Αν αγαπάτε την Ελευθερία, την Γη και το Περιβάλλον, σκεφτείτε να γίνετε Bitcoiner

    Εύκολα το Bitcoin είναι το Πιο Παρεξηγημένο Φαινόμενο στον Κόσμο Σήμερα.

    Δεν είναι εύκολο να είσαι το πιο παρεξηγημένο πράγμα στον κόσμο. Για να γίνει κάτι μαζικά παρεξηγημένο πρέπει πρώτα να γνωρίζουν πως υπάρχει. Μετά, παρόλο που πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν την ύπαρξή του, μ’ έναν τρόπο τους ξεφεύγει η κατανόηση του. Ωστόσο, αυτή είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκετε το Bitcoin σήμερα.

    Σχεδόν Όλοι Έχουν Ακούσει Για το Bitcoin:

    Με κάποιο τρόπο, σχεδόν όλοι στον κόσμο γνωρίζουν για την ύπαρξη του Bitcoin. Αυτό από μόνο του είναι θεμελιώδες την στιγμή που το Bitcoin είναι, στην ρίζα του, μόνο ένα λογισμικό που διατηρεί την πορεία των κερμάτων που υπάρχουν μόνο στον ψηφιακό κόσμο.

    Το Bitcoin δεν είναι καν μια εταιρία. Δεν έχει υπαλλήλους. Δεν έχει καθόλου χρήματα και δεν μπορεί να δαπανήσει τίποτα για την εμπορική του προώθηση. Ο δημιουργός του είναι άγνωστος και εξαφανίστηκε το 2011, μερικά μόνο χρόνια μετά την έναρξή του.

    Ωστόσο, σχεδόν όλοι έχουν ακούσει γι’ αυτό. Γιατί;

    Η συζήτηση για το Bitcoin έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως καθώς διασταυρώνεται με κάθε μεγάλο θέμα στον κόσμο: την οικονομία, το χρήμα, την τεχνολογία, το διαδίκτυο, την πολιτική, το περιβάλλον, την ενέργεια, την κλιματική αλλαγή, την οικονομική ανισότητα, τα χρηματοοικονομικά, την ιδιοκτησία και τα δικαιώματα. Αυτό μας οδηγεί στο κομμάτι της παρεξήγησης του Bitcoin.

    Κανένας Δεν Κατανοεί Πλήρως Το Bitcoin

    Όσο περισσότερο διαβάζει κάποιος για το Bitcoin, τόσο αντιλαμβάνεται πως είναι ένα τόσο περίπλοκο φαινόμενο που η πλήρης κατανόησή του είναι πρακτικά αδύνατη.

    Το Bitcoin βασίζεται σε μερικούς κανόνες και τεχνολογίες, αλλά οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους είναι βαθιά συνυφασμένες με τα χαοτικά συστήματα της φύσης και του ανθρώπινου πολιτισμού – και τα συστήματα αυτά είναι σε μια τέτοια κατάσταση συνεχούς αλλαγής που κανένας δεν μπορεί, ούτε αυτά, να τα κατανοήσει πλήρως.

    Επίσης το Βitcoin περιλαμβάνει την κρυπτογραφία, κάποια μαθηματικά που σχεδόν κανένας δεν έχει σπουδάσει, και η χρήση της κρυπτογραφίας από το Bitcoin είναι διαφορετική από αυτό που καταλαβαίνουν οι άνθρωποι ως κρυπτογραφία. Για παράδειγμα, κανένα από τα μηνύματα του Bitcoin δεν είναι κρυπτογραφημένα ή αποκρυπτογραφημένα.

    Για να ολοκληρώσουμε, το Bitcoin βρίσκετε στα πρώιμα στάδιά της εκθετικής τεχνολογικής του ανάπτυξης και όπως έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά οι άνθρωποι δυσκολεύονται να κατανοήσουν τις τεχνολογίες που θα έχουν εκθετική ανάπτυξη όταν αυτές βρίσκονται σε πρώιμα στάδια.

    Παρανόηση Παντού

    Σ’ αυτήν την θύελλα ανάπτυξης και πολυπλοκότητας η παρανόηση είναι παντού. Οι τίτλοι των μέσων ενημέρωσης κατηγορούν το Bitcoin πως είναι για τρομοκράτες και για εγκληματίες, πως καταστρέφει το περιβάλλον, πως είναι ένα εργαλείο για ολοκληρωτικά καθεστώτα, πως σπαταλάει την ενέργεια και άλλα τέτοια. Όλα αυτά είναι τεράστιες παρανοήσεις.

    Είναι λυπηρό πως τα μέσα ενημέρωσης θεωρούν τους εαυτούς τους ειδικούς ακόμα και σε θέματα που δεν ξέρουν καλά. Όπως όλοι μας, θα μπορούσαν να είναι λίγο μετριοπαθείς όταν προσπαθούν να καταλάβουν κάτι που δεν καταλαβαίνουν. Η επιδίωξη της «κατανόησης» απαιτεί την παραίτηση από τον ισχυρισμό πως αυτό που γνωρίζουμε είναι αλήθεια. Δεν υπάρχει κάτι άτιμο ή ντροπιαστικό να πει κάποιος «δεν γνωρίζω». Επιπλέον είναι ενάρετο να συμπληρώσει σ’ αυτήν την δήλωση «….και θα ήθελα να μάθω». 

    Αν διαβάζετε εδώ με το πνεύμα αυτού που θέλει να μάθει, θα μοιραστώ μαζί σας μερικές παρατηρήσεις οι οποίες ενδεχομένως να απομακρύνουν τον φόβο και το δίλλημα και πιθανώς να το αντικαταστήσουν με την αγάπη και την «bewonderment» (μια λέξη που μόλις έφτιαξα της οποίας ο ορισμός αντικαθιστά τα στοιχεία που προκαλούν «σύγχυση» (bewilderment) με αυτά που εμπνέουν και αυτά που εκπλήσσουν)

    Το Bitcoin είναι Ελευθερία

    Δεν Είναι Το Χρήμα Της Κυβέρνησής Σου

    Μια παλιά διαφημιστική ατάκα λέει: «αυτό δεν είναι του παππού σου…..» συμπληρώστε το κενό. Οι διαφημιστές το χρησιμοποιούν όταν προσπαθούν να αναζωογονήσουν μια μάρκα, όπως «αυτό δεν είναι του παππού σου το παλιό αμάξι». Έτσι, το Bitcoin δεν είναι το χρήμα του παππού σου. Πιο σημαντικό όμως, το Bitcoin δεν είναι το χρήμα της κυβέρνησής σου.

    Το Bitcoin είναι ένα νέο σύστημα χρήματος στο οποίο κανένας δεν έχει τον έλεγχο, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης. Κανένας δεν μπορεί να το εξαγοράσει που σημαίνει πως δεν μπορεί να διαφθαρεί. Στο Bitcoin δεν υπάρχουν ισχυροί εκλεκτοί (elites) ή ηγέτες. Είναι ένα αποκεντρωμένο σύστημα από χρήστη-σε-χρήστη (peer-to-peer decentralized system). (Το Bitcoin έχει πολλούς μίμους οι οποίοι ισχυρίζονται πως είναι ίδιοι, κανένας δεν είναι ίδιος, οπότε έχετε το νου σας).

    Επειδή κανένας δεν είναι υπεύθυνος, κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει την χρήση του Bitcoin και κανένας δεν μπορεί ν’ αλλάξει τους κανόνες του. Δεν χρειάζεσαι την κρατική ταυτότητα για να το χρησιμοποιήσεις. Δεν χρειάζεσαι καν όνομα. Είσαι ελεύθερος να το χρησιμοποιήσεις. Το ίδιο και οποιοσδήποτε άλλος στον κόσμο. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί ν’ αλλάξει τους κανόνες του.

    Αυτό δεν συμβαίνει με τα χρήματα της κυβέρνησής σας. Οι κυβερνήσεις εμποδίζουν συνεχώς τους ανθρώπους και τα άλλα κράτη να χρησιμοποιούν τα χρήματα τους. Ο τραπεζικός και ο χρηματοοικονομικός κλάδος είναι από τους πιο αυστηρά ρυθμιζόμενους κλάδους παγκοσμίως.  Αυτοί οι νόμοι και οι ρυθμίσεις πίσω από το κρατικό χρήμα αλλάζουν όλη την ώρα. Υπάρχει ένα μεγάλο βραβείο ως κίνητρο, όταν οι άνθρωποι που ελέγχουν το σύστημα καταφέρνουν να προσαρμόζουν τους κανόνες στον ένα παίχτη εις βάρος του άλλου.

    Στην πραγματικότητα, μια σημαντική αιτία που παγκοσμίως έχουν ακούσει για το Bitcoin είναι γιατί το κυβερνητικό σύστημα χρήματος είναι τόσο πολύ διαβρωμένο που όλοι φαίνεται να αναζητούν για μια λύση έξω από αυτό (εκτός από μια μικρή ομάδα η οποία επωφελείται από αυτήν την διάβρωση).

    Αν Δεν  Είναι Το Χρήμα Της Κυβέρνησης – Τότε Ποιανού Χρήμα Είναι Το Bitcoin;

    Το Bitcoin είναι το δικό σου χρήμα. Είναι το χρήμα της ελευθερίας. Θα σας εξηγήσω.

    Στο λεξικό η λέξη ελευθερία ορίζετε ως «η δύναμη ή το δικαίωμα του καθενός να ενεργεί, να μιλάει ή να σκέφτεται όπως θέλει χωρίς εμπόδιο ή περιορισμό». Το γεγονός πως το Bitcoin υπάρχει εκτός των κυβερνητικών κανόνων και ρυθμίσεων σημαίνει πως οι χρήστες του έχουν «την δύναμη και το δικαίωμα να ενεργούν, να μιλάνε και να σκέφτονται όπως θέλουν χωρίς κανένα εμπόδιο ή περιορισμό» όταν το θέμα είναι η χρήση των χρημάτων τους.

    Για τους χρήστες του Bitcoin δεν υπάρχει το πάγωμα λογαριασμών, η κατάσχεση χρημάτων ή ακόμα και οι αποταμιεύσεις τους δεν θα εξανεμιστούν μέσω του πληθωρισμού.   

    Αν σταματήσετε και το σκεφτείτε έστω και για λίγο, θα δείτε πως ο απόλυτος κυβερνητικός έλεγχος του χρηματικού συστήματος τους δίνει την δύναμη, που την χρησιμοποιούν συχνά, με πολλούς τρόπους, για να περιορίσουν τις ελευθερίες των ανθρώπων. Κάθε κράτος έχει το δικό του χρήμα και τους δικούς του κανόνες και τους δικούς του μεσάζοντες. Οι νόμοι είναι αυθαίρετοι και απρόβλεπτοι. Αυτός ο έλεγχος έχει άσχημα αποτελέσματα.

    Τα νομίσματα καταρρέουν, η υποτίμηση καταστρέφει τις αποταμιεύσεις του κόσμου που τόσο σκληρά δούλεψαν για να τις αποκτήσουν, οι κυβερνητικές πολιτικές για την τόνωση των οικονομιών τελικά ωφελεί τους πλούσιους και τους δυνατούς ενώ οι φτωχότεροι και η μεσαία τάξη επιβαρύνονται από τις αυξήσεις τιμών και τα χρέη. Αυτοί με τα πολλά χρήματα εξασφαλίζουν πως θα λάβουν περισσότερα από την αυξανόμενη προσφορά χρήματος που δημιουργείτε μέσω των προγραμμάτων τόνωσης, ενώ θα πληρώνουν λιγότερα απ’ αυτά σε φόρους.

    Αυτό το σύστημα είναι διαλυμένο. Το Bitcoin όχι. Επιπλέον, το Bitcoin είναι άθραυστο. Ξέρω, είναι δύσκολο να πιστέψετε την τελευταία πρόταση. (Αποδεικνύετε πως είναι εκτός του σκοπού αυτού του άρθρου. Έχω γράψει ένα μικρό άρθρο τριών λεπτών για το πως το καταφέρνει, αν ενδιαφερόσαστε για μια ελαφριά ανάγνωση στο θέμα). Ωστόσο, αυτό είναι αλήθεια.

    Αυτό σημαίνει πως το Bitcoin επιτρέπει σε όλους στον κόσμο να πάρουν την νομισματική τους ελευθερία. (Την Ελευθερία πρέπει να απαιτείται – δεν είναι δεδομένη)

    Όταν κάποιος ζει χωρίς τον φόβο πως τα χρήματά του θα κατασχεθούν ή θα παγώσουν από την κυβέρνηση ή τις τράπεζες, αυτό του δίνει μεγαλύτερη ελευθερία για να τους ασκεί κριτική. Η κριτική, όταν γίνετε αντικειμενικά, απαιτεί κριτική σκέψη. Έτσι τώρα βλέπετε πως αυτή η ελευθερία ενθαρρύνει και την ελευθερία της σκέψης.

    Όταν κάποιος είναι εκτός της κυβερνητικής δύναμης των νόμων και των κανόνων αυτό επιτρέπει ενός είδους ελευθερίας κίνησης, που είναι η γνωστή καινοτομία. Οι κυβερνήσεις θα προειδοποιήσουν πως οι πρακτικές έξω από τους δικούς τους κανονισμούς είναι «έγκλημα». Ωστόσο, οι κανονισμοί του χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι πολύ δύσκολο να χαρακτηρισθούν ως προστατευτικοί προς τους αδύναμους, τους φτωχούς και τους ανίσχυρους. Στην πραγματικότητα, οι σύγχρονοι νόμοι πραγματικά δείχνουν να εκμεταλλεύονται τους φτωχούς και την μεσαία τάξη. (Ένιωσα ωραία που τους ξεμπρόστιασα. Είδατε τι φέρνει η ελευθερία!) Ανάμεσα σε πολλά άλλα πράγματα το Bitcoin είναι ελευθερία προς την καινοτομία στο πεδίο της οικονομίας και του χρήματος.

    Το Bitcoin, Η Γη και Το Περιβάλλον

    Κατανάλωσε περισσότερο, καταναλωτή!

    Όπως τα χρήματα μας, η οικονομία χειραγωγείτε σε μεγάλο βαθμό. Στην πραγματικότητα χειραγωγείτε μέσω της χειραγώγησης του χρήματος. Προφανώς έχετε ακούσει για τόνωση ή ποσοτική χαλάρωση ή για αγορές περιουσιακών στοιχείων ή για οτιδήποτε από την μεγάλη λίστα των κυβερνητικών πράξεων που έχουν σκοπό την τόνωση και την βελτίωση της οικονομίας. Όλες αυτές οι προσπάθειες καταλήγουν στο να καταναλώνουμε όλο και περισσότερο.

    Γιατί η κυβέρνηση θέλει τόσο απελπισμένα να καταναλώνουμε;

    Δεν είναι η παχυσαρκία ένα πρόβλημα που μόνο χειροτερεύει όταν καταναλώνουμε περισσότερο;

    Δεν είναι η ρύπανση ένα πρόβλημα που γίνεται χειρότερο όταν καταναλώνουμε περισσότερο;

    Δεν υποφέρει το περιβάλλον από την υπερκατανάλωση;

    Τι στο διάολο χρειαζόμαστε το ακριβό και επιβαρυντικό για το περιβάλλον εμφιαλωμένο νερό όταν υπάρχει καθαρό και σχεδόν δωρεάν νερό σε σχεδόν κάθε κτίριο;

    Τίποτα από αυτά δεν έχει λογική.

    Ο λόγος για όλη αυτήν την τρέλα είναι γιατί ο τομέας σπουδών που είναι γνωστός ως «οικονομικά»  έχει επίσης καταστραφεί. Σήμερα, αυτός ο τομέας θέτει μόνο ένα μέτρο, την οικονομική ανάπτυξη, πάνω από όλες τις  άλλες εκτιμήσεις. Γιατί το κάνει αυτό; Πραγματικά δεν υπάρχει μια καλή απάντηση. Οι καλύτερες απαντήσεις ισχυρίζονται πως από εκεί προέρχονται τα επαγγέλματα και η ευημερία, αλλά στην πραγματικότητα δεν παρατηρούμε βελτίωση αυτών όταν λαμβάνονται δράσεις τόνωσης. Το μόνο που παρατηρούμε κάθε φορά είναι μεγαλύτεροι κύκλοι πληθωρισμού, αστάθειας και κραχ.  Οι φτωχοί και η μεσαία τάξη συνέχεια μένουν όλο και περισσότερο πίσω, λιγότερο ευημερούντες από εκεί που ξεκίνησαν με λιγότερές και άθλιες θέσεις εργασίας. 

    Ένα ακόμα πρόβλημα με τα οικονομικά είναι πως στις οικονομίες η ανάπτυξη δεν μετριέται με τους όρους της πραγματικής παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά σε δολάρια. Και γιατί αυτό είναι πρόβλημα; Φανταστείτε αν ξαφνικά γίνονταν πολύ πιο εύκολη η παραγωγή των πάντων (όπως αν ανακαλύπταμε έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο για να φτιάξουμε πράγματα, πράγμα που συχνά το κάνουμε). Φανταστείτε αν εξακολουθούσαμε να παράγουμε ακριβώς την ίδια ποσότητα αλλά να χρεώνουμε μόνο το 90% λόγω της ανακάλυψης αυτής. Σήμερα οι οικονομολόγοι θα έβλεπαν 10% μείωση στο «ακαθάριστο εγχώριο προϊόν» όπως αποκαλούν το μέγεθος της οικονομίας. Θα ζητούσαν σημαντικές δράσεις τόνωσης της οικονομίας. Οι εκκλήσεις τους θα γίνονταν δεκτές. Είναι όμως φανερό πως αυτή η τόνωση είναι εντελώς άχρηστη. Ωστόσο, αντί να αντιμετωπίσουν την ασυμφωνία με τα μοντέλα τους, οι οικονομολόγοι δηλώνουν πως ένα τέτοιο γεγονός, που λέγετε αποπληθωρισμός, είναι μια δύναμη που πρέπει να αποφευχθεί. Σκεφτείτε το για ένα λεπτό.

    Αυτές οι αποφάσεις τόνωσης παίρνονται ουσιαστικά από μη εκλεγμένους αξιωματούχους. Όχι πως θα είχε κάποια σημασία αν παίρνονταν από τους εκλεγμένους, αλλά τέλος πάντων. Όλοι αυτοί οι εκλεγμένοι υποψήφιοι θέλουν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και περισσότερο πλούτο μέσω της «τόνωσης» της οικονομίας. Τώρα που το Bitcoin είναι εδώ, αυτό αλλάζει.

    Είσαι ένα Ανθρώπινο Πλάσμα, Δεν Είσαι Καταναλωτής

    Αν είσαι κάποιος που ενδιαφέρεται για την ζωή, για την Γη και το περιβάλλον, το να βλέπεις την οικονομία να συνεχίζει να αναπτύσσεται μπορεί να μην είναι από τις πρώτες σου προτεραιότητες. Ίσως θα θέλατε να σκεφτείτε να επιβραδύνετε λίγο τα πράγματα, τουλάχιστον στην δική σας ζωή. Να σταματήσεις και να μυρίσεις το λουλούδι, όπως λένε. Μόνο αν είχες την ελευθερία να βγεις έξω από το σύστημα που ασταμάτητα επιμένει στην ανάπτυξη πάση θυσία. 

    Το Bitcoin σας δίνει αυτήν την ελευθερία. Σας επιτρέπει να επιλέξετε που θέλετε να επικεντρώσετε τους πόρους σας. Τα Bitcoin σας δεν μπορούν να κατασχεθούν και να παραδοθούν στην οικονομική τάξη για να τονώσουν την οικονομία. Ούτε μπορούν να κυκλοφορήσουν νέα bitcoin έτσι ώστε οι οικονομολόγοι να τονώσουν την οικονομία. Αν θέλετε να κρατήσετε τα χρήματά σας μακριά από τομείς της οικονομίας που δεν υποστηρίζετε, μπορείτε να το κάνετε. Αυτό ακριβώς κάνουν οι Bitcoiners σ’ όλον τον κόσμο.

    Το Bitcoin είναι περισσότερο από μια διαμαρτυρία ενάντια στους οικονομολόγους που καταστρέφουν πολιτικές. Ωστόσο, είναι οπωσδήποτε μια διαμαρτυρία – και αποτελεσματική σ’ αυτό. Αντίθετα με το ξεχασμένο κίνημα «Occupy Wall Street» (Κατάληψη της Wall Street) το Bitcoin δεν μπορεί να ξεπλυθεί με πακέτα διάσωσης για τις τράπεζες ή με τις πυροσβεστικές μάνικες κατά των διαδηλωτών. 

    Να γίνετε Bitcoiner

    Ο σκοπός των περισσότερων Bitcoiner είναι να πάρουν τον έλεγχο από αυτή την μικρή ομάδα ατόμων που ελέγχουν όλα τα χρήματα στο κόσμο και να μην τον ξαναδώσουν ποτέ σ’ αυτή ή σε άλλη ομάδα. Δεν είναι για να κρατήσουν την δύναμη αυτή για τον εαυτό τους. Είναι για να διασφαλίσουν πως κανένας δεν θα έχει ξανά αυτή την δύναμη. Γι’ αυτό γίνεται όλη αυτή η συζήτηση για την «αποκέντρωση». Στο Bitcoin αυτό είναι πολύ περισσότερο από μια κουβέντα.

    Οι Bitcoiners ενδιαφέρονται για την ελευθερία και την ποιότητα ζωής. Αυτοί είναι τα τυπάκια που έχουν κουραστεί και βαρεθεί να τους εκμεταλλεύονται και που θέλουν να τους αφήσουν ήσυχους να ζήσουν μια κανονική ανθρώπινη ζωή, στην οποία να μπορούν να έχουν το σπίτι τους, να φροντίζουν τις οικογένειες τους και να επιδιώκουν μη οικονομικά πράγματα όπως είναι η φιλία, η αγάπη, οι δραστηριότητες που προάγουν την υγεία και, ναι, να είναι άνθρωποι.  Οι Bitcoiners δεν ενδιαφέρονται για την χειραγώγηση του «συνολικού μηνιαίου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος» μέσω κινήτρων. Για σκεφτείτε το λίγο. 

    Ένα Φωτεινότερο Μέλλον για την Πολιτική, το Περιβάλλον, Την Γη και άλλα.

    Να περιμένετε πως το Bitcoin θα φέρει επίσης νέους πολιτικούς. Κάποιος που δεν επηρεάζεται από εκπροσώπους συμφερόντων (lobbyists) που ψάχνουν να πάρουν νομοθετικές χάρες με την μορφή οικονομικών κινήτρων. Αυτές οι χάρες, σε τελική ανάλυση, στην πραγματικότητα είναι χρήματα που δίνονται σε αυτούς που μπορούν να έχουν εκπροσώπους των συμφερόντων τους. Είναι χρήματα που είτε έχουν παρθεί κατευθείαν από τους φορολογούμενους ή τα δανείζονται και αφήνονται να πληρωθούν από τους σημερινούς ή τους αυριανούς φορολογούμενους.

    Γιατί το Bitcoin θα φέρει πολιτικούς που δεν θα επηρεάζονται από εκπροσώπους συμφερόντων; Γιατί θα είναι άσκοπο να πληρώνεις εκπροσώπους σ’ έναν κόσμο που το Bitcoin είναι το χρήμα. Οι πολιτικοί δεν μπορούν ν’ αλλάξουν το Bitcoin. Έτσι, το Bitcoin θα θέσει ένα τέλος σ’ όλο αυτό το άδικο παιχνίδι της αναζήτησης πολιτικής έλξης – ένα παιχνίδι που είναι κακό για την ελευθερία, κακό για το περιβάλλον, κακό για την γη και κυρίως κακό για το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας.

    Το Bitcoin θα βάλει τέλος στην εποχή κατά την οποία οι πολιτικοί υπόσχονται ευημερία αλλά υπηρετούν κατά βούληση ισχυρές εταιρίες. Θα βάλει τέλος στην άποψη πως τα ανθρώπινα πλάσματα είναι καταναλωτές και ο σκοπός τους είναι να καταναλώνουν ό,τι παράγουν οι εταιρίες. Θα τελειώσει την άποψη πως η κατανάλωση και η οικονομική ανάπτυξη είναι πολύ πιο σημαντικές από την ποιότητα της ανθρώπινης ζωής.

    Η οικονομία, φυσικά, είναι σημαντική. Είναι ζωτικής σημασίας. Γι’ αυτό οι Bitcoiners μελετούν τα οικονομικά εντατικά κι έχουν φτάσει σε μια διαφορετική θεωρία των οικονομικών. Ωστόσο, δεν θέλουν μια οικονομία που θυσιάζει την ανθρωπότητα και το περιβάλλον για την ανάπτυξη. Θέλουν μια οικονομία που θα υπηρετεί την ανθρωπότητα και τον πλανήτη στον οποίο κατοικεί.

    Ακριβώς γι’ αυτό έχει δημιουργηθεί το Bitcoin.

    Πηγή: Tomer Strolight

    Κείμενο: Tomer Strolight – Μετάφραση: Nina

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα