Bitcoin: «Επιστροφή» στα $20.000; Τα 5 πράγματα του που πρέπει να γνωρίζετε για αυτή την εβδομάδα

    Το Bitcoin ξεκινάει την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου με ευμετάβλητη διάθεση καθώς ένας κρίσιμος τομέας αντίστασης δεν έχει καταφέρει να σπάσει ακόμα.

    Μετά από ένα κλασικό “fakeout” κατά τη διάρκεια των συναλλαγών χαμηλού όγκου το Σαββατοκύριακο, το BTC/USD επέστρεψε κάτω από τα $25.000, με τους αγοραστές να εξακολουθούν να στερούνται δυναμικής.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα είδε αυτό που έμοιαζε με το επόμενο στάδιο της ανάκαμψής του για το 2023 την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας γρήγορα κέρδη και ακόμη και σημειώνοντας νέα υψηλά έξι μηνών.

    Οι καλές στιγμές ωστόσο δεν συνεχίστηκαν, και η πρόοδος του Φεβρουαρίου ήταν πολύ πιο αργή και δύσκολη από την άνοδο 40% του Ιανουαρίου. Πώς θα πάει ο υπόλοιπος μήνας;

    Αναμένεται ένα κρίσιμο μηνιαίο κλείσιμο, μαζί με ένα πιθανό εξωτερικό γεγονός προκαλούμενο από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών το οποίο θα επηρεάσει την τιμή του.

    Εν τω μεταξύ, τα βασικά στοιχεία του δικτύου Bitcoin πρόκειται να εκτιναχθούν σε ένα ακόμη υψηλό όλων των εποχών, με τους εξορύκτες σε λειτουργία πλήρους ανάκτησης.

    Θα ρίξουμε μια ματιά σε αυτούς τους παράγοντες και περισσότερους σε μια επισκόπηση των προοπτικών της τιμής του Bitcoin για την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

    CryptoAnalogy: Μια νέα εφαρμογή για Android για να βρείτε τα πιο σημαντικά δεδομένα για κάθε κρυπτονόμισμα.

    Η «πτωτική απόκλιση» του RSI προκαλεί ανησυχία

    Μετά από ένα κυρίως ήρεμο ξεκίνημα του Σαββατοκύριακου μετά από μέρες αντιδράσεων λόγω των μακροοικονομικών δεδομένων, το Bitcoin ξύπνησε αργά την Κυριακή για να ανέβει ξανά πάνω από τα 25.000$.

    Ωστόσο, αυτό δεν επρόκειτο να διαρκέσει πολύ, και όπως ανέφερε η Cointelegraph, τα σημάδια στα order books των ανταλλακτηρίων έδειχναν χειραγωγικές κινήσεις από traders μεγάλου όγκου.

    Μια επακόλουθη πτώση μετά το εβδομαδιαίο κλείσιμο οδήγησε το BTC/USD κάτω από τα $24.000 πριν από την ανάκαμψη του γύρω από τα $25000, όπου το ζεύγος εξακολουθεί να διαπραγματεύεται τη στιγμή της γραφής.

    Για τους traders, υπήρχε φυσικός λόγος να είναι επιφυλακτικοί.

    “Δεν δίνουμε μεγάλη προσοχή στην κίνηση της τιμής μέσα στο Σαββατοκύριακο.. Το BTC συνήθως αποθηκεύει τις σημαντικές κινήσεις του για τις ώρες που είναι ανοιχτό το χρηματιστήριο των ΗΠΑ”, έγραψε ο Crypto Chase στο Twitter.

    Ο πόρος παρακολούθησης “Material Indicators” αρχικά επισήμανε τη δραστηριότητα του order book, και αναρωτιόταν για πόσο καιρό θα μπορούσε να συνεχιστεί το φαινόμενο με τους αγοραστές να μην μπορούν να διεισδύσουν υψηλότερα.

    Ένα πρόσθετο γράφημα του order book της Binance επιβεβαίωσε ότι μια σημαντική υποστήριξη, γνωστή ως “τείχος προσφορών”, είχε μειωθεί στα 23.460$, δίνοντας περιθώρια στην τιμή να πέσει χαμηλότερα.

    Ο trader και αναλυτής Matthew Hyland παραδέχτηκε ότι ήταν «πραγματικά δύσκολο να πει κανείς» εάν το Bitcoin θα μπορούσε να πάει υψηλότερα στα σύντομα χρονικά πλαίσια.

    Ωστόσο, το να κρατήσει την περιοχή γύρω στα $22.800 σε περίπτωση πτώσης, ακολουθούμενη από μια άνοδο, “δεν θα τον άφηνε έκπληκτο”, όπως είπε.

    Περισσότερο ανήσυχος για τη δύναμη του ράλι ήταν ο Venturefounder, ένας συνεισφέρων στην πλατφόρμα ανάλυσης on-chain, την CryptoQuant.

    Σε ένα νήμα στο Twitter, προειδοποίησε ότι εξωτερικοί παράγοντες θα μπορούσαν να έχουν άμεσο πτωτικό αντίκτυπο στις αγορές των κρυπτονομισμάτων.

    «Η πτωτική απόκλιση του Bitcoin RSI συνεχίζεται… Σχεδόν ακριβώς το αντίθετο από την περίοδο Μαΐου-Ιουλίου 2021. Νομίζω ότι οποιαδήποτε μακροοικονομική αδυναμία μπορεί να κάνει το BTC να επιστρέψει στα 19-20 χιλιάδες $ πραγματικά γρήγορα», ανέφερε σε μέρος των σχολίων.

    Όλα τα βλέμματα στο FOMC και στο δολάριο

    Τι μορφή μπορεί να έχει αυτή η «αδυναμία» στις μακροοικονομικές αγορές μένει να φανεί.

    Η ερχόμενη εβδομάδα έχει σημαντικά λιγότερα πιθανά μακροοικονομικά ερεθίσματα από την προηγούμενη, με ένα καταιγισμό δημοσιοποιήσεων δεδομένων στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών δαπανών με τη μορφή του δείκτη προσωπικών δαπανών κατανάλωσης (PCE).

    Ωστόσο, το γεγονός στο ραντάρ των περισσότερων ειδικών στα κρυπτονομίσματα είναι η δημοσίευση των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) του Φεβρουαρίου στη Fed.

    Εδώ αποφασίστηκε η τελευταία αύξηση των επιτοκίων, με τις προσδοκίες ότι ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell συμπεριέλαβε τη συζήτηση για ένα μορατόριουμ στην πολιτική αύξησης των επιτοκίων, έστω και μόνο θεωρητικά.

    «Έχουμε επίσης τα πρακτικά του FOMC που δημοσιεύονται την Τετάρτη, όπου ο Πάουελ θα περιγράψει πώς θα μπορούσε να μοιάζει μια «παύση» της αύξησης των επιτοκίων», ανέφερε ο Crypto Chase για την εκδήλωση.

    Ωστόσο, δεν είναι όλοι πεπεισμένοι ότι τα πρακτικά του FOMC θα είναι και θετικά. Μεταξύ αυτών είναι ο πόρος έρευνας της χρηματοοικονομικής αγοράς Capital Hungry, ο οποίος αυτή την εβδομάδα προειδοποίησε ότι ενδέχεται να αποκαλυφθούν «ύπουλες αναθεωρήσεις».

    «Οι ομοσπονδιακές αρχές ξεφεύγουν από τα φώτα της δημοσιότητας (όχι ένα ενεργό FOMC) σε αναθεωρήσεις, με την αγορά να έχει ήδη προσαρμοστεί στις αναθεωρήσεις του CPI και στην έκθεση του Ιανουαρίου. Τα δεδομένα PCE τροφοδοτούν το αυξημένο κλίμα πληθωρισμού», υποστήριξε σε μέρος του σχολίου στο Twitter.

    Οποιαδήποτε επιστροφή πληθωριστικών τάσεων θα ενίσχυε την ισχύ του δολαρίου, το οποίο πέρασε την τελευταία μακροοικονομική ημέρα διαπραγμάτευσης της προηγούμενης εβδομάδας διαγράφοντας τα προηγούμενα κέρδη.

    Ο Matthew Dixon, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της πλατφόρμας αξιολόγησης κρυπτονομισμάτων Evai, εξήγησε το πτωτικό σενάριο για τον Δείκτη Δολαρίου των ΗΠΑ (DXY) σε κάτι που θα ήταν ένας ανοδικός αέρας για τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων.

    Αναλυτής: Το «σύννεφο» του κινητού μέσου όρου είναι εκεί για να σπάσει

    Όπως ανέφερε η Cointelegraph, οι αγοραστές του Bitcoin έχουν ένα πρόβλημα, το οποίο γίνεται ολοένα και πιο εμφανές σε σύντομα χρονικά πλαίσια – τον κινητό μέσο όρο των 200 εβδομάδων (WMA).

    Μια κλασική γραμμή τάσης «bear market», το 200WMA έχει λειτουργήσει ως αντίσταση από τα μέσα του 2022, με το BTC/USD να ξοδεύει περισσότερο χρόνο κάτω από το επίπεδο από ποτέ.

    Η ανάκτηση του επιπέδου θα σήμαινε ένα ευδιάκριτο επίτευγμα, αλλά όλες οι προσπάθειες έχουν αντιμετωπιστεί με κατηγορηματική απόρριψη μέχρι στιγμής.

    «Εάν το Bitcoin καταφέρει να ξεπεράσει το σύννεφο του WMA 200 εβδομάδων, το οποίο γίνεται ολοένα και πιο πιθανό, θα δούμε ξανά πολύ περισσότερη κάλυψη των κρυπτονομισμάτων από το TradFi», συνόψισε το Σαββατοκύριακο ο Caleb Franzen, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Cubic Analytics. .

    Ο Franzen έδειξε επιπλέον τα επίπεδα που διακυβεύονται βραχυπρόθεσμα, με τα 25.200$ το ανώτατο όριο να χρειάζεται ξεκάθαρα να σπάσει.

    Το «σύννεφο» στο οποίο αναφέρθηκε περιλαμβάνει περισσότερα από το 200WMA – το 50WMA του Bitcoin είναι επί του παρόντος στα 24.462$.

    Επιπλέον, τα order books των ανταλλακτηρίων στοιβάζονται γύρω από το 200WMA, αυξάνοντας τις προκλήσεις για την αλλαγή του από αντίσταση σε υποστήριξη.

    Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στις 18 Φεβρουαρίου, ο Franzen περιέγραψε το σύννεφο WMA ως ένα από τα “δύο σημαντικά σήματα για να προσθέσετε περισσότερο ανοδικό καύσιμο στη φωτιά” παράλληλα με την πραγματοποιηθείσα τιμή.

    «Το BTC απορρίφθηκε σε αυτό το δυναμικό εύρος για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2022 και απορρίφθηκε για λίγο σε αυτό το επίπεδο νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Θα μπορέσει να σπάσει προς τα πάνω σε αυτή τη δεύτερη προσπάθεια;» ρώτησε.

    Το hash rate, και η δυσκολία του mining έτοιμα για νέα υψηλά ρεκόρ

    Σε μια οικεία θετική είδησ, τα βασικά στοιχεία του δικτύου του Bitcoin διατηρούν την ανοδική ατμόσφαιρα σταθερά ανέπαφη καθώς ο μήνας πλησιάζει στο τέλος του.

    Η επόμενη αυτοματοποιημένη αναπροσαρμογή της δυσκολίας αναμένεται να προσθέσει περίπου 10% στον τρέχοντα απολογισμό της. Αυτό θα ακυρώσει τη μέτρια πτώση της προηγούμενης αναπροσαρμογής για να στείλει τη δυσκολία σε νέα υψηλά όλων των εποχών.

    Αυτό είναι ένα κρίσιμο κριτήριο για τη μέτρηση του συναισθήματος των Bitcoin miners, καθώς τέτοιες σημαντικές αυξήσεις υποδηλώνουν αντίστοιχα αυξημένο ανταγωνισμό.

    Έρχεται λόγω της αυξανόμενης κάλυψης των αποκαλούμενων «ordinals» προμηθειών, με την κερδοφορία των miners να ανακάμπτει σαφώς μετά από μήνες πίεσης.

    Τα δεδομένα από την εταιρεία ανάλυσης εντός της αλυσίδας, Glassnode, το επιβεβαιώνουν. Οι miners έχουν αρχίσει να διατηρούν περισσότερα Bitcoin από όσα πωλούν σε κυλιόμενα μηνιαία χρονοδιαγράμματα, αντιστρέφοντας μια τάση καθαρών πωλήσεων που ίσχυε από τα μέσα Ιανουαρίου.

    Εν τω μεταξύ, τα ακατέργαστα δεδομένα από το MiningPoolStats δείχνουν ότι το hash rate του δικτύου του Bitcoin διατηρεί επίσης την ανοδική του τάση, παραμένοντας στα πάνω από 300 exahash ανά δευτερόλεπτο (EH/s).

    Ο οικονομολόγος και αναλυτής Jan Wuestenfeld σχολίασε με την λέξη “Ασταμάτητο!” σχετικά με το φαινόμενο καθώς ο κινητός μέσος όρος 30 ημερών σκαρφάλωσε στα νέα ιστορικά υψηλά του την περασμένη εβδομάδα.

    Ο Joe Burnett, επικεφαλής αναλυτής της Blockware, περιέγραψε την αύξηση του hash rate ως «πραγματικά αμείλικτη».

    «Ο κινητός μέσος όρος 14 ημερών του συνολικού παγκόσμιου hash rate βρίσκεται τώρα στα ~290 EH/s. Οι miners του Bitcoin σαρώνουν τη Γη για φθηνή, σπαταλημένη, υπερβολική ενέργεια», πρόσθεσε παράλληλα με τα στοιχεία της Glassnode.

    Οι μακροπρόθεσμοι συμμετέχοντες στην αγορά του Bitcoin θα θυμούνται την κάποτε δημοφιλή φράση, «η τιμή ακολουθεί το hash rate», η οποία υποθέτει ότι μια αρκετά μεγάλη ανοδική τάση του hash rate έχει αναπόφευκτες ανοδικές συνέπειες για τη δράση της τιμής του Bitcoin.

    Η περισσότερη «απληστία» από τα υψηλά όλων των εποχών του Bitcoin

    Τα 25.000$ είναι πονοκέφαλος και για λόγους πέρα από την αντίσταση που περιγράψαμε παραπάνω – το σπάσιμο πάνω από αυτό θα μπορούσε να είναι μια μη βιώσιμη κίνηση για το Bitcoin.

    Τα τελευταία ευρήματα από την ερευνητική εταιρεία Santiment υποδηλώνουν ότι το κλίμα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων γίνεται πολύ άπληστο γύρω από αυτά τα υψηλά πολλών μηνών.

    «Το υψηλό 8 μηνών του bitcoin χθες ήρθε με μεγάλη ευφορία», σχολίασε σε ένα γράφημα που δείχνει τη δραστηριότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

    Ίσως λίγο υπερβολικό, καθώς ο θετικός σχολιασμός στις κοινωνικές πλατφόρμες μπορεί να έχει δημιουργήσει μια τοπική κορυφή. Ακριβώς όπως τα αρνητικά σχόλια της 13ης Φεβρουαρίου πιθανότατα συνέβαλε στο κάτω μέρος.

    Ο διαρκώς δημοφιλής δείκτης Crypto Fear & Greed Index εν τω μεταξύ δείχνει την «απληστία» ως το κυρίαρχο άρωμα της αγοράς σε όλα τα κρυπτονομίσματα αυτή την εβδομάδα.

    Η ώθηση στα υψηλά για το Bitcoin συνέπεσε με την ένδειξη 62/100 για τον δείκτη, σηματοδοτώντας νέα υψηλά από την άνοδο του Νοεμβρίου του 2021 στα 69.000$ στο BTC/USD.


    Αν σας αρέσουν αυτά που γράφουμε μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω social media για να μας ακολουθήσετε και να μας στηρίξετε:



    Πηγή: Cointelegraph

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα