Τα 3 πράγματα για να δείτε αν κάτι πάει στραβά στο The Merge του Ethereum

    Η υπόθεση ότι το Ethereum απλώς θα μεταβεί σε ένα πλήρως λειτουργικό δίκτυο Proof-of-Stake (PoS) μετά το The Merge, αγνοεί κάπως τον κίνδυνο και την προσπάθεια που απαιτείται για τη μετακίνηση ενός περιουσιακού στοιχείου που έχει κεφαλαιοποίηση 193 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 400 αποκεντρωμένες εφαρμογές (DApps).

    Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο η παρακολούθηση των ζωτικών συνθηκών του δικτύου είναι απαραίτητη για όποιον επιθυμεί να δει αν όλα έχουν πάει καλά, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 14 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το ethernodes.org. Το πιο σημαντικό, οι traders θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να εντοπίσουν τυχόν ανησυχητικά σημάδια σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε στραβά.

    Εκτός από τη συνολική αξία των 34,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είναι κλειδωμένη σε έξυπνα συμβόλαια, άλλα 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε Ether (ETH) γίνονται staked στο Beacon Chain. Το δίκτυο χρησιμοποιείται επί του παρόντος από πολλά tokens, παρόχους Oracle, stablecoins, λύσεις κλιμάκωσης επιπέδου 2, συνθετικά στοιχεία, NFTs, DApps και γέφυρες μεταξύ blockchains.

    Αυτό εξηγεί εν μέρει γιατί το The Merge έχει αναβληθεί πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια και γιατί θεωρείται η πιο σημαντική αναβάθμιση στην ιστορία του δικτύου.

    Για το λόγο αυτό, τρία διαφορετικά δοκιμαστικά δίκτυα έχουν υποβληθεί στο The Merge, με το Goerli να είναι το τελευταίο στις 11 Αυγούστου. Περιέργως, παρουσιάστηκαν δευτερεύοντα ζητήματα σε όλες τις δοκιμές σε αυτά τα δοκιμαστικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένων των Ropsten και Sepolia. Για παράδειγμα, ο προγραμματιστής του Ethereum, Marius van der Wijden, σημείωσε ότι «δύο διαφορετικά terminal blocks και πολλοί μη ενημερωμένοι κόμβοι» επιβράδυναν ελαφρώς τη διαδικασία.

    Ο πυρήνας κάθε blockchain είναι τα blocks του

    Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο μηχανισμός συναίνεσης, όλα τα blockchains βασίζονται σε νέα blocks που προτείνονται και επικυρώνονται. Υπάρχουν καθορισμένες παράμετροι των blocks που πρέπει να ακολουθούνται ακόμη και για να ληφθούν υπόψη από τους συμμετέχοντες στο δίκτυο.

    Στην περίπτωση του The Merge του Ethereum, μια εποχή είναι μια δέσμη από έως και 32 blocks που πρέπει να επιβεβαιωθούν μέσα σε εξήμισι λεπτά. Η ενεργή παρακολούθηση του δικτύου της αλυσίδας Beacon από αξιόπιστες πηγές όπως το BeaconScan και το Ethscan ETH2 Explorer από την Redot είναι σημαντική.

    Ανησυχητικά σημάδια σε αυτό θα ήταν η χαμηλή συμμετοχή στις ψηφοφορίες στις εποχές, η έλλειψη οριστικοποίησης μετά από δεκατρία λεπτά (2 εποχές) ή η διακοπή των προτεινόμενων blocks.

    Παρακολούθηση του API Ethereum 2.0 της Infura

    Η Infura παρέχει την υποδομή για τη δημιουργία αποκεντρωμένων εφαρμογών, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να αναπτύξουν τις λύσεις τους χωρίς να χρειάζεται να φιλοξενούν τον δικό τους πλήρη κόμβο του Ethereum. Η εταιρεία ανήκει εξ ολοκλήρου στον όμιλο ConsenSys, ο οποίος ελέγχεται από τον Joseph Lubin.

    Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Infura, τα projects που βασίζονται στην υποδομή της περιλαμβάνουν τα Uniswap, Compound, Maker, Gnosis, Brave, Decentraland και την εταιρεία παροχής πορτοφολιών στο Web3, την MetaMask.

    Έτσι, η παρακολούθηση του API του Infura είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για την αξιολόγηση της απόδοσης των DApps. Επιπλέον, η σελίδα που δείχνει την τωρινή κατάστασή τους εμφανίζει αξιόπιστες ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο, λαμβάνοντας υπόψη πόσο στενά συνδέεται το Infura με το οικοσύστημα Ethereum.


    Αν σας αρέσουν αυτά που γράφουμε μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω social media για να μας ακολουθήσετε και να μας στηρίξετε:


    Τιμωρούνται οι επικυρωτές (slashing);

    Ο νέος μηχανισμός συναίνεσης του The Merge του Ethereum έχει ενσωματώσει κανόνες τιμωρίας που έχουν σχεδιαστεί για την πρόληψη επιθέσεων. Οποιοσδήποτε επικυρωτής έχει εσκεμμένα κακή συμπεριφορά θα τιμωρείται χάνοντας μερίδιο από τα λεφτά του (το λεγόμενο slashing), πράγμα που σημαίνει ότι αφαιρείται μέρος του αντίστοιχου μεριδίου των 32 ETH. Οι επαναλαμβανόμενες τιμωρίες θα προκαλέσουν τελικά την αποβολή του επικυρωτή από το δίκτυο. Οι πάροχοι για το staking και το λογισμικό επικύρωσης διαθέτουν ενσωματωμένη προστασία για να αποτρέψουν την κατά λάθος περικοπή κάποιου, για παράδειγμα, εάν η σύνδεσή του διακόπηκε.

    Οι traders πρέπει να κατανοήσουν ότι το slashing είναι μια τυπική ενέργεια του δικτύου, ένα προστατευτικό μέτρο, επομένως δεν θα πρέπει να θεωρείται αμέσως δυσμενές. Ένα ανησυχητικό περιβάλλον θα ήταν εκατοντάδες επικυρωτές που τιμωρούνται ταυτόχρονα, υποδεικνύοντας πιθανώς ότι το λογισμικό τους δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε.

    Υπάρχουν πάνω από 410.000 ενεργοί επικυρωτές, οπότε ακόμα κι αν το 20% ή το 30% από αυτούς τελικά βγουν εκτός σύνδεσης, το δίκτυο θα συνεχίσει όπως έχει σχεδιαστεί. Το να παρακολουθεί κάποιος τα slashing που συμβαίνουν είναι ένα προληπτικό μέτρο, επειδή πιθανότατα υποδεικνύει ότι κάποια υπηρεσία, όπως ένας hosting πάροχος, έχει τεθεί εκτός σύνδεσης ή ότι προέκυψε κάποια ασυμβατότητα κατά το The Merge.

    Οι υποστηρικτές του Ethereum θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο παρακολούθησης εξωτερικών δεδομένων αντί μόνο του δικού τους κόμβου και διακομιστή. Θα μπορούσαν να υπάρξουν καθυστερήσεις ή ακόμη και λανθασμένα προειδοποιητικά σημάδια, επομένως η χρήση πολλαπλών πηγών πληροφοριών θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιον να αποφύγει την παραπλάνηση από δεδομένα από έναν ιστότοπο ή μια ανάρτηση σε κοινωνικά δίκτυα.


    Πηγή: Cointelegraph

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα