Το Bitcoin και το Ethereum υποχωρούν 5% σε 60 λεπτά εν μέσω της αβεβαιότητας του Silvergate

    Τα μεγάλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία σημείωσαν βουτιά καθώς ξεκίνησε η εργάσιμη ημέρα στο Χονγκ Κονγκ την Παρασκευή.

    Το Bitcoin (BTC) και το Ethereum (ETH) σημείωσαν πτώση περισσότερο από 5% καθώς οι πελάτες εγκατέλειψαν την τράπεζα Silvergate που είναι φιλική προς τα κρυπτονομίσματα, της οποίας η μετοχή υποχώρησε 58% κατά τη διάρκεια της Πέμπτης. Τα περισσότερα από τα άλλα 10 μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα ανά κεφαλαιοποίηση αγοράς σημείωσαν πτώση παρόμοια με αυτή του BTC και του ETH.

    Η τιμή του Bitcoin υποχώρησε περισσότερο από 5% από τα 23.500$ στα 22.240$ σε κάτι περισσότερο από 60 λεπτά στις 3 Μαρτίου.

    Η πτώση της τιμής εξαφάνισε 22 δισεκατομμύρια δολάρια από τη συνολική κεφαλαιοποίηση του Bitcoin, η οποία είναι τώρα στα 430,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Το Ethereum είχε ένα παρόμοιο μοτίβο, που έπεσε στα 1.550$ αφού πέρασε την περασμένη ημέρα κυμαινόμενο γύρω στα 1.650$.

    Οι γρήγορες αυτές μαζικές πωλήσεις επηρέασαν το μεγάλο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase, το οποίο άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα συνδεσιμότητας στις 10:20 π.μ. ώρα Χονγκ Κονγκ. Άλλα μεγάλα ανταλλακτήρια, συμπεριλαμβανομένων των Binance, Bitfinex, Kucoin, OKX και Kraken, δεν ανέφεραν παρόμοια ζητήματα.

    Ο Markus Thielen, επικεφαλής έρευνας στην πλατφόρμα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Matrixport, είπε στην Cointelegraph ότι πιστεύει ότι η πτώση της τιμής συνδέεται με την πρόσφατη αμφισβήτηση της Silvergate Bank λόγω της καθυστερημένης υποβολής της ετήσιας οικονομικής έκθεσης 10-K, ταυτόχρονα με την αυξημένη προσπάθεια των ρυθμιστικών αρχών των Ηνωμένων Πολιτειών στην προσπάθεια τους να περιορίσουν τους δεσμούς μεταξύ τραπεζών και εταιρειών κρυπτονομισμάτων:

    Η πτώση οφείλεται στις συνεχείς επιπτώσεις από την Silvergate Bank, καθώς υπάρχει πλέον μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με τη ράμπα on-and-off fiat. Επιπλέον, υπάρχουν τώρα ευρύτερες ανησυχίες του κλάδου ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ προσπαθούν να διακόψουν περαιτέρω τραπεζικές σχέσεις μεταξύ εταιρειών κρυπτονομισμάτων και τραπεζών που είναι ασφαλισμένες από το FDIC.


    Αν σας αρέσουν αυτά που γράφουμε μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω social media για να μας ακολουθήσετε και να μας στηρίξετε:



    Πηγή: Cointelegraph, CoinDesk

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα