Το Arbitrum θα κάνει airdrop ένα νέο token και η μετάβαση του προς το DAO

    Το Arbitrum, ο μεγαλύτερος παίκτης στο τοπίο της κλιμάκωσης επιπέδου 2 του Ethereum, αποκτά επιτέλους ένα δίκό του token.

    Το Arbitrum Foundation δήλωσε την Πέμπτη ότι το ARB, το νέο token του Arbritrum, θα γίνει airdrop στα μέλη της κοινότητας την Πέμπτη, 23 Μαρτίου.

    Σύμφωνα με το Arbitrum Foundation, το ARB θα σηματοδοτήσει την επίσημη μετάβαση του Arbitrum σε έναν αποκεντρωμένο αυτόνομο οργανισμό (DAO), που σημαίνει ότι οι κάτοχοι των ARB θα μπορούν να ψηφίζουν για βασικές αποφάσεις που θα διέπουν το Arbitrum One και το Arbitrum Nova – τα δίκτυα που επιτρέπουν στους χρήστες να συναλλάσσονται στο blockchain του Ethereum με μεγαλύτερες ταχύτητες και χαμηλότερες χρεώσεις.

    Το Arbitrum DAO θα έχει τη δύναμη να ελέγχει σημαντικές αποφάσεις στο επίπεδο του βασικού πρωτοκόλλου, από τον τρόπο αναβάθμισης της τεχνολογίας της αλυσίδας έως τον τρόπο χρήσης των εσόδων από την αλυσίδα για την υποστήριξη του οικοσυστήματος

    Παρόλο σχεδιάζουν να δώσουν έναν σχετικά υψηλό αριθμό από tokens σε επενδυτές και σε σημαντικούς συνεισφέροντες (44%), ο δημιουργός του Arbitrum – το Offchain Labs – θεωρεί ότι το ARB θα κάνει το οικοσύστημα του πιο αποκεντρωμένο από τις εναλλακτικές αλυσίδες κλιμάκωσης.

    «Για μένα, το πιο συναρπαστικό κομμάτι είναι η αποκέντρωση – το γεγονός ότι το Offchain Labs δεν θα έχει πλέον κανέναν έλεγχο για το μέλλον αυτής της αλυσίδας», δήλωσε στο CoinDesk ο Διευθύνων Σύμβουλος του Offchain Labs, Steven Goldfeder.

    Θα είμαστε πάροχος υπηρεσιών και αν το DAO μας ζητήσει να δημιουργήσουμε λογισμικό, θα το κάνουμε.

    Τι είναι το ARB;

    Το Arbitrum συνεργάστηκε με τη Nansen, την εταιρεία ανάλυσης κρυπτονομισμάτων, για να «αποτυπώσει» τη δραστηριότητα των χρηστών τον Φεβρουάριο, προκειμένου να καθορίσει ποιος θα πρέπει να είναι κατάλληλος για να λάβει το ARB. Πόσες συναλλαγές κάνατε, πόσες διαφορετικές εφαρμογές χρησιμοποιήσατε και πόσο καιρό χρησιμοποιείτε το Arbitrum One και το Arbitrum Nitro ήταν μεταξύ των παραγόντων που χρησιμοποιήθηκαν για τον καθορισμό της καταλληλότητας, σύμφωνα με τον Goldfeder.

    Crypto Hub: Μια νέα εφαρμογή για Android για να βρείτε τα πιο σημαντικά δεδομένα για κάθε κρυπτονόμισμα και να έχετε πρόσβαση στα πιο σημαντικά εργαλεία.

    Οι χρήστες του Arbitrum θα μπορούν να ελέγξουν την καταλληλότητά τους για το airdrop και να λάβουν τα tokens μεταβαίνοντας στο gov.arbitrum.foundation. Οι χρήστες ενθαρρύνονται να είναι προσεκτικοί όταν προσπαθήσουν να λάβουν τα ARB τους. Οι απατεώνες χρησιμοποιούν συχνά την ευκαιρία των airdrops για να ψαρεύουν άτομα μέσω πλαστών ιστότοπων και άλλων μεθόδων.

    Η συνολική κυκλοφορία του ARB θα ανέλθει στα 10 δισεκατομμύρια. Η κοινότητα του Arbitrum θα ελέγχει το 56% αυτών των tokens – το airdrop θα μοιράσει το 11,5% της συνολικής προσφοράς στους χρήστες του Arbitrum και το 1,1% στα DAO που λειτουργούν στο οικοσύστημα του Arbitrum. Τα υπόλοιπα νομίσματα θα πάνε σε ένα ταμείο που θα ελέγχεται από το νέο Arbitrum DAO, το οποίο θα επιτρέψει στους κατόχους των ARB να ψηφίσουν για τον τρόπο εκταμίευσης των κεφαλαίων.

    Το υπόλοιπο 44% της κυκλοφορίας του ARB θα πάει στους επενδυτές και τους υπαλλήλους της Offchain Labs – της εταιρείας ανάπτυξης που κατασκεύασε το Arbitrum. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Goldfeder, λέει ότι αυτά τα νομίσματα θα υπόκεινται σε περιόδους κλειδώματος, αν και το ποσοστό του ARB που προορίζεται για τους ιδιώτες αυτούς είναι κάπως υψηλό σε σύγκριση με παρόμοια έργα, για παράδειγμα το Optimism, ο κύριος ανταγωνιστής του, ανταμείβει με το 36% των OP tokens τους επενδυτές και τους σημαντικούς συνεισφέροντες.

    Σε αντίθεση με το Ethereum (ETH), το οποίος χρησιμοποιείται για την πληρωμή χρεώσεων στο Ethereum, το ARB θα χρησιμοποιηθεί μόνο για τη διακυβέρνηση του πρωτοκόλλου. Η διαδικασία διακυβέρνησης του Arbitrum DAO θα είναι αυτοεκτελούμενη, που σημαίνει ότι οι ψήφοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την άμεση αλλαγή του βασικού κώδικα του.

    Οι αλλαγές στον κώδικα θα υπόκεινται σε χρονική καθυστέρηση (για να υπάρχει χρόνος για ελέγχους και για άλλα ζητήματα ασφάλειας), αλλά ένα συμβούλιο ασφαλείας 12 ατόμων που θα διοικείται από το Arbitrum DAO θα έχει τη δυνατότητα να κάνει ταχύτερες διορθώσεις σφαλμάτων.

    Η εισαγωγή του ARB έχει προγραμματιστεί να συμπέσει με την κυκλοφορία του Arbitrum Obit, το οποίο θα επιτρέψει σε εφαρμογές και πρωτόκολλα τρίτων να δημιουργήσουν νέα blockchains “επιπέδου 3” που θα βασίζονται στην υποδομή της χαμηλής χρέωσης του Arbitrum.

    Γιατί τώρα;

    Το Arbitrum έχει 3,69 δισεκατομμύρια δολάρια κλειδωμένα στο δίκτυο rollup στο Ethereum, το Aribtrum One, καθιστώντας το ξεκάθαρο ηγέτη της αγοράς σε έναν ασυνήθιστο τομέα ανταγωνιστικών αλυσίδων αφού σύμφωνα με το L2 Beat, έναν ιστότοπο ανάλυσης του επιπέδου 2, κατέχει το 55% του αντίστοιχου μεριδίου της αγοράς.

    Ως ένα από τα μεγαλύτερα έργα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων χωρίς token, η προσδοκία για ένα token ήταν σε έξαρση από τότε που το δίκτυο άρχισε να λειτουργεί το 2021.

    Ο κύριος ανταγωνιστής του στον χώρο κλιμάκωσης του Ethereum, το Optimism, κυκλοφόρησε το OP token του πριν από σχεδόν ένα χρόνο, όταν έκανε τη δική του μετάβαση στη διακυβέρνηση μέσω DAO.

    Και τα δύο δίκτυα είναι τα λεγόμενα “Optimistic rollups” δίκτυα για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε και εδώ. Ουσιαστικά είναι blockchain που λειτουργούν παράλληλα με το Ethereum, ομαδοποιούν μεγάλες ομάδες συναλλαγών και στη συνέχεια γράφουν αυτές τις συναλλαγές στο blockchain του Ethereum μαζικά – τεμαχίζοντας τις χρεώσεις που θα έπρεπε να πληρώσει κάποιος για να εκτελέσει αυτές τις συναλλαγές μεμονωμένα.

    Crypto Hub: Μια νέα εφαρμογή για Android για να βρείτε τα πιο σημαντικά δεδομένα για κάθε κρυπτονόμισμα και να έχετε πρόσβαση στα πιο σημαντικά εργαλεία.

    Όσο για το γιατί χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για να λανσάρει το δικό του token διακυβέρνησής, ο Goldfeder τόνισε, «η τεχνολογία ήρθε πρώτη. Και με βάση το τεχνικό μας roadmap, τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή». Σύμφωνα με τον Goldfeder, το Arbitrum έχει φτάσει σε ορισμένα τεχνικά ορόσημα, όπως τα ενεργά αποδεικτικά στοιχεία μιας απάτης (η τεχνολογία που στηρίζει την ασφάλεια του) που ο κύριος ανταγωνιστής του δεν έχει ακόμη επιτύχει.


    Αν σας αρέσουν αυτά που γράφουμε μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω social media για να μας ακολουθήσετε και να μας στηρίξετε:



    Πηγή: Coindesk

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα