Τα 60000$ έγιναν αντίσταση. Τα 5 πράγματα του Bitcoin για αυτήν την εβδομάδα

    Προς ποια πλευρά θα κινηθεί η αγορά; Τα 60000$ έγιναν αντίσταση την προηγούμενη εβδομάδα.

    Το Bitcoin (BTC) ξεκινάει μια νέα εβδομάδα με μια μικρή απογοήτευση ως προς την ανοδική του πορεία του στο τέταρτο τρίμηνο – αποτυγχάνοντας να σπάσει την προηγούμενη υποστήριξη.

    Μετά από ένα πολλά υποσχόμενο Σαββατοκύριακο που υπήρχε μια άνοδος, το BTC/USD τελικά δεν κατάφερε να ξεπεράσει και να μείνει πάνω από τα 60.000$ για δύο φορές και έκτοτε έχει πέσει στα 57.000$ καθώς η ανοδική τάση της αγοράς μειώνεται.

    Μερικοί πιστεύουν ότι οι υψηλοί στόχοι της τιμής για το Bitcoin μπορούν ακόμα να επιτευχθούν μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι αυτή η ανοδική αγορά θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να έχει τα ίδια αποτελέσματα με τις προηγούμενες.

    Με τον Νοέμβριο να φαίνεται όλο και πιο πιθανό να σπάσει την παράδοση και να μην έχει τόσο υψηλές αποδόσεις – τόσο σε σύγκριση με τους τελευταίους μήνες όσο και με τα παλιά χρόνια των bull markets – οι traders και οι αναλυτές προετοιμάζονται για το μηνιαίο κλείσιμο.

    Τα 60.000$ έγιναν αντίσταση

    Για το μεγαλύτερο μέρος του Σαββατοκύριακου, η διάθεση μεταξύ των αναλυτών ήταν απλή: «θα μπορούσε να πάει χειρότερα».

    Αφού έφτασε στο χαμηλότερο σημείο μετά από πέντε εβδομάδες, στα 55.650$, το BTC/USD κατάφερε να ανακτήσει ορισμένες από τις απώλειές του και το Σάββατο, ανέβηκε ακόμα υψηλότερα στα 60.000$.

    Αυτό ήταν τελικά όμως ανεπιτυχές, αλλά την Κυριακή σημειώθηκε μια περαιτέρω προσπάθεια, με το Bitcoin να μένει για λίγα λεπτά στο εύρος των 60.000$ προτού πέσει ξανά.

    Τη στιγμή της γραφής, τα 57.000$ αποτελούν το επίκεντρο, και είναι εμφανές ότι τα 60.000$ που ήταν υποστήριξη κάποτε, πλέον είναι αντίσταση.

    Ο δημοφιλής trader Pentoshi επανέλαβε την επιθυμία του να ανακτηθούν τα 61.000$ ως υποστήριξη για να υπάρξει συνεχίση της ανοδικής πορείας της τιμής.

    Ο Νοέμβριος έχει μέχρι στιγμής αποφέρει αρνητικές αποδόσεις της τάξεως του -6,5% για τους κατόχους, καθιστώντας τον έναν από τους μόλις τρεις τέτοιους Νοεμβρίου στην ιστορία του Bitcoin που δεν έχουν κέρδη.

    Ωστόσο, η χτεσινή πτώση κατάφερε να καλύψει το πιο πρόσφατο CME Futures Gap που δημιουργήθηκε την Παρασκευή, κάτι που έχει γίνει και πάλι χαρακτηριστικό της δράσης των τιμών αυτόν τον μήνα.

    Για τον trader και αναλυτή Crypto Ed, αυτό έπρεπε να συμβεί για να αυξηθούν οι πιθανότητες για μια νέα ανοδική πορεία τη νέα εβδομάδα.

    «Περιμένοντας άλλη μια πτώση προς τα κάτω για να γεμίσει το CME απόψε και από εκεί ξανά τις επόμενες ημέρες», είπε σε σχόλια στο Twitter την Κυριακή.

    CME Bitcoin futures το διάγραμμα μιας ώρας που δείχνει το gap

    Μεγάλες Ομοιότητες

    Παρά την απογοήτευση αυτής της διόρθωσης του Bitcoin, δεν εκπλήσσονται όλοι — ούτε ανησυχούν.

    Τα σύντομα χρονικά πλαίσια μπορούν να ζωγραφίσουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα της υγείας της αγοράς σε σχέση με τα μεγαλύτερα, και είναι αυτά που οι αναλυτές προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν για να υποστηρίξουν την τάση μιας ανοδικής πορείας αυτήν την εβδομάδα.

    «Εάν έχετε αμφιβολίες, κάντε σμίκρυνση στο διάγραμμα» — σε σύγκριση με την απόδοσή του τα δύο προηγούμενα χρόνια μετά το halving, το Bitcoin παραμένει σε καλό δρόμο.

    «Εξαιρετικά παρόμοιες διορθωτικές δομές μέχρι στιγμής στο BTC 8H», επιβεβαίωσε την Κυριακή ο αναλυτής TechDev.

    Ο TechDev αναφέρθηκε σε δεδομένα που δείχνουν ότι όχι μόνο το Bitcoin έχει επαναλάβει τις επιδόσεις του για το 2017 φέτος, αλλά και πρακτικά αντέγραψε τα χρονοδιαγράμματα για κάθε φάση της ανοδικής αγοράς του.

    Εάν αυτό συνεχιστεί, θα εμφανιστεί επίσης το προβλεπόμενο blow off top – αλλά αυτήν την φορά θα είναι μεγαλύτερο από του 2017.

    Πηγή: TechDev

    Το παραπάνω διάγραμμα δείχνει πώς ο δείκτης RSI κάνει copy-paste την απόδοσή του το 2017 ειδικά τον Νοέμβριο.

    Συνήθως, οι κορυφές ενός bull market συνοδεύονται από μια τιμή για το RSI 90 ή μεγαλύτερη, τιμή που είναι πολύ μακριά από την τρέχουσα στα χαμηλότερα χρονικά πλαίσια.

    Η χρηματοδότηση αυξάνεται

    Παρά το γεγονός ότι έχασε τη μάχη για τα 60.000$, αυτό είχε ένα ανεπιθύμητο αντίκτυπο στις αγορές των παραγώγων, όπου οι traders αυξάνουν για άλλη μια φορά τη μόχλευση τους.

    Αφού ουσιαστικά τα funding rates «επαναφέρθηκαν» στο ουδέτερο σημείο κατά τα χαμηλά της περασμένης εβδομάδας, πλέον είναι και πάλι σε κίνηση.

    Το να είναι υπερβολικά θετικά, όπως συμβαίνει με το Bybit, το OKEx και άλλα κατά τη στιγμή της γραφής, υποδηλώνει μια ανοδική προκατάληψη – την προσδοκία ότι θα έρθουν περαιτέρω κέρδη.

    Αυτό μπορεί να έχει συχνά ανεπιθύμητα αποτελέσματα, καθώς με την πτώση της τιμής αρχίζουν να κλείνουν αρκετές μεγάλες θέσεις και αυτό οδηγεί σε ένα φαινόμενο “χιονοστοιβάδας” που μειώνει ακόμα περισσότερο την τιμή.

    Μέχρι στιγμής, οι ρευστοποιήσεις δεν έχουν φτάσει σε πολύ υψηλό σημείο, ωστόσο έχουν ρευστοποιηθεί 70 εκατομμύρια δολάρια για το Bitcoin και 219 εκατομμύρια δολάρια σε όλες τις αγορές των κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες 24 ώρες.

    Το open interest από την άλλη για τα Bitcoin Futures, δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τα ιστορικά υψηλά πριν από την πτώση στις 10 Νοεμβρίου.

    Το δολάριο

    Στις μακροοικονομικές αγορές, η νευρικότητα για τα μέτρα για τον κορωνοϊό – και οι διαμαρτυρίες ως απάντηση σε αυτά – συνεχίζουν να παρουσιάζουν ανάμεικτα αποτελέσματα.

    Με τον πληθωρισμό να βρίσκεται ήδη σταθερά στο ραντάρ, οι συζητήσεις στρέφονται τώρα στο ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών θα αυξήσει τον ρυθμό της παύσης των αγορών περιουσιακών της στοιχείων τον επόμενο μήνα.

    Ωστόσο, τα φώτα της δημοσιότητας αυτή την εβδομάδα είναι στο δολάριο.

    Το δολάριο έχει ξεπεράσει τη μακροχρόνια αντίσταση του αυτόν τον μήνα για να φτάσει στο ισχυρότερο σημείο από τον Ιούλιο του 2020, σύμφωνα με τον δείκτη νομισμάτων του δολαρίου ΗΠΑ (DXY).

    Συνήθως, τα έντονα κέρδη στο DXY έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα στο Bitcoin, το οποίο δυσκολεύεται σε τέτοιες περιόδους. Ο Νοέμβριος δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

    Η αναλύτρια Helene Meisler προειδοποιήσε το Σαββατοκύριακο σχετικά με αυτό λέγοντας ότι “Το πρόβλημα? Η άποψη της κοινής γνώμης γίνεται πολύ ακραία στον χώρο των FX».

    Η κοινή άποψη είναι σε “wait and see” κατάσταση

    Όσον αφορά την αγορά στο πλαίσιο των κρυπτονομισμάτων, οι επενδυτές βρίσκονται σε δίλημμα.

    Η πιο πρόσφατη ανάγνωση του δείκτη Crypto Fear & Greed δείχνει ότι παρά τη βραχυπρόθεσμη συμπεριφορά των τιμών, η αγορά είναι στην πραγματικότητα εντελώς ουδέτερη.

    Στο 50/100, το Fear & Greed βρίσκεται ακριβώς στη μέση του πιθανού εύρους τιμών του, υπογραμμίζοντας την έλλειψη κάποιου «ακραίου» συναισθήματος.

    Αυτό μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος του Bitcoin, καθώς η αναταραχή της περασμένης εβδομάδας οδήγησε τον δείκτη αυτόν πίσω στην περιοχή του «φόβου» από την οποία έχει πλέον ανακάμψει.


    Πηγή: Cointelegraph

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα