Η έκθεση για το CPI ρίχνει το Bitcoin και το Ethereum

    Τα κρυπτονομίσματα και οι αγορές νιώθουν τον πόνο μετά την σημερινή έκθεση για τον πληθωρισμό που έδειξε ένα απροσδόκητα νούμερο, ότι ο μετρικός πληθωρισμός (CPI) αυξήθηκε κατά 0,1% από μήνα σε μήνα.

    Ακόμη και με τις τιμές του φυσικού αερίου να πέφτουν στα χαμηλά πολλών μηνών και την ηρεμία της αγοράς κατοικιών, ο βασικός πληθωρισμός σημείωσε άνοδο 0,6% από μήνα σε μήνα και ο πληθωρισμός από έτος σε έτος βρίσκεται αυτήν την στιγμή στο 8,3%.

    Ενώ οι συμμετέχοντες στην αγορά και οι επενδυτές είχαν εκτιμήσει ότι η επόμενη αύξηση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας θα είναι μια ισχυρή αύξηση κατά 0,75 μονάδες, πολλοί συμφώνησαν επίσης με μια υπόθεση ότι η έκθεση του CPI (Δείκτης Τιμών Καταναλωτή) της 13ης Σεπτεμβρίου θα ήταν πιο ήπια από την προβλεπόμενη.

    Δεδομένου ότι η αγορά υποτίθεται ότι είχε «τιμολογήσει» μια άνοδο 0,75 bps, οι traders κρυπτονομισμάτων περίμεναν ότι το Bitcoin (BTC), το Ethereum (ETH) και επιλεγμένα altcoins θα πήγαιναν προς τα πάνω.

    Λοιπόν, προφανώς συνέβη το εντελώς αντίθετο.

    Ο Dow Jones υποχώρησε περίπου 2,6%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq υποχώρησαν 2,9% και 3,6%, αντίστοιχα. Φυσικά, τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία έπεσαν επίσης και η τιμή του Bitcoin εγκατέλειψε περισσότερο από το 50% της πρόσφατης ανόδου του το Σαββατοκύριακο με 9% επιστροφή στα 20.300$. Με μόλις 1 ημέρα να απομένει πριν από το The Merge, η τιμή του Ethereum υποχώρησε επίσης 7,29% στα 1.590$ και η πλειονότητα των κρυπτονομισμάτων από τα κορυφαία 100 παρουσιάζουν μονοψήφιες έως διψήφιες απώλειες αυτή τη στιγμή.


    Αν σας αρέσουν αυτά που γράφουμε μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω social media για να μας ακολουθήσετε και να μας στηρίξετε:


    Ενώ η άνοδος του Σαββατοκύριακου του Bitcoin από τις 9 Σεπτεμβρίου επεκτάθηκε στην αρχή αυτής της εβδομάδας και η τιμή έφθασε στα 22.800$, υπήρχαν “φωνές” ότι το BTC διαπραγματεύεται επίσης κοντά σε μια βασική αντίσταση.

    Όπως φαίνεται παρακάτω, η αντίσταση πολλών μηνών από το υψηλό όλων των εποχών του BTC διατηρήθηκε καθώς η τιμή κατέρρευσε στα 22.400$ όταν άνοιξε η αγορά και τα μηνιαία δεδομένα του CPI έπληξαν τις αγορές.


    Πηγή: Cointelegraph

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα