9 παραδείγματα στο πως η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μπορεί να αλλάξει στον χρηματοοικονομικό τομέα

    Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) μπορεί να μεταμορφώσει τον χρηματοοικονομικό τομέα, φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών, των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των επενδυτών. Ακολουθούν εννέα παραδείγματα της τεχνητής νοημοσύνης στα χρηματοοικονομικά και πώς αλλάζουν τον κλάδο:

    Ανίχνευση Απατών

    Οι αλγόριθμοι της τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να αναλύσουν τις συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο, να ανιχνεύσουν ανωμαλίες και μοτίβα που μπορεί να υποδεικνύουν δόλιες δραστηριότητες και να ειδοποιήσουν τις τράπεζες να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες. Ένα παράδειγμα ανίχνευσης απάτης με χρήση AI είναι το σύστημα ανίχνευσης απατών του PayPal. Το PayPal χρησιμοποιεί αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης και συστήματα βασισμένα σε κανόνες για την παρακολούθηση συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο και τον εντοπισμό δυνητικά δόλιων δραστηριοτήτων.

    Crypto Hub: Μια νέα εφαρμογή για Android για να βρείτε τα πιο σημαντικά δεδομένα για κάθε κρυπτονόμισμα και να έχετε πρόσβαση στα πιο σημαντικά εργαλεία.

    Το σύστημα εξετάζει σημεία δεδομένων όπως η τοποθεσία του χρήστη, το ιστορικό συναλλαγών και οι πληροφορίες της συσκευής για να εντοπίσει ανωμαλίες και μοτίβα που μπορεί να υποδηλώνουν δόλιες συμπεριφορές. Η τεχνολογία μπορεί να ειδοποιήσει την ομάδα διερεύνησης απατών του PayPal για μια πιθανή δόλια συναλλαγή, ώστε να μπορέσουν να το εξετάσουν περαιτέρω ή να μπλοκάρουν τη συναλλαγή. Ο αριθμός των δόλιων συναλλαγών στο δίκτυο έχει μειωθεί δραματικά χάρη σε αυτή τη λύση που υποστηρίζεται από το AI, καθιστώντας τη χρήση του PayPal ασφαλέστερη.

    Εξυπηρέτηση Πελατών

    Τα chatbot που υποστηρίζονται από AI μπορούν να παρέχουν εξατομικευμένες οικονομικές συμβουλές, να απαντούν σε ερωτήματα πελατών και να αυτοματοποιούν καθημερινές εργασίες, όπως το άνοιγμα νέων λογαριασμών ή την ενημέρωση των πληροφοριών των πελατών.

    Το chatbot “KAI” της Mastercard, το οποίο βοηθά τους πελάτες με ερωτήματα σχετικά με τους λογαριασμούς τους, ιστορικά συναλλαγών και παρακολούθηση δαπανών, είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται στην υποστήριξη πελατών. Το KAI χρησιμοποιεί αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης και επεξεργασία φυσικής γλώσσας για να προσφέρει στους καταναλωτές εξατομικευμένη βοήθεια και οικονομικές πληροφορίες σε διάφορα κανάλια, συμπεριλαμβανομένων των SMS, WhatsApp και Messenger.

    Αλγοριθμικό Trading

    Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αξιολογήσει με ακρίβεια τις τάσεις της αγοράς στο παρελθόν και το παρόν, να εντοπίσει μοτίβα και να προβλέψει τις μελλοντικές τιμές. Οι αλγόριθμοι AI μπορούν επίσης να εκτελούν συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας προ-προγραμματισμένους κανόνες και συνθήκες, βελτιστοποιώντας τις επενδυτικές στρατηγικές και μεγιστοποιώντας τις αποδόσεις.

    Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι επενδυτές επωφελούνται σημαντικά από αυτή την τεχνολογία, η οποία τους επιτρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει των δεδομένων και να διατηρούν ένα πλεονέκτημα στον έντονα ανταγωνιστικό κόσμο του trading.

    Crypto Hub: Μια νέα εφαρμογή για Android για να βρείτε τα πιο σημαντικά δεδομένα για κάθε κρυπτονόμισμα και να έχετε πρόσβαση στα πιο σημαντικά εργαλεία.

    Διαχείριση Κινδύνου

    Αναλύοντας πολύπλοκα οικονομικά δεδομένα, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εντοπίσει πιθανούς κινδύνους και να προβλέψει μελλοντικά σενάρια, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες που επιτρέπουν στις τράπεζες και σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να λαμβάνουν καλά ενημερωμένες αποφάσεις.

    Ένα παράδειγμα διαχείρισης κινδύνου με χρήση AI είναι η πλατφόρμα Aladdin της BlackRock. Για να αναλύσει τεράστιους όγκους οικονομικών δεδομένων, να εντοπίσει κινδύνους και ευκαιρίες και να δώσει στους διαχειριστές των επενδύσεων πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, η πλατφόρμα Aladdin συνδυάζει αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης.

    Διαχείριση Χαρτοφυλακίου

    Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αναλύσει τεράστιες ποσότητες οικονομικών δεδομένων και να παρέχει πληροφορίες για τις επενδυτικές τάσεις, τους κινδύνους και τις ευκαιρίες, βοηθώντας τους επενδυτές να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις. Ένα παράδειγμα διαχείρισης χαρτοφυλακίου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης είναι το Wealthfront, ένας ρομπο-σύμβουλος που χρησιμοποιεί αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης για τη διαχείριση επενδυτικών χαρτοφυλακίων για τους πελάτες.

    Για να δημιουργήσει εξατομικευμένα επενδυτικά χαρτοφυλάκια για πελάτες με βάση τους στόχους, την ανοχή κινδύνου και την οικονομική τους θέση, το Wealthfront συνδυάζει την κλασική θεωρία χαρτοφυλακίου και την τεχνητή νοημοσύνη. Καθώς οι συνθήκες της αγοράς και οι στόχοι του πελάτη αλλάζουν, η πλατφόρμα εξισορροπεί αυτόματα το χαρτοφυλάκιο ενώ παρακολουθεί συνεχώς την απόδοσή του. Πολλοί επενδυτές βρίσκουν το Wealthfront μια ελκυστική εναλλακτική λύση λόγω της διαχείρισης χαρτοφυλακίου του με τεχνητή νοημοσύνη, η οποία επιτρέπει εξατομικευμένα και βέλτιστα επενδυτικά σχέδια.

    Πιστωτική Βαθμολογία

    Οι αλγόριθμοι AI μπορούν να αναλύσουν τα πιστωτικά ιστορικά, τις οικονομικές καταστάσεις και άλλα δεδομένα για να παρέχουν ακριβή πιστωτικά αποτελέσματα, επιτρέποντας στους δανειστές να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις δανεισμού. Για παράδειγμα, η πλατφόρμα Zest Automated Machine Learning (ZAML) της ZestFinance χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύει τους παράγοντες πιστωτικού κινδύνου και να παρέχει πιο ακριβείς πιστωτικούς βαθμούς, βελτιώνοντας τις αποφάσεις του δανεισμού και μειώνοντας τον κίνδυνο αθέτησης πληρωμών.

    Εξατομικευμένες Οικονομικές Συμβουλές

    Οι ρομπο-σύμβουλοι που λειτουργούν με AI μπορούν να παρέχουν εξατομικευμένες οικονομικές συμβουλές και επενδυτικές στρατηγικές με βάση την οικονομική σας κατάσταση, τους στόχους και την ανοχή κινδύνου που έχετε. Για παράδειγμα, το AI chatbot της Bank of America, Erica, μπορεί να παρέχει εξατομικευμένες οικονομικές συμβουλές, να απαντά σε ερωτήματα πελατών και να αυτοματοποιεί εργασίες ρουτίνας.

    Ασφαλιστική Αναδοχή

    Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αναλύσει μια σειρά δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων δημογραφικών πληροφοριών, αρχείων υγείας και ιστορικού οδήγησης, για να παρέχει ακριβή ασφαλιστική κάλυψη. Για παράδειγμα, για να βελτιωθεί η ακρίβεια και να μειωθεί η απάτη στην ασφαλιστική αγορά, η Lemonade, μια ασφαλιστική εταιρεία που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη, χρησιμοποιεί αλγόριθμους AI για την αξιολόγηση των απαιτήσεων και την ανάληψη ασφαλιστηρίων συμβολαίων.

    Κανονιστική Συμμόρφωση

    Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να συμμορφωθούν με περίπλοκους κανονισμούς αναλύοντας συναλλαγές, ανιχνεύοντας απάτες και διασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς Know Your Customer (KYC) και την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

    Για παράδειγμα, το ComplyAdvantage βοηθάει τις επιχειρήσεις να συμμορφώνονται με τις νομικές υποχρεώσεις και να αποφεύγουν πρόστιμα χρησιμοποιώντας αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης για την παρακολούθηση οικονομικών συναλλαγών και τον εντοπισμό πιθανών δραστηριοτήτων ξεπλύματος χρήματος.

    Crypto Hub: Μια νέα εφαρμογή για Android για να βρείτε τα πιο σημαντικά δεδομένα για κάθε κρυπτονόμισμα και να έχετε πρόσβαση στα πιο σημαντικά εργαλεία.


    Αν σας αρέσουν αυτά που γράφουμε μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω social media για να μας ακολουθήσετε και να μας στηρίξετε:



    Πηγή: Cointelegraph

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα