Bitcoin: Πως θα κλείσει ο μήνας; Τα 5 πράγματα για αυτήν την εβδομάδα

    Μια κλασική ανάκαμψη συνέβη καθώς η ανησυχία για τον κορονοϊό συνεχίζεται και τα δεδομένα αποκαλύπτουν βασικές πληροφορίες για τα επίπεδα υποστήριξης και αντίστασης του Bitcoin.

    Το Bitcoin (BTC) επέστρεψε στα 57.000 δολάρια καθώς ξεκινάει μια νέα εβδομάδα μετά από μια άνοδο της τελευταίας στιγμής που οδήγησε σε πολύ καλύτερο εβδομαδιαίο κλείσιμο από ό,τι περίμεναν οι πιο πολλοί.

    Αντισταθμίζοντας την πτώση της τιμής της περασμένης εβδομάδας, το Bitcoin έφτασε τα 58.000$ σε μια νύχτα πριν αρχίσει να κάνει consolidate λίγο χαμηλότερα, σημειώνοντας άνοδο περίπου 5,7%.

    Αυτό ήταν μια έκπληξη για τους πιο πολλούς – οι ανησυχίες σχετικά με τον κορονοϊό παραμένουν, καθώς βάση τις ενδείξεις των μακροοικονομικώναγορών πριν από το άνοιγμα τους, και οι πωλητές εξακολουθούν να έχουν την επιλογή να επωφεληθούν από τους αυτούς που έχουν ποντάρει με μόχλευση στην άνοδο λόγω των τελευταίων κερδών.

    Με όλες τις περιπτώσεις πιθανές και το μηνιαίο κλείσιμο να είναι σε λιγότερο από 48 ώρες, θα ρίξουμε μια ματιά στους αριθμούς για να δούμε τι θα μπορούσε να διαμορφώσει την απόδοση της τιμής του Bitcoin αυτή την εβδομάδα.

    Το Bitcoin ανέκαμψε σε χρόνο ρεκόρ

    Μόλις τρεις ημέρες μετά την απώλεια των σχεδόν 6.000$ σε μια μόνο μέρα, η τιμή του Bitcoin έχει ήδη επιστρέψει σχεδόν στο σημείο που ήταν.

    Σε ένα κλασικό τέλος του Σαββατοκύριακου, το BTC/USD αυξήθηκε για να επιτύχει ένα εβδομαδιαίο κλείσιμο των 57.300$ στο Bitstamp — αποφεύγοντας έτσι τη χαμηλότερη εβδομαδιαία τιμή κλεισίματος του για τους τελευταίους δύο μήνες.

    Ή άνοδος από τότε έχει σταματήσει, με τα 57.000 $ να παραμένουν στο επίκεντρο τη στιγμή που γράφουμε τη Δευτέρα.

    Σε μια νέα ανάλυση, ο δημοφιλής trader και αναλυτής Rekt Capital σημείωσε ότι ο εκθετικός κινητός μέσος όρος (EMA δείτε τι είναι εδώ) 21 εβδομάδων στα 52.500$ είχε παράσχει υποστήριξη ως ένας «δείκτης δοκιμασμένος στο χρόνο για την ένδειξη μιας ανοδικής αγοράς».

    «Ισχυρή αντίδραση BTC από την περιοχή EMA 21 εβδομάδων», συνόψισε.

    BTC/USD 1 εβδομάδας (Bitstamp) με το EMA 21 εβδομάδων. Πηγή: TradingView

    Παρά τα τοπικά υψηλά των 58.300 δολαρίων, ωστόσο, το Bitcoin δεν έχει ακόμη επιτύχει ένα ξεκάθαρο breakout, καθώς η μεγάλη αντίσταση στα 60.000 δολάρια παραμένει ανέγγιχτη.

    Όλες οι προηγούμενες προσπάθειες να σπάσει αυτή η ζώνη πώλησης από τότε που την έχασε ως υποστήριξη κατέληξαν σε μια σταθερή απόρριψη.

    Ωστόσο, η άνοδος εξέπληξε ορισμένους, σύμφωνα με στοιχεία, με τις ρευστοποιήσεις να πλησιάζουν τα 300 εκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες 24 ώρες.

    Τα funding rates, τα οποία ήταν ουδέτερα την Κυριακή, εν τω μεταξύ ανεβαίνουν επίσης, σηματοδοτώντας την επιστροφή της αισιοδοξίας για μια περαιτέρω ανάκαμψη της τιμής του BTC — και τον κίνδυνο που συνεπάγεται.

    Ο Rekt Capital πρόσθσε πως «το μόνο που χρειάστηκε ήταν ένα +7% καθημερινό κερί για να διαλύσει όλους τους φόβους και τις ανησυχίες ενός bear market στο Bitcoin».

    Κορονοϊός και επανάληψη του Μαρτίου 2020

    Οι μακροοικονομικές αγορές αναμένουν ένα ταραχώδες ξεκίνημα της εβδομάδας καθώς η νέα παραλλαγή του κορονοϊού, η Όμικρον, συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία.

    «Χρειαζόμαστε πραγματικά κάποιες περισσότερες απαντήσεις για να καταλάβουμε τον αντίκτυπο στην ανάπτυξη», δήλωσε στο Bloomberg τη Δευτέρα η Priya Misra, επικεφαλής στρατηγικής διεθνών επιτοκίων στην TD Securities.

    Η περασμένη εβδομάδα χαρακτηρίστηκε από μεγάλη αστάθεια σε όλους τους τομείς, καθώς το Bitcoin και τα altcoins ακολούθησαν μετοχές, πετρέλαιο και άλλα σε ένα ξεπούλημα.

    Οι ασιατικές αγορές φαίνονται έτοιμες να συνεχίσουν την τάση στο άνοιγμα της Δευτέρας, με πτώσεις της τάξως του 1-2% να προγραμματίζονται τη στιγμή της γραφής.

    Με το Bitcoin σε άνοδο, τυχόν περαιτέρω κλονισμοί σε μακροοικονομικές δομές μπορεί να σταματήσουν ξανά τη νέα αυτή αισιοδοξία.

    Οι bulls (αυτοί που πιστεύουν στην άνοδο δηλαδή και είναι αισιόδοξοι) ελπίζουν ότι το σενάριο θα διαδραματιστεί με παρόμοιο τρόπο με τον Μάρτιο του 2020, όταν ο κορωνοϊός εισήλθε στην παγκόσμια σκηνή και υπήρξε ένα πολύ μεγάλο ξεπούλημα το οποίο όμως πυροδότησε στη συνέχεια μια πολύ μεγάλη άνοδο που κατέληξε σε ιστορικά υψηλά.

    Τα 50.000$ όπως τα 30.000$

    Όσοι ανησυχούν για άλλη μια πτώση από τα τρέχοντα επίπεδα πρέπει να κοιτάξουν το διάγραμμα του Bitcoin.

    Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του order book από τον πόρο ανάλυσης Material Scientist, μια πολύ μεγάλη εντολή αγοράς έχει πλέον δημιουργηθεί και θα πρέπει να διατηρήσει την αγορά πάνω από τα 50.000$.

    Το διακύβευμα μπορεί να είναι υψηλό, καθώς ορισμένοι είπαν αυτό το Σαββατοκύριακο ότι η αποτυχία να διατηρήσουν αυτό το επίπεδο θα τους έκανε να επανεξετάσουν την προσέγγισή τους στο Bitcoin, αλλά δεδομένου του τεράστιου μεγέθους της υποστήριξης, αυτό φαίνεται τώρα λιγότερο πιθανό.

    «Δεν είμαι σίγουρος γιατί είστε όλοι τόσο φοβισμένοι», συνόψισε ο Material Scientist στο Twitter την Κυριακή.

    Εάν τα 50.000$ είναι επομένως τα νέα 30.000$, θα ταξινομήσει την τρέχουσα πτώση από τα υψηλά όλων των εποχών ως μέτρια σε σύγκριση με τις άλλες – ιδίως με την πτώση του Μαΐου που ήταν σχεδόν 50%.

    Συνεχίζοντας, ο Material Scientist εν τω μεταξύ σημείωσε κάτι ασυνήθιστο – η ίδια οντότητα που είναι υπεύθυνη για την υποστήριξη έβαλε επίσης αντίσταση στα 70.000$.

    «Ουσιαστικά, 1 άτομο έχει ολόκληρη την αγορά στα χέρια του», εξήγησε.

    Έτσι, τα 70.000$ αποτελούν το θεμελιώδες σημείο της εστίασης για αυτούς που θέλουν να δουν τη συνέχιση του bull run στο τέταρτο τρίμηνο του 2021.

    Ερχέται η D-Day για τις 3 συσχετίσεις της τιμής του Bitcoin

    Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι «πολύ ενδεικτικές» για το Bitcoin καθώς θα δημιουργήσει ή θα σπάσει κάποιους σημαντικούς συσχετισμούς.

    Αυτό ήταν το συμπέρασμα από τον δημοφιλή αναλυτή στο Twitter με το όνομα TechDev το Σαββατοκύριακο, καθώς το Bitcoin συνέχισε να αναπαράγει το ταξίδι του χρυσού από τη δεκαετία του 1970.

    Οι περίεργες, ακόμη και απόκοσμες, ομοιότητες μεταξύ του BTC/USD το 2020-21 και του XAU/USD πριν από πενήντα χρόνια έχουν παραμείνει παρά ορισμένες ανωμαλίες λόγω της μεγάλης διακύμανσης της τιμής του Bitcoin.

    Εάν συνεχιστεί η τάση, το Bitcoin θα έχει μια δραματική ανοδική πορεία με κορυφαία τιμή έως και τα 280.000$. Και η προθεσμία; Μέσα Φεβρουαρίου του 2022.

    «Το fractal του χρυσού την δεκαετία του 1970 είναι τώρα με ακρίβεια ευθυγραμμισμένο και τόσο στα τοπικά υψηλά όσο και στα χαμηλά», σχολίασε σε μια ενημέρωση για τα γεγονότα.

    BTC/USD vs. 1970s διάγραμμα χρυσού. Source: TechDev/ Twitter

    Μια συνοδευτική ανάλυση κάθε προβλεπόμενης φάσης της μεταμόρφωσης του Bitcoin από τον Σεπτέμβριο παρουσιάζει ότι αυτόν τον μήνα βρίσκεται εκτός της προβλεπόμενης τροχιάς. Ο Δεκέμβριος θα πρέπει να είναι μεταξύ 70.000 και 110.000$ για το BTC/USD.

    Πέρα από τον χρυσό είναι και οι ακολουθίες Fibonacci που υπαγορεύουν δύο άλλους συσχετισμούς που αντιμετωπίζουν τη στιγμή της αλήθειας τους τις επόμενες εβδομάδες.

    Και τα δύο αφορούν τη σχέση του Bitcoin με την απόδοσή του το 2017 και μέχρι στιγμής και τα δύο παραμένουν έγκυρα. Εάν το ένα κερδίσει το άλλο, ο ρυθμός και το ύψος των κερδών τιμής θα αλλάξουν ανάλογα.

    Μια κορύφωση περίπου στα 150.000$ θα μπορούσε να φτάσει στα μέσα Δεκεμβρίου, ή εναλλακτικά, μπορεί να εμφανιστούν τα 225.000$ στα μέσα Φεβρουαρίου.

    Απαντώντας στους επαίνους από τον ιδρυτή της Global Macro Investor, Raoul Pal, πρόσθεσε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι «πολύ ενδεικτικές» και για τις τρεις συσχετίσεις οι οποίες ίσως καταρριφθούν.

    Που θα κλείσει η τιμή του Bitcoin στον “Moonvember”;

    Αυτό ήταν κάποτε το ερώτημα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στα χείλη όλων – αλλά τώρα, διαδίδεται σιγά σιγά η αποδοχή ότι αυτή η ανοδική αγορά μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο από τον προγραμματισμένο για να ωριμάσει.

    Παρόλα αυτά, η αισιοδοξία βραχυπρόθεσμα παραμένει.

    Σε μια έρευνα που διεξήχθη στο Twitter από τον λογαριασμό @Bitcoin, η οποία έληξε τη Δευτέρα, η πλειοψηφία των σχεδόν 50.000 ερωτηθέντων προέβλεψε ότι το BTC/USD θα τελείωσε τον Νοέμβριο πάνω από τα 60.000 δολάρια.

    Το 35% επέλεξε την υψηλότερη δυνατή τιμή στην έρευνα, με ένα άλλο 25,7% να προβλέπει τιμή κλεισίματος τον Νοέμβριο μεταξύ 55.000 και 60.000$.

    Τελικά αποτελέσματα

    Χωρίς το zoom out, είναι εύκολο να ξεχάσουμε πόσο μακριά έχει φτάσει το Bitcoin τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Το περασμένο Black Friday – στο οποίο υπήρχε επίσης μια πτώση – το BTC/USD διαπραγματευόταν σε κάτι λιγότερο από τα 16.500$.


    Πηγή: Cointelegraph

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα