Τι είναι το The Sandbox;

    To Sandbox πηγαίνει τον κόσμο του gaming σε άλλο επίπεδο.

    Σίγουρα πολλοί από εσάς που διαβάζουν το άρθρο θα έχουν παίξει (ή παίζουν ακόμα) Minecraft, χτίζοντας τους δικούς τους φιλόξενους κόσμους από τουβλάκια. Ποιος δεν έχει ονειρευτεί να πάρει μια πραγματική ανταμοιβή για τις τοποθεσίες του, στις οποίες έχει επενδυθεί τόσος κόπος και χρόνος; Το Sandbox (SAND), ένα play to earn project βασισμένο στο δίκτυο του Ethereum. Παρακάτω θα δούμε τι είναι, πώς λειτουργεί και ποιες είναι οι προοπτικές αυτού του project.

    Tο The Sandbox προσφέρει μια εντελώς νέα προοπτική για τη χρήση και την εφαρμογή της τεχνολογίας Blockchain. Μέσω του μοναδικού του συστήματος, οι παίκτες, τόσο οι εξοικειωμένοι όσο και οι μη εξοικειωμένοι με το blockchain, εισάγονται πλέον σε αυτό το νέο είδος εφαρμογής μέσα στο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων. Το The Sandbox έχει καταφέρει με επιτυχία να συγχωνεύσει τόσο τον κόσμο των παιχνιδιών όσο και τον κόσμο του DeFi μέσα στο εξαιρετικά διαδραστικό οικοσύστημά του.

    Ιστορικό

    Στο πυρήνα του, το The Sandbox είναι ένα παιχνίδι για κινητά που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2012 σε πλατφόρμες iOS και Android από το στούντιο παιχνιδιών Pixowl. Το 2018, η Animoca Brands απέκτησε το έργο έναντι 4,875 εκατομμυρίων δολαρίων και ενσωμάτωσε στο παιχνίδι έναν αλγόριθμο blockchain τύπου Voxel, που είναι παρόμοιος με τον αλγόριθμο των pixels.

    Ο στόχος ήταν να χρησιμοποιηθεί η έννοια του DeFi για να διευκολυνθούν οι αγορές και οι συναλλαγές εντός του παιχνιδιού, χρησιμοποιώντας το δικό του κρυπτονόμισμα, το SAND.

    Εικόνα από asiacryptotoday

    Τι είναι το Sandbox

    Το Sandbox είναι ένας εικονικός κόσμος όπου οι παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν, να αποκτήσουν και να αξιοποιήσουν τις εμπειρίες παιχνιδιού στο blockchain του Ethereum χρησιμοποιώντας το SAND, το utility token της πλατφόρμας. Επιπλέον, το Sandbox προσφέρει μια μοναδική εμπειρία όπου οι παίκτες μπορούν να έχουν την κυριότητα των δημιουργιών τους μέσω των non-fungible tokens (NFTs) που ονομάζονται ASSETS, καθώς και την ανταμοιβή των παικτών με το utility token του παιχνιδιού.

    Η πλατφόρμα βασίζεται σε τρεις κύριες λειτουργίες εντός του παιχνιδιού που παρέχουν ένα ολοκληρωμένο και φιλικό προς το χρήστη οικοσύστημα παιχνιδιών. Οι λειτουργίες αυτές είναι το Voxel Editor, το Marketplace και το Game Maker. Και τα τρία αυτά στοιχεία εντός του παιχνιδιού ενισχύουν την παραγωγή περιεχομένου που δημιουργείται από τους χρήστες.

    Voxedit

    Το Voxedit, είναι ένα εργαλείο μοντελοποίησης 3D (παρόμοιο με την τεχνολογία των pixels) που επιτρέπει στους δημιουργούς να κατασκευάζουν και να κινούν ανθρώπους, αντικείμενα, ζώα και φυλλώματα. Στη συνέχεια, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να εξάγει τα κατασκευασμένα αντικείμενα σε μια αγορά (marketplace) εντός του παιχνιδιού, όπου μετατρέπονται σε ASSETS του παιχνιδιού, και έχουν την δυνατότητα να τα πουλήσουν.

    Marketplace

    Αυτή η αγορά που βασίζεται στο blockchain δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να εκθέτουν και να πωλούν τις δημιουργίες τους ή τα ASSETS που δημιουργήθηκαν στο VoxEdit, ως tokens (τόσο ως ERC-721 όσο και ως ERC-1155). Η αγορά αυτή είναι το σημείο όπου το blockchain κυριαρχεί μέσα στο παιχνίδι.

    Εδώ, ακόμη και παίκτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με την αποκέντρωση αποκτούν μια εμπειρία από πρώτο χέρι από τη χρησιμότητα αυτής της τεχνολογίας.

    Game maker

    Σύμφωνα με την ομάδα του The Sandbox, η λειτουργία Game Maker είναι το πιο σημαντικό προϊόν του παιχνιδιού. Όταν βρίσκεται στη λειτουργία Game Maker, το παιχνίδι επιτρέπει στους παίκτες να τοποθετούν και να χρησιμοποιούν τα ASSETS τους μέσα σε κομμάτια LAND (ERC-721 tokens) που μπορούν να κατέχουν στον εικονικό αυτό κόσμο.

    Εικόνα από sandbox

    Επιπλέον, οι δημιουργοί μπορούν να διακοσμήσουν το LAND τους με ASSETS, καθώς και να υλοποιήσουν μοναδικούς μηχανισμούς παιχνιδιού αναθέτοντας προεπιλεγμένες συμπεριφορές στα ASSETS. Οι παίκτες μπορούν να τα καταφέρουν όλα αυτά μέσω των visual scripting nodes, επιτρέποντάς τους στη συνέχεια να μετατρέψουν ένα LAND σε μια πλήρη εμπειρία παιχνιδιού.

    Σε αντίθεση με την τρέχουσα αγορά παιχνιδιών, το αποκεντρωμένο παιχνίδι The Sandbox επιδιώκει να απομακρυνθεί από την κεντρικοποιημένη ιδιοκτησία και τον έλεγχο του περιεχομένου που δημιουργείται από τους χρήστες, μιας και αυτό περιορίζει τα δικαιώματα και την ιδιοκτησία των παικτών. Στη συνέχεια, το κίνητρο του The Sandbox είναι να επιταχυνθεί η υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain και να αναπτυχθεί ο τομέας των παιχνιδιών στο blockchain.

    Sand token και οι λειτουργίες του

    Το SAND τρέχει στο blockchain του Ethereum , είναι ένα ERC-20 utility token που χρησιμοποιείται ως βάση για το εμπόριο και τις συναλλαγές στο οικοσύστημα του The Sandbox. Το SAND είναι η ραχοκοκαλιά του παιχνιδιού, καθώς προσθέτει αξία στο παιχνίδι μέσω της εφαρμογής των πτυχών του DeFi στο παιχνίδι.

    • Πρόσβαση, οι παίκτες χρησιμοποιούν και ξοδεύουν το token αυτό για να επωφεληθούν από τις λειτουργίες του παιχνιδιού. Μέσω του SAND, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να παίζουν παιχνίδια, να αγοράζουν εξοπλισμό και να προσαρμόζουν τον χαρακτήρα τους στο παιχνίδι.

    Επιπλέον, το SAND διευκολύνει την απόκτηση των ASSETS και LAND. Καθώς αυξάνονται οι πωλήσεις LAND στο παιχνίδι, η ζήτηση για SAND αυξάνεται, δημιουργώντας μια βιώσιμη αποκεντρωμένη αγορά στο περιβάλλον του παιχνιδιού. Οι παίκτες μπορούν επίσης να ξοδεύουν SAND τοποθετώντας ASSETS στην αγορά, επιτρέποντας το εμπόριο μεταξύ των χρηστών.

    • Staking, Οι παίκτες έχουν επίσης τη δυνατότητα να αποκτήσουν περισσότερα SAND με το staking. Αυτό επιτρέπει παθητικό εισόδημα σε LANDS.
    • Διακυβέρνηση, το SAND λειτουργεί επίσης ως governance token. Οι κάτοχοι των SAND μπορούν να συμμετέχουν στις αποφάσεις της πλατφόρμας παιχνιδιών.

    Επιπλέον, οι κάτοχοι των SAN έχουν την ελευθερία να ασκούν δικαιώματα ψήφου όσον αφορά βασικές πτυχές του αποκεντρωμένου project, δηλαδή να χορηγούν δικαιώματα στους δημιουργούς περιεχομένου και παιχνιδιών, καθώς και να βάζουν προτεραιότητα στα επόμενα features του παιχνιδιού.

    Εικόνα από asiacryptotoday

    Εκτός από το SAND, το οικοσύστημα του παιχνιδιού αποτελείται από μια μεγάλη ποικιλία από tokens που βασίζονται στο Ethereum.

    Τα ASSETS εντός του παιχνιδιού αντιπροσωπεύονται από τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία τύπου ERC-1155 και ERC-721 για αποθήκευση και trading εντός του The Sandbox. Το πρωτόκολλο επιτρέπει ένα έξυπνο συμβόλαιο για την παρακολούθηση της ιδιοκτησίας των token στο επίπεδο ενός μεμονωμένου token.

    Επιπλέον, όλα τα ASSET έχουν το δικό τους αναγνωριστικό και μοναδικές ιδιότητες που αποθηκεύονται ως μεταδεδομένα. Τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων που υποστηρίζουν τα ERC-1155 και ERC-721 θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ASSETS.

    Συνολικά, το οικοσύστημα του Sandbox διαθέτει 5 σημαντικά Non-fungible tokens (NFT):

    • SAND (ERC-20) – το κρυπτονόμισμα του παιχνιδιού
    • LANDS (ERC721) – το περιβάλλον του παιχνιδιού, όπου οι παίχτες δημιουργούν
    • ASSETS (ERC-1155 and ERC-721) – τα αντικείμενα που δημιουργούν οι παίχτες, τα οποία μπορούν να πουληθούν στο marketplace
    • GEMS (ERC20) δίνουν χαρακτηριστικά στα ASSETS όταν γίνονται burn
    • CATALYSTS (ERC20) επιτρέπει στους χρήστες να συσχετίζουν GEMS με ένα ASSET

    Γιατί να αγοράσετε ψηφιακή γη (LAND)

    Ένα LAND είναι ένα ψηφιακό κομμάτι ακίνητης περιουσίας στο Sandbox, και το καθένα είναι ένα μοναδικό, NFT (ERC-721) στην αλυσίδα του Ethereum. Μεταξύ άλλων, αυτά τα LANDs μπορούν να αναπτυχθούν από τους ιδιοκτήτες τους και να αξιοποιηθούν. Για παράδειγμα, ένα παιχνίδι, ένα μαγαζί ή μια γκαλερί θα μπορούσε να δημιουργηθεί σε αυτά τα LANDs.

    Μια ομάδα παρακείμενων LANDs θα μπορούσε ακόμη και να συγχωνευθεί για να σχηματίσει ένα ESTATE, παρέχοντας στον ιδιοκτήτη μια ακόμη μεγαλύτερη έκταση προς ανάπτυξη. Τα LANDs είναι ένας πεπερασμένος πόρος στο metaverse του The Sandbox, συνολικά 166.464 LANDs θα είναι διαθέσιμα.

    Εικόνα από Sandbox

    Ορισμένα LANDs στο The Sandbox ανήκουν σε συνεργάτες του παιχνιδιού, όπως οι Square Enix, Atari, Rollercoaster Tycoon, Binance, Smurfs, Deadmau5 και ούτω καθεξής. Η εγγύτητα του LAND ενός ιδιοκτήτη LAND σε αυτούς τους σημαντικούς εταίρους και σε άλλες θέσεις-κλειδιά, θα παίξει ρόλο στο gameplay, στον αριθμό των επισκεπτών, στην οικονομία και στην προβολή των παιχνιδιών που έχουν δημιουργηθεί σε αυτά τα LANDs – και επομένως και στις δυνατότητες απόκτησης χρημάτων.

    Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί τα NFTs ERC-721 και ERC-1155 για τον προσδιορισμό τμημάτων του χώρου του παιχνιδιού και αντικειμένων του παιχνιδιού, διασφαλίζοντας έτσι την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων του δημιουργού. Αλλά το πιο πολύτιμο είναι το SAND, το οποίο συνδέει μεταξύ τους αντικείμενα, τοποθεσίες, εμπειρία παιχνιδιού και τους ίδιους τους παίκτες. Όλες οι ανταλλαγές περιεχομένου στο SandBox πραγματοποιούνται μόνο με τη χρήση του SAND.

    Τι μπορείς να κάνεις με την ψηφιακή γη στο Sandbox

    Η ιδιοκτησία LAND στο The Sandbox ανοίγει μια πόρτα πολλών ευκαιριών στον ιδιοκτήτη του.

    Η πρωταρχική λειτουργία των LANDs είναι να φιλοξενούν και να γίνονται χώρος εμπειριών, όπως παιχνίδια, γκαλερί, κοινωνικούς κόμβους και ούτω καθεξής, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν από τον ιδιοκτήτη ως πηγή εισοδήματος. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη φιλοξενία διαγωνισμών και εκδηλώσεων. Αυτές οι εμπειρίες μπορούν να δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας το λογισμικό Game Maker του The Sandbox.

    Εάν δεν είστε προγραμματιστής – δεν πειράζει. Μπορείτε να προσλάβετε σχεδιαστές και καλλιτέχνες για να συνεργαστούν μαζί σας πάνω στην ακίνητη περιουσία σας και να δημιουργήσετε μαζί καταπληκτικές εμπειρίες. Ή, αν δεν σας ενδιαφέρει καθόλου η ανάπτυξη εμπειριών, θα μπορείτε να νοικιάσετε το LAND σας σε σχεδιαστές για να μπορούν να αναπτύσσουν εμπειρίες, αποκομίζοντας κάποιο παθητικό εισόδημα από την εκμετάλλευση της ψηφιακής σας ακίνητης περιουσίας.

    Τελικές σκέψεις

    Το SandBox είναι ένα εξαιρετικό project που αποδεικνύει ότι οι εφαρμογές του blockchain δεν περιορίζονται στον χρηματοπιστωτικό τομέα ή στις αλυσίδες εφοδιασμού. Όσον αφορά τη μορφή του, είναι μια διασταύρωση μεταξύ ενός MMO και μιας αγοράς περιεχομένου παιχνιδιού όπως η Steem, όπου οι παίκτες μπορούν όχι μόνο να ανταλλάσσουν πράγματα, αντικείμενα και τοποθεσίες, αλλά και να δημιουργούν τα δικά τους.

    Ωστόσο, η πλατφόρμα και το SAND ενδιαφέρουν κυρίως τους gamers και απευθύνονται σε αυτό το κοινό. Η πλατφόρμα δεν έχει ακόμη υλοποιήσει πλήρως όλες τις υποσχόμενες λειτουργίες και το οικοσύστημα του SAND περιορίζεται μόνο στην πλατφόρμα και σε ένα ανταλλακτήριο. Ωστόσο, οι επενδυτές που αναζητούν μια πολλά υποσχόμενη νεοσύστατη επιχείρηση θα πρέπει σίγουρα να δώσουν προσοχή στο The SandBox λόγω του γεγονότος ότι εισήλθε στον κόσμο μέσω ενός IEO και είναι ακόμη πολύ καινούργιο στον χώρο.

    Το παιχνίδι όπως ανέφερα έχει ομοιότητες με το minecraft, μπορείτε να ξεκινήσετε από το μηδέν στο οικόπεδό σας και να πάτε να δημιουργήσετε και να εκπληρώσετε εργασίες. Μπορείτε να δημιουργήσετε οτιδήποτε, έχετε μια αγορά για να αποκτήσετε αυτό που χρειάζεστε, μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο οικόπεδα που έχουν ήδη δημιουργηθεί από άλλους χρήστες και να ανταλλάξετε περιουσιακά στοιχεία ή να διαπραγματευτείτε με άλλους, στην πραγματικότητα μπορείτε ακόμη και να δείτε ότι υπάρχουν οικόπεδα που έχουν δημιουργηθεί από τους ανθρώπους της Atari.


    Πηγές : sandbox, asiacryptotoday, news.bitcoin, securities


    💠 Disclaimer – Αποποίηση Ευθύνης 💠 

    Οι ιδέες και οι απόψεις που αναφέρονται εδώ, έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα, είναι προσωπικές μου απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν είναι ή πρέπει να θεωρηθούν ως επενδυτικές συμβουλές. Πριν πράξετε για το οτιδήποτε κάντε τη δική σας έρευνα. 

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Hliasar
    Hliasar
    Είμαι στο χώρο των κρυπτονομισμάτων από το 2020. Από την αρχή αυτός ο χώρος με εξέπληξε και ήθελα να ασχοληθώ παραπάνω. Κάθε μέρα μου αρέσει να μαθαίνω κάτι καινούργιο και αν μπορώ να το μοιράζομαι με άλλους ανθρώπους. Η γνώση είναι το παν!!

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα