Bitcoin: Η ουσιαστική μετατόπιση από τον μαξιμαλισμό στον ρεαλισμό

    Τα σημάδια που δείχνουν τη σταθερή ωριμότητα και ανάπτυξη του Bitcoin στο χώρο των κρυπτονομισμάτων καθιστώντας το κρυπτονόμισμα το απόλυτο ψηφιακό αποθεματικό περιουσιακό στοιχείο.

    Υπήρξε μια εποχή που όλα τα κρυπτονομίσματα διαπραγματεύονταν έναντι του Bitcoin (BTC). Οι κερδοσκόποι επιχειρούσαν να εισέλθουν σε άλλα νομίσματα όταν έβλεπαν εξασφαλισμένα tokenomics ή αρκετό hype.

    Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Τα Stablecoins αποτελούν πλέον έναν κρίσιμο πυλώνα αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Τα αέναα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (perpetual futures contracts) υπερτονίζουν το κλίμα της αγοράς και, τις περισσότερες φορές, κυριαρχούν στη δράση των τιμών. Πολύ περισσότερα κεφάλαια, μεταξύ άλλων από θεσμικά κεφάλαια, έχουν εισέλθει στην αγορά τον τελευταίο καιρό με μέτρια μόνο επίδραση στην τιμή του Bitcoin. Έτσι, ορισμένοι πρώην bulls απορρίπτουν τώρα το Bitcoin ως βαρετό.

    Είναι αυτό το τέλος του μαξιμαλισμού του Bitcoin; Μάλλον όχι. Αλλά, ίσως, ήρθε η ώρα για δούμε τα πράγματα με περισσότερο ρεαλισμό.

    Το Bitcoin σε μια θάλασσα από μιμίδια

    Ακριβώς όπως η μετοχή της Disney μπορεί να διατηρήσει την αξία της δίπλα στο χρυσό, νέα ψηφιακά-γνήσια ονόματα όπως το NFT project που ονομάζεται Bored Ape Yacht Club (BAYC) μπορεί να ανέβει δίπλα στο Bitcoin στην αρένα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Και, ακριβώς όπως οι επενδυτές θα ήταν πρόθυμοι να αποκτήσουν τα δικαιώματα ενός σχεδόν αιωνόβιου Μίκυ Μάους, το BAYC αντιπροσωπεύει μια νέα προσέγγιση στην οικοδόμηση εμπορικών σημάτων. Και, θα μπορούσε να λειτουργήσει.

    Μπορεί όμως και όχι. Είναι κερδοσκοπικό, κάτι που αρέσει στους traders.

    Η μεταβλητότητα του ApeCoin (APE) δεν είναι η ίδια με αυτή που παρατηρείται στο Bitcoin σήμερα. Οι πίθηκοι αυτοί έχουν αρκετό hype, ενώ το Bitcoin διαπραγματεύεται τώρα με βάση ένα μακροοικονομικό υπόβαθρο. Είναι ρεαλιστικό να πούμε ότι το Bitcoin εδραιώνεται ως ένα βασικό σημείο στο χαρτοφυλάκιο κάπου, όχι μόνο στο χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, αλλά ακόμη και με ορισμένους γενναίους θεσμικούς επενδυτές οι οποίοι συνήθως αποφεύγουν τη μεταβλητότητα. Είναι το καθιερωμένο βασικό στρώμα στην αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, αλλά θα είναι και το απόλυτο αποθεματικό περιουσιακό στοιχείο;

    Για να είμαστε δίκαιοι, δεν είναι το XRP, το Shiba Inu (SHIB) ή το BCH που βλέπουμε να αρχίζουν να αγοράζουν τα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια. Ούτε σοβαρά συνταξιοδοτικά ταμεία τα αγοράζουν αυτά. Οι ρεαλιστές βλέπουν ότι επειδή το Bitcoin έχει αποδείξει ότι είναι ανθεκτικό σε πολλαπλές κρίσεις και επειδή είναι πραγματικά αποκεντρωμένο και πέρα από την εμβέλεια του ελέγχου οποιασδήποτε κυβέρνησης, διαφέρει από τους ανταγωνιστές του.

    Μπορούμε να δούμε ότι στον τομέα των “πληρωμών”, η κυριαρχία του με κεφαλαιοποίηση 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι προφανής, καθώς επισκιάζει τους επόμενους στη σειρά. Ταυτόχρονα, όμως, δεν μπορούμε να απορρίψουμε την άνοδο άλλων “κρυπτονομισμάτων” έναντι του ως μάταιη απλώς και μόνο επειδή δεν είναι Bitcoin. Ο ρεαλισμός ανοίγει τη συζήτηση και την περισσότερη κατανόηση, η οποία είναι τελικά ο βασικός μοχλός για την υιοθέτηση.

    Για τους boomers

    Από την άποψη των τιμών, είναι βαρετό μόνο για όσους λαχταρούν το κερδοσκοπικής φύσεως τρενάκι του λούνα παρκ. Καθώς αυτό το ενδιαφέρον μπορεί να αναζητηθεί αλλού, το Bitcoin μεγαλώνει και αυτό από μόνο του μπορεί να ξεκλειδώσει περισσότερη ανάπτυξη.

    Ενώ οι influencers του YouTube κάνουν αγώνα δρόμου από το farming μέχρι το staking και τo minting, δεν έχουμε επίσης δει τη συζήτηση για το Bitcoin να γίνεται πολύ πιο ώριμη και να επικεντρώνεται στις πρώτες αρχές;

    Όχι, δεν είδαμε την τιμή των 100.000 δολαρίων το 2021. Αλλά, τότε, χρειάζεται πραγματικά να είμαστε τόσο άπληστοι όταν δεν έχουμε φτάσει ακόμη ούτε το 5% της παγκόσμιας υιοθέτησης; Ναι, σε έναν λιγότερο βαρετό κόσμο, το Bitcoin μπορεί να επωφεληθεί από την ανθρώπινη απληστία και την κερδοσκοπία όπως συμβαίνει με όλες τις επενδύσεις αλλά οι ίδιες παρορμήσεις μπορούν να στείλουν κάθε αξία περιουσιακού στοιχείου σε κατακόρυφη πτώση.

    To Bitcoin παίρνει χρόνο

    Ένας μαξιμαλιστής του θέλει συνήθως να κατέχει αρκετά Bitcoin για να τα καταφέρει καλά για τον εαυτό του πάντα και παντού. Πιθανόν επίσης να θέλουν να δουν μια δίκαια οικονομία εξ ου και η υποστήριξή τους στο Bitcoin εξ αρχής. Ένας μαξιμαλιστής θα πρέπει επίσης να συμφωνεί ότι είναι προτιμότερο να δούμε δισεκατομμύρια ανθρώπους να κατέχουν λίγο Bitcoin παρά μερικά εκατομμύρια να το κατέχουν όλο.

    Πράγματι, οι στιγμές buy-the-dip δεν είναι χρήσιμες μόνο για τους πιο αφοσιωμένους, αλλά βοηθούν επίσης στην περαιτέρω διανομή, καθώς οι νέοι εισερχόμενοι προσελκύονται από την ευκαιρία αγοράς. Αυτό είναι καλό.

    Από αυτή την άποψη, είναι χρήσιμο να αναρωτηθείτε πόσο πιστεύετε ότι πρέπει να κατέχετε ή να επιδιώκετε. Και στη συνέχεια να ενεργήσετε αναλόγως.

    Οι περισσότεροι πιστοί Bitcoiners, συμπεριλαμβανομένου του Michael Saylor, χρειάστηκαν χρόνο ίσως και χρόνια – για να καταλήξουν στις εμπνευσμένες απόψεις τους. Ο Ray Dalio εξακολουθεί να εξελίσσεται. Οι περισσότεροι πολιτικοί μόλις και μετά βίας το κατανοούν και πρέπει να υποθέσω ότι υπάρχουν ακόμη και φορές που ο πρόεδρος του Σαλβαδόρ Nayib Bukele, ο οποίος το έκανε νόμιμο χρήμα στη χώρα του, κοιτάζει τα διαγράμματα και αισθάνεται νευρικότητα.

    Όποιος μπαίνει για πρώτη φορά στο χώρο των κρυπτονομισμάτων επειδή ένα αστείο σκυλί ή ένας πιξελοειδές πίθηκος παρουσιάστηκε ως ένα υπερ-ηχητικό περιουσιακό στοιχείο, θα χρειαστεί επίσης χρόνο, πολύ χρόνο. Αλλά, το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι απαραίτητα ο μαξιμαλισμός.

    Ωστόσο, ως βασική αγορά, οι περισσότεροι συμμετέχοντες στο χώρο έχουν ήδη κάποια έκθεση στο Bitcoin. Απλά κοιτάζοντας τη θεωρία παιγνίων που παίζεται σε όλες τις αναδυόμενες αγορές και στο πλαίσιο του τρέχοντος καθεστώτος κυρώσεων, καθώς και του πληθωρισμού, οι περισσότεροι επενδυτές σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία γνωρίζουν ότι είναι καλό να κατέχουν “κάποιο BTC”.

    Πολύ τοξικό;

    Ορισμένοι λένε ότι οι μαξιμαλιστές του Bitcoin είναι τοξικοί. Αλλά, οι άνθρωποι είναι τοξικοί παντού. Και, σε αυτό που οι μαξιμαλιστές κάνουν καλή δουλειά είναι να επαναλαμβάνουν τις πρώτες αρχές, πράγμα που βοηθάει στην εδραίωση της συζήτησης. Το σύνθημά τους είναι: Το Bitcoin δεν σας χρειάζεται, εσείς χρειάζεστε το Bitcoin. Αλήθεια; Είτε ναι είτε όχι, το θέμα είναι: Μην βάζετε τις οικονομίες της ζωής σας σε ένα memecoin επειδή η κοινότητα είναι τόσο καλή μαζί σας.

    Ας είμαστε ρεαλιστές. Ο κόσμος αντιμετωπίζει υποτιμήσεις νομισμάτων, το Bitcoin mining μπορεί και εξυπηρετεί περιβαλλοντικούς στόχους, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους πάγωσαν όντως τα ρωσικά συναλλαγματικά αποθέματα, το μέλλον είναι βαθιά ψηφιακό, ο πληθωρισμός δεν είναι παροδικός και η κατοχή Bitcoin στο πλαίσιο οποιουδήποτε από αυτά έχει απόλυτο νόημα.

    Τα bear markets δείχνουν από τι είναι πραγματικά φτιαγμένα τα έργα και τα πρωτόκολλα. Το token Smooth Love Potion (SLP) της Axie Infinity διαπραγματεύεται σήμερα περίπου 40 φορές χαμηλότερα από το ιστορικό του υψηλό. Το Bitcoin βρίσκεται περίπου 2 φορές χαμηλότερα από το υψηλό όλων των εποχών. Η διάσπαση των 69.000 δολαρίων μάλλον πιο νωρίς από το συνηθισμένο δεν θα ήταν παράλογη.

    Τέλος, το να “μπαίνουν οι τράπεζες στο Bitcoin” είναι κάπως οξύμωρο και κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν ότι το Bitcoin δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο, αλλά είναι εξίσου ρεαλιστικό να πούμε ότι η ενσωμάτωση του στην παγκόσμια χρηματοδότηση και οικονομία και στην υπάρχουσα υποδομή καθιστά το περιουσιακό στοιχείο πιο ανθεκτικό, καθώς φέρνει περισσότερους ενδιαφερόμενους που θα επενδύσουν μακροπρόθεσμα.

    Κανείς δεν χρειάζεται να είναι μαξιμαλιστής του Bitcoin, αλλά όλοι πρέπει να είναι ρεαλιστές.


    Πηγή : cointelegraph


    💠 Disclaimer – Αποποίηση Ευθύνης 💠 

    Οι ιδέες και οι απόψεις που αναφέρονται εδώ, έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα, είναι προσωπικές μου απόψεις, και πληροφορίες που βρίσκονται ελεύθερα στο διαδίκτυο σε καμία περίπτωση δεν είναι ή πρέπει να θεωρηθούν ως επενδυτικές συμβουλές. Πριν πράξετε για το οτιδήποτε κάντε τη δική σας έρευνα.

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Hliasar
    Hliasar
    Είμαι στο χώρο των κρυπτονομισμάτων από το 2020. Από την αρχή αυτός ο χώρος με εξέπληξε και ήθελα να ασχοληθώ παραπάνω. Κάθε μέρα μου αρέσει να μαθαίνω κάτι καινούργιο και αν μπορώ να το μοιράζομαι με άλλους ανθρώπους. Η γνώση είναι το παν!!

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα