5 λόγοι για τους οποίους το Bitcoin θα μπορούσε να είναι μια καλύτερη μακροπρόθεσμη επένδυση από τον χρυσό

    Οι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων συχνά αναφέρονται στο Bitcoin ως "ψηφιακό χρυσό", αλλά πώς το BTC συγκρίνεται με τον χρυσό ως μακροπρόθεσμη επένδυση;

    Η εμφάνιση υψηλών τιμών πληθωρισμού σαράντα ετών και η ολοένα και πιο δυσοίωνη εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας ώθησαν πολλούς οικονομικούς αναλυτές να συστήσουν την επένδυση σε χρυσό για την προστασία από τη μεταβλητότητα και την πιθανή πτώση της αξίας του δολαρίου των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Εδώ και χρόνια, οι επενδυτές στον χώρο των crypto αναφέρονται στο Bitcoin (BTC) ως “ψηφιακό χρυσό”, αλλά είναι στην πραγματικότητα μια καλύτερη επένδυση από τον χρυσό; Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα συμβατικά επιχειρήματα που επικαλούνται οι επενδυτές όταν επαινούν τον χρυσό ως επένδυση και γιατί το Bitcoin μπορεί να είναι μια ακόμη καλύτερη μακροπρόθεσμη επιλογή.

    Διατήρηση της αξίας

    ‘Eνας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για την αγορά τόσο του χρυσού όσο και του Bitcoin είναι ότι έχουν ιστορικό διατήρησης της αξίας τους σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας.

    Το γεγονός αυτό έχει τεκμηριωθεί επαρκώς και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο χρυσός έχει προσφέρει ιστορικά την καλύτερη προστασία του πλούτου, αλλά δεν διατηρεί πάντα την αξία του. Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει ότι οι επενδυτές χρυσού έχουν επίσης υποστεί μεγάλες περιόδους πτώσης των τιμών.

    Πηγή : tradingview

    Για παράδειγμα, κάποιος που αγόρασε χρυσό τον Σεπτέμβριο του 2011 θα έπρεπε να περιμένει μέχρι τον Ιούλιο του 2020 για να επιστρέψει στα κέρδη, και αν συνέχιζε να τον κρατάει, θα βρισκόταν και πάλι κοντά στο ισοζύγιο ή σε απώλειες.

    Στην ιστορία του Bitcoin, ποτέ δεν χρειάστηκαν περισσότερα από τρία έως τέσσερα χρόνια για να ανακτήσει η τιμή του και να ξεπεράσει το ιστορικό του υψηλό, γεγονός που υποδηλώνει ότι σε ένα μακροπρόθεσμο χρονοδιάγραμμα, το BTC θα μπορούσε να είναι μια καλύτερη αποθήκη αξίας.

    Θα μπορούσε το Bitcoin να είναι μια καλύτερη αντιστάθμιση του πληθωρισμού;

    Ο χρυσός έχει ιστορικά θεωρηθεί ως ένα καλό μέσο αντιστάθμισης του πληθωρισμού, επειδή η τιμή του τείνει να αυξάνεται παράλληλα με την αύξηση του κόστους ζωής.

    Όμως, μια πιο προσεκτική ματιά στο διάγραμμα του χρυσού σε σύγκριση με το Bitcoin δείχνει ότι ενώ ο χρυσός έχει σημειώσει μια μέτρια αύξηση 21,84% τα τελευταία δύο χρόνια, η τιμή του Bitcoin έχει αυξηθεί κατά 311%.

    Gold vs. BTC/USDT 1-day chart. Source: TradingView

    Σε έναν κόσμο όπου το συνολικό κόστος ζωής αυξάνεται ταχύτερα από ό,τι μπορούν να αντέξουν οι περισσότεροι άνθρωποι, η κατοχή ενός περιουσιακού στοιχείου που μπορεί να ξεπεράσει την αύξηση του πληθωρισμού βοηθά στην πραγματικότητα στην αύξηση του πλούτου αντί να τον διατηρεί.

    Ενώ η αστάθεια και οι μειώσεις των τιμών το 2022 ήταν επώδυνες, το Bitcoin εξακολουθεί να προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερη άνοδο στους επενδυτές με πολυετή χρονικό ορίζοντα.

    Το Bitcoin θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει τον χρυσό κατά τη διάρκεια της γεωπολιτικής αβεβαιότητας

    Συχνά αποκαλούμενος “εμπόρευμα κρίσης”, ο χρυσός είναι γνωστό ότι διατηρεί την αξία του σε περιόδους γεωπολιτικής αβεβαιότητας, καθώς είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι επενδύουν σε χρυσό όταν αυξάνονται οι παγκόσμιες εντάσεις.

    Ο χρυσός ονομάζεται το μέταλλο της κρίσης, οπότε θα υπέθετα ότι αν μπούμε ξανά σε ύφεση, ο χρυσός θα ανέβει ως εμπόρευμα.

    Scott Hempstead (@scottytrip1) 01 Απρ 2022

    Δυστυχώς, για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ζώνες συγκρούσεων ή σε άλλες περιοχές που υπόκεινται σε αστάθεια, η μεταφορά πολύτιμων αντικειμένων είναι μια επικίνδυνη πρόταση, με τους ανθρώπους να υπόκεινται σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και κλοπές.

    Το Bitcoin προσφέρει μια πιο ασφαλή επιλογή για τους ανθρώπους σε αυτή την κατάσταση, επειδή μπορούν να απομνημονεύσουν το seed phrase τους και να ταξιδέψουν χωρίς να φοβούνται ότι θα χάσουν τα χρήματά τους. Μόλις φτάσουν στον προορισμό τους, μπορούν να ξανά ανοίξουν το πορτοφόλι τους και να έχουν πρόσβαση στον πλούτο τους.

    Η ψηφιακή φύση του Bitcoin και η διαθεσιμότητα πολλαπλών αποκεντρωμένων αγορών και ανταλλαγών peer-to-peer, όπως το LocalBitcoins, παρέχει μεγαλύτερη ευκαιρία απόκτησης Bitcoin.

    Το δολάριο χάνει συνεχώς την αξία του

    Το αμερικανικό δολάριο είναι ισχυρό τους τελευταίους μήνες, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Σε περιόδους όπου η αξία του δολαρίου πέφτει έναντι άλλων νομισμάτων, οι επενδυτές είναι γνωστό ότι συρρέουν στον χρυσό και το Bitcoin.

    Εάν διάφορες χώρες συνεχίσουν να απομακρύνονται από το δολάριο των ΗΠΑ προς όφελος μιας πιο πολυπολικής προσέγγισης, θα μπορούσε να υπάρξει σημαντική φυγή από το δολάριο, αλλά τα κεφάλαια αυτά δεν θα πάνε σε πιο αδύναμα νομίσματα.

    Αν και ο χρυσός ήταν το περιουσιακό στοιχείο για χιλιετίες, δεν είναι ευρέως χρησιμοποιούμενος ή αποδεκτός στη σύγχρονη ψηφιακή κοινωνία μας και οι περισσότεροι άνθρωποι στις νεότερες γενιές δεν έχουν καν δει ποτέ ένα χρυσό νόμισμα από κοντά.

    Για αυτούς, το Bitcoin αντιπροσωπεύει μια πιο οικεία επιλογή που μπορεί να ενσωματωθεί στον ψηφιακά εμπλουτισμένο τρόπο ζωής των ανθρώπων και δεν απαιτεί επιπλέον ασφάλεια ή φυσική αποθήκευση.

    Το Bitcoin είναι τρομακτικό και αποπληθωριστικό

    Πολλοί επενδυτές και οικονομικοί εμπειρογνώμονες επισημαίνουν τη σπανιότητα και τους περιορισμούς της προσφοράς χρυσού μετά από χρόνια μειωμένης παραγωγής ως λόγο που ο χρυσός είναι μια καλή επένδυση.

    Μπορεί να χρειαστούν πέντε έως δέκα χρόνια για να φτάσει ένα νέο ορυχείο στην παραγωγή, πράγμα που σημαίνει ότι η ταχεία αύξηση της προσφοράς είναι απίθανη και οι κεντρικές τράπεζες επιβράδυναν σημαντικά τον ρυθμό πώλησης χρυσού το 2008.

    Τούτου λεχθέντος, εκτιμάται ότι υπάρχουν ακόμη περισσότεροι από 50.000 μετρικοί τόνοι χρυσού στο έδαφος, τους οποίους οι μεταλλωρύχοι θα επικεντρώνονταν ευχαρίστως στην εξόρυξη σε περίπτωση σημαντικής αύξησης της τιμής.

    Από την άλλη πλευρά, το Bitcoin έχει μια σταθερή προσφορά 21 εκατομμυρίων BTC που θα παραχθούν και η έκδοσή του γίνεται με γνωστό ρυθμό. Ο δημόσιος χαρακτήρας του blockchain του Bitcoin επιτρέπει να είναι γνωστή και να επαληθεύεται η τοποθεσία κάθε Bitcoin.

    Δεν υπάρχει τρόπος να εντοπιστούν και να επικυρωθούν πραγματικά όλα τα καταστήματα χρυσού σε αυτόν τον πλανήτη, πράγμα που σημαίνει ότι η πραγματική προσφορά του δεν θα γίνει ποτέ πραγματικά γνωστή. Εξαιτίας αυτού, το Bitcoin κερδίζει τη συζήτηση για τη σπανιότητα, χωρίς αμφιβολία, και είναι η πιο σκληρή μορφή χρήματος που έχει δημιουργήσει η ανθρωπότητα μέχρι σήμερα.


    Πηγή : cointelegraph


    💠 Disclaimer – Αποποίηση Ευθύνης 💠 

    Οι ιδέες και οι απόψεις που αναφέρονται εδώ, έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα, είναι προσωπικές μου απόψεις, και πληροφορίες που βρίσκονται ελεύθερα στο διαδίκτυο σε καμία περίπτωση δεν είναι ή πρέπει να θεωρηθούν ως επενδυτικές συμβουλές. Πριν πράξετε για το οτιδήποτε κάντε τη δική σας έρευνα.

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Hliasar
    Hliasar
    Είμαι στο χώρο των κρυπτονομισμάτων από το 2020. Από την αρχή αυτός ο χώρος με εξέπληξε και ήθελα να ασχοληθώ παραπάνω. Κάθε μέρα μου αρέσει να μαθαίνω κάτι καινούργιο και αν μπορώ να το μοιράζομαι με άλλους ανθρώπους. Η γνώση είναι το παν!!

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα