Το Bitcoin ξεκινάει το 2022 ξανά – Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για αυτήν την εβδομάδα

    Το ετήσιο άνοιγμα παραμένει στο επίκεντρο ως υποστήριξη καθώς οι bulls του Bitcoin ελπίζουν για ένα 'ταξίδι' στα 50.000$ αυτή την εβδομάδα.

    Το Bitcoin (BTC) ξεκινάει μια νέα εβδομάδα και ένα νέο τρίμηνο σαν να ξεκινούσε τη νέα χρονιά — με λίγο πάνω από 46.000$.

    Σε κάτι που θα φαίνεται σαν κάποιο deja-vu για αυτούς που έχουν Bitcoin, το BTC/USD βρίσκεται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο που ήταν την 1η Ιανουαρίου 2022.

    Η δράση των τιμών ήταν αθόρυβη – πολύ αθόρυβη, ίσως – τις τελευταίες ημέρες, αλλά πίσω από το όλο και μικρότερο volatility (αστάθεια/διακύμανση της τιμής), υπάρχουν ενδείξεις ότι η αγορά είναι στο σημείο που θα αποφασίσει τη μελλοντική κατεύθυνση που θα πάρει.

    Υπάρχουν στην πραγματικότητα πολλά πράγματα που πρέπει να έχετε στο νου σας τον Απρίλιο, εν μέσω ενός σκηνικού που το Bitcoin – τουλάχιστον μέχρι στιγμής – διατηρεί την τιμή που είχε στο ετήσιο άνοιγμα του ως υποστήριξη.

    Θα ρίξουμε μια ματιά σε πέντε από αυτούς τους παράγοντες, καθώς σχετίζονται με την απόδοση της τιμής του Bitcoin την επόμενη εβδομάδα.

    Ο πληθωρισμός και η εκτύπωση νέου φρέσκου χρήματος

    Έχει γίνει πολύς λόγος για το τέλος της περιόδου του «εύκολου χρήματος» μετά τον COVID-19 και για τον αντίκτυπο που θα έχει στα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin.

    Καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών δεσμεύεται να μειώσει τον ισολογισμό της και να συνεχίσει να αυξάνει τα βασικά επιτόκια, οι σχολιαστές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι αυτό θα πλήξει τις επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα.

    Μέχρι στιγμής, ωστόσο, υπάρχουν ελάχιστα σημάδια ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια θεμελιώδης αλλαγή, ενώ στην Ασία αυτή την εβδομάδα φαίνεται ότι ισχύει το αντίθετο.

    Όπως τόνισε ο σχολιαστής των αγορών Holger Zschaepitz, η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας, η Bank of Japan (BoJ), έχει πράγματι προσθέσει στον ισολογισμό της, αλλά εκτυπώνει ακόμη περισσότερη ρευστότητα.

    Η BoJ είχε ήδη τον μεγαλύτερο ισολογισμό σε σχέση με το ΑΕΠ, και αυτή η τάση αυξάνεται μόνο, τώρα στο 136% του ΑΕΠ.

    Για τον Zschaepitz, αυτό δεν είναι μόνο μια έκπληξη, αλλά θα μπορούσε να είναι «το μεγαλύτερο νομισματικό πείραμα στην ιστορία».

    «Σε σύγκριση, η ΕΚΤ και η Fed μοιάζουν με ερασιτέχνες», υποστήριξε.

    Αν περισσότερες εκτυπώσεις φρέσκου χρήματος σημαίνουν περισσότερες καλές στιγμές για τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, εν τω μεταξύ, δεν είναι όλοι καν πεπεισμένοι ότι οι μειώσεις των ισολογισμών που φημολογούνται εδώ και καιρό θα διαρκέσουν. Οι κεντρικές τράπεζες, ισχυρίζονται, ότι σύντομα δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να επανεκκινήσουν τις ενέσεις ρευστότητας.

    «Δεν υπάρχει ποτέ κυβέρνηση που να αντιστάθηκε στον πειρασμό να τυπώσει χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς της και να ηρεμήσει τους πολίτες της. Η κυβέρνηση δεν θα χρεοκοπήσει ποτέ οικειοθελώς. Αυτό είναι αξιωματικό. Σας προκαλώ να με αντικρούσετε με στοιχεία», έγραψε ο Άρθουρ Χέις, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του κολοσσού των futures BitMEX, σε ένα blog post τον Μάρτιο.

    Επομένως, εάν ο χρονικός σας ορίζοντας είναι μέσα στα χρόνια, ήρθε η ώρα. Αν τα βάλεις με τον ταύρο, παίρνεις τα κέρατα. Θυμηθείτε: δεν αυξάνεται η τιμή του χρυσού ή του Bitcoin, αλλά η μείωση της αξίας του νομίσματος fiat στο οποίο τιμολογούνται.

    Η αντίθετη άποψη, όπως σηματοδοτήθηκε από την αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων της περασμένης εβδομάδας, φέρνει αντιμέτωπες τις αυξήσεις των επιτοκίων στον πλέον υψηλό κίνδυνο ύφεσης στις ΗΠΑ – ένας συνδυασμός που θα πρέπει να πιέσει το Bitcoin και τις μετοχές εξίσου.

    Ο στόχος των 50.000$

    Η έλλειψη αστάθειας είναι το κύριο σημείο συζήτησης μεταξύ των traders και των αναλυτών του Bitcoin καθώς ξεκινάει η Δευτέρα.

    Κάποιος κλασικός αλλά σύντομος ενθουσιασμός γύρω από το εβδομαδιαίο κλείσιμο ξεθώριασε μέσα σε λίγες ώρες, με τους πωλητές να εξακολουθούν να αποτυγχάνουν να βγάλουν από την μέση το ετήσιο άνοιγμα ως υποστήριξη, όπως δείχνουν δεδομένα από το TradingView.

    Με αυτό, το BTC/USD βρίσκεται ακριβώς στην ίδια θέση που ήταν πριν από τρεις μήνες, αλλά τα βραχυπρόθεσμα σήματα τιμών βλέπουν ήδη κάποιους που ζητούν συνέχιση υψηλότερα.

    Ανάμεσά τους είναι ο δημοφιλής αναλυτής TechDev, ο οποίος τόνισε το πρώτη «volatility squeeze» του Bitcoin από τον Ιανουάριο στο διάγραμμα 12 ωρών.

    O TechDev χρησιμοποίησε δείκτες συμπεριλαμβανομένου του μέτρου μεταβλητότητας των Bollinger Bands, το οποίο τώρα βλέπει το BTC/USD να σερφάρει στη μέση του καναλιού και ελαφριά προς τα πάνω.

    Υπάρχουν ήδη πιθανότητες για μια επίθεση στο όριο των 50.000$, η οποία θα είναι η πρώτη του Bitcoin φέτος.

    Ο ίδιος ο Απρίλιος, εν τω μεταξύ, από μόνος του, είναι ένας μήνας ιστορικά «καλός» για το Bitcoin.

    Οι αγοραστές αποσύρουν τα νομίσματα από τα ανταλλακτήρια τον Μάρτιο

    Δεν είναι μυστικό ότι πολλά Bitcoin εγκαταλείπουν τα ανταλλακτήρια φέτος, αλλά τα τελευταία δεδομένα δείχνουν πώς συμβαίνει το λεγόμενο supply squeeze.

    Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης Glassnode, τον περασμένο μήνα σημειώθηκαν εκροές από τα ανταλλακτήρια διαφορετικές από πολλές άλλες – τα υπόλοιπα των ανταλλακτηρίων μειώθηκαν κατά σχεδόν 100.000 BTC.

    Ιστορικά, υπήρξαν μόνο δύο περιπτώσεις στη διάρκεια ζωής του Bitcoin όταν οι εκροές ξεπέρασαν το όριο των 100.000 BTC, καθιστώντας τον Μάρτιο μεταξύ των υψηλότερων.

    «Συγκεντρωτικές εκροές στα ανταλλακτήρια αυτού του μεγέθους έχουν παρατηρηθεί μόνο σε λίγες περιπτώσεις στην ιστορία, με τις περισσότερες να είναι μετά την κρίση ρευστότητας του Μαρτίου 2020», πρόσθεσε η Glassnode στα σχόλια στο Twitter μαζί με ένα σχολιασμένο γράφημα.

    Σε περίπτωση που οι επενδυτές επαναλάβουν τη συμπεριφορά της αγοράς μετά το κραχ του COVID-19, οι συνέπειες θα πρέπει να είναι σαφείς, αλλά μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να φανούν. Το 2020, ενώ το BTC/USD ανέκαμψε μετά από πτώση 60% σε ημέρες, μόλις το τέταρτο τρίμηνο άρχισε να αλλάζει η απόδοση της τιμής.

    Η πλατφόρμα στατιστικών στοιχείων, CryptoQuant, η οποία παρακολουθεί τα υπόλοιπα 21 μεγάλων ανταλλακτηρίων, δείχνει εν τω μεταξύ ότι τα συνολικά BTC βρίσκονται τώρα στο χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Αυγούστου 2018 – 2,303 εκατομμύρια BTC.

    Μια πτωτική τάση το 2022 επιταχύνθηκε τον Μάρτιο, όπου αποσύρθηκαν συνολικά 77.000 BTC σε ιδιωτικά πορτοφόλια.

    Altseason?

    Ένα ασυνήθιστο γεγονός συνέβη σε ό,τι αφορά τη σχέση του Bitcoin με τα altcoins – ο συνδυασμός του open interest και του όγκου στις αγορές παραγώγων των altcoins ξεπέρασε αυτό του Bitcoin για πρώτη φορά σε περισσότερο από ένα χρόνο.

    Η κίνηση έγινε αντιληπτή από την πλατφόρμα ανάλυσης, Coinalyze, η οποία πρότεινε ανοιχτά ότι η πολυθρυλική «altseason» μπορεί τώρα να είναι εδώ.

    Μια τέτοια προοπτική συμβαδίζει με τα στοιχεία που δείχνουν σημαντικές εισροές σε altcoins την περασμένη εβδομάδα, κάτι που ένας σχολιαστής υποστήριξε ότι έδειξε ότι η όρεξη για μεγαλύτερο ρίσκο μεταξύ των επενδυτών αυξάνεται.

    Το να απομακρύνεις τα φώτα της δημοσιότητας από το BTC μπορεί να μην μειώνει την απόδοση από μόνο του, πρόσθεσε ο Gabriel Dodan – ιδρυτής του Coinanalyze – εν τω μεταξύ, χάρη στην αστάθεια που εξανεμίζεται παρόμοια.

    «Από την άλλη πλευρά, αυτό κάνει το BTC αρκετά σταθερό επειδή δεν έχει υπερβολική μόχλευση. είναι ένα καλό πάτωμα για το BTC», εξήγησε.

    Το hash rate φτάνει σε νέα ιστορικά υψηλά

    Υπό το φως του ιστορικού υψηλού της δυσκολίας στο δίκτυο του Bitcoin, το hash rate έχει φτάσει και αυτό σε νέα υψηλά όλων των εποχών.

    Όπως δείχνει η πίστη των miners στη μακροπρόθεσμη κερδοφορία της συμμετοχής στο δίκτυο, το hash rate είναι τώρα στα 223 exahash ανά δευτερόλεπτο (EH/s), σύμφωνα με τον πόρο δεδομένων MiningPoolStats.

    Ενώ είναι μόνο μια εκτίμηση της επεξεργαστικής ισχύος που αφιερώνεται από τους miners, το hash rate δεν ήταν ποτέ υψηλότερο και σύμφωνα με τους υποστηρικτές, θα συνεχίσει να αυξάνεται ανεξάρτητα από τις εξωτερικές προσπάθειες να «κυριαρχίσουν» στο Bitcoin.

    «Η εξόρυξη του Bitcoin είναι λίγο πολύ το πιο αντιεύθραυστο σύστημα που σχεδιάστηκε από τον άνθρωπο», υποστήριξε ο Francis Pouliot, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας επεξεργασίας πληρωμών Bull Bitcoin, σε μια ανάρτηση ιστολογίου σχετικά με το hash rate του Bitcoin και την κατανάλωση ενέργειας πέρυσι.

    Το θέμα του Bitcoin έναντι της ενέργειας παραμένει εξαιρετικά αμφιλεγόμενο, με πολλές δημοφιλείς φιγούρες να προσπαθούν να εξηγήσουν αυτό που βλέπουν ως λογική πλάνη – ότι το Bitcoin χρησιμοποιεί «πάρα πολύ». Το Bitcoin δεν σπαταλάει ενέργεια, υποστηρίζουν, αλλά απλώς τη μετατρέπει σε κάτι πιο χρήσιμο ως το πιο υγιές χρήμα που δημιουργήθηκε ποτέ.

    Το hash rate, εν τω μεταξύ ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει, συνεχίζει να αυξάνεται, υπογραμμίζοντας ένα βασικό bullish σημαδί για την επένδυση σε Bitcoin.


    Πηγή: Cointelegraph

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα