Το Monero προσθέτει νέες βελτιωμένες λειτουργίες με ένα hard fork

    Το δημοφιλές privacy coin, το Monero (XMR), ολοκλήρωσε ένα hard fork παρουσιάζοντας νέες δυνατότητες απορρήτου και ασφάλειας το Σαββατοκύριακο.

    Το μη αμφισβητούμενο hard fork, που ολοκληρώθηκε στο block 2.688.888, ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τους προγραμματιστές τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Αρχικά είχε προγραμματιστεί για τον Ιούλιο, στη συνέχεια αναβλήθηκε για τις 13 Αυγούστου.

    Μία από τις κύριες αλλαγές που εισάγονται με το fork αυτό είναι η αύξηση του μεγέθους του Monero ring από 11 σε 16. Προκειμένου να προστατεύσει το απόρρητο των χρηστών, συγχωνεύει την ψηφιακή υπογραφή του ατόμου που υπογράφει μια συναλλαγή με εκείνες από τους 11 (πλέον 16) άλλων μη υπογράφοντες ώστε να δημιουργηθεί μια νέα υπογραφή που εξουσιοδοτεί τη συναλλαγή.

    Η αναβάθμιση του δικτύου περιελάμβανε επίσης αλλαγές στον αλγόριθμο «Bulletproofs» για την ενίσχυση των ταχυτήτων των συναλλαγών και τη μείωση των μεγεθών των συναλλαγών κατά 5-7% περίπου, καθώς και βελτιώσεις στον μηχανισμό multisig. Άλλες αναβαθμίσεις με σκοπό την βελτιωμένη απόδοση περιλαμβάνουν το «view tags», οι οποίες στοχεύουν στη μείωση του χρόνου συγχρονισμού του πορτοφολιού έως και 40%, μαζί με ενημερώσεις ασφαλείας και αλλαγές των χρεώσεων.

    Monero και privacy projects

    Η βελτίωση του Monero στο σύνολο των χαρακτηριστικών απορρήτου του έρχεται μετά την αυξημένη ρυθμιστική προσοχή στα privacy projects. Την περασμένη εβδομάδα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις στο εργαλείο κρυπτονομισμάτων Tornado Cash για ξέπλυμα χρήματος, ενώ η Ολλανδική Υπηρεσία Εγκλήματος συνέλαβε έναν φερόμενο ως προγραμματιστή του Tornado Cash. οι κινήσεις προκάλεσαν ευρεία καταδίκη μεταξύ της κοινότητας των κρυπτονομισμάτων.

    Το ίδιο το Monero έχει τραβήξει εδώ και καιρό την προσοχή των ρυθμιστικών αρχών και των αρχών επιβολής του νόμου. το 2020 η εταιρεία CipherTrace αποκάλυψε ότι είχε αναπτύξει ένα σύνολο εργαλείων για τον εντοπισμό συναλλαγών του κατόπιν εντολής του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Παρά τη φαινομενική αυτή επιτυχία, ένα μήνα αργότερα το IRS πρόσφερε μπόνους έως και 625.000$ για να σπάσει κάποιος το Monero. Το επόμενο έτος, η νορβηγική αστυνομία προσπάθησε να σπάσει το νόμισμα προκειμένου να εντοπίσει συναλλαγές που αφορούσαν μια υπόθεση αγνοουμένων.

    Ως αποτέλεσμα αυτής της ρυθμιστικής προσοχής, τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Coinbase, δίστασαν να συμπεριλάβουν στην πλατφόρμα τους το Monero, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Coinbase, Brian Armstrong, να δηλώνει το 2020 ότι σε «παρασκηνιακές συνομιλίες», οι ρυθμιστικές αρχές είχαν υπονοήσει ότι, «δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να το κάνετε αυτό».


    Πηγή: Decrypt

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα