Η SEC πιθανότατα θα εγκρίνει τα Bitcoin Futures ETF

    Η πολυαναμενόμενη έναρξη ενός ETF του Bitcoin θα μπορούσε τελικά να γίνει τη Δευτέρα.

    Η μεγάλη αναμονή για ένα ETF του Bitcoin θα μπορούσε σύντομα να τελειώσει σύμφωνα με πηγές που αναφέρει ο γίγαντας των οικονομικών μέσων, Bloomberg.

    Επικαλούμενος «άτομα εξοικειωμένα με το θέμα», το Bloomberg ανέφερε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) είναι έτοιμη να εγκρίνει τα Bitcoin Futures ETF στη χώρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο του Bitcoin μέσα σε λίγη ώρα με την τιμή να πλησιάζει τα 60.000$ για πρώτη φορά μετά τον Μάιο.

    Οι ανώνυμες πηγές είπαν:

    “Η ρυθμιστική αρχή δεν είναι πιθανό να εμποδίσει τα προϊόντα να αρχίσουν να διαπραγματεύονται την επόμενη εβδομάδα.”

    Ένα προϊόν βασισμένο σε Futures είναι πιθανό να είναι το πρώτο που θα εγκριθεί, καθώς θεωρούνται ευνοϊκότερα από τις ρυθμιστικές αρχές. Τα futures διέπονται από το Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Σικάγου (CME) και απαιτούν από τους επενδυτές να χρησιμοποιήσουν μετρητά για margin ώστε να τα κάνουν trade.

    Ο ανώτερος αναλυτής των ETF του Bloomberg, Eric Balchunas, είναι πεπεισμένος ότι το ETF της ProShares θα μπορούσε να είναι το πρώτο που θα εγκριθεί καθώς η προθεσμία απόφασης είναι η 18η Οκτωβρίου. Το ETF της Invesco ενδέχεται να εγκριθεί την επόμενη ημέρα, αν δεν υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις από την SEC.

    Σε ένα tweet στις 15 Οκτωβρίου, ο αναλυτής δήλωσε: “Σχεδόν ολοκληρωμένη συμφωνία. Αναμένουμε την κυκλοφορία την επόμενη εβδομάδα”, πριν προσθέσει ότι “οι πιθανότητες τώρα πάνω από 90% IMO”.

    Ο πρόεδρος του SEC, Gary Gensler, εξέφρασε την εύνοια του για τα κεφάλαια που βασίζονται σε CME-traded Bitcoin Futures που κατατέθηκαν βάσει ενός νόμου της δεκαετίας του 1940, προσθέτοντας περισσότερες ελπίδες προς την πολυαναμενόμενη έγκριση τους.

    Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις των ETF από τη VanEck και τη Valkyrie πλησιάζουν επίσης στις 25 Οκτωβρίου, οπότε ίσως εγκριθούν αρκετές από αυτές τις αιτήσεις τις επόμενες δύο εβδομάδες.

    Η Δευτέρα στις 18 Οκτωβρίου θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη μέρα για το Bitcoin καθώς η αγορά του έχει ανέβει εν αναμονή αυτού του γεγονότος. Κατά τη στιγμή της γραφής, το BTC είναι στα 59.750$.


    Πηγή: Cointelegraph

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα