Οι 4 κορυφαίες Blockchain Gaming εταιρείες – Αυτές που έρχονται το 2022

    Το Blockchain gaming, τα παιχνίδια με κρυπτονομίσματα, το play2earn και τα πάντα γύρω από αυτό είναι ακόμα κάπως νέα. Η διασταύρωση μεταξύ της τεχνολογίας των κρυπτονομισμάτων και κατά συνέπεια της τεχνολογίας blockchain και των παιχνιδιών ήταν λίγο πολύ αναπόφευκτη και τώρα που είναι εδώ και αυξάνεται γρήγορα σε δημοτικότητα. Υπάρχουν πολλές υπάρχουσες και επίδοξες Blockchain Gaming εταιρείες και εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες επερχόμενα projects – μπορεί να είναι εύκολο να χάσετε την αίσθηση του ποιος είναι ποιος και τι είναι τι.

    Γι’ αυτό, συγκεντρώσαμε μια λίστα με μερικές από τις πιο γνωστές μας εταιρείες παιχνιδιών blockchain – είτε που είναι επερχόμενες και έχουν αφήσει μεγάλες υποσχέσεις είτε και καθιερωμένες εταιρείες παιχνιδιών που είτε έχουν ή θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη σκηνή του blockchain gaming.

    4) Decentraland

    Έχουμε ξανά μιλήσει για το Decentraland. Βρίσκεται πίσω από τη συνώνυμη διαδικτυακή πλατφόρμα παιχνιδιών – που ανακοινώθηκε το 2017 και φιλοξενεί μια πληθώρα μοναδικών projects. Οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν, να πουλήσουν, να ανταλλάξουν και να χρησιμοποιήσουν εικονική γη με τη μορφή κρυπτονομισμάτων και στη συνέχεια να διακοσμήσουν και να παρουσιάσουν αυτήν τη γη όπως θέλουν. Οι άνθρωποι το έχουν χρησιμοποιήσει για ηλεκτρονικά καταστήματα, γκαλερί τέχνης και εικονικά στέκια.

    Πέρα από αυτό, το Decentraland προσφέρει ένα σύστημα avatar, τα δικά του συλλεκτικά αντικείμενα και άλλα εργαλεία που επιτρέπουν στους χρήστες να διαμορφώσουν όπως θέλουν τον δικό τους χώρο. Στην πραγματικότητα, το Decentraland στοχεύει μια μέρα να γίνει ένα σωστό Metaverse – ένας συλλογικός κοινόχρηστος εικονικός χώρος όπου η φυσική πραγματικότητα και ο εικονικός χώρος συνδέονται και επικαλύπτονται. Παρόμοια έργα περιλαμβάνουν τα CryptoVoxels και Somnium Space, τα οποία είναι όλα land-based crypto-gaming πλατφόρμες.

    3) Sky Mavis

    Η Sky Mavis, η εταιρεία πίσω από το Axie Infinity είναι ίσως η πιο σημαντική εταιρεία παιχνιδιών blockchain στον χώρο αυτή τη στιγμή. Όχι μόνο ήταν ένα από τα πρώτα επιτυχημένα projects, αλλά μέχρι στιγμής έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και έχει δει τεράστιους αριθμούς παικτών για αρκετό καιρό. Όπως και άλλα παιχνίδια που βασίζονται σε NFT, τα NFT που ονομάζονται Axies που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι, μπορούν να πωληθούν ή να διαπραγματευτούν στο OpenSea – και οι χρήστες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν νέα και στη συνέχεια να τα πουλήσουν σε άλλους.

    Το Axie Infinity είναι πρακτικά συνώνυμο με την έννοια του Play2Earn – στα κρυπτοπαιχνίδια, το να κερδίζετε χρήματα παίζοντας ένα παιχνίδι είναι μια πραγματική δυνατότητα. Για πολλούς, ειδικά σε χώρες του τρίτου κόσμου, είναι στην πραγματικότητα μια εκπληκτικά προσοδοφόρα μέθοδος κέρδους, ενώ στη Δύση, οι χρήστες συνήθως κάνουν απλώς μαζεύουν κάποια μικρά ποσά για να ενισχύσουν τις επενδύσεις τους.

    2) Mythical Games

    Η Mythical Games είναι μια άλλη τεράστια εταιρεία παιχνιδιών blockchain, συγκεκριμένα, αυτή που είναι υπεύθυνη για το παιχνίδι Blankos Block Party που κυκλοφόρησε το 2020. Σε αντίθεση με πολλά διαφορετικά projects, δεν κυκλοφόρησαν tokens σε κάποια προπώληση, ούτε κυκλοφόρησαν proof-of-concept ή alpha εκδόσεις του παιχνιδιού. Αυτό το είδος της προσέγγισης ανάπτυξης που βασίζεται στην κοινότητα είναι πολύ συνηθισμένο με μικρά indie έργα στον χώρο των crypto παιχνιδιών – και όμως τα Mythical Games πήγαν με διαφορετικό τρόπο.

    Κυκλοφόρησαν το παιχνίδι τους όταν ολοκληρώθηκε και ακολούθησαν επίσης μια διαφορετική προσέγγιση στο μάρκετινγκ του παιχνιδιού τους – αντί να επικεντρωθούν στην πτυχή του blockchain, προσπάθησαν να δώσουν έμφαση στις οικονομίες που καθοδηγούνται από τους παίκτες που εμφανίζονται στο παιχνίδι. Αυτό και μόνο τους κάνει άξιους μιας θέσης σε αυτή τη λίστα.

    1) Animoca Brands

    Αυτή η εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ είναι εύκολα μία από τις κορυφαίες επωνυμίες στον κόσμο – είναι υπεύθυνη για το NFT gaming στο Sandbox, καθώς και για άλλα παιχνίδια που βασίζονται στα NFT, όπως το Crazy Kings και το Crazy Defense Heroes. Σε αντίθεση με πολλές άλλες εταιρίες που ξεκινούν, έχουν ήδη πολλά παιχνίδια στο όνομά τους – και αυτά περιλαμβάνουν τη συνεργασία με εταιρείες, όπως το WWE, η Marvel, το Power Rangers και η Formula One.

    Έχουν επίσης συνεργαστεί με άλλες εταιρείες κρυπτονομισμάτων, όπως η Dapper Labs, η OpenSea και η Sky Mavis. Έχουν πραγματοποιήσει αρκετούς πολύ επιτυχημένους γύρους χρηματοδότησης και έχουν συνδυάσει αβίαστα το play to earn παιχνίδι, το παραδοσιακό gaming και τη νέα τεχνολογία του blockchain, όλα κάτω από ένα εμπορικό σήμα. Αυτό τους κάνει εύκολα την κορυφαία εταιρεία που πρέπει να παρακολουθείτε το 2022.

    Άλλες Blockchain Gaming εταιρείες που αξίζει να παρακολουθήσετε

    Αν και αυτά τα projects δεν έχουν ακόμη τόσο μεγάλη επιρροή στον χώρο των παιχνιδιών του blockchain όσο οι εταιρείες στη λίστα μας, εξακολουθούν να υπόσχονται να προσφέρουν κάτι μοναδικό και ενδιαφέρον στον υπάρχοντα χώρο κρυπτο-παιχνιδιών. Δείτε τα!

    Dapper Labs

    Αυτό το στούντιο προγραμματιστών σχετίζεται στενά με την έναρξη της συνολικής τάσης του blockchain gaming – το 2017, κυκλοφόρησαν το CryptoKitties, τον πρώτο επιτυχημένο Play2Earn τίτλο που περιελάμβανε NFT και gameplay που σχετίζεται με τα κρυπτονομίσματα. Ενώ το ίδιο το παιχνίδι έχει πέσει σε δημοτικότητα, το Dapper Labs συνέχισε να δημιουργεί περισσότερο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων των Cheeze Wizards.

    Χωρίς το Dapper Labs πιθανότατα δεν θα υπήρχε μια οικονομία παιχνιδιών όπως την έχουμε τώρα – ή τουλάχιστον, θα φαινόταν πολύ διαφορετική. Αυτό θα εδραιώσει για πάντα τα Dapper Labs ως ακρογωνιαίο λίθο της ιστορίας των κρυπτο-παιχνιδιών και αξίζει την προσοχή σας για μελλοντικά παιχνίδια που ίσως βγάλουν.

    Enjin

    Η πλατφόρμα του Enjin που βασίζεται στο Ethereum υπάρχει από το 2009 και έχει λάβει λαμπερές συστάσεις από πηγές όπως το Nasdaq πρόσφατα. Το Enjin προσφέρει μια μοναδική πλατφόρμα για τους επίδοξους προγραμματιστές όπου μπορούν να δημιουργήσουν NFT και ορισμένα στοιχεία παιχνιδιού χωρίς να χρειάζεται να έχουν γνώσεις κώδικα που συχνά είναι ένας λόγος που σταματά την νέες ιδέες παιχνιδιών NFT.

    Έχουν δημιουργηθεί δισεκατομμύρια περιουσιακά στοιχεία και έχουν εγκατασταθεί εκατομμύρια πορτοφόλια του Enjin – έτσι, ενώ το Enjin δεν είναι ακριβώς νέο, η πλατφόρμα τους προσφέρει ένα ασυνήθιστο και εύκολο σημείο εισόδου σε έναν γρήγορο και απαιτητικό κλάδο.

    Gala Games

    Το Gala Games είναι επίσης υπεύθυνο για πολλά δημοφιλή παιχνίδια του blockchain. Echoes of Empire, Spider Tanks, Legends Reborn, Fortified και The Walking Dead: Empires είναι όλα παιχνίδια που δημιούργησε. Συνεργάζεται με ονόματα όπως Polygon, Brave και Flare. Δεν υπάρχει έκπληξη εκεί, η ομάδα πίσω από το Gala Games περιλαμβάνει έναν από τους συνιδρυτές της Zynga, τον Eric Schiermeyer.

    Το σύστημά τους βασίζεται σε ένα σύστημα Node και έχει σημειώσει κάποια επιτυχία, για παράδειγμα, το Echoes of Empire είδε NFT να πωλούνται για περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια. Η ιδέα τους για τα κρυπτο-παιχνίδια είναι ότι τα crypto στοιχεία πρέπει να είναι «αόρατα» και να λειτουργούν στο παρασκήνιο χωρίς να επηρεάζουν αρνητικά το παιχνίδι και να επιβραδύνουν ή να καταστρέφουν την εμπειρία.

    AlwaysGeeky Games

    Η εταιρεία πίσω από τα περίφημα Voxies και Voxie Tactics εξακολουθεί να έχει δυνατή πορεία. Τα Voxies σας μπορούν να αγοραστούν, να πουληθούν ή να χρησιμοποιηθούν ως μοναδικοί χαρακτήρες RPG – υπάρχουν κατηγορίες, στατιστικά, κατοικίδια και πολλά άλλα. Αυτό που κάνει την AGG μοναδική είναι η προσέγγισή της που εστιάζει στην κοινότητα. Όπου παιχνίδια όπως το Axie απαιτούν σημαντική επένδυση για να ξεκινήσετε, μπορείτε να παίξετε το Voxie Tactics δωρεάν – η κατοχή του Voxies απλώς κάνει το παιχνίδι πιο ευχάριστο και πιο προσαρμόσιμο ως εμπειρία.

    Τα παιχνίδια και τα NFT τους αναπτύσσονται εδώ και χρόνια, και παρά το γεγονός ότι δεν έχει κυκλοφορήσει τίποτα ακόμη, τα Voxie NFT αυξάνονται σταθερά σε τιμή, ενώ παράλληλα ενθαρρύνουν μια ενεργή και εκπληκτικά μη τοξική κοινότητα.


    Πηγή: esports.net

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Ελένη Κουρουπάκη
    Ελένη Κουρουπάκη
    Ήρθα σε επαφή με τον χώρο των κρυπτονομισμάτων το 2019 και ενθουσιάστηκα. Από εκείνη την στιγμή προσπαθώ να μάθω όλο και περισσότερα, καθώς πιστέυω ότι η τεχνολογία πίσω από τα κρυπτονομίσματα αποτελεί το μέλλον.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα