Bitcoin: Μια οπτική ματιά

    Τιμή του Bitcoin: Πτώση 63% από την αρχή του 2022

    Το διάγραμμα του για το 2022 είναι μια θάλασσα από κόκκινο. Αν αγοράσατε BTC τον Ιανουάριο, είχατε μια τελευταία ευκαιρία να βγείτε τον Απρίλιο/Μάιο — πριν η κατάρρευση του Terra/UST συντρίψει οριστικά την τιμή. Το αποτέλεσμα αυτού οδήγησε το Bitcoin σε ένα εύρος περίπου στα 20.000 δολάρια, όπου διαπραγματεύτηκε για μερικούς μήνες πριν από την επόμενη πτώση λόγω της κατάρρευσης του FTX.

    Το Bitcoin κορυφώθηκε τρεις φορές πάνω από τον 5X κινητό μέσο όρο δύο ετών στις ανοδικές αγορές και άγγιξε αυτό το «ανώτατο όριο» ξανά το 2021. Αλλά η τιμή του έχει πλέον πέσει πολύ κάτω από τον κινητό μέσο όρο των δύο ετών — ένα ενδεικτικό σημάδι για μια πτωτική αγορά. Οι «ειδικοί» στο Crypto Twitter διχάζονται ως προς το αν το χαμηλότερο σημείο του κύκλου έχει έρθει για το Bitcoin και την αγορά κρυπτονομισμάτων γενικότερα. Στα προηγούμενα bear markets, το Bitcoin αιωρούνταν γύρω από αυτό το εύρος για ένα έως δύο χρόνια. Ένα σημάδι για αυτά που έρχονται;

    Πλήθος διευθύνσεων: Ποιοι αγοράζουν και ποιοι πουλάνε;

    https://studio.glassnode.com/dashboards/btc-addresses

    Εξετάζοντας τους κατόχους – μέσω των διευθύνσεων των πορτοφολιών τους – μας δίνει μια γεύση της δραστηριότητας Bitcoin on-chain.

    Το ποσό των λεγόμενων διευθύνσεων Shrimp (αυτές που διαθέτουν λιγότερο από ένα Bitcoin) έχει αυξηθεί κατά πάνω από 3,5 εκατομμύρια — σχεδόν μια αύξηση 10%. Τα Planktons (με λιγότερα από 0,01 BTC), τα Crabs (με 1-10 BTC) και τα Fish (10-100 BTC) ακολουθούν το ίδιο μοτίβο. Παρά τη μαζική πτώση, οι μικρότεροι κάτοχοι είναι πιο πρόθυμοι από ποτέ να μπουν στο Bitcoin.

    https://studio.glassnode.com/dashboards/btc-addresses

    Μια διαφορετική εικόνα προκύπτει για τα Sharks (100 έως 1.000 BTC) και τα Whales (πάνω από 1.000 BTC). Ο αριθμός αυτών των διευθύνσεων μειώθηκε κατά περισσότερο από 5%, υποδηλώνοντας ότι οι μεγαλύτεροι επενδυτές μπορεί να μην βλέπουν το Bitcoin ως καλή επένδυση σε τέτοιες περιόδους.

    https://studio.glassnode.com/dashboards/btc-addresses

    Οι διευθύνσεις των Mega-Whales (πάνω από 10.000 BTC) ανήκουν κυρίως σε ανταλλακτήρια και πλούσια άτομα, όπως ο Michael Saylor, με μεγάλη έκθεση στο BTC. Η ποσότητα των Mega-Whales αυξήθηκε πάνω από 20%, γεγονός που θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι οι πλουσιότεροι αγοράζουν από αυτούς που είναι ελαφρώς λιγότερο πλούσιοι.

    Κάτοχοι Bitcoin: Η πλειοψηφία κρατάει τα Bitcoin τους για περισσότερο από 6 μήνες

    https://studio.glassnode.com/dashboards/btc-hodl-wave

    Το ποσοστό της «παλιάς» προσφοράς του Bitcoin (με μπλε χρώμα) – αυτά που ήταν ενεργά για τελευταία φορά πριν από έξι μήνες – παρέμεινε σταθερό στο 75% έως 78%. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η πλειονότητα των BTC που βρίσκεται υπό την κατοχή ατόμων διατηρείται για περισσότερο από 6 μήνες και θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι κάτοχοι το βλέπουν ως μια μακροπρόθεσμη επένδυση.

    Miners: Τα hash rates αυξάνονται σταδιακά, αλλά οι miners συνθηκολογούν/πωλούν

    https://www.blockchain.com/explorer/charts/hash-rate

    Το Hash Rate – μια μέτρηση για τη δραστηριότητα και την ασφάλεια του δικτύου – ήταν σε σταδιακή ανοδική τάση καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2022, υπερδιπλασιάζοντας τα 140 εκατομμύρια terahashes ανά δευτερόλεπτο (TH/s) που άνοιξε το έτος στο αποκορύφωμά του τον Νοέμβριο (πάνω από 300 εκατομμύρια TH/s).

    https://studio.glassnode.com/dashboards/btc-miners

    Ωστόσο, υπήρξε μια καθαρή εκροή στα BTC των miners έκτοτε, με αποτέλεσμα μια μικρή πτώση του hash rate και τη συνθηκολόγηση των λιγότερο ανταγωνιστικών miners στην αγορά. Συμπερασματικά, στο τοπίο του Bitcoin mining κυριαρχεί μια περίοδος σταθεροποίησης, με την αύξηση του hash rate να αναγκάζει τους λιγότερο ανταγωνιστικούς συμμετέχοντες να εγκαταλείψουν τις δραστηριότητές τους.


    Αν σας αρέσουν αυτά που γράφουμε μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω social media για να μας ακολουθήσετε και να μας στηρίξετε:


    Πηγή: CoinMarketCap

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα