Η Binance θα σταματήσει να υποστηρίζει το USDC, και άλλα 2 stablecoins

    Η Binance προχωράει σε μια κίνηση για να δώσει προτεραιότητα στο δικό της stablecoin, το BUSD, έναντι πολλών άλλων που υπάρχουν αυτήν την στιγμή στο ανταλλακτήριο.

    Δείτε περισσότερα: Τι είναι τα Stablecoins;

    Η εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα μια “Αυτόματη Μετατροπή BUSD” που θα ξεκινήσει στις 29 Σεπτεμβρίου για “να ενισχύσει τη ρευστότητα και την αποδοτικότητα του κεφαλαίου για τους χρήστες”.

    Η Binance θα εισάγει τη μετατροπή για τα υπάρχοντα υπόλοιπα των χρηστών και τις νέες καταθέσεις των stablecoins USDC, USDP και TUSD σε αναλογία 1:1. Το USDC είναι το δεύτερο μεγαλύτερο stablecoin βάσει συνολικής προσφοράς (total supply) και το ζεύγος USDC/USDT σημείωσε τον 11ο υψηλότερο όγκο στην Binance τις τελευταίες 24 ώρες.

    “Με ισχύ από 29/09/2022 03:00 (UTC), οι χρήστες θα συναλλάσσονται με ένα ενοποιημένο υπόλοιπο BUSD στην πλατφόρμα της Binance που θα αντικατοπτρίζει τα υπόλοιπά τους σε αυτά τα τέσσερα stablecoins (BUSD, USDC, USDP και TUSD) μετά τη μετατροπή. Δεν επηρεάζει την επιλογή ανάληψης των χρηστών, οι χρήστες θα συνεχίσουν να μπορούν να κάνουν ανάληψη κεφαλαίων σε USDC, USDP και TUSD σε αναλογία 1:1 προς το υπόλοιπο του λογαριασμού τους σε BUSD», ανέφερε η εταιρεία.

    Η Binance θα τερματίσει επίσης τα ζεύγη συναλλαγών για τα τρία stablecoins έναντι του BUSD και του Tether (USDT) καθώς και έναντι μεγάλων άλλων κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin και το Ethereum. Τα ζεύγη stablecoin-to-stablecoin θα κλείσουν στις 26 Σεπτεμβρίου, με τα ζεύγη stablecoin-to-crypto να κλείνουν στις 29 Σεπτεμβρίου.

    “Όλες οι εκκρεμείς εντολές συναλλαγών θα αφαιρεθούν αυτόματα μετά τη διακοπή των συναλλαγών σε κάθε αντίστοιχο ζεύγος συναλλαγών. Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να ανταλλάσσουν τα περιουσιακά στοιχεία στα αντίστοιχα ζεύγη συναλλαγών που χρησιμοποιείται το BUSD”, δήλωσε η Binance. Οι ανακοινωθείσες αλλαγές αφορούν και ορισμένες υπηρεσίες της Binance πέρα ​​από το ανταλλακτήριο της, συμπεριλαμβανομένων των staking υπηρεσιών, των μεθόδων πληρωμών αλλά και των δωροκαρτών της.

    Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής σημαίνει ότι η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο βάση όγκου συναλλαγών, θα δώσει προτεραιότητα στη χρήση του stablecoin της πάνω από τους άλλους ανταγωνιστές της αγοράς. Η ανακοίνωση μπορεί επίσης να σηματοδοτήσει την ώθηση της Binance προς την επέκταση του μεριδίου αγοράς για το BUSD.

    Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για τα επηρεαζόμενα stablecoins παραμένουν να φανούν, αν και η ευρύτερη χρήση του USDC σε centralized ανταλλακτήρια καθώς και σε πλατφόρμες DeFi θα μπορούσε να περιορίσει τον αντίκτυπο της απόφασης αυτής στο συγκεκριμένο stablecoin. Η Binance φιλοξενεί το δεύτερο πιο ογκώδες ζεύγος συναλλαγών για το USDC έναντι του USDT, με 124,4 εκατομμύρια δολάρια να ήταν ο όγκος συναλλαγών την περασμένη ημέρα. Αυτό είναι κομμάτι όμως μόνο από τα συνολικά περίπου 5,8 δισεκατομμυρία δολάρια σε όγκο 24 ωρών, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko.

    Το USDC σημείωσε επίσης τη μεγαλύτερη δραστηριότητα του εντός της αλυσίδας, σύμφωνα με τον πίνακα ελέγχου δεδομένων του The Block. Το BUSD, το τρίτο μεγαλύτερο stablecoin βάση της συνολικής προσφορά, σημείωσε όγκο 20,64 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αλυσίδα τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με τα 352,6 δισεκατομμύρια δολάρια του USDC.

    Το TUSD/USDT της Binance είναι το τρίτο μεγαλύτερο ζεύγος συναλλαγών για το stablecoin του TrueUSD, με 12,6 εκατομμύρια δολάρια σε αναφερόμενο όγκο 24 ωρών από ένα σύνολο περίπου 185 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Το ζεύγος συναλλαγών USDP/BUSD στο Binance είναι το τρίτο πιο ογκώδες για το Pax Dollar, βάση του CoinGecko, αντιπροσωπεύοντας περίπου 342.000$ από τα 2,6 εκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες 24 ώρες.

    Το BUSD κυκλοφόρησε από την Binance σε συνεργασία με την Paxos, την εταιρεία πίσω από το USDP, το 2019.


    Πηγή: TheBlock

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα