Έρευνα δείχνει ότι οι προγραμματιστές παιχνιδιών δεν ενδιαφέρονται για τα Crypto ή τα NFT

    Κάθε χρόνο, ενόψει του Game Developers Conference (συνέδριο προγραμματιστών παιχνιδιών), οι διοργανωτές του συνεδρίου πραγματοποιούν μια έρευνα του κλάδου, ρωτώντας τους δημιουργούς σε όλο τον κόσμο για το τι συμβαίνει και τι θα μπορούσε να συμβαίνει στον κλάδο των παιχνιδιών. Με το 2022 να υπόσχεται να είναι ένα ταραχώδες 12μηνο, τα φετινά αποτελέσματα είναι ίσως λίγο πιο ενδιαφέροντα από τα συνηθισμένα.

    Η τρέλα για όλα τα πράγματα που αφορούν το blockchain, τα κρυπτονομίσματα και τα NFT έχει τους παίκτες (και τους προγραμματιστές) να φοβούνται δικαίως για το τι είδους πράγματα τους περιμένουν τα επόμενα χρόνια, καθώς τα στελέχη που κυνηγούν τα λεφτά σε όλο τον κλάδο φαίνονται όλο και πιο πεπεισμένα ότι υπάρχει κάτι με μεγάλη αξία στον κόσμο της τεχνολογίας.

    Ωστόσο, όσοι είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία παιχνιδιών είναι λιγότερο ενθουσιώδεις. Το Game Developers Conference δημοσίευσε τα ευρήματα της έρευνας State Of The Game Industry 2022 και αξίζει να σημειωθεί μια ενότητα για τα κρυπτονομίσματα και τα NFT.

    Αυτό είναι το λεγόμενο “No Fucking Thanks” που εκφράζεται με οπτικούς όρους. Για να ακολουθήσουμε τους αριθμούς, ωστόσο, το GDC ρώτησε επίσης τους ερωτηθέντες για τις σκέψεις τους και δημοσίευσε μια σειρά από αυτές ανώνυμα. Πρώτα απάντησε ένας χρήστης:

    Είναι το κύμα του μέλλοντος

    Ακολουθούν, όμως, απαντήσεις όπως:

    Το πώς αυτό δεν έχει αναγνωριστεί ως πυραμιδικό σύστημα με ξεπερνά.

    Κάψτε τα. Απαγόρευση όλων των εμπλεκομένων σε αυτά. Αυτήν τη στιγμή εργάζομαι σε μια εταιρεία NFT και τα παρατάω για να ξεφύγω από αυτήν.

    Θα χτυπήσουν ακριβώς στην καρδιά αυτής της βιομηχανίας. Θα γίνει πραγματικά ξεκάθαρο ποια είναι τα κίνητρα των ανθρώπων και δεν θα είναι όμορφο.

    Γιατί τα χρειαζόμαστε; Τι όφελος έχει η τοποθέτηση αυτών των συστημάτων στα παιχνίδια μας; Ποιος χρησιμοποιεί αυτά τα πράγματα; Μοιάζει να είναι ένα πολύ μικρό κοινό. Και επίσης, αυτές οι τεχνολογίες εξακολουθούν να μην χρησιμοποιούν βιώσιμη ενέργεια και αποτελούν στόχο για ξέπλυμα χρήματος. Ως προγραμματιστής αισθάνομαι βαθιά άβολα που υπάρχει μια ώθηση για αυτά. Αισθάνεται ότι τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από την απληστία για περισσότερα χρήματα, επειδή διαβάζουμε ιστορίες για εκατομμυριούχους στα κρυπτονομίσματα, ενώ στην πραγματικότητα όλα αυτά είναι εξαιρετικά ασταθή και ανήθικα.

    Αυτό που είναι σημαντικό εδώ δεν είναι τι σκέφτονται οι άνθρωποι για τα κρυπτονομίσματα και τα NFT σε αυτήν την φάση – οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό έχουν άγνοια και απλά αναπαράγουν μύθους που έχουν ήδη καταρριφθεί (όπως για παράδειγμα το θέμα της πυραμίδας, ή της μη βιώσιμης ενέργειας ή του ξεπλύματος χρήματος), αλλά πώς θα μοιάζει αυτό το επίπεδο αντίστασης όταν στελέχη εταιρειών όπως η Ubisoft και η EA αρχίσουν να ζητούν από τους προγραμματιστές τους να εφαρμόσουν αυτή την τεχνολογία στα παιχνίδια.


    Πηγή: kotaku.com

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Ελένη Κουρουπάκη
    Ελένη Κουρουπάκη
    Ήρθα σε επαφή με τον χώρο των κρυπτονομισμάτων το 2019 και ενθουσιάστηκα. Από εκείνη την στιγμή προσπαθώ να μάθω όλο και περισσότερα, καθώς πιστέυω ότι η τεχνολογία πίσω από τα κρυπτονομίσματα αποτελεί το μέλλον.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα