Το Kraken συμφώνησε να σταματήσει την υπηρεσία staking στις ΗΠΑ μετά από μήνυση της SEC

    Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Kraken θα τερματίσει «αμέσως» την πλατφόρμα staking κρυπτονομισμάτων ως υπηρεσία για τους πελάτες των ΗΠΑ και θα πληρώσει 30 εκατομμύρια δολάρια για να διακανονίσει τις μηνύσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) που πρόσφερε μη εγγεγραμμένους τίτλους, ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία την Πέμπτη.

    Η Payward Ventures, Inc. και η Payward Trading Ltd., οι εγγεγραμμένες εταιρείες που αποτελούν την Kraken, θα τερματίσουν τις υπηρεσίες και τα προγράμματα staking, ανέφερε η SEC. Τα προγράμματα αυτά πρόσφεραν στο ευρύ κοινό πρόσβαση σε υπηρεσίες staking τουλάχιστον από το 2019.

    «Η καταγγελία ισχυρίζεται ότι το Kraken διαφημίζει ότι το επενδυτικό της staking πρόγραμμα προσφέρει μια εύχρηστη πλατφόρμα και οφέλη που προκύπτουν από τις προσπάθειες του Kraken εκ μέρους των επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών του Kraken για την απόκτηση κερδών από επενδύσεις και πληρωμών», ανέφερε η ανακοίνωση της SEC. Ωστόσο, η επιτροπή ισχυρίστηκε ότι οι χρήστες του Kraken έχασαν ουσιαστικά τον έλεγχο των κρυπτονομισμάτων τους προσφέροντάς τα στο πρόγραμμα staking, μεταδίδοντάς τους επιπλέον κίνδυνο και «πολύ μικρή προστασία».

    Σε μια ανάρτηση ιστολογίου, το Kraken είπε ότι θα κάνει unstake αυτόματα όλα τα κρυπτονομίσματα από πελάτες στις Η.Π.Α. εκτός από το staked Ethereum, το οποίο δεν θα αφαιρεθεί παρά μόνο μετά την έναρξη της αναβάθμισης Shanghai του Ethereum. Οι πελάτες των ΗΠΑ δεν θα μπορούν επίσης να κάνουν stake νέα περιουσιακά στοιχεία (συμπεριλαμβανομένου του Ethereum). Οι χρήστες εκτός των Η.Π.Α. δεν επηρεάζονται.

    Η SEC κατέθεσε την αγωγή της στο ομοσπονδιακό δικαστήριο την Πέμπτη.

    Ενώ ο ιστότοπος του Kraken πρόσφερε απόδοση 20% στην υπηρεσία staking, το δελτίο τύπου της SEC πρότεινε ότι μπορεί να φτάσει το 21%.

    Ο χαρακτηρισμός της SEC για το staking setup του Kraken τόνισε τους «κινδύνους» που αναλαμβάνουν οι επενδυτές όταν κάνουν stake τα κρυπτονομίσματα τους με παρόχους «staking-as-a-service», οι οποίοι τους παρέχουν «πολύ λίγη προστασία», ανέφερε ένα δελτίο τύπου.

    Το Kraken όχι μόνο πρόσφερε στους επενδυτές μεγάλες αποδόσεις που δεν ήταν συνδεδεμένες με οποιαδήποτε οικονομική πραγματικότητα, αλλά διατήρησε επίσης το δικαίωμα να μην τους πληρώσει καθόλου. Σε όλο αυτό το διάστημα, τους παρείχε μηδενική εικόνα, μεταξύ άλλων, για την οικονομική του κατάσταση και για το αν είχε καν τα μέσα να πληρώσει τις αποδόσεις που διατίθενται στην αγορά.

    Το staking είναι η διαδικασία με την οποία τα δίκτυα blockchain που λειτουργούν με τον αλγόριθμο Proof-of-Stake όπως το Ethereum διατηρούν την ασφάλειά τους. Οι αποκεντρωμένοι επικυρωτές του δικτύου κλειδώνουν τα κρυπτονομίσματα τους ως μια μορφή εγγύησης για να επιβεβαιώσουν ότι θα παραμείνουν ειλικρινείς και έντιμι. Σε αντάλλαγμα για την επεξεργασία των συναλλαγών, ανταμείβονται με περισσότερα κρυπτονομίσματα. Πολλοί συμμετέχοντες δανείζουν τα κρυπτονομίσματα τους σε παρόχους υπηρεσιών που εκτελούν τους κόμβους και μοιράζονται τις αποδόσεις.

    Η Coinbase (COIN) προσφέρει επίσης staking για τους πελάτες της, όπως και μια σειρά αποκεντρωμένων πρωτοκόλλων συμπεριλαμβανομένου του Lido.

    “Είτε πρόκειται για staking ως υπηρεσία, δανεισμό ή άλλα μέσα, οι διαμεσολαβητές κρυπτονομισμάτων, όταν προσφέρουν επενδυτικές συμβάσεις σε αντάλλαγμα για τα κρυπτονομίσματα των επενδυτών, πρέπει να παρέχουν τις κατάλληλες γνωστοποιήσεις και διασφαλίσεις που απαιτούνται από τη νομοθεσία μας περί χρεογράφων”, δήλωσε ο πρόεδρος της SEC Γκάρι Γκένσλερ.

    Η σημερινή δράση θα πρέπει να καταστήσει σαφές στην αγορά ότι οι πάροχοι staking-as-a-service πρέπει να εγγραφούν και να παρέχουν πλήρη, δίκαιη και αληθινή αποκάλυψη και προστασία των επενδυτών.


    Αν σας αρέσουν αυτά που γράφουμε μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω social media για να μας ακολουθήσετε και να μας στηρίξετε:



    Πηγή: Cointelegraph, Coindesk

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα