Τα 6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν επενδύσετε στο Kadena (KDA)

    Το Kadena (KDA) είναι ένα blockchain οικοσύστημα. Το πρωτόκολλο αυτό ενσωματώνει μια αλυσίδα με ιδιόκτητη αρχιτεκτονική, κρυπτονομίσματα, εργαλεία προγραμματιστών και μια νέα γλώσσα προγραμματισμού για τα smart contracts. Αυτές οι δυνατότητες επιτρέπουν στις επιχειρήσεις, στους προγραμματιστές και στους χρήστες να πραγματοποιούν συναλλαγές και να μοιράζονται δεδομένα με αποκεντρωμένο τρόπο σε πολλά δίκτυα.

    Ιδρύθηκε το 2016 με ιδρυτές τους, Stuart Popejoy και Will Martino. Οι ιδρυτές του ήταν ήδη ηγέτες στο blockchain και σε λύσεις κρυπτονομισμάτων. Ο Stuart Popejoy ηγήθηκε του ομίλου Emerging Blockchain της JPMorgan και ο Will Martino ήταν επικεφαλής τεχνολογίας για τη Διευθύνουσα Επιτροπή Κρυπτονομισμάτων της SEC. Μαζί, ο Stuart και ο Will έχτισαν το πρώτο blockchain της JPMorgan, γνωστό πλέον ως JPM Coin. Εδώ λοιπόν θα αναλύσουμε τα κυριότερα στοιχεία του Kadena για όσους σκέφτονται να επενδύσουν σε αυτό.

    1) Η αρχιτεκτονική του Kadena

    Το Kadena μπορεί να προσφέρει την υψηλή του απόδοση και το scalability του χάρη σε κάποιους μηχανισμούς και στην δομή του. Η ιδέα πίσω από αυτή τη δομή είναι ότι εάν ένα blockchain μπορεί να κάνει ένα X ποσό συναλλαγών, τότε δύο μπορούν να κάνουν διπλάσιο. Αυτό που κάνει το Kadena μοναδικό είναι ότι οι προγραμματιστές ανακάλυψαν πώς να πλέξουν τα blocks και τα hashes μεταξύ των αλυσίδων για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό δίκτυο πολλαπλών αλυσίδων.

    Σε αυτή τη στρατηγική, κάθε block περιλαμβάνει το hash του προηγούμενου block στην ίδια αλυσίδα και το hash του προηγούμενου block στην άλλη αλυσίδα. Σημειωτέον, αυτό το στυλ δικτύου παρέχει τη δομή Merkle Tree που απαιτείται για την εκτέλεση αποδείξεων cross-chain SPV και πολλά άλλα. Ως εκ τούτου, το Kadena απολαμβάνει υψηλές επιδόσεις με δυνατότητα κλιμάκωσης για να καλύψει τις απαιτήσεις.

    • Chainweb: Το πρωτόκολλο Chainweb είναι η Layer 1 βάση του δικτύου. Αυτό το δημόσιο blockchain ενσωματώνει έναν παραλληλισμένο μηχανισμό Proof-Of-Work για να παρέχει ασφάλεια αλλά με σημαντικά υψηλότερη απόδοση συναλλαγών σε σχέση με άλλα PoW συστήματα. Μέρος της επιτυχίας του δικτύου μπορεί να αποδοθεί στη χρήση της γλώσσας Pact, που είναι η γλώσσα των smart contracts.
    • Pact γλώσσα των Smart Contract: Η γλώσσα Pact δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινότητας του blockchain. Αυτή η γλώσσα προγραμματισμού επόμενης γενιάς είναι τόσο ευανάγνωστη από τον άνθρωπο όσο και εξαιρετικά ασφαλής. Υπάρχουν επίσης λειτουργίες μείωσης σφαλμάτων που σας βοηθούν να διασφαλίσετε ότι τα smart contracts σας και τα DApps είναι κατασκευασμένα με ασφάλεια.
    • Εργαλεία προγραμματιστή: Τα εργαλεία προγραμματιστή είναι εκεί όπου οι χρήστες μπορούν να βρουν όλα όσα χρειάζονται για να δημιουργήσουν ένα ισχυρό DApp. Οι χρήστες μπορούν να βρουν χρήσιμους πόρους, όπως δείγματα κώδικα και ενότητες που βελτιστοποιούν τον προγραμματισμό των DApps και των smart contracts. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει πώς να αξιοποιεί την προσαρμοσμένη αρχιτεκτονική υπηρεσιών του δικτύου για να δημιουργήσει πιο χρήσιμα και περίπλοκα συστήματα και να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη.
    • Πορτοφόλι Chainweaver: Οι προγραμματιστές πίσω από το concept του Kadena παρουσίασαν επίσης ένα νέο πορτοφόλι στην αγορά που ονομάζεται Chainweaver. Αυτή η φιλική προς τους προγραμματιστές επιλογή παρέχει άμεση πρόσβαση σε κρίσιμες λειτουργίες, όπως η δυνατότητα παρακολούθησης και διαχείρισης των περουσιακών σας στοιχείων. Το πορτοφόλι προσφέρει επίσης στους χρήστες άμεση πρόσβαση στο περιβάλλον προγραμματισμού του Kadena.

    2) Συναλλαγές με μηδενικά τέλη

    Το Kadena παρέχει στην αγορά συναλλαγές με μηδενική χρέωση. Αυτή η προσέγγιση συνεχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στο πρωτόκολλο, καθώς οι ανταγωνιστές του βρίσκονται εν μέσω ρεκόρ χρεώσεων. Η κατάργηση αυτών των τελών βοηθά τις επιχειρήσεις να εξυπηρετούν καλύτερα τους πελάτες τους με πιο ισχυρές εφαρμογές.

    Kadena (KDA) – Πλεονεκτήματα

    3) Sharded

    Αξιοποιεί μια sharded αρχιτεκτονική για να παρέχει στους προγραμματιστές σχεδόν απεριόριστη χωρητικότητα αποθήκευσης. Το Sharding είναι μια μέθοδος αποθήκευσης που αναλύει τα δεδομένα σε μικρότερα πιο διαχειρίσιμα μεγέθη και τα αποθηκεύει σε πολλές τοποθεσίες. Τα πλεονεκτήματα ενός sharded δικτύου περιλαμβάνουν ουσιαστικά απεριόριστη επεκτασιμότητα, αποθήκευση και δυνατότητα αναβάθμισης. To Kadena έδειξε πρόσφατα ότι είναι ένα από τα πιο γρήγορα sharded layer-1 PoW blockchain στην αγορά.

    4) Υποστήριξη NFT

    Yποστηρίζει την δημιουγία και το trading των NFT (non-fungible tokens). Αυτά τα μοναδικά ψηφιακά στοιχεία μπορούν να αντιπροσωπεύουν σχεδόν οποιοδήποτε στοιχείο. Ως εκ τούτου, η αγορά των NFT έχει γνωρίσει σημαντική υιοθέτηση και δημοφιλία.

    Kadena (KDA) NFT Support

    Υπάρχουν NFT που χρησιμοποιούνται στους τομείς των τυχερών παιχνιδιών, της τέχνης και των επενδύσεων. Είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και πιο δημοφιλείς εξελίξεις στον κλάδο. Το Kadena παρέχει στην NFT αγορά μια scalable εναλλακτική σε σύγκριση με τους προκατόχους της.

    5) Περισσότερη ευελιξία

    Η τεχνική διάταξη του Kadena του δίνει τη δυνατότητα να παρέχει ορισμένες δυνατότητες που δεν μπορούν να κάνουν άλλα blockchain. Για παράδειγμα, το δίκτυο μπορεί να κάνει διαφοροποίηση μεταξύ των ονομάτων και των κλειδιών ενός λογαριασμού. Στα περισσότερα blockchain, το δημόσιο κλειδί σας είναι το όνομα του λογαριασμού σας. Ωστόσο, σε εταιρικά περιβάλλοντα, η χρήση multi-sig πορτοφολιών περιπλέκει αυτήν τη στρατηγική. Το Kadena διαχωρίζει τα ονόματα λογαριασμών από τα κλειδιά και αυτό βοηθάει τις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται καλύτερα τη χρήση των κρυπτονομισμάτων.

    6) KDA Token

    Το κύριο utility token του δικτύου είναι το KDA. Αυτό το νόμισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή αξίας οπουδήποτε στον κόσμο. Είναι επίσης ο τρόπος με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με τις υπηρεσίες της πλατφόρμας. Για παράδειγμα, οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν το KDA για να πληρώσουν για τις εκτελέσεις smart contract. Tο KDA μπορεί να διαχειριστεί 480.000+ συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο (TPS) και έχει εξαιρετικά χαμηλές χρεώσεις.

    Κατά την στιγμή της γραφής το ΚDA κυμαίνεται στα 17,69$. Έχει total max supply το 1 δισεκατομμύριο και μέχρι τώρα το circulating supply είναι 157,83 εκατομμύρια KDA.


    Πηγές: kadena.io, cryptoticker.io, securities.io

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Ελένη Κουρουπάκη
    Ελένη Κουρουπάκη
    Ήρθα σε επαφή με τον χώρο των κρυπτονομισμάτων το 2019 και ενθουσιάστηκα. Από εκείνη την στιγμή προσπαθώ να μάθω όλο και περισσότερα, καθώς πιστέυω ότι η τεχνολογία πίσω από τα κρυπτονομίσματα αποτελεί το μέλλον.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα