Η ανάκαμψη της αγοράς των crypto όσο ο «ακραίος φόβος» παραμένει

    Τα μεγάλα κρυπτονομίσματα έκαναν μια άνοδο τις τελευταίες 24 ώρες, διαγράφοντας μέρος της πτώσης της Πέμπτης και προσθέτοντας 13% στη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς, αν και ένας δείκτης της ψυχολογίας της αγοράς (Crypto Fear & Greed Index) έπεσε αρκετά λόγω των χθεσινών γεγονότων.

    Το ADA του Cardano εκτινάχθηκε έως και 40%, οδηγώντας την ανάκαμψη μεταξύ των μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων. Το BNB αυξήθηκε κατά 30%, το SOL 25% και το XRP σημείωσε αύξηση 22%. Η ανάκαμψη αυτή ήρθε καθώς το Bitcoin (BTC) και το Ethereum (ETH), τα δύο μεγαλύτερα, ανέβηκαν κάποια στιγμή πάνω από 12% το καθένα. Τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα σημείωσαν άνοδο τουλάχιστον 25%, με το ApeCoin (APE) να ανέρχεται έως και 57%.

    Οι μετοχές που σχετίζονται με τα crypto ακολούθησαν παρόμοιο μοτίβο, με τις μετοχές της Coinbase να κλείνουν την Πέμπτη στα 58,50 $, σημειώνοντας άνοδο 8,9% την τελευταία ημέρα.

    Οι traders μπορεί να θεωρούσαν τα κρυπτονομίσματα ως υπερπουλημένα και αγόρασαν περιουσιακά στοιχεία μετά από το χτεσινό ξεπούλημα. Για την εβδομάδα αυτή όμως, η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε περίπου κατά 30%, όπως δείχνουν τα στοιχεία της CoinGecko.

    «Μετά από μια σοβαρή υπερπώληση των προηγούμενων ημερών, τα altcoins αυξήθηκαν με διψήφιο ρυθμό τις τελευταίες 24 ώρες», δήλωσε ο αναλυτής της αγοράς FxPro, Alex Kuptsikevich σε ένα email. «Αυτό θα μπορούσε να είναι τόσο η αρχή ενός εκτεταμένου κύματος αγορών όσο και μια παγίδα για τους bulls».

    «Ο δείκτης Crypto Fear & Greed υποχώρησε και παραμένει σε «ακραίο φόβο», αλλά αγνοεί σε μεγάλο βαθμό την αισιοδοξία των τελευταίων ωρών. Έτσι, τα τρέχοντα χαμηλά επίπεδα του δείκτη μπορεί επίσης να προσελκύσουν αγοραστές.

    Τα κρυπτονομίσματα σημείωσαν απότομη πτώση αυτή την εβδομάδα εν μέσω συστημικών κινδύνων τόσο από την αγορά όσο και από το εξωτερικό. Η ανησυχία για τον υψηλό πληθωρισμό και τα αδύναμα δεδομένα του CPI στις ΗΠΑ έπληξαν τις τιμές του Bitcoin, ενώ το terraUSD (UST) – ένα stablecoin σχεδιασμένο να συνδέεται με το δολάριο ΗΠΑ – έπεσε στα χαμηλά των 16 σεντς. Οι επενδυτές πούλησαν τα ριψοκίνδυνα περουσιακά στοιχεία, με αποτέλεσμα το Βitcoin να πέσει για λίγο σχεδόν στα 24.000 δολάρια την Πέμπτη.

    Τα αποτελέσματα φάνηκαν ακόμη και στο Tether, το μεγαλύτερο stablecoin του κλάδου των crypto, στο οποίο επίσης δέχτηκε πίεση, υποχωρώντας στα 95 σεντς την Πέμπτη. Την Παρασκευή, το USDT ανέκαμψε και διαπραγματεύεται στα 0,9986$ αυτήν την στιγμή.

    Πιθανό Short Squeeze των crypto traders;

    Μέρος της ανάκαμψης τις τελευταίες 24 ώρες θα μπορούσε να έχει προκύψει από αυτό που είναι γνωστό ως “short squeeze”. Αυτό συμβαίνει όταν οι traders που στοιχηματίζουν στην πτώση των τιμών πρέπει να αγοράσουν περιουσιακά στοιχεία για να καλύψουν τις θέσεις τους, γνωστές ως shorts. Εν ολίγοις, οι traders δανείζονται ένα περιουσιακό στοιχείο για να το πουλήσουν με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να το αγοράσουν ξανά σε χαμηλότερη τιμή και να κερδίσουν από τη διαφορά όταν το επιστρέψουν στον δανειστή. Εάν οι τιμές αυξηθούν, πρόκειται να χάσουν χρήματα και οι αγορές που κάνουν για να περιορίσουν τις απώλειές τους αυξάνουν την ανοδική δυναμική.

    Στοιχεία των futures στα crypto δείχνουν ότι περίπου το 64% των traders ήταν short τις τελευταίες 24 ώρες και “χάθηκαν” 266 εκατομμύρια δολάρια σε ρευστοποιήσεις, κάτι που μπορεί να συνέβαλε στην άνοδο των τιμών εν μέσω ενός πιθανού short squeeze.


    Πηγή: Coindesk

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα