Η Coinbase θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μέτρα της SEC για «δυνητικές παραβιάσεις του νόμου περί securities»

    Η Coinbase (COIN), ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων ενδέχεται να αντιμετωπίσει σύντομα μέτρα επιβολής που συνδέεται με την παρουσία στο ανταλλακτήριο πιθανών μη εγγεγραμμένων securities, δήλωσε η εταιρεία την Τετάρτη.

    Η Coinbase αποκάλυψε ότι η SEC ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ μπορεί να λειτουργεί κατά παράβαση της νομοθεσίας περί χρεογράφων κατά τη λειτουργία των υπηρεσιών ανταλλακτηρίου και staking που προσφέρει. Η ρυθμιστική αρχή στόχευσε την Coinbase με μια λεγόμενη ειδοποίηση Wells που ενημερώνει την επιχείρηση ότι η εταιρεία σχεδιάζει μια μελλοντική ενέργεια που θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα περιοριστικό ένταλμα ή μια παύση της εταιρείας χωρίς να προσδιορίζει ακριβώς ποια δραστηριότητα βρήκε ότι παραβιάζει.

    «Εάν χρειαστεί, θα καλωσορίσουμε μια νομική διαδικασία για να παρέχουμε τη διαύγεια που υποστηρίζουμε και να αποδείξουμε ότι η SEC απλά δεν ήταν δίκαιη ή λογική όσον αφορά τη δέσμευσή της στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία», δήλωσε ο Paul Grewal, επικεφαλής νομικός υπεύθυνος της Coinbase. , σε μια δήλωση.

    Crypto Hub: Μια νέα εφαρμογή για Android για να βρείτε τα πιο σημαντικά δεδομένα για κάθε κρυπτονόμισμα και να έχετε πρόσβαση στα πιο σημαντικά εργαλεία.

    “Η εταιρεία πιστεύει ότι αυτά τα πιθανά περιοριστικά μέτρα θα σχετίζονται με πτυχές της αγοράς spot της εταιρείας, την υπηρεσία staking Coinbase Earn, το Coinbase Prime και το Coinbase Wallet”, δήλωσε η Coinbase σε μια κατάθεση στην SEC, επικαλούμενη τις συνομιλίες της με το προσωπικό της υπηρεσίας.

    Η ειδοποίηση είναι προκαταρκτική και τέτοιες προειδοποιήσεις δεν οδηγούν πάντα σε μέτρα επιβολής. Η εταιρεία έχει προθεσμία έως τις 29 Μαρτίου για να ενημερώσει την υπηρεσία εάν σκοπεύει να αντικρούσει τα πορίσματα του τμήματος επιβολής της SEC ότι η νομοθεσία περί χρεογράφων πιθανότατα έχει παραβιαστεί.

    Σε μια ανάρτηση ιστολογίου την Τετάρτη, η Coinbase ανέφερε περαιτέρω ότι η διαδικασία καταχώρισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων δεν ήταν το αντικείμενο της ειδοποίησης.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase, Brian Armstrong, έκανε επίσης tweet σχετικά με αυτό το ζήτημα την Τετάρτη.

    Ένα άτομο που γνωρίζει την κατάσταση είπε στο CoinDesk ότι το ανταλλακτήριο είχε συμμετάσχει σε περισσότερες από 60 διαφορετικές συζητήσεις με την ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή σχετικά με ερωτήσεις σχετικά με την εγγραφή και την καταχώριση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και η υπηρεσία είχε αρνηθεί να προσφέρει συμβουλές ή απαντήσεις σε ερωτήσεις. Τα θέματα που συζητήθηκαν περιελάμβαναν τον καθορισμό της σωστής δομής της αγοράς και τον καθορισμό των περιουσιακών στοιχείων που θα μπορούσαν να εισαχθούν.

    Η Coinbase επέκρινε δημόσια την SEC για αυτό που περιγράφει ως ασαφή ρυθμιστική δομή, ζητώντας από τη ρυθμιστική αρχή τον Ιούλιο να εξηγήσει πώς τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία θα μπορούσαν να ενταχθούν στη νομοθεσία περί τίτλων.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι πιστεύει ότι τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων – συμπεριλαμβανομένης της Coinbase συγκεκριμένα – λειτουργούν ως μη εγγεγραμμένα χρηματιστήρια τίτλων στις ΗΠΑ, αναφέροντας τον αριθμό των tokens που απαριθμούν και υποστηρίζοντας ότι η συντριπτική πλειονότητα αυτών μοιάζουν με τίτλους.

    Οι μετοχές της Coinbase υποχώρησαν περισσότερο από 11% την Τετάρτη μετά τη δημοσίευση της είδησης.

    Crypto Hub: Μια νέα εφαρμογή για Android για να βρείτε τα πιο σημαντικά δεδομένα για κάθε κρυπτονόμισμα και να έχετε πρόσβαση στα πιο σημαντικά εργαλεία.

    Η ειδοποίηση Wells την Τετάρτη ήρθε την ίδια μέρα που η SEC μήνυσε τον ιδρυτή του Tron, Justin Sun, για ισχυρισμούς ότι τα κρυπτονομίσματα TRX και BTT είναι μη εγγεγραμμένοι τίτλοι (μεταξύ άλλων).


    Αν σας αρέσουν αυτά που γράφουμε μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω social media για να μας ακολουθήσετε και να μας στηρίξετε:



    Πηγή: Coindesk

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα