Το χαμηλότερο εβδομαδιαίο κλείσιμο από τον Δεκέμβριο του 2020 – Τα 5 πράγματα του Bitcoin που πρέπει να γνωρίζετε για αυτή την εβδομάδα

    Το Bitcoin χάνει 12% μέσα σε 24 ώρες, καθώς μια νέα κατάρρευση των altcoin συνδυάζεται με μακροοικονομικές πιέσεις για να προσφέρει μόνο ανησυχία στον χώρο.

    Το Bitcoin (BTC) ξεκινά μια νέα εβδομάδα με εντελώς διαφορετική αίσθηση από την προηγούμενη, καθώς το BTC/USD σφραγίζει το χαμηλότερο εβδομαδιαίο κλείσιμο από τον Δεκέμβριο του 2020.

    Μια νύχτα απωλειών στις 13 Ιουνίου σημαίνει ότι το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα πλησιάζει πλέον στο να ξεπεράσει τα χαμηλά δέκα μηνών από τον Μάιο.

    Λίγοι όμως δεν το περίμεναν αυτό, τα στοιχεία σοκ για τον πληθωρισμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη εβδομάδα όπου πυροδότησαν μια αλυσιδωτή αντίδραση σε όλα τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία και η χαμηλή ρευστότητα του Σαββατοκύριακου φάνηκε να επιδεινώνει τις συνέπειες για τα κρυπτονομίσματα.

    Ο μακροοικονομικός πόνος συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πρόκειται να παρέχει πληροφορίες σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων και την οικονομία γενικότερα – η πρώτη επίσημη ενημέρωση μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

    Η διάθεση μεταξύ των αναλυτών τόσο για το Bitcoin όσο και για τα altcoins αν και δεν είναι ομόφωνα πτωτική έχει μια διάθεση παραίτησης. Ίσως χρειαστεί να υπομείνουμε μια περίοδο επώδυνου trading & hodling πριν από την επιστροφή στην άνοδο, κάτι που τουλάχιστον ταιριάζει με τα ιστορικά μοτίβα των κύκλων απο το halving event του Bitcoin.

    Ποια θα μπορούσαν να είναι τα εναύσματα της αγοράς την ερχόμενη εβδομάδα; Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε πέντε παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας για το Bitcoin αυτή την εβδομάδα.

    Η κατάρρευση της Celsius και η κάθοδος του Bitcoin

    Το Bitcoin ξεκόλλησε τελικά από το στενό εύρος τιμών στο οποίο κινείται από την πρώτη βουτιά στα χαμηλά δέκα μηνών τον περασμένο μήνα.

    Αφού αναπήδησε από τα 23.800 δολάρια, το BTC/USD στη συνέχεια έκανε κύκλους γύρω από τη ζώνη των 30.000 δολαρίων για εβδομάδες, χωρίς να καταφέρει να κάνει μια αποφασιστική κίνηση προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Τώρα, αν και δεν είναι αυτό που θα ήθελαν οι επενδυτές, η κατεύθυνση φαίνεται ξεκάθαρη.

    Δεν είναι μόνο ένα εύρος τιμών από το οποίο έχει εξέλθει το Bitcoin, όπως σημείωσε ο αναλυτής Rekt Capital στις 12 Ιουνίου. Εγκαταλείποντας τη ζώνη κοντά στα 30.000 δολάρια, το BTC/USD εγκαταλείπει επίσης ένα μακροοικονομικό εύρος συναλλαγών που ισχύει από τις αρχές του 2021.

    Ως εκ τούτου, το πιο πρόσφατο εβδομαδιαίο κλείσιμο, περίπου στα 26.600 δολάρια, ήταν το χαμηλότερο του Bitcoin από τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του TradingView.

    Ένα συνοδευτικό γράφημα έδειξε μια ζώνη στήριξης αγοράς στα 25.000 δολάρια, βοηθώντας τις απώλειες του 24ωρου στο 12%

    BTC/USD order book data chart (Binance). Source: Alex Krueger/ Twitter

    Η αγορά τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές βρίσκεται ωστόσο στο κατώτερο όριο και παρέχει μια ζοφερή υπενθύμιση του τι συνέβη κατά τη διάρκεια της πτώσης του Μαΐου κάτω από τα 24.000 δολάρια.

    Ενώ τότε ήταν το πρωτόκολλο του Terra (LUNA) και TerraUSD (UST) που κατέρρευσαν, αυτό το Σαββατοκύριακο, ήταν η σειρά της πλατφόρμας fintech Celsius και του token CEL να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

    Με πτώση 40% την ημέρα σε USD ισοτιμία, το CEL, όπως ήταν αναμενόμενο, υπέφερε από την απόφαση της Celsius να σταματήσει εντελώς τις αναλήψεις και τις μεταφορές προκειμένου να “σταθεροποιήσει τη ρευστότητα”.

    “Λόγω των ακραίων συνθηκών της αγοράς, σήμερα ανακοινώνουμε ότι η Celsius διακόπτει όλες τις αναλήψεις, τις ανταλλαγές και τις μεταφορές μεταξύ λογαριασμών. Λαμβάνουμε αυτή την ενέργεια σήμερα για να θέσουμε την Celsius σε καλύτερη θέση για να τιμήσει, με την πάροδο του χρόνου, τις υποχρεώσεις της για αναλήψεις”, αναφέρεται σε ανάρτηση στο ιστολόγιο που εκδόθηκε στις 13 Ιουνίου.

    Αντιδρώντας, οι λάτρεις του Bitcoin που ήταν ήδη επιφυλακτικοί απέναντι στο χώρο των altcoin μετά την πανωλεθρία του Terra δεν έχασαν χρόνο για να επιρρίψουν την ευθύνη για την έκταση των απωλειών της τιμής του BTC στα γεγονότα της Celsius.

    “Η Celsius μοιάζει έτοιμη να καταρρεύσει και να πάρει μαζί της ένα σωρό χρήματα των πελατών”, πρόσθεσε ο Robert Breedlove, οικοδεσπότης του podcast What is Money, σε μέρος των σχολίων στο Twitter.

    Η επικαιροποίηση της πολιτικής της Fed είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό ρεκόρ 40 ετών

    Ένα γεγονός black swan (“Μαύρος Κύκνος“) που αντιγράφει το Terra είναι αναμφισβήτητα το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται το Bitcoin, δεδομένων των ήδη ασταθών μακροοικονομικών συνθηκών.

    Ανεξάρτητα από αυτό, τα περιθώρια για νέες αναταράξεις παραμένουν αυτή την εβδομάδα, καθώς η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτών Αγορών της Fed (FOMC) προετοιμάζεται για τη συνεδρίαση της πολιτικής της για τον Ιούνιο, η οποία αρχίζει στις 15 Ιουνίου.

    Μετά το 8,6% του πληθωρισμού της 10ης Ιουνίου, οι προσδοκίες είναι ότι η σύνοδος θα επιταχύνει το ρυθμό αύξησης των βασικών επιτοκίων κάτι για το οποίο δεν θα χαίρονταν ούτε οι μετοχές ούτε τα κρυπτονομίσματα.

    Ο Krueger, όπως και άλλοι, πρόσθεσε ότι η Fed θα είναι πιθανότατα ο παράγοντας που θα καθορίσει την εναπομένουσα καθοδική πορεία των ριψοκίνδυνων περιουσιακών στοιχείων.

    “Για τον πάτο πρέπει να περιμένουμε να αντιστραφεί η Fed (ή οι μετοχές)”, έγραψε:

    Μπορεί να γίνει κάποιο scalp σε κάποια επίπεδα, αλλά αμφιβάλλω σοβαρά ότι οποιοδήποτε επίπεδο θα φέρει μια αλλαγή τάσης από μόνο του. Μικρή πιθανότητα η Fed να μην αυξήσει τα επιτόκια την Τετάρτη και αν είναι έτσι, το ράλι θα είναι μεγάλο. Πιο πιθανή είναι όμως η επιτάχυνση της μείωσης των επιτοκίων.

    Ένα ασιατικό ξεπούλημα επιδείνωσε τη ζωή των μετοχών στην αρχή της εβδομάδας, επηρεάζοντας τα νομίσματα που είναι ευαίσθητα στον κίνδυνο, όπως το ιαπωνικό γεν και το δολάριο Αυστραλίας.

    “Κάποια στιγμή οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες θα περιοριστούν αρκετά ή/και η ανάπτυξη θα αποδυναμωθεί αρκετά, ώστε η Fed να σταματήσει την αύξηση”, έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs, συμπεριλαμβανομένου του Zach Pandl, σε σημείωμα που επικαλείται το Bloomberg στις 13 Ιουνίου:

    Αλλά φαίνεται ότι απέχουμε ακόμη πολύ από αυτό το σημείο, γεγονός που υποδηλώνει μεγάλους κινδύνους για τις αποδόσεις των ομολόγων, συνεχή πίεση στα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία και πιθανότατα ευρεία ενίσχυση του δολαρίου ΗΠΑ προς το παρόν.

    Το Bloomberg ανέφερε επιπλέον ότι μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης μπορεί να είναι στο τραπέζι, καθώς οι αγορές εκτιμούν ότι τα βασικά επιτόκια θα διαμορφωθούν στο 3% ή και περισσότερο μέχρι το τέλος του έτους.

    Το αμερικανικό δολάριο δεν χάνει χρόνο προκαλώντας τα υψηλά 20ετίας

    Όπου τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία υποφέρουν, το δολάριο των Ηνωμένων Πολιτειών έχει αξιοποιήσει στο έπακρο τη δύναμή του τα τελευταία δύο χρόνια.

    Αυτή η τάση φαίνεται ότι θα συνεχιστεί, καθώς οι μακροοικονομικές συνθήκες πιέζουν σχεδόν κάθε άλλο παγκόσμιο νόμισμα και τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία να μην παρέχουν κανένα ρεαλιστικό ασφαλές καταφύγιο.

    Ο δείκτης δολαρίου των ΗΠΑ (DXY), παρά την υποχώρηση των τελευταίων εβδομάδων, έχει επιστρέψει σταθερά και στοχεύει στα υψηλά επίπεδα των 105 μονάδων του Μαΐου. Αυτά αντικατοπτρίζουν τη μέγιστη ισχύ του USD από το 2002 και κατά τη στιγμή της συγγραφής του παρόντος, απέχουν μόλις 0,5 μονάδες.

    “Το $DXY πηγαίνει δυνατά, δεν είναι περίεργο που τα περιουσιακά στοιχεία καταρρέουν”, απάντησε ο Tony Edward, οικοδεσπότης του Thinking Crypto Podcast.

    Από την κατάρρευση των αγορών τον Μάρτιο του 2020, η ισχύς του DXY είναι ένας αξιόπιστος δείκτης για την απόδοση της τιμής του BTC. Μέχρι να εισέλθει μια σημαντική αλλαγή τάσης, οι προοπτικές για το Bitcoin θα μπορούσαν έτσι να παραμείνουν στραμμένες προς την πλευρά των πωλήσεων.

    “Η ισχύς του δολαρίου οδηγεί συχνά σε συρρίκνωση των εταιρικών κερδών παγκοσμίως. Το σημερινό πρόβλημα του πληθωρισμού προσθέτει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στα περιθώρια κέρδους που πρέπει να συμπιεστούν”, δήλωσε ο Otavio Costa, ιδρυτής της εταιρείας διαχείρισης παγκόσμιων μακροοικονομικών περιουσιακών στοιχείων Crescat Capital, στους ακολούθους του στο Twitter σχετικά με το δολάριο έναντι της αφήγησης της Fed για τον πληθωρισμό στις 12 Ιουνίου:

    Είναι θέμα χρόνου να μετατραπεί το αφήγημα της “ήπιας προσγείωσης” στις ίδιες παλιές “μεταβατικές” ανοησίες.

    U.S. dollar index (DXY) 1-day candle chart. Πηγή: TradingView

    Ο ” Misery Index” υπογραμμίζει τον φόβο της αγοράς

    Δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις όσον αφορά το κλίμα στην αγορά κρυπτονομισμάτων αυτή την εβδομάδα, με τη μακροοικονομική διάθεση να παίρνει επίσης μια στροφή προς το χειρότερο.

    Ο δείκτης Crypto Fear & Greed Index, ο οποίος χρησιμοποιεί ένα καλάθι παραγόντων για να καθορίσει τις συνολικές συνθήκες μεταξύ των συναλλασσομένων, ακροβατεί στα όρια της βύθισης σε μονοψήφια νούμερα.

    Crypto Fear & Greed Index (screenshot). Πηγή: Alternative.me

    Έχοντας περάσει μεγάλο μέρος του 2022 σε μια περιοχή που παραδοσιακά προορίζεται για τα κατώτατα όρια της αγοράς, το Fear & Greed δεν έχει ακόμη πείσει κανέναν ότι το κατώτατο όριο μπορεί να είναι μέσα.

    Στις 13 Ιουνίου, μέτρησε 11/100, μόλις τρεις μονάδες υψηλότερα από τα μακροοικονομικά χαμηλά του από τον Μάρτιο του 2020.

    Η εκτύπωση του πληθωρισμού της περασμένης εβδομάδας επιβάρυνε ομοίως τον παραδοσιακό δείκτη Fear & Greed της αγοράς, ο οποίος βρίσκεται πλέον ξανά στη ζώνη “φόβου” του, στο 28/100, σύμφωνα με στοιχεία του CNN.

    Δεν είναι μόνο ο χρηματοπιστωτικός κόσμος που αισθάνεται το τσίμπημα, ο λεγόμενος “Misery Index”, ο οποίος μετρά τον πληθωρισμό και την ανεργία, δίνει ενδείξεις που ο οικονομολόγος Lyn Alden περιγράφει ως “όχι καλές”.

    “Σε συνδυασμό με το πόσο χρέος/ΑΕΠ υπάρχει τώρα σε σύγκριση με το παρελθόν, δεν είναι περίεργο που το καταναλωτικό συναίσθημα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ”, σχολίασε τα στοιχεία της Fed.

    Misery Index chart. Πηγή: Lyn Alden/ Twitter

    “Ευκαιρία Ζωής;”

    Δεδομένων των σημερινών συνθηκών, μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν υπάρχουν πια bulls του Bitcoin για να προσφέρουν μια νότα αισιοδοξίας στα πολλαπλά σύννεφα στον ορίζοντα.

    Εαν κάνουμε ένα zoom out ωστόσο, υπάρχουν πολλοί που βλέπουν την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς ως μια χρυσή επενδυτική ευκαιρία, αν αξιοποιηθεί σωστά.

    Μεταξύ αυτών είναι ο Filbfilb, συνιδρυτής του DecenTrader, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου χαρακτήρισε το Bitcoin ως “ευκαιρία ζωής”.

    “Για να είμαι ξεκάθαρος, παρά τα βραχυπρόθεσμα/μεσοπρόθεσμα προβλήματα που δυστυχώς υπάρχουν σε όλους τους τομείς, αν μπορέσετε να επιβιώσετε και να παίξετε σωστά τις κινήσεις σας να ρισκάρετε πάρα πολύ ώστε να μην έχετε κεφάλαιο, αυτό είναι ΙΜΟ η ευκαιρία της ζωής σας”, έγραψε ως μέρος ενός νήματος στο Twitter.

    Όπως και άλλοι, ο Filbfilb συνέδεσε τις επιδόσεις του BTC με τις μετοχές, προειδοποιώντας ότι ο μέσος hodler είναι τυφλός για τις “overleveraged” συνθήκες που εξακολουθούν να υπάρχουν στα χρηματιστήρια.

    Συσχετίζοντας το Bitcoin τώρα εντός του τετραετούς κύκλου από το halving event, ο αναλυτής Venturefounder, εν τω μεταξύ, υποστήριξε ότι το σενάριο μέγιστου πόνου θα μπορούσε να εισέλθει τις επόμενες εβδομάδες.

    Αυτή τη στιγμή, στα μέσα του κύκλου του, το BTC βρίσκεται σε ένα σημείο που έχει φανεί σαν πτωτικό capitulation δύο φορές στο παρελθόν τόσο το 2014 όσο και το 2018.


    Πηγή : cointelegraph


    💠 Disclaimer – Αποποίηση Ευθύνης 💠 

    Οι ιδέες και οι απόψεις που αναφέρονται εδώ, έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα, είναι προσωπικές μου απόψεις, και πληροφορίες που βρίσκονται ελεύθερα στο διαδίκτυο σε καμία περίπτωση δεν είναι ή πρέπει να θεωρηθούν ως επενδυτικές συμβουλές. Πριν πράξετε για το οτιδήποτε κάντε τη δική σας έρευνα.

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Hliasar
    Hliasar
    Είμαι στο χώρο των κρυπτονομισμάτων από το 2020. Από την αρχή αυτός ο χώρος με εξέπληξε και ήθελα να ασχοληθώ παραπάνω. Κάθε μέρα μου αρέσει να μαθαίνω κάτι καινούργιο και αν μπορώ να το μοιράζομαι με άλλους ανθρώπους. Η γνώση είναι το παν!!

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα