Το Ledger κυκλοφορεί ένα εξαιρετικά αμφιλεγόμενο update για το οποίο δέχεται “πυρά”

    Ο κορυφαίος κατασκευαστής hardware πορτοφολιών, το Ledger, βρέθηκε για άλλη μια φορά στο επίκεντρο πυρών μετά από μια νέα αμφιλεγόμενη ενημέρωση υλικολογισμικού. Η ενημέρωση 2.2.1 εισάγει μια δυνατότητα ανάκτησης γνωστή ως “Recover“, η οποία επιτρέπει στο Ledger να δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των seed phrases σας, κάτι που έχει προκαλέσει αμφιβολίες και έχει πυροδοτήσει αρκετή κριτική προς την εταιρεία στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων.

    Η κριτική γύρω από την ενημέρωση του Ledger

    Η δυνατότητα αυτή προκάλεσε αντιδράσεις επειδή παραχωρεί στην εταιρεία πρόσβαση στα seed phrases των πελατών, κάτι που υπονομεύει τον σκοπό ενός hardware πορτοφολιού. Από τη φύση του, η κύρια λειτουργία ενός hardware πορτοφολιού είναι να διασφαλίζει την ασφαλή, ιδιωτική αποθήκευση των seed phrases και των κρυπτογραφικών κλειδιών που αποτελούν την ουσία της ασφάλειας των κρυπτονομισμάτων.

    Crypto Hub: Μια εφαρμογή για Android για να βρείτε τα πιο σημαντικά δεδομένα για κάθε κρυπτονόμισμα και να έχετε πρόσβαση στα πιο σημαντικά εργαλεία.

    Έτσι, όταν το Ledger εισήγαγε μαι δυνατότητα που παρείχε στην εταιρεία «πρόσβαση» σε αυτά, χτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων.

    Περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης είναι η αμφιλεγόμενη απαίτηση για το λεγόμενο Know Your Customer (KYC) που συνόδευσε την κυκλοφορία της νέας αυτής δυνατότητας. Αυτό ουσιαστικά υποχρεώνει τους χρήστες να υποβάλουν μια φωτογραφία ενός δελτίου ταυτότητας που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση, μια κίνηση που θεωρείται αντίθετη με το ήθος της ιδιωτικής ζωής που είναι βαθιά ριζωμένο στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων.

    Η συνδρομητική αυτή υπηρεσία είναι αποκλειστικά διαθέσιμη σε συσκευές Ledger Nano X, με την απαίτηση ταυτότητας να ισχύει για χρήστες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Το παρελθόν στοιχειώνει τη φήμη του Ledger

    Η κριτική της κοινότητας για το νέο αυτό χαρακτηριστικό τροφοδοτείται εν μέρει από τα ιστορικά ζητήματα του Ledger με την ασφάλεια δεδομένων. Η εταιρεία έχει βιώσει στο παρελθόν πολλαπλές παραβιάσεις ασφάλειας, οι μνήμες των οποίων είναι ακόμα νωπές και τροφοδοτούν τη δυσπιστία.

    Crypto Hub: Μια εφαρμογή για Android για να βρείτε τα πιο σημαντικά δεδομένα για κάθε κρυπτονόμισμα και να έχετε πρόσβαση στα πιο σημαντικά εργαλεία.

    Σημειωτέον, τον Δεκέμβριο του 2020, οι φυσικές διευθύνσεις 270.000 ιδιοκτητών του Ledger κλάπηκαν μετά από ένα άλλο σημαντικό κενό ασφαλείας τον Ιούλιο του 2020. Τα κλεμμένα δεδομένα διαδόθηκαν ελεύθερα σε ένα φόρουμ, οδηγώντας αναπόφευκτα σε μια στοχευμένη εκβιαστική εκστρατεία κατά των θυμάτων.

    Αν και το Ledger εξέφρασε βαθιά λύπη για την κατάσταση και διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι τα παραβιασμένα δεδομένα δεν συσχετίστηκαν με τα κεφάλαια στα πορτοφόλια τους, το περιστατικό επηρέασε την εμπιστοσύνη της κοινότητας στην εταιρεία.

    Η γελοιοποιήση για το “κομψό” κολιέ του Ledger

    Το Ledger έχει αντιμετωπίσει μια σειρά από επικρίσεις σχετικά με τη λήψη των αποφάσεών του, με πρόσφατο παράδειγμα την κυκλοφορία ενός «κομψού» κολιέ για το hardware wallet. Το κολιέ συμπεριλήφθηκε σε ένα πακέτο Nano X OnChain. Η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων χλεύασε το Ledger για την κυκλοφορία ενός προϊόντος που θα μπορούσε προφανώς να προσελκύσει τους κλέφτες.

    Η πρόταση να βγάλουν οι χρήστες τα hardware wallet τους έξω και να τα φορέσουν στο λαιμό τους δέχτηκε σκληρή κριτική. Ενώ το Ledger υπερασπίστηκε το προϊόν δηλώνοντας ότι «δεν παρέχει πρόσβαση σε όλο τον πλούτο σας», δεν έκανε λίγα για να κατευνάσει τις ανησυχίες της κοινότητας.


    Αν σας αρέσουν αυτά που γράφουμε μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω social media για να μας ακολουθήσετε και να μας στηρίξετε:

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα