Το USDC έχασε την ισοτιμία του καθώς η Circle επιβεβαιώνει ότι 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν κολλήσει στη Silicon Valley Bank

    Στις 9 Μαρτίου, η Circle ξεκίνησε ένα τραπεζικό έμβασμα για να αφαιρέσει τα κεφάλαιά της από την SVB (Silicon Valley Bank) καθώς η ασφαλισμένη από την Federal Deposit Insurance Corporation τράπεζα επρόκειτο να κλείσει τις εργασίες της. Ωστόσο, δύο ημέρες αργότερα, στις 11 Μαρτίου, η Circle επιβεβαίωσε ότι τα τραπεζικά εμβάσματα δεν υποβλήθηκαν σε πλήρη επεξεργασία , με τα αποθεματικά USDC αξίας 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων να είναι ακόμα κολλημένα στην SVB.

    Οι ανησυχίες αυξήθηκαν για το USDC αργά αυτή την εβδομάδα επειδή η Circle αποκάλυψε στον τελευταίο της έλεγχο ότι στις 31 Ιανουαρίου, 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ή περίπου το 20% των αποθεματικών της, διατηρούνταν σε πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατα χρεοκοπημένου Silvergate και του τώρα – στο SVB.

    CryptoAnalogy: Μια νέα εφαρμογή για Android για να βρείτε τα πιο σημαντικά δεδομένα για κάθε κρυπτονόμισμα.

    Σε μια προσπάθεια να παράσχει διαφάνεια σχετικά με το θέμα, η Circle αποκάλυψε μέσω Twitter στις 11 Μαρτίου ότι:

    Μετά την επιβεβαίωση στο τέλος της σημερινής ημέρας ότι τα εμβάσματα που ξεκίνησαν την Πέμπτη για την αφαίρεση υπολοίπων δεν είχαν ακόμη υποβληθεί σε επεξεργασία, 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια από τα ~ 40 δισεκατομμύρια δολάρια αποθεματικών του USDC παραμένουν στη SVB.

    Η Circle είπε ότι τώρα ενώνεται με τους άλλους πελάτες και καταθέτες ζητώντας τη συνέχεια της SVB, την οποία η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι σημαντική για την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Circle δήλωσε στο Twitter ότι θα ακολουθήσει τις οδηγίες που θα παρέχουν οι πολιτειακές και ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές.

    Προσθέτοντας στη δήλωση της Circle, ο επικεφαλής στρατηγικής της εταιρείας και επικεφαλής της παγκόσμιας πολιτικής τόνισε ότι «η Circle προστατεύει αυτήν τη στιγμή το USDC από μια αποτυχία μαύρου κύκνου στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ», καθώς ζήτησε ένα σχέδιο διάσωσης SVB από την Federal Deposit Insurance Corporation ( FDIC):

    «Χωρίς ομοσπονδιακό σχέδιο διάσωσης – θα έχει ευρύτερες επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις, τις τράπεζες και τους επιχειρηματίες».

    Σε μια δήλωση στην Cointelegraph, ένας εκπρόσωπος της Circle τόνισε επίσης ότι η SVB είναι “ένας από τους έξι τραπεζικούς εταίρους που χρησιμοποιεί η Circle για τη διαχείριση περίπου του 25% των αποθεματικών του USDC που διατηρούνται σε μετρητά. Η Circle και το USDC συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.“

    Η δήλωση ακολούθησε την είδηση ​​ότι η Silicon Valley Bank – ένα σημαντικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για εταιρείες που υποστηρίζονται από επιχειρηματικά κεφάλαια, έκλεισε από τον χρηματοοικονομικό επόπτη της Καλιφόρνια – καθιστώντας την την πρώτη ασφαλισμένη από την Federal Deposit Insurance Corporation τράπεζα που πτωχεύει το 2023.

    Αν και ο ακριβής λόγος του κλεισίματος παραμένει ασαφής, η ρυθμιστική αρχή της Καλιφόρνια διόρισε την FDIC ως τον παραλήπτη για την προστασία των ασφαλισμένων καταθέσεων. Η SVB — μία από τις 20 μεγαλύτερες τράπεζες στις ΗΠΑ — παρείχε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε πολλές εταιρείες που ήταν στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένης των Andreessen Horowitz και Sequoia.

    Αυτό το γεγονός οδήγησε το USDC να χάσει την ισοτιμία 1-1 που είχε με το δολάριο και να πέσει μεχρί και στα $0.87 ενώ αυτην την στιγμή βρίσκεται στα $0.92.

    Η Coinbase και η Binance διακόπτουν τις μετατροπές του USDC

    Προσθέτοντας στα δεινά που σχετίζονται με το USDC, περίπου 30 λεπτά μετά την τελευταία δήλωση της Circle, η Coinbase ανακοίνωσε ότι «παύει προσωρινά τις μετατροπές USDC:USD το Σαββατοκύριακο ενώ οι τράπεζες είναι κλειστές».

    «Κατά τη διάρκεια περιόδων αυξημένης δραστηριότητας, οι μετατροπές βασίζονται σε μεταφορές σε δολάρια των ΗΠΑ από τις τράπεζες που γίνονται κατά τη διάρκεια των κανονικών τραπεζικών ωρών. Όταν ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα, σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε ξανά τις μετατροπές», δήλωσε η εταιρεία.

    Μια τέτοια κίνηση υπογραμμίζει τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι centralized εταιρείες κρυπτονομισμάτων τώρα που η Silvergate δεν τους παρέχει πλέον τραπεζικές υπηρεσίες όλο το εικοσιτετράωρο.

    Την ίδια ημέρα, η Binance ανακοίνωσε επίσης μέσω Twitter ότι το ανταλλακτήριο έχει «αναστείλει προσωρινά την αυτόματη μετατροπή USDC σε BUSD λόγω των τρεχουσών συνθηκών της αγοράς, ειδικά που σχετίζονται με τις υψηλές εισροές και την αυξανόμενη επιβάρυνση για την υποστήριξη της μετατροπής».

    «Αυτό είναι ένα κανονικό διαδικαστικό βήμα διαχείρισης κινδύνου που πρέπει να λάβουμε όσο παρακολουθούμε την κατάσταση», πρόσθεσε η εταιρεία.

    Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, στις 23 Φεβρουαρίου, η εκδότης του USDC, Circle, ανακοίνωσε σχέδια για αύξηση του προσωπικού του κατά 25% — αντίθετα με τη συνεχιζόμενη τάση των απολύσεων.

    Κατά τη διάρκεια αυτή, ο οικονομικός διευθυντής της Circle, Jeremy Fox-Geen, είχε μοιραστεί την πρόθεσή του να βγει στο χρηματιστήριο, εν αναμονή της βελτίωσης των συνθηκών της αγοράς. Πρόσθεσε ότι η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων χρειάζεται μεγαλύτερη απόσταση από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω των Terra και FTX ώστε οι δημόσιοι επενδυτές να αξιολογήσουν εκ νέου το μέλλον των επιχειρήσεων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.


    Αν σας αρέσουν αυτά που γράφουμε μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω social media για να μας ακολουθήσετε και να μας στηρίξετε:



    Πηγή: Cointelegraph

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα