Τα 5 πράγματα του Bitcoin που πρέπει να παρακολουθείτε αυτήν την εβδομάδα

    Μια έκπληξη υπήρξε για τους κατόχους του Bitcoin στην αρχή της νέας εβδομάδας με τα 65.000$ να επιστρέφουν ξαφνικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

    Το Bitcoin (BTC) ξεκινά μια νέα εβδομάδα αρκετά υψηλά, καθώς το BTC/USD είχε το υψηλότερο εβδομαδιαίο κλείσιμό του.

    Μετά από μέρες που δεν υπήρχε ιδιαίτερη κίνηση της τιμής, το Bitcoin έκανε τελικά μια κίνηση προς τα πάνω.

    Τώρα έτοιμο να πάει «παραβολικά», όπως υποστηρίζουν ορισμένοι, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βρίσκεται σταθερά στο ραντάρ των traders μετά από μια εβδομάδα που κυριαρχούσαν τα altcoins με νέα υψηλά σε αυτά.

    Το «Moonvember» θα αρχίσει να ανταποκρίνεται στο όνομά του; Θα ρίξουμε μια ματιά στο τι θα μπορούσε τελικά να κινήσει την αγορά τις επόμενες ημέρες.

    Μεγάλο gap ανοίγει στα futures καθώς το Bitcoin ξεπερνάει τις 65.000$

    Χρειάστηκε υπομονή μιας εβδομάδας, αλλά τελικά όσοι πίστευαν στην άνοδο του ανταμείφθηκαν τη νύχτα την Κυριακή καθώς το Bitcoin άρχισε να ανεβαίνει, ανακτώντας το παλιό υψηλό όλων των εποχών των 64.900$ από τον Απρίλιο.

    Όπως συμβαίνει συχνά κατά τη διάρκεια των bull runs (των ανοδικών αγορών δηλαδή), ο ρυθμός ήταν γρήγορος, με ένα ωριαίο κερί μόνο να αρκεί για να ανέβει η τιμή 2.000$.

    Το πότε συνέβη αυτό ήταν άψογα συγχρονισμένο με το εβδομαδιαίο κλείσιμο και έτσι το Bitcoin έκανε ένα νέο υψηλό ρεκόρ στα $63.270 για το εβδομαδιαίο διάγραμμα.

    Όπως αναμενόταν, οι αντιδράσεις ήταν τρομερά θετικές καθώς επέστρεψαν και οι βραχυπρόθεσμες προβλέψεις για νέο υψηλό όλων των εποχών.

    Ο Scott Melker, παρουσιαστής ενός podcast και επενδυτής, συνόψισε το όλο σκηνικό με την φράση, «η αντίσταση είναι μάταιη», δίπλα σε ένα διάγραμμα που δείχνει την εξέλιξη της τάσης του Bitcoin.

    Μαζί με το εβδομαδιαίο υψηλό όλων των εποχών ήρθε ένα άλλο ορόσημο για την ευρύτερη αγορά των κρυπτονομισμάτων – το συνδυασμένο market cap όλων των κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία.α μπορεί να φτάσει σε αυτόν τον κύκλο», πρόσθεσε ο δημοφιλής αναλυτής Rekt Capital.

    Ο Filbfilb, αναλυτής και συνιδρυτής στην πλατφόρμα συναλλαγών Decentrader, εν τω μεταξύ, επισήμανε μια από τις λίγες πιθανές αιτίες διόρθωσης λόγω ενός gap που δημιουργήθηκε στα CME futures.

    Δεδομένου ότι οι αγορές τη Δευτέρα θα ανοίξουν σημαντικά υψηλότερα από ό,τι έκλεισαν την Παρασκευή, η πιθανότητα η τιμή να επιστρέψει για λίγο χαμηλότερα για να «καλύψει» το κενό αυτό που προκύπτει – μιας και αυτό συμβαίνει ιστορικά – παραμένει.

    CME Bitcoin Futures διάγραμμα 4ώρο

    Το Funding ανεβαίνει καθώς το “extreme greed” δεν έχει έρθει ακόμα

    Εκτός από το gap αυτό όμως, μια άλλη ένδειξη παραγώγων μπορεί ακόμη να προκαλέσει μια διόρθωση.

    Τα δεδομένα κατά τη στιγμή της σύνταξης έδειξαν ότι τα funding rates σε όλα τα ανταλλακτήρια επέστρεφαν προς μια μη βιώσιμη περιοχή.

    Αν και δεν είναι τόσο υψηλά όσο κατά τη διάρκεια της πορείας στα 67.000$ τον Οκτώβριο, τα εξαιρετικά θετικά funding rates οδηγούν συχνά σε διόρθωση των τιμών.

    Για τον αναλυτή Dylan LeClair, ωστόσο, αυτό δεν τον ανησυχεί ιδιαιτέρως, καθώς δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια αύξησης των long θέσεων με μόχλευση.

    Έγραψε στο Twitter ότι «BTC + 2.000$ τις τελευταίες δύο ώρες χωρίς κάποια μεγάλη άνοδο στο futures open interest ή στo perp funding», είπε στους οπαδούς του Twitter.

    Το διάγραμμα των BTC Funding Rates

    Η διάθεση της αγοράς συνολικά, εν τω μεταξύ, οδεύει προς το «extreme greed», όπως μετράται από τον δείκτη Crypto Fear & Greed.

    Στο 75/100, ωστόσο, ο δείκτης υποδηλώνει ότι απομένουν τουλάχιστον 20 βαθμοί πριν φτάσουμε τις κλασικές κορυφαίες και οριακές συνθήκες.

    Crypto Fear & Greed Index

    Οι miners ακόμα δεν πουλάνε – εδώ είναι γιατί

    Με τα νέα υψηλά όλων των εποχών να φαίνονται προ των πυλών, οι miners του Bitcoin συνεχίζουν να επιδεικνύουν σταθερή αποφασιστικότητα και να μην πουλούν τα BTC τους.

    Τα δεδομένα από την on-chain υπηρεσία ανάλυσης, CryptoQuant, δείχνουν ότι οι εκροές από πορτοφόλια των miners, με λίγες εξαιρέσεις, παρέμειναν σταθερές τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες.

    Εκροές των miners του BTC

    Μπορεί να υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για αυτό – από το halving του Μαΐου του 2020, όταν τα έσοδα των miners σε όρους BTC μειώθηκαν κατά 50%, η αξία του εισοδήματός τους σε δολάρια των ΗΠΑ έχει εκτοξευθεί.

    «Παρά τη μείωση του εισοδήματος που εκφράζεται σε BTC, τα έσοδα των miners σε δολάρια των ΗΠΑ είναι αυξημένα κατά 550% σε σχέση με το halving του 2020 και πλησιάζουν το ιστορικό υψηλό των 62 και πάνω εκατομμυρίων δολαρίων ανά ημέρα», σχολίασε τη Δευτέρα η εταιρεία ανάλυσης Glassnode.

    Ένα συνοδευτικό διάγραμμα έδειξε τον βαθμό στον οποίο οι miners κεφαλαιοποιούν τις θέσεις τους και πώς τους συμφέρει το hodl που έχουν κάνει κατά τη διάρκεια του τρέχοντος halving κύκλου.

    Τα έσοδα των miners του BTC μαζί με την τιμή του Bitcoin

    Η συμπεριφορά των miners στο 4ο τρίμηνο αυτού του έτους είναι πολύ διαφορετική από την αρχή του έτους.

    Οι εκροές το 1ο τρίμηνο ήταν σημαντικά υψηλότερες, παρά το γεγονός ότι το BTC/USD διαπραγματευόταν σε συγκριτικά πολύ χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι σήμερα.

    Το hash rate δείχνει “απόλυτη ανθεκτικότητα”

    Η ανοδική διάθεση μεταξύ των miners συνοδεύεται από μια αντίστοιχη αφήγηση «μόνο προς τα πάνω» για το hash rate του mining.

    Ως όρος της επεξεργαστικής ισχύος που αφιερώνεται στη διατήρηση του blockchain, το hash rate του δικτύου του Bitcoin συνεχίζει να ανακάμπτει αλματωδώς από την αναταραχή που προκλήθηκε από την απαγόρευση της Κίνας τον Μάιο.

    Σε χρόνο ρεκόρ, ο όρος αυτός έχει σχεδόν ακυρώσει τον αντίκτυπο του γεγονότος, καθώς οι miners μετεγκαθίστανται στις ΗΠΑ και αλλού.

    «Η ανάκαμψη μετά την απαγόρευση της εξόρυξης στην Κίνα έδειξε την απόλυτη ανθεκτικότητα, την ευρωστία και την αποκεντρωμένη φύση του δικτύου του Bitcoin για όλους», έγραψε ο LeClair σε σχόλια στο Twitter.

    Το hash rate ποικίλλει ανάλογα με την εκτίμηση που χρησιμοποιείται, καθώς το ακριβές επίπεδό του δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια. Ο μέσος όρος των επτά ημερών του Blockchain έδειξε 161 exahash ανά δευτερόλεπτο (EH/s) τη στιγμή της γραφής, με το υψηλό όλων των εποχών να είναι στα 168 EH/s.

    Πέρα από το hash rate, το network difficulty είναι έτοιμο να αυξηθεί και άλλο έχοντας ήδη δει οκτώ συνεχόμενες αυξήσεις στη σειρά.

    Σε πέντε ημέρες, βάση των τρέχουσων τιμών, η δυσκολία θα αυξηθεί κατά περίπου άλλο ένα 3% στα 22,33 τρισεκατομμύρια – και πλησιάζει στα υψηλά όλων των εποχών πριν από την απαγόρευση της Κίνας.

    Ανησυχίες για τον πληθωρισμό με την αναμονή των CPI δεδομένων

    Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι στο επίκεντρο στις μακροοικονομικές αγορές, κάτι που εξακολουθεί να δρα ευεργετικά αντίθετα για την ελκυστικότητα του Bitcoin ως ένας τρόπος αντιστάθμισης ενάντια στον πληθωρισμό.

    Με τα δεδομένα του δείκτη τιμών του καταναλωτή (CPI) των ΗΠΑ να αναμένονται αυτή την εβδομάδα, οι προσδοκίες είναι ότι η «αποσύνδεση» μεταξύ των προβλέψεων και της πραγματικότητας θα διευρυνθεί.

    Η Federal Reserve, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις αγορές περιουσιακών των στοιχείων, μπορεί ακόμη και να αναγκαστεί να αλλάξει πορεία λόγω του τρέχοντος περιβάλλοντος, είπε ένας αναλυτής στο Bloomberg.

    O Mahjabeen Zaman, ειδικός στις επενδύσεις στην Citigroup δήλωσε: «είμαστε της άποψης ότι υπάρχει ανοδικός κίνδυνος και στους δύο αυτούς αριθμούς του CPI και ως εκ τούτου, υπάρχει στην πραγματικότητα κίνδυνος η Fed να επιταχύνει πραγματικά τον ρυθμό των αγορών περιουσιακών στοιχείων».

    Όπως ανέφερε προηγουμένως η Cointelegraph, το ίδιο το CPI είναι ένας κακός δείκτης μέτρησης του πληθωρισμού, καθώς αποκλείει πολλά από τα περιουσιακά στοιχεία που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση σε αξία και τιμή.

    Αυτό οδήγησε σε εκκλήσεις για την υιοθέτηση του Bitcoin για να διατηρηθεί η αγοραστική δύναμη τόσο των μεμονωμένων ατόμων που αποταμιεύουν όσο και των εταιρειών που είναι πλούσιες σε μετρητά, και ήταν ο βασικός παράγοντας στην κίνηση της MicroStrategy να μετατρέψει τεράστια τμήματα του ισολογισμού της σε BTC.

    Ο CEO της MicroStrategy, Michael Saylor σε μια συνέντευξη του την περασμένη εβδομάδα δήλωσε πως «πιστεύω ότι μια τεράστια περίπτωση χρήσης για το Bitcoin είναι η αποθήκευση αξίας και αποθεματικού κεφαλαίου, είτε για μια οικογένεια, είτε για μια εταιρεία, είτε για κυβέρνηση ή ένα ίδρυμα»


    Πηγή: Cointelegraph

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα