Δεδομένα δείχνουν ότι το Bitcoin είναι σε Bear Market. Τι έρχεται μετά;

    Τα on-chain δεδομένα επιβεβαιώνουν τώρα αυτό που οι traders κρυπτονομισμάτων γνώριζαν εδώ και αρκετό καιρό: το Bitcoin βρίσκεται σε ένα παρατεταμένο bear market, λέει η Glassnode.

    Το Bitcoin μπορεί να βρίσκεται σε ένα σταθερό bear market βάση της εταιρείας ανάλυσης, Glassnode.

    Με την τιμή του Bitcoin τώρα σταθερά κάτω από τα 40.000$, η τελευταία έκθεση της αγοράς της εταιρείας αναφέρει μια σειρά από «πτωτικά σημάδια», συμπεριλαμβανομένης της πτώσης της δραστηριότητας στην αλυσίδα στο δίκτυο του Bitcoin και τα άνω των 4,7 εκατομμυρίων BTC που κρατούνται τώρα με μη πραγματοποιηθείσα ζημία (unrealized loss – που σημαίνει ότι οι κάτοχοι της είναι σε ζημία απλά λέγεται μη πραγματοποιηθείσα γιατί δεν έχουν πουλήσει ακόμα).

    Σύμφωνα με την έκθεση, η ύφεση τόσο για την αγορά των κρυπτονομισμάτων όσο και για τις παραδοσιακές μετοχές είναι μια αντανάκλαση της ευρύτερης αβεβαιότητας της αγοράς που περιβάλλει τις επικείμενες αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, τη σύγκρουση στην Ουκρανία και την πολιτική αναταραχή στον Καναδά – η τελευταία από τις οποίες είχε ως αποτέλεσμα την δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και κεφαλαίων Bitcoin όσων συμμετέχουν σε συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στην Οτάβα.

    Εν τω μεταξύ, η Federal Reserve απειλεί να αυξήσει τα επιτόκια εδώ και μήνες σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό ρεκόρ που επηρεάζει την οικονομία των ΗΠΑ. Τα υψηλότερα επιτόκια βλάπτουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών για επενδύσεις σε περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, με τα οποία το Bitcoin τείνει να συσχετίζεται.

    Δεδομένης της παρατεταμένης πτωτικής τάσης του Bitcoin, οι ερευνητές της Glassnode λένε τώρα ότι έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Όπως αναφέρει η έκθεση, «όσο περισσότερο οι επενδυτές κρατάνε τη θέση τους και όσο περισσότερο μεγαλύτερη γίνεται η μη πραγματοποιηθείσα απώλεια, τόσο πιο πιθανό είναι να δαπανηθούν και να πουληθούν αυτά τα κρατούμενα νομίσματα». Αυτή τη στιγμή, πάνω από το 25% όλων των οντοτήτων του δικτύου βρίσκονται σε τέτοια αρνητική θέση.

    Ο αριθμός των ενεργών διευθύνσεων Bitcoin ήταν περίπου 275.000 αυτή την εβδομάδα σε σύγκριση με πάνω από 350.000 τον Ιανουάριο του περασμένου έτους. Η αδύναμη δραστηριότητα στο δίκτυο ερμηνεύεται ως σήμα πτωτικής αγοράς, αν και ο αριθμός των κατόχων συνεχίζει να αυξάνεται μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, η Glassnode διαπίστωσε ότι 219.000 διευθύνσεις είχαν αδειάσει τις τελευταίες 30 ημέρες. Αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει «μια περίοδο καθαρών εκροών χρηστών από το δίκτυο», όπως τον Μάιο του 2021.

    Τι έρχεται μετά για το Bitcoin και την αγορά;

    Η έκθεση της Glassnode καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι bulls των κρυπτονομισμάτων «έχουν πολύ δύσκολη δουλειά και εμπόδια» δεδομένων των πολυάριθμων πτωτικών δυνάμεων εντός και εκτός αλυσίδας που αντιμετωπίζουν αυτήν τη στιγμή. Ωστόσο, σε σύγκριση με ταπροηγούμενες bear markets, η δυναμική από την πλευρά της προσφοράς φαίνεται σχετικά αισιόδοξη. Οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές φαίνεται πιο πιθανό να προσκολληθούν στο Bitcoin τους, χρησιμοποιώντας παράγωγα για να αντισταθμίσουν τον κίνδυνο αντί να πουλήσουν την άμεση έκθεσή τους σε περιουσιακά στοιχεία, λέει η εταιρεία.

    «Μοιάζει με bear market», δηλώνει η Glassnode, «αλλά να έχετε κατά νου, ότι μακροπρόθεσμα, το bear market δημιουργεί και θέτει τις βάσεις για το bull market που ακολουθεί».

    Παρά τις ελπιδοφόρες προοπτικές, οι επενδυτές που αγόρασαν οπουδήποτε κοντά στην κορυφή μπορεί να αισθάνονται λιγότερο αισιόδοξοι αυτή τη στιγμή: το Bitcoin έχει πλέον μειωθεί σχεδόν κατά 45% από το ιστορικό υψηλό του των 69.000$.


    Πηγή: Decrypt

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα