Το Helium μεταφέρει το blockchain του στο Solana μετά από συνεργασία με την T-Mobile

    Την Πέμπτη, το Helium Foundation ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει το κύριο δίκτυο του στο blockchain του Solana μετά από ψηφοφορία της κοινότητας. Σύμφωνα με την πρόταση, οι μηχανισμοί Proof-of-Coverage και μεταφοράς δεδομένων θα μετακινηθούν στα Helium Oracles.

    Εν τω μεταξύ, τα tokens και η διακυβέρνηση του Helium θα μεταφερθούν σε αυτά του blockchain του Solana. Όπως είπαν οι προγραμματιστές, τα οφέλη της κίνησης θα περιλαμβάνουν αρκετά οφέλη όπως ότι το HNT θα διαθέσιμο σε ομάδες επιβράβευσης subDAO, πιο συνεπές mining, πιο αξιόπιστη μεταφορά δεδομένων, περισσότερη χρησιμότητα για τα HNT και τα subDAO και περισσότερη υποστήριξη του οικοσυστήματος.

    Το Helium είναι ένα blockchain πρωτόκολλο ασύρματης επικοινωνίας. Την ίδια εβδομάδα, η Nova Labs, ο δημιουργός του, υπέγραψε συμφωνία με τον αμερικανικό πάροχο τηλεπικοινωνιών T-Mobile για την κυκλοφορία του Helium Mobile, μιας υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας με κρυπτονομίσματα που θα επιτρέπει στους συνδρομητές να κερδίζουν ανταμοιβές σε μορφή κρυπτονομισμάτων. Οι συνδρομητές σε αυτό το πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας μπορούν να επιλέξουν να κερδίσουν συμβολικές ανταμοιβές για την κοινή χρήση δεδομένων σχετικά με την ποιότητα κάλυψης και τη βοήθεια στον εντοπισμό από το Helium των τοποθεσιών που δεν έχει κάλυψη σε όλη τη χώρα. Απαιτείται συσκευή με δυνατότητα 5G.

    Ως αποκεντρωμένο ασύρματο δίκτυο, το Helium παρέχει open-source κάλυψη παγκοσμίως. Από την κυκλοφορία του το 2019, έχουν αναπτυχθεί πάνω από 900.000 hotspots, με 1.000 hotspots περίπου να προστίθενται καθημερινά. Υπάρχουν επί του παρόντος πάνω από 2.500 ενεργά hotspot με 5G σε 889 πόλεις των ΗΠΑ από τότε που το πρόγραμμα άρχισε να λειτουργεί τον Αύγουστο του 2022.

    Το Solana από την άλλη, είναι γνωστό ως ένας κόμβος για την κατασκευή αποκεντρωμένων εφαρμογών. Όσον αφορά τις συναλλαγές ψήφου, οι ημερήσιες συναλλαγές του Solana έχουν αυξηθεί από περίπου 100 εκατομμύρια σε 200 εκατομμύρια την ημέρα. Ο αριθμός των χρηστών του blockchain έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο από τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Οι προγραμματιστές του Helium συνέστησαν τη μεταφορά σε αυτό το blockchain λόγω της ικανότητας του Solana να βελτιώσει τη λειτουργική απόδοση και την επεκτασιμότητα των έργων.


    Πηγή: Cointelegraph

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα