H Tesla του Elon Musk έχει ήδη κέρδη 1 δισεκατομμύριο δολάρια από το Bitcoin

    Τα Bitcoin της Tesla αξίζουν τώρα 1 δισεκατομμύριο δολάρια περισσότερο από ότι όταν ο Elon Musk ενέκρινε την αγορά τους τον Φεβρουάριο.

    Η “επιδρομή” της Tesla στην αγορά του Bitcoin (BTC) έχει αποδώσει το 2021 καθώς η τιμή του BTC αυξήθηκε και έφτασε τα 60.000$ σήμερα για πρώτη φορά μετά τον Μάιο.

    Η Tesla έχει στην κατοχή της σήμερα περίπου 43.200 BTC, αξίας περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σημερινές τιμές, σύμφωνα με το Bitcoin Treasuries. Αυτό είναι περίπου 65% ή 1 δισεκατομμύριο δολάρια περισσότερα από όσα πλήρωσε η αυτοκινητοβιομηχανία τον Φεβρουάριο, όταν η εταιρεία του Elon Musk αποκάλυψε ότι είχε προσθέσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε BTC στον ισολογισμό της.

    Το δεύτερο τρίμηνο του 2021, η Tesla πούλησε το 10% των Bitcoin που είχε σε μια μέση τιμή περίπου στα 50.000$ ανά BTC. Στην έκθεση κερδών της για το δεύτερο τρίμηνο, η εταιρεία ειδοποίησε ότι είχε κάνει κερδίσει περίπου 128 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση των Bitcoin.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Elon Musk, διευκρίνησε αργότερα στο Twitter ότι η Tesla πούλησε το 10% των BTC της για να αποδείξει τη ρευστότητα και τη βιωσιμότητα του περιουσιακού στοιχείου ως μια εναλλακτική λύση αντί των μετρητών στα αποθεματικά της.

    Η Tesla έβγαλε το πρώτο δισεκατομμύριο σε κέρδος το δεύτερο τρίμηνο από την πώληση αυτοκινήτων

    Μετά την τελευταία ανάκαμψη της τιμής του Bitcoin, τα καθαρά κέρδη της Tesla από τα κρυπτονομίσματα της ήταν ίσα με τα έσοδά της από το δεύτερο τρίμηνο.

    Αναλυτικά, η Tesla ανέφερε καθαρά κέρδη 1,14 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο, την πρώτη φορά που ξεπέρασε το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

    Η Tesla αποκάλυψε την 1η Οκτωβρίου ότι είχε παραδώσει 241.300 ηλεκτρικά οχήματα κατά το τρίτο τρίμηνο, σε σύγκριση με τα 201.250 οχήματα το προηγούμενο τρίμηνο. Σε συνδυασμό με τα κέρδη από το Bitcoin της Tesla, οι προσδοκίες είναι υψηλές για τα μεγάλα κέρδη που θα κυκλοφορήσουν μετά το κλείσιμο της αγοράς στις 19 Οκτωβρίου.

    «Πιστεύουμε ότι το τρίτο τρίμηνο θα είναι το ισχυρότερο τρίμηνο της TSLA ποτέ», δήλωσε ο αναλυτής της Piper Sandler, Alexander Potter.

    Θα ακολουθήσουν οι άλλες εταιρείες;

    Μέχρι στιγμής, η στρατηγική της Tesla για το Bitcoin είναι πολύ επιτυχημένη, παρέχοντας ένα προηγουμένο για το πώς άλλες εταιρείες θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν ένα μέρος των ταμειακών τους αποθεμάτων με BTC.

    Βέβαια, και αρκετές άλλες εταιρείες που επένδυσαν σε Bitcoin πριν από την Tesla έχουν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη.

    Για παράδειγμα, η εταιρεία business intelligence, MicroStrategy, αγόρασε Bitcoin αξίας περίπου 3,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αρκετά χρονικά διαστήματα. Με την πρώτη της αγορά να χρονολογείται στις 11 Αυγούστου 2020, το ποσό της εταιρείας τώρα σε Bitcoin είναι τώρα κοντά στα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια, διπλασιάζοντας και με το παραπάνω τις επενδύσεις της.

    Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληρωμών του Jack Dorsey, η Square, έχει επίσης σημαντικά κέρδη από την κατοχή Bitcoin, αξίας πλέον άνω των 474 εκατομμυρίων δολαρίων από την επένδυσή της που ήταν της τάξεως των 220 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Επιπλέον, η εταιρεία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων με έδρα τον Καναδά, Hut 8 Mining Corp, σημείωσε αύξηση στην επένδυση των 39,3 εκατομμυρίων δολαρίων σε Bitcoin κατά περισσότερο από 600%, με την αξία να φτάνει περίπου τα 262 εκατομμύρια δολάρια αυτή τη στιγμή. Τον Ιούνιο, η εταιρεία αποκάλυψε επίσης σχέδια να αποκτήσει 5.000 BTC έως το 2022.

    Επί του παρόντος, οι εταιρείες που δεν είναι επενδυτικές εταιρείες, όπως η Tesla, αναφέρουν το Bitcoin ως άυλο περιουσιακό στοιχείο (intangible assets). Αυτό σημαίνει ότι το Bitcoin καταγράφεται στους ισολογισμούς με το ιστορικό του κόστος και στη συνέχεια υποβαθμίζεται εάν μειωθεί η αξία του. Αν και η τιμή δεν αναθεωρείται προς τα πάνω εάν αυξηθεί η τιμή του Bitcoin.

    Το ερώτημα δεν είναι εάν, αλλά πότε θα ακολουθήσουν άλλες μεγάλες εταιρείες τις MicroStrategy, το Tesla, την Square και άλλες και θα προσθέσουν το Bitcoin στον ισολογισμό τους.


    Πηγή: Nasdaq, Cointelegraph

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα