Η αναβάθμιση Vasil του Cardano πραγματοποιήθηκε

    Μετά από αρκετούς μήνες καθυστερήσεων, η αναβάθμιση και το hard fork του Cardano που ονομάζεται Vasil πραγματοποιήθηκε τελικά την Πέμπτη στις 9:44 μ.μ. UTC, φέρνοντας «σημαντικές βελτιώσεις απόδοσης και δυνατοτήτων» στο blockchain.

    Η επιτυχία αυτής της αναβάθμισης ανακοινώθηκε από την εταιρεία blockchain Input Output Hong Kong (IOHK) στο Twitter την Πέμπτη, ενώ άλλοι παρατήρησαν επίσης την ζωντανή πραγματοποίηση της σε ένα Twitter Spaces με τον συνιδρυτή του Cardano, τον Charles Hoskinson.

    Το IOHK δήλωσε προηγουμένως ότι οι σημαντικές αναβαθμίσεις που έφερε το Vasil είναι η μετάδοση των blocks χωρίς πλήρη επικύρωση, επιτρέποντας την ταχύτερη δημιουργία τους. Οι αναβαθμίσεις στα έξυπνα συμβόλαια Plutus για αυξημένη απόδοση επιτρέπουν επίσης στις αποκεντρωμένες εφαρμογές να αναπτύσσονται και να εκτελούνται με χαμηλότερο κόστος.

    Οι νέες δυνατότητες που φέρνουν οι αναβαθμίσεις στο Plutus θα είναι διαθέσιμες για προγραμματιστές στο κεντρικό δίκτυο στις 27 Σεπτεμβρίου, μετά από μια “εποχή”, η οποία επί του παρόντος διαρκεί περίπου πέντε ημέρες.

    Ο Bill Barhydt, ιδρυτής της πλατφόρμας Abra, χαρακτήρισε την αναβάθμιση «μεγάλη νίκη για τους προγραμματιστές» με την πλατφόρμα Genius Yield να αναφέρει στο Twitter ότι ήταν «μία από τις πιο περίπλοκες και σημαντικές ενημερώσεις στο δίκτυο Cardano που έχουν γίνει».

    Η ημερομηνία για την αναβάθμιση ανακοινώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου από το IOHK, ενώ οι «δείκτες κρίσιμης μάζας» που απαιτούνται για την ενεργοποίηση του hard fork επιτεύχθηκαν τις 24 ώρες πριν από την εκδήλωση.

    Έρχεται μετά από μήνες καθυστερήσεων και επαναπρογραμματισμών, με την ημέρα κυκλοφορίας να ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τον Ιούνιο, καθυστέρησε δύο φορές λόγω προβλημάτων στο testnet που προκλήθηκαν από σφάλματα σε προηγούμενη έκδοση των κόμβων που δημιουργούσαν προβλήματα συμβατότητας.

    Το πρωτόκολλο Hydra του Cardano

    Μετά την αναβάθμιση του Vasil, το Cardano θα συνεχίσει να αναπτύσσει την layer-2 λύση κλιμάκωσης του, το πρωτόκολλο Hydra, το οποίο επεξεργάζεται τις συναλλαγές εκτός του blockchain του Cardano, ενώ εξακολουθεί να το χρησιμοποιεί ως επίπεδο ασφάλειας και διακανονισμού.


    Μπορείτε να δείτε το whitepaper του πρωτοκόλλο εδώ το οποίο μεταφράστηκε από την ομάδα του SapioPool που έχουν μια εξαιρετική κοινότητα εδώ.


    Η τελευταία ενημέρωση για το Hydra από τις 16 Σεπτεμβρίου περιγράφει λεπτομερώς ότι η ομάδα αντιμετώπισε ένα γνωστό πρόβλημα με τους κόμβους του πρωτοκόλλου. Το πρωτόκολλο δεν έχει καθορισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά προορίζεται για κάποιο χρονικό διάστημα στα τέλη του 2022 ή το πρώτο τρίμηνο του 2023.


    Πηγή: Cointelegraph

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα