Η SEC, τα 4 Bitcoin ETF και η παράταση

    Η τελική ημερομηνία της απόφασης για τα 4 ETF του Bitcoin, παρατάθηκε από την SEC.

    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) παράτεινε το χρονοδιάγραμμα της τελικής απόφασης για τις τέσσερις ETF (Exchange-Traded Funds) αιτήσεις για το Bitcoin, μεταφέροντας τις προθεσμίες στα τέλη Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

    Η έγκριση των τεσσάρων ETF του Bitcoin (BTC) – Global X Bitcoin Trust, Valkyrie XBTO Bitcoin Futures Fund, WisdomTree Bitcoin Trust και Kryptoin Bitcoin ETF – επαναπρογραμματίστηκε για τις 21 Νοεμβρίου, 8 Δεκεμβρίου, 11 Δεκεμβρίου και 24 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα.

    Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η SEC επεσήμανε:

    “Η Επιτροπή διαπιστώνει ότι είναι σκόπιμο να οριστεί μεγαλύτερη περίοδος εντός της οποίας θα αποφασιστεί για την προτεινόμενη αλλαγή του κανόνα, ώστε να έχει επαρκή χρόνο για να εξετάσει την προτεινόμενη αυτή αλλαγή και τυχόν σχόλια”.

    Στα μέσα Σεπτεμβρίου, η αμερικανική εταιρεία επενδύσεων, Invesco, ένωσε τις δυνάμεις της με το Galaxy Digital Funds της Νέας Υόρκης για να καταθέσει ένα Bitcoin ETF που ονομάζεται Invesco Galaxy. Αυτή τη στιγμή περιμένει και αυτό την έγκριση ή την απόρριψη του. Το Bitcoin ETF έχει τη δυνατότητα να εισαχθεί στα εθνικά χρηματιστήρια των ΗΠΑ, με τους πιθανούς χρήστες/πελάτες να είναι σίγουροι ότι όλα τα ιδιωτικά κλειδιά τους θα φυλάσσονται αυστηρά από μια πληθώρα τεχνολογικών και φυσικών λειτουργιών.

    Η SEC έχει ιστορικό επεκτάσεων όταν πρόκειται για τα Bitcoin ETF. Πολλές αιτήσεις αντιμετώπισαν όσες επεκτάσεις επέτρεψε η εντολή της επιτροπής μέχρι να απορριφθούν τελικά.

    Από την αλλαγή της ηγεσίας της SEC, έχει κατατεθεί ένα νέο κύμα αιτήσεων που αντιμετωπίζει παρόμοιες επεκτάσεις. Η αίτηση του VanEck ήταν η πρώτη που την έλαβε, λαμβάνοντας παράταση που απαιτούσε επίσης περισσότερα σχόλια όσον αφορά την αίτηση. Είναι το πιο παλιό επίσης σε αυτόν τον κύκλο, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα είναι το πρώτο που θα λάβει και την αντίστοιχη απόφαση. Οι χρήστες στον χώρο μπορούν να περιμένουν μια απάντηση στο VanEck έως τις 14 Νοεμβρίου.

    Είναι αναμενόμενο από την πλειοψηφία του χώρου των κρυπτονομισμάτων ότι η έγκριση του πρώτου Bitcoin EFT από την SEC θα αυξήσει θετικά τους τεχνικούς δείκτες του περιουσιακού στοιχείου καθώς θα υπάρξει μεγάλη αύξηση των παραδοσιακών επενδυτών που θα μπουν στην αγορά. Τα στοιχεία από το iShares αποκαλύπτουν ότι η συνολική αξία των παγκόσμιων προϊόντων που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια ισοδυναμεί με 263 δισεκατομμύρια δολάρια και παρόλα αυτά, ο αριθμός αυτός παραβλέπει όλα τα αμοιβαία κεφάλαια, τα οποία θα μπορούσαν να φτάσουν την αξία κοντά στα 500 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Οι ETF αναλυτές του Bloomberg προέβλεψαν πρόσφατα ότι η SEC θα μπορούσε να εγκρίνει ένα Bitcoin ETF μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, αναδεικνύοντας το μελλοντικό ETF του Bitcoin της ProShares ως τον πιο πιθανό υποψήφιο. Το μέσο ενημέρωσε επίσης ότι το ρυθμιστικό ίδρυμα θα πρέπει «να εγκρίνει αιτήσεις πολλών ταυτόχρονα ώστε να αποφύγουν να δώσουν σε μια εταιρεία μόνο το πλεονέκτημα της πρώτης κίνησης».


    Πηγές: Theblockcrypto, Cointelegraph

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα