«Τελευταία εβδομάδα της ανόδου στο bear market» — Τα 5 πράγματα του Bitcoin που πρέπει να ξέρετε για αυτήν την εβδομάδα

    Το Bitcoin (BTC) μπαίνει σε μια νέα εβδομάδα αφού σφράγισε το υψηλότερο εβδομαδιαίο κλείσιμό του από τα μέσα Ιουνίου — μπορούν οι καλές στιγμές να συνεχιστούν όμως;

    Μετά από ένα ασταθές Σαββατοκύριακο, το BTC/USD κατάφερε να περιορίσει τις απώλειες στο τέλος του Σαββατοκύριακου για να δημιουργήσει ένα σταθερό πράσινο κερί σε εβδομαδιαία χρονικά πλαίσια.

    Σε αυτό που θα μπορούσε να είναι η τελευταία «ήσυχη» εβδομάδα του καλοκαιριού, οι αγοραστές έχουν χρόνο στα χέρια τους, απουσία σημαντικών κινητήριων δυνάμεων της μακροοικονομικής αγοράς που εμπλέκουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Τα θεμελιώδη στοιχεία παραμένουν ισχυρά στο Bitcoin, γεγονός που οφείλεται στην αύξηση της δυσκολίας του mining του για δεύτερη συνεχόμενη φορά τις επόμενες ημέρες.

    Στις αγορές παραγώγων, υπάρχουν επίσης ενθαρρυντικά σημάδια, με υψηλότερα επίπεδα τιμών να συνοδεύονται από ανοδικά στοιχεία.

    Το ερώτημα για τους κατόχους τώρα είναι επομένως πόσο ισχυρή είναι η άνοδος και αν είναι ακριβώς αυτό: μια ανοδική κίνηση σε ένα ευρύτερο bear market.

    Θα παρουσιάσουμε πέντε παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την τιμή αυτή την εβδομάδα και να βοηθήσουν στην απόφαση για τα επόμενα βήματα του Bitcoin.

    Η μεγάλη διακύμανση της τιμής επανέρχεται στο Bitcoin

    Στα 24.300$ περίπου, το εβδομαδιαίο κλείσιμο της 14ης Αυγούστου ήταν το καλύτερο σε δύο μήνες για BTC/USD.

    Το εβδομαδιαίο διάγραμμα δείχνει μια σταθερή άνοδο που συνεχίζει να διαμορφώνεται μετά τα χαμηλά του Ιουνίου, και το κερί της περασμένης εβδομάδας ήταν περίπου 1.100$ ή 4,8% πάνω.

    Η άνοδος αυτή προκάλεσε κάποια αστάθεια κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πρώτη ημέρα που άνοιξε η Wall Street, αφού το BTC/USD συνέχισε να αγγίζει τα 25.200$ στα ανταλλακτήρια πριν υποχωρήσει αισθητά κάτω από το εβδομαδιαίο επίπεδο κλεισίματος.

    Τέτοιες κινήσεις ήταν χαρακτηριστικές τις τελευταίες ημέρες, οδηγώντας σε μια έκπληξη για τους traders που συνεχίζουν να είναι προσεκτικοί στα μικρότερα χρονικά πλαίσια.

    «Μια νέα εβδομάδα ξεκινά, με τους πωλητές να κερδίζουν μέχρι στιγμής για να ξαναδοκιμάσουν ορισμένα βασικά επίπεδα», συνόψισε ο δημοφιλής trading λογαριασμός Crypto Tony σε μέρος της τελευταίας ενημέρωσης του στο Twitter εκείνη την ημέρα:

    Για άλλη μια φορά, θα πρέπει να δούμε μια ενδιαφέρουσα εβδομάδα όσον αφορά την τιμή. Έχει πάει παντού στα χαμηλότερα χρονικά πλαίσια.

    Αν συνεχίσει να έρχεται κάτι το απρόβλεπτο, οι πιθανότητες μιας πτώσης είναι σαφείς, σύμφωνα με τους πόρους παρακολούθησης της αλυσίδας Material Indicators.

    Μετά το κλείσιμο, το εβδομαδιαίο γράφημα άρχισε να σηματοδοτεί μια «πτωτική τάση», προειδοποίησε, ενώ τα ημερήσια χρονοδιαγράμματα ήταν «ανούσια» σύμφωνα με τα ιδιόκτητα εργαλεία συναλλαγών του.

    Ο δημιουργός του, Material Scientist, περιέγραψε αυτή την εβδομάδα ως την «τελική εβδομάδα της ανόδου στο bear market» σε δικά του σχόλια.

    Ενώ εξακολουθεί να πιστεύει σε μια πολύ βαθύτερη διόρθωση – ίσως δεν αποτελεί έκπληξη αυτό βέβαια – ο λάτρης του χρυσού, Peter Schiff, ο οποίος υποστήριξε ότι $10.000 είναι ακόμα πιθανά.

    Σε πιο μακροπρόθεσμη βάση, ωστόσο, ο trader και αναλυτής Rekt Capital ήταν ψύχραιμος σχετικά με τη δράση της τιμής του Bitcoin.

    Μια τιμή κάτω των 25.000$, είπε, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να γίνει DCA στο Bitcoin – αγοράζοντας ένα καθορισμένο ποσό ανά καθορισμένη περίοδο – μέχρι το επόμενο halving γεγονός το 2024.

    «Για να πετύχετε στο Crypto, χρειάζεστε μια στρατηγική DCA, μια επενδυτική στρατηγική, ένα όραμα και υπομονή», είπε στους ακόλουθους του στο Twitter το Σαββατοκύριακο:

    «Η στρατηγική μου DCA είναι οτιδήποτε κάτω των 25000$. Η επένδυση μου βασίζεται στο γεγονός του 2024 Halving. Τώρα κάνω απλώς υπομονή».

    Η μακροοικονομία παραμένει σε οριακό σημείο

    Μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού των Ηνωμένων Πολιτειών την περασμένης εβδομάδας, οι επόμενες πέντε ημέρες ήταν συγκριτικά ήρεμες από μακροοικονομική άποψη.

    Η Fed είναι ήσυχη, αφήνοντας μόνο απροσδόκητα γεγονότα στην Ευρώπη ή την Ασία να επηρεάσουν την απόδοση της αγοράς.

    Η πιθανότητα να συνεχιστούν οι αντιδράσεις των κρυπτονομισμάτων με προβλέψιμο τρόπο σε μακροοικονομικά γεγονότα πέρα από τον πληθωρισμό θα μπορούσε να είναι ήδη χαμηλότερη από ό,τι πιστεύουν πολλοί, ωστόσο, σύμφωνα με έναν δημοφιλή αναλυτή.

    Σε μια νέα ενημέρωση της αγοράς για τη σουίτα συναλλαγών του, ο DecenTrader Filbfilb παρατήρησε τη φθίνουσα συσχέτιση μεταξύ του BTC και αυτών που ονόμασε «αγορές παλαιού τύπου» ευρύτερα.

    «Το Bitcoin ακολουθούσε υψηλή συσχέτιση με τις παλαιού τύπου αγορές, όπως φαίνεται παρακάτω με τον S&P500 σε λευκό και τον NASDAQ με μπλε, ωστόσο από τότε που έφτασε στο πιο πρόσφατο κατώτατο σημείο, όλα τα αρνητικά σημεία στις αγορές παλαιού τύπου ανακτήθηκαν και το Bitcoin απέτυχε να ακολουθήσει το παράδειγμά του.», έγραψε παράλληλα με ένα συγκριτικό διάγραμμα.

    Από τα χαμηλά των 17.600 δολαρίων του Ιουνίου, το Bitcoin δεν έχει στην πραγματικότητα μια άνοδο τόσο ισχυρή όσο θα υπαγόρευε η προηγούμενη συσχέτισή του, πρόσθεσε ο Filbfilb, υποστηρίζοντας ότι η τιμή θα πρέπει να ήταν πάνω από 30.000 δολάρια για να ίσχυε αυτό.

    Ο λόγος έγκειται στις καταστροφές του Terra και του Celsius, που προσφέρουν κάτι σαν μια τέλεια καταιγίδα, εάν ληφθούν παράλληλα με τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την αντίδραση της Fed σε αυτόν.

    «Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι η τάση του Bitcoin να βρίσκεται στο έλεος της πολιτικής της Fed για την καταπολέμηση του πληθωρισμού. Τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό την Τετάρτη είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα, που έδωσε την δυνατότητα στο Bitcoin να κάνει ένα άλμα προς τα πάνω, παράλληλα με τις μετοχές», συνέχισε η ενημέρωση:

    Προχωρώντας μπροστά, τα δεδομένα του CPI (Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στην Αμερική) και οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής που ακολουθούν θα συνεχίσουν να είναι πρωταρχικής σημασίας για τον καθορισμό του τι θα συμβεί στη συνέχεια.

    Οι γεωπολιτικοί παράγοντες, όπως η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, οι εντάσεις για την Ταϊβάν και η διαφαινόμενη ευρωπαϊκή ενεργειακή κρίση αποτελούν περαιτέρω παράγοντες κινδύνου. Ως εκ τούτου, η κατάσταση της μακροοικονομικής αγοράς, κατέληξε ο Filbfilb, παραμένει σε οριακά επίπεδα.

    Εν τω μεταξύ, οι ειδήσεις από την Κίνα ανατρέπουν την τάση αυτήν, η οποία θέσπισε μια απότομη μείωση των επιτοκίων στα νέα απογοητευτικά οικονομικά δεδομένα.

    «Τα οικονομικά στοιχεία του Ιουλίου είναι πολύ ανησυχητικά», δήλωσε στο Bloomberg ο Raymond Yeung, οικονομολόγος που ασχολείται με τα θέματα της Κίνας στην Australia & New Zealand Banking Group Ltd.

    Ο Lex Moskovski, Διευθύνων Σύμβουλος της Moskovski Capital, εν τω μεταξύ, προέβλεψε ότι όλες οι κεντρικές τράπεζες θα κατέληγαν να μειώσουν, και όχι να αυξήσουν, τα επιτόκια:

    «Όλοι θα αλλάξουν στάση», αντέδρασε.


    Μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω για να μας ακολουθήσετε:


    Τα funding rates είναι υγιή παρά τα 25.000$ του Bitcoin

    Εν τω μεταξύ, ρίχνοντας μια ματιά στον αντίκτυπο της τρέχουσας δράσης της τιμής στις trading συνήθειες, φαίνεται ότι οι συνθήκες μπορεί να συνεχίσουν να ευνοούν περαιτέρω άνοδο.

    Αναλύοντας τις αγορές παραγώγων, ο Philip Swift, κατασκευαστής στο DecenTrader και ιδρυτής του πόρου δεδομένων Look Into Bitcoin, τόνισε τα αρνητικά ποσοστά χρηματοδότησης (funding rates).

    Υποδεικνύοντας την αυξανόμενη πεποίθηση μεταξύ των traders ότι έρχεται η πτώση, τα σχετικά αρνητικά επιτόκια αποτελούν, στην πραγματικότητα, συχνά το θεμέλιο για περαιτέρω άνοδο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αγορά αναμένει πτωτική τάση και δεν ποντάρει υπερβολικά στην άνοδο, επιτρέποντας στις θέσεις short να γίνονται «squeezed» από τα πιο έξυπνα χρήματα.

    Το Bitcoin, μαζί με τις αγορές κρυπτονομισμάτων γενικότερα, έχει τη συνήθεια να κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που αναμένει η πλειοψηφία.

    “Ενδιαφέρον να βλέπεις τα Funding Rates να μειώνεται αρνητικά κατά καιρούς σε αυτήν την πρόσφατη άνοδο για το BTC$”, σχολίασε ο Swift, ανεβάζοντας ένα γράφημα που δείχνει τη συμπεριφορά τιμών κατά τη διάρκεια παρόμοιων γεγονότων στο παρελθόν:

    “Σημειώστε πώς έχει αυξηθεί η τιμή μετά από κάθε τέτοια περίσταση.”

    Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία από τον πόρο ανάλυσης Coinglass έδειξαν την έκταση των αρνητικών funding rates σε σχέση με τις εβδομάδες μετά τα χαμηλά της τιμής του Bitcoin του Ιουνίου.

    Η δυσκολία στο mining θα έχει δεύτερη συνεχόμενη αύξηση

    Για τα θεμελιώδη στοιχεία του δικτύου Bitcoin, εν τω μεταξύ, πρόκειται για μια περίπτωση αργής ανάκαμψης.

    Τα τελευταία δεδομένα από τον πόρο στατιστικών στοιχείων BTC.com δείχνουν ότι οι miners επιστρέφουν σταδιακά στα ιστορικά υψηλά επίπεδα δραστηριότητας.

    Η δυσκολία, μετά από μήνες πτώσης, αναμένεται να αυξηθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην επερχόμενη αυτοματοποιημένη αναπροσαρμογή αυτή την εβδομάδα.

    Αν και μέτρια, η πρόβλεψη αύξησης 0,6% δείχνει ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των miners εν τούτοις αυξάνεται και ότι οι υψηλότερες τιμές είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με αυτό που ήταν για ένα μέρος του οικοσυστήματος του Bitcoin που πιέζεται πολύ φέτος.

    Ταυτόχρονα, οι εκτιμήσεις του hash rate – μια έκφραση της επεξεργαστικής ισχύος που αφιερώνεται στο mining – παραμένουν σταθερές κάτω από τα 200 exahash ανά δευτερόλεπτο (EH/s).

    Υψηλά 4 μηνών για το Crypto Fear & Greed Index

    Ένα υψηλό δύο μηνών για την τιμή του Bitcoin μπορεί να είναι ωραίο να το δούμε, αλλά δεν είναι η μόνη πτυχή της αγοράς που ανακτά σοβαρά χαμένα εδάφη αυτήν την εβδομάδα.

    Σύμφωνα με τον μετρητή της ψυχολογίας της αγοράς, τον δείκτη Crypto Fear & Greed, υπάρχει λιγότερος «φόβος» μεταξύ των συμμετεχόντων στην αγορά των κρυπτονομισμάτων από ό,τι σε οποιοδήποτε σημείο από τις αρχές Απριλίου.

    Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι ο δείκτης, ο οποίος δημιουργεί μια κανονικοποιημένη βαθμολογία από ένα καλάθι παραγόντων που επηρεάζουν την ψυχολογία της αγοράς, έχει κερδίσει όλες τις απώλειες που προκλήθηκαν από την κατάρρευση του Terra και όχι μόνο.

    Το Σαββατοκύριακο, το σκορ έφτασε στο 47/100, το καλύτερο από τις 6 Απριλίου, με πτώση στο 44/100 σήμερα.

    Αν και αυτό αντιστοιχεί στο ότι ο «φόβος» είναι η κυρίαρχη δύναμη της αγοράς, ο αριθμός απέχει πολύ από τα βάθη του «ακραίου φόβου» που παρέμεινε για χρονικό διάστημα ρεκόρ το 2022. Τα χαμηλά του δείκτη φέτος ήταν στα μέσα Ιουνίου, τα οποία τύπωσε βαθμολογία μόλις 6/100.


    Πηγή: Cointelegraph

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα