιμοποιείτε το DCA και έχετε μακροπρόθεσμες βλέψεις, δεν πρόκειται να σας πιέσει κανείς να πουλήσετε ή να αυξήσετε το ποσό που βάλατε βάσει των βραχυπρόθεσμων κινήσεων της τιμής. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε για αυτή την στρατηγική στο άρθρο που βρίσκεται στο εκπαιδευτικό μας υλικό.

    2) Μπορείτε να αγοράσετε Bitcoin με τα παραδοσιακά χρήματα

    Τα cryptocurrency ανταλλακτήρια όπως το Coinbase και το Kraken είναι προσαρμοσμένα και προς τους νέους επενδυτές. Σας επιτρέπουν να αγοράζετε ψηφιακά νομίσματα χρησιμοποιώντας τη χρεωστική σας κάρτα, την πιστωτική σας κάρτα και τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως το PayPal σχεδιάζουν επίσης να εμπλακούν, όπως αναφέρουν οι φήμες.

    3) Προσοχή στους scammers

    Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να δείτε πολύ hype γύρω από μια επενδυτική στρατηγική που υπόσχεται τεράστιες αποδόσεις από ”σκοτεινά” cryptocurrencies. Άλλοι κάνουν υπερβολικούς ισχυρισμούς για το πώς θα ανέβει η τιμή του Bitcoin. Επίσης οι πυραμίδες είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο όπου διάφοροι σας υπόσχονται μεγάλες αποδόσεις για να “κλειδώσετε” τα νομίσματα σας σε μια πλατφόρμα, το οποίο πάντα καταλήγει σε αυτούς πίσω από την πλατφόρμα να παίρνουν τα λεφτά σας και να φεύγουν. Δυστυχώς, υπάρχουν πάρα πολλοί κακόβουλοι στον κόσμο των crypto και έχουν χαθεί δισεκατομμύρια από Ponzi schemes, πυραμίδες και exit scams.

    4) Αποκτήστε γνώση του χώρου και της τεχνολογίας

    Ειδικά για τους επενδυτές που είναι νέοι στα ψηφιακά νομίσματα, είναι απαραίτητο να αναπτύξουν μια αίσθηση του πώς λειτουργεί ο κόσμος των ψηφιακών νομισμάτων πριν επενδύσουν. Αφιερώστε χρόνο για να μάθετε για τα διάφορα νομίσματα που υπάρχουν στην αγορά. Είναι διαθέσιμα εκατοντάδες διαφορετικά νομίσματα και tokens, επομένως, είναι απαραίτητο να κοιτάξετε και πέρα από τα πιο γνωστά κρυπτονομίσματα, όπως, Bitcoin, Ethereum, όμως πρέπει να έχετε στο μυαλό σας το γεγόνος ότι το Bitcoin, το Ethereum και άλλα μεγάλα cryptocurrencies στον χώρο έχουν αποδείξει στο βάθος του χρόνου την αξία τους και την αξιοπιστία τους, ενώ άλλα όχι, άρα εμπεριέχεται πολύ παραπάνω ρίσκο στα υπόλοιπα.

    Επιπλέον, είναι σημαντικό να εξερευνήσετε την τεχνολογία του blockchain για να έχετε μια αίσθηση του πώς λειτουργεί αυτή η πτυχή του κόσμου των cryptocurrencies.

    Εάν δεν έχετε ένα υπόβαθρο επιστήμης υπολογιστών ή προγραμματιστικό, είναι πιθανό ότι ορισμένες πτυχές της τεχνολογίας blockchain θα είναι μια πρόκληση για να τις κατανοήσετε. Υπάρχουν πολλά στοιχεία όμως που μπορεί να τα καταλάβει ο καθένας. Αφού προσδιορίσετε το κρυπτονόμισμα (ή τα κρυπτονομίσματα) για επένδυση, εξετάστε πώς αυτά τα tokens κάνουν χρήση της τεχνολογίας blockchain και αν παρέχουν καινοτομίες που τα κάνουν να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα. Και φυσικά αν χρειάζονται το blockchain για να επιτύχουν αυτό που θέλουν και αν τους προσφέρει κάτι, και όχι να το χρησιμοποιούν απλά λόγω της δημοφιλίας του. Με την καλύτερη κατανόηση των κρυπτονομισμάτων και της τεχνολογίας του blockchain, θα είστε πλήρως εξοπλισμένοι για να προσδιορίσετε αν αξίζει μια πιθανή επενδυτική ευκαιρία ή όχι.

    Στο Greepto κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να έχουμε το εκπαιδευτικό υλικό γύρω από τον χώρο του cryptocurrency και του blockchain άμεσα διαθέσιμο, δωρεάν και στα Ελληνικά. Μπορείτε να το βρείτε στην σελίδα του Εκπαιδευτικού Υλικού μας.

    5) Συμμετέχετε σε μια διαδικτυακή κοινότητα σχετικά με τα cryptocurrencies

    Επειδή ο χώρος των ψηφιακών νομισμάτων είναι ένας τόσο μοντέρνος τομέας, τα πράγματα τείνουν να αναπτύσσονται πολύ γρήγορα. Ένας λόγος για αυτό είναι ότι υπάρχει μια ισχυρή και πολύ ενεργή κοινότητα επενδυτών και fans τους οι οποίοι βρίσκονται σε επικοινωνία μεταξύ τους, όλο το εικοσιτετράωρο.

    Βρείτε αυτές τις κοινότητες, συμμετέχετε σε αυτές για να μάθετε για το οτιδήποτε συμβαίνει στον κόσμο των cryptocurrencies. Το Reddit έχει γίνει ένα κεντρικό σημείο συνάντησης για τους λάτρεις των ψηφιακών νομισμάτων, αλλά υπάρχουν επίσης πολλές άλλες κοινότητες στο διαδίκτυο με ενεργές συζητήσεις που πραγματοποιούνται ανά πάσα στιγμή.

    Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εξής κοινότητες, οι οποίες βρίσκονται και σε slack/telegram, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλες αξιόλογες:


    Πηγές: Investopedia, CoinMarketCap

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Ελένη Κουρουπάκη
    Ελένη Κουρουπάκη
    Ήρθα σε επαφή με τον χώρο των κρυπτονομισμάτων το 2019 και ενθουσιάστηκα. Από εκείνη την στιγμή προσπαθώ να μάθω όλο και περισσότερα, καθώς πιστέυω ότι η τεχνολογία πίσω από τα κρυπτονομίσματα αποτελεί το μέλλον.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα