Η FED θα επηρεάσει περαιτέρω το Bitcoin & το Ethereum λέει ένας αναλυτής του Bloomberg

    Η «βαριοπούλα» λόγω του πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (FED) πρόκειται να χτυπήσει ακόμη περισσότερο τις τιμές του Bitcoin (BTC) και του Ethereum (ETH), πριν φτάσει ξανά σε νέα υψηλά όλων των εποχών το 2025, σύμφωνα με τον αναλυτή του Bloomberg, Mike McGlone.

    Εν όψει της τελευταίας αύξησης των επιτοκίων της Fed, η οποία ήταν μια αύξηση 75 μονάδων βάσης, ωστόσο κάποιοι φοβούνται ότι θα μπορούσε να φτάσει η επόμενη αύξηση έως και τις 100 μονάδες βάσης, που θα αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη αύξηση επιτοκίων τα τελευταία 40 χρόνια.

    Μιλώντας σε ένα οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο το Σάββατο, ο McGlone, ανώτερος αναλυτής εμπορευμάτων της Bloomberg Intelligence, πρότεινε ότι η περαιτέρω σφαγή στην αγορά είναι ακόμα πιθανή για το BTC, το ETH και τον ευρύτερο τομέα των κρυπτονομισμάτων, καθώς οι ενέργειες της Fed θα συνεχίσουν να χαλάνε το επενδυτικό κλίμα:

    Πρέπει να στραφούμε στη μακροοικονομική μεγάλη εικόνα και σε αυτό που πιέζει τα κρυπτονομίσματα φέτος και αυτό είναι η βαριοπούλα της Fed.

    Η τιμή του BTC έπεσε τις τελευταίες ημέρες και βρίσκεται πλέον περίπου στα 19.000$ τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ενώ το ETH έχει βυθιστεί 20% εντός αυτού του χρονικού πλαισίου στα περίπου 1.290$.

    Ιδιαίτερα η πτώση του ETH κατά 20% αποτέλεσε αιτία συζήτησης, καθώς η τιμή του περιουσιακού στοιχείου έχει μειωθεί από τότε που ολοκληρώθηκε η πολυαναμενόμενη και πολυσυζητημένη αναβάθμιση που ονομάζεται The Merge (για την οποία γράψαμε εδώ) στις 15 Σεπτεμβρίου.

    Με τη σημαντική αυτή αναβάθμιση του δικτύου να έχει ουσιαστικά ως αποτέλεσμα το λεγόμενο «αγόρα της φήμης, πώληση της είδησης (ή το πιο γνωστό buy the rumour sell the news)», προχωρώντας ο McGlone πιστεύει ότι το ETH μπορεί να πέσει στα «1.000$ ή ακόμη και να μειωθεί λίγο», δεδομένου του πόσο επιθετική ήταν και θα συνεχίσει η Fed να είναι φέτος.

    «Φοβάμαι ότι [το The Merge] πήρε υπερβολική δημοσιότητα και hype», είπε ο McGlone, προσθέτοντας ότι η πτώση της τιμής του ETH είναι «εντός ενός μακροοικονομικού σημαντικού bear market για όλα τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία».

    Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο McGlone έφτασε στο σημείο να προβλέψει ότι η τελευταία αύξηση επιτοκίων θα μπορούσε να προκαλέσει κατάρρευση των περιουσιακών στοιχείων που είναι χειρότερη από την κατάρρευση της φούσκας των κατοικιών το 2008:

    Νομίζω ότι θα είναι χειρότερο από τη διόρθωση του 2008, χειρότερο από τη Μεγάλη Οικονομική Κρίση.

    «Η Fed άρχισε να χαλαρώνει το 2007 και στη συνέχεια πρόσθεσαν τεράστια ρευστότητα. Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό πια», πρόσθεσε.

    Υπάρχει φυσικά και μια νότα αισιοδοξίας, ωστόσο, καθώς ο McGlone είπε επίσης ότι το BTC θα ανακάμψει ισχυρά και θα σημειώσει νέο υψηλό όλων των εποχών των 100.000$ έως το 2025, ενώ είναι πολύ αισιόδοξος και για το ETH μακροπρόθεσμα λόγω των μελλοντικών πιθανοτήτων για θεσμική υιοθέτηση.

    Άλλοι αναλυτές και ειδικοί έχουν μοιραστεί παρόμοια βραχυπρόθεσμη απαισιοδοξία με τον McGlone. Μιλώντας στους New York Times τη Δευτέρα, η Kristina Hooper, η επικεφαλής στρατηγικής για την παγκόσμια αγορά της Invesco, σημείωσε ότι η τελευταία ανακοίνωση της Fed θα είναι καθοριστική λόγω του «τι θα μπορούσε να σημαίνει για την κατεύθυνση της χρηματιστηριακής αγοράς για το υπόλοιπο του έτους».

    «Η Fed ήταν ο βασικός μοχλός της χρηματιστηριακής αγοράς φέτος, και ήταν κυρίως κακός μοχλός», είπε.

    Ενώ η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ark Invest, Cathie Wood, πρόσθεσε επίσης στην προειδοποίησή της από την περασμένη εβδομάδα ότι οι συνεχιζόμενες αυξήσεις της Fed θα μπορούσαν αντ ‘αυτού να προκαλέσουν αποπληθωρισμό, δηλώνοντας σε ένα tweet της Κυριακής ότι «η Fed επιλύει τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας συνθλίβοντας τη ζήτηση και, κατά την άποψή μου, απελευθερώνοντας τον αποπληθωρισμό, και ετοιμάζεται μια μεγάλη αλλαγή».


    Πηγή: Cointelegraph

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα