Διακανονισμός της Binance με τις ΗΠΑ, πρόστιμο και παραίτηση του CEO της

    Αξιωματούχοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσαν ότι ο CEO της Binance, Changpeng “CZ” Zhao θα δηλώσει ένοχος για μία κατηγορία κακουργήματος ως μέρος ενός διακανονισμού για ποινικές και αστικές υποθέσεις που αντιμετώπιζε το ανταλλακτήριο.

    «Σε μια συνέντευξη Τύπου την 21η Νοεμβρίου, ο Γενικός Εισαγγελέας Merrick Garland ανακοίνωσε ότι ο CZ απολογήθηκε αυτοπροσώπως στο ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ παρά το γεγονός ότι κατοικεί εκτός της χώρας. Πρόσθεσε ότι ένας διακανονισμός ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Binance και τον CZ θα κάλυπτε «δράσεις επιβολής του αστικού ρυθμιστικού συστήματος» από κυβερνητικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής Οικονομικών και του CFTC.

    Σύμφωνα με τον Garland, οι πολιτικές του ανταλλακτηρίου επέτρεπαν στους εγκληματίες που εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες να μετακινούν «κλεμμένα κεφάλαια» μέσω του ανταλλακτηρίου. Υποστήριξε ότι η Binance «προσποιήθηκε ότι συμμορφώνεται» με τους ομοσπονδιακούς νόμους των ΗΠΑ, προσφέροντας παρόλα αυτά “τρόπους” σε ορισμένους χρήστες για πρόσβαση στην Binance παρά τις σχέσεις τους με παράνομα κεφάλαια.

    Ο γενικός εισαγγελέας είπε ότι το ανταλλακτήριο θα υπόκειται σε απαιτήσεις παρακολούθησης και αναφοράς και θα πρέπει να υποβάλει αναφορές ύποπτων δραστηριοτήτων για προηγούμενες συναλλαγές. Σύμφωνα με τους όρους του διακανονισμού, η Binance θα πρέπει να διορίσει έναν ανεξάρτητο επόπτη συμμόρφωσης για τρία χρόνια και να αναφέρει τις προσπάθειές της για συμμόρφωση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, μαζί με τα πρόστιμα. Ο Zhao απαγορεύεται από “οποιαδήποτε παρούσα ή μελλοντική ανάμειξη στη λειτουργία ή τη διαχείριση” της Binance, αν και αυτή η απαγόρευση λήγει τρία χρόνια μετά τον διορισμό του επόπτη.

    «Οι υπάλληλοι της γνώριζαν και συζητούσαν ότι η εταιρεία εξυπηρετούσε χιλιάδες χρήστες σε χώρες που υπόκεινται σε κυρώσεις και γνώριζαν ότι η διευκόλυνση συναλλαγών μεταξύ χρηστών των ΗΠΑ και χρηστών σε χώρες που υπόκεινται σε κυρώσεις θα ήταν παράβαση της νομοθεσίας των ΗΠΑ. Αλλά το έκαναν ούτως ή άλλωςΗ Binance έδωσε προτεραιότητα στα κέρδη της έναντι της ασφάλειας του αμερικανικού λαού», δήλωσε ο Garland.

    Η χρήση της νέας τεχνολογίας για την παραβίαση του νόμου δεν σε κάνει πρωτοπόρο – σε κάνει εγκληματία.

    Μετά τον Garland, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, είπε ότι η Binance θα καταβάλει περισσότερα από 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια ως ποινές στο Δίκτυο Επιβολής Οικονομικών Εγκλημάτων και περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών ως μέρος του διακανονισμού. Ο πρόεδρος του CFTC, Rostin Behnam, είπε ότι η Binance θα καταβάλει 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε αστικές νομισματικές κυρώσεις, ο CZ θα καταβάλει 150 εκατομμύρια δολάρια και ο πρώην επικεφαλής συμμόρφωσης Samuel Lin θα καταβάλει 1,5 εκατομμύρια δολάρια βάσει του προτεινόμενου διακανονισμού. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα πιστωθεί περίπου 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Τα 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια που θα πληρώσει η Binance είναι μεταξύ των μεγαλύτερων κυρώσεων που επιβλήθηκαν ποτέ από έναν εταιρικό κατηγορούμενο, είπε ο Garland.

    Η απάντηση της Binance

    Σε μια ανάρτηση, η Binance αναγνώρισε τους “διακανονισμούς” που έγιναν με τις διάφορες υπηρεσίες, και είπε ότι ήταν «ευχαριστημένη», λέγοντας ότι το ανταλλακτήριο έχει εργαστεί για την αναδιάρθρωση του τα τελευταία χρόνια και επικαλείται τη “νέα ηγεσία της … με βαθιά εμπειρία στον χώρο της συμμόρφωσης στις ρυθμιστικές ανάγκες”.

    Είμαστε βέβαιοι ότι η Binance θα αναδειχθεί ως μια ισχυρότερη εταιρεία καθώς θέτουμε τα θεμέλια για τα επόμενα 50 χρόνια.

    Ο CZ ανακοίνωσε στο X ότι παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και ότι ο παγκόσμιος επικεφαλής περιφερειακών αγορών της Binance, Richard Teng, θα αναλάβει τη θέση.

    «Έκανα λάθη και πρέπει να αναλάβω την ευθύνη», είπε ο CZ. «Αυτό είναι το καλύτερο για την κοινότητά μας, για την Binance και για μένα. […] Δεν είχα ούτε μια μέρα πραγματικού διαλείμματος (με κλειστό το τηλέφωνο) τα τελευταία 6,5 χρόνια».

    Ο Teng, ο νέος επικεφαλής του ανταλλακτηρίου, είπε ότι η Binance έχει ακόμα περίπου 150 εκατομμύρια χρήστες και χιλιάδες υπαλλήλους και χαρακτηριστικά ανέφερε σε ενα tweet:

    Η εστίασή μου θα είναι: 1) να καθησυχάζω τους χρήστες ότι μπορούν να παραμείνουν σίγουροι για την οικονομική ευρωστία, την ασφάλεια και την ασφάλεια της εταιρείας 2) στη συνεργασία με ρυθμιστικές αρχές για την τήρηση υψηλών προτύπων παγκοσμίως που προάγουν την καινοτομία παρέχοντας παράλληλα σημαντική προστασία των καταναλωτών 3) η συνεργασία με τους συνεργάτες να οδηγήσει την ανάπτυξη και την υιοθέτηση του Web3.

    Ο Zhao είπε ότι ίσως να συμμετέχει σε παθητικές επενδύσεις ή να είναι μικρό-μέτοχος σε διαφορετικά projects, καθώς και να εξετάσει περισσότερο τον χώρο του DeFi.


    Ο διακανονισμός αυτός μεταξύ των αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Binance ολοκλήρωσε σε μεγάλο βαθμό πολλές από τις αστικές και ποινικές έρευνες για το ανταλλακτήριο που γινόντουσαν εδώ και μήνες. Το ανταλλακτήριο όμως εξακολουθεί να εκκρεμεί μια αστική υπόθεση με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), η οποία κατηγόρησε τις Binance, Binance.US και τον CZ για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί των securities τον Ιούνιο.


    Αν σας αρέσουν αυτά που γράφουμε μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω social media για να μας ακολουθήσετε και να μας στηρίξετε:

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα