Μελέτη της Βασιλείας δείχνει ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου εκτίθενται σε crypto περιουσιακά στοιχεία 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων

    Το παρόν άρθρο μεταφράστηκε από τον Αναστάσιο Ψυχογιόπουλο τον οποίο ευχαριστούμε πολύ. Μπορείτε να τον βρείτε στο Twitter: @tasosfail


    Μια πρώτη στο είδος της μελέτη που δημοσιεύθηκε από την Επιτροπή της Βασιλείας για την Τραπεζική Εποπτεία αναφέρει ότι τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου εκτίθενται σε crypto περιουσιακά στοιχεία περίπου 9,4 δισεκατομμυρίων ευρώ (9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Η ερευνητική εργασία που συντάχθηκε από τη γραμματεία της Επιτροπής της Βασιλείας, Renzo Corrias, εξηγεί περαιτέρω ότι από το σύνολο της συνολικής έκθεσης σε κίνδυνο των τραπεζών, η έκθεση σε κρυπτονομίσματα εκτιμάται ότι είναι περίπου το 0,01% των συνολικών ανοιγμάτων.

    Το BCBS είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που αποτελείται από μέλη που συνδέονται με τις κεντρικές τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου από μια μυριάδα δικαιοδοσιών.
    Η μελέτη, που ονομάζεται «Οι εκθέσεις των τραπεζών σε crypto περιουσιακά στοιχεία – ένα νέο σύνολο δεδομένων», γράφτηκε από τη γραμματεία Renzo Corrias. Η έρευνα στοχεύει στη δημιουργία ενός πρωτεύοντος παγκόσμιου προτύπου σχετικά με την «προληπτική αντιμετώπιση των ανοιγμάτων των τραπεζών σε [crypto περιουσιακά στοιχεία]».

    v

    «Τα συνολικά ανοίγματα [κρυπτονομισμάτων] που αναφέρθηκαν από τις τράπεζες ανέρχονται σε περίπου 9,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Σε σχετικούς όρους, αυτά τα ανοίγματα αποτελούν μόνο το 0,14% των συνολικών ανοιγμάτων σε σταθμισμένη μέση βάση σε όλο το δείγμα των τραπεζών που αναφέρουν ανοίγματα [crypto περιουσιακά στοιχεία]», αναφέρει η έκθεση που έγραψε η Corrias.

    Κατά την εξέταση ολόκληρου του δείγματος των τραπεζών που περιλαμβάνονται στην άσκηση παρακολούθησης της Βασιλείας III (δηλαδή και εκείνων που δεν αναφέρουν ανοίγματα
    [crypto περιουσιακών στοιχείων]), το ποσό συρρικνώνεται στο 0,01% των συνολικών ανοιγμάτων.

    v

    Το BCBS δείχνει ότι 19 τράπεζες σε όλο τον κόσμο υπέβαλαν στοιχεία για την έρευνα και περίπου δέκα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προέρχονται από την Αμερική. Επτά τράπεζες προέρχονταν από την Ευρώπη και δύο από τον υπόλοιπο κόσμο. Η Corrias σημειώνει ότι οι τράπεζες αντιπροσωπεύουν μια μικρή ομάδα χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από τις συλλογικές 182 τράπεζες που εξέτασε το BCBS για την άσκηση παρακολούθησης της Βασιλείας III.

    Η έκθεση που ανέφεραν οι τράπεζες συνίστατο κυρίως σε bitcoin (BTC) που ήταν περίπου το 31% των ανοιγμάτων και στο ethereum (ETH) που αντιπροσώπευε το 22% των ανοιγμάτων. Εκτός από την έκθεση σε σταθερά νομίσματα που υποστηρίζονται από USD, οι τράπεζες συνδέονται επίσης με κρυπτονομίσματα όπως xrp (XRP), cardano (ADA), solana (SOL), litecoin (LTC) και stellar (XLM).

    Η Corrias εξηγεί ότι η έκθεση των τραπεζών στα crypto αποτελείται από τρεις διαφορετικές κατηγορίες, οι οποίες περιλαμβάνουν κατοχή κρυπτονομισμάτων και δανεισμό, υπηρεσίες εκκαθάρισης και διαπραγμάτευσης αγοράς και υπηρεσίες θεματοφυλακής/πορτοφόλι/ασφάλισης. Από τις πέντε κορυφαίες δραστηριότητες που προσθέτουν στην έκθεση των τραπεζών σε crypto, η κορυφαία υπηρεσία είναι η «παροχή υπηρεσιών φύλαξης ή πορτοφολιού για κρυπτονομίσματα».


    Μετάφραση: Αναστάσιος Ψυχογιόπουλος – @tasosfail


    Πηγή: Bitcoin.com

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Greepto
    Greepto
    Η ομάδα του Greepto.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα