Προσοχή στις απάτες δηλητηριασμένων διευθύνσεων

    Το παρόν άρθρο μεταφράστηκε από τον Αναστάσιο Ψυχογιόπουλο τον οποίο ευχαριστούμε πολύ. Μπορείτε να τον βρείτε στο Twitter: @tasosfail


    Τι είναι η δηλητηρίαση μιας διεύθυνσης;

    Η δηλητηρίαση διευθύνσεων είναι ένας τύπος απάτης που στοχεύει χρήστες των crypto. Ένας απατεώνας θα «δηλητηριάσει» πρώτα τον λογαριασμό σας στέλνοντάς σας μια πολύ μικρή (μερικές φορές σχεδόν μηδενική) ποσότητα crypto (συνήθως USDT, MATIC ή TRX) ή, σε σπάνιες περιπτώσεις, ένα NFT.

    Αυτή η συναλλαγή θα καταγραφεί στο ιστορικό συναλλαγών του λογαριασμού σας. Παραπλανητικά, η διεύθυνση του απατεώνα μπορεί να μοιάζει πολύ με τη δική σας διεύθυνση.
    Ο απατεώνας ελπίζει τώρα ότι θα αρπάξετε τη διεύθυνσή του από το ιστορικό συναλλαγών σας και θα στείλετε χρήματα στον λογαριασμό του κατά λάθος.

    Πώς μπορεί η διεύθυνση του απατεώνα να μοιάζει τόσο με τη δική μου διεύθυνση;

    Οι απατεώνες χρησιμοποιούν συχνά εργαλεία ανοιχτού κώδικα, όπως το Profanity, για να δημιουργήσουν διευθύνσεις που έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν με τη δική σας διεύθυνση.
    Ένας εξελιγμένος απατεώνας μπορεί να είναι σε θέση να δημιουργήσει μια διεύθυνση που μοιράζεται τους ίδιους πρώτους τέσσερις ή πέντε χαρακτήρες και τους τελευταίους τέσσερις ή πέντε χαρακτήρες.

    Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο έλεγχος κάθε χαρακτήρα είναι εξαιρετικά σημαντικός κατά την αποστολή ή τη λήψη κτύπτο.

    Σε ποια δίκτυα blockchain λαμβάνει χώρα η απάτη;

    Η δηλητηρίαση διευθύνσεων μπορεί να λάβει χώρα σε οποιοδήποτε blockchain. Ωστόσο, οι φθηνές αλυσίδες όπως το Polygon, το Tron ή το Binance Smart Chain στοχοποιούνται συχνά λόγω των φθηνών τελών συναλλαγών τους που διευκολύνουν την ανάπτυξη της απάτης σε κλίμακα χιλιάδων χρηστών.

    Με στοχοποιούν προσωπικά;

    Όχι, τα δίκτυα blockchain είναι δημόσια, επομένως είναι πολύ εύκολο για τους απατεώνες να δοκιμάσουν έναν πολύ μεγάλο αριθμό διευθύνσεων από οποιονδήποτε εξερευνητή μπλοκ (block explorer) και να δηλητηριάσουν αυτές τις διευθύνσεις.

    Ποιος πλήρωσε τέλη για τη συναλλαγή που δηλητηρίασε τον λογαριασμό μου;

    Ο απατεώνας το έκανε. Η ανεπιθύμητη συναλλαγή πληρώθηκε εξ ολοκλήρου από τον απατεώνα που δηλητηρίασε τον λογαριασμό σας.

    Είναι ασφαλές να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον δηλητηριασμένο λογαριασμό;

    Ναι, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον δηλητηριασμένο λογαριασμό κανονικά. Η δηλητηρίαση ενός λογαριασμού δεν τον διακυβεύει. Ο μόνος τρόπος για να παραβιαστεί ο λογαριασμό σας είναι να αποκαλύψετε τη φράση ανάκτησης 12/24 λέξεων.

    Είναι ασφαλές να κρατήσω τα crypto που έλαβα από τον απατεώνα;

    Ναι, η διατήρηση των ανεπιθύμητων νομισμάτων είναι ασφαλής. Είναι απλώς κανονικά νομίσματα που δεν μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τους λογαριασμούς σας.

    Πώς μπορώ να προστατευτώ από τη δηλητηρίαση;

    Αν και η δηλητηρίαση διευθύνσεων δεν μπορεί να σταματήσει, μπορεί εύκολα να νικηθεί τηρώντας τη βέλτιστη πρακτική σχετικά με την αποστολή και τη λήψη crypto με το πορτοφόλι σας:

    Ποια είναι η πρακτική αυτή; Αν φθάσατε μέχρι εδώ θα την έχετε καταλάβει ήδη. Κατά την αποστολή αλλά και κατά τη λήψη crypto, μην ανασύρετε έτσι απλά από το ιστορικό σας τη διεύθυνση πορτοφολιού αλλά πάντα να τσεκάρετε τη διεύθυνση που θέλετε να στείλετε ή να λάβετε. ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ. 


    Αν σας αρέσουν αυτά που γράφουμε μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω social media για να μας ακολουθήσετε και να μας στηρίξετε:


    Μετάφραση: Αναστάσιος Ψυχογιόπουλος https://twitter.com/tasosfail 


    Πηγή: Cryptoslate

    Δεν είμαι οικονομικός ή επενδυτικός σύμβουλος. Η μετάφραση των άρθρων γίνεται για ευκολία διαβάσματος από τους Έλληνες χρήστες του διαδικτύου και σε καμία περίπτωση δεν προτρέπει την αγορά ή πώληση οποιουδήποτε επενδυτικού προϊόντος. Κάντε τη δική σας έρευνα πάντα ή/και απευθυνθείτε σε κάποιον πιστοποιημένο σύμβουλο.

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Greepto
    Greepto
    Η ομάδα του Greepto.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα