Το Bitcoin πλησιάζει στο πρώτο μηνιαίο “κόκκινο” κλείσιμο εδώ και 6 μήνες

    Το Bitcoin (BTC) έχει ανακτήσει κάποια δύναμη από την περασμένη Πέμπτη, αλλά το κρυπτονόμισμα εξακολουθεί να φαίνεται στο δρόμο για το πρώτο μηνιαίο “κόκκινο” κλείσιμο από τον Δεκέμβριο.

    Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα σε χρηματιστηριακή αξία διαπραγματεύτηκε κοντά στα 27.800 δολάρια την ώρα που δημοσιευέται αυτό το άρθρο, σημειώνοντας άνοδο 7,5% από τα χαμηλά των 25.900 δολαρίων που καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, η τιμή εξακολουθεί να είναι μειωμένη κατά περίπου 5% σε σχέση με το προηγούμενο μηνιαίο κλείσιμο, και φαίνεται πως θα έχουμε το πρώτο μηνιαίο κλείσιμο του έτους που θα καταγραφούν απώλειες (υποθέτοντας ότι αυτή η απώλεια θα διατηρηθεί μέχρι το κλείσιμο της Τετάρτης).

    Σε σύγκριση με το Ethereum (ETH), το Bitcoin φαινόταν έτοιμο για μια μηνιαία πτώση σχεδόν 7%.

    Crypto Hub: Μια εφαρμογή για Android για να βρείτε τα πιο σημαντικά δεδομένα για κάθε κρυπτονόμισμα, να παρακολουθείτε το χαρτοφυλάκιο σας και να έχετε πρόσβαση στα πιο σημαντικά εργαλεία.

    Αυτή η μηνιαία απόδοση του Bitcoin έρχεται καθώς οι traders ομολόγων έχουν ξαναβάλει στοιχήματα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ως απάντηση στον πληθωρισμό και στην ανθεκτική αγορά εργασίας. Νωρίτερα, οι traders των επιτοκίων ανέμεναν το επιτόκιο της Fed, το βασικό κόστος δανεισμού, να μειωθεί στο 4,5% ή χαμηλότερα μέχρι το τέλος του 2023 από το τρέχον 5%. Ωστόσο, η αγορά δεν φαίνεται να περιμένει πλέον τις μειώσεις των επιτοκίων της Fed φέτος.

    Τα ανανεωμένα στοιχήματα για τις κινήσεις της Fed έδωσαν ώθηση στο δολάριο αυτόν τον μήνα, ανεβάζοντας το δολάριο κατά 2,7% έναντι διάφορων άλλων νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ευρώ. Το Bitcoin τείνει να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση του δολαρίου.

    Κεφάλαια εγκαταλείπουν την αγορά των κρυπτονομισμάτων από τις αρχές του περασμένου έτους. Η τάση διατηρήθηκε αυτόν τον μήνα, με την κεφαλαιοποίηση της αγοράς των stablecoins να συρρικνώνεται στο χαμηλό 20 μηνών των 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα Stablecoins είναι ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία με αξίες συνδεδεμένες με ένα εξωτερικό νόμισμα όπως το δολάριο και έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως για τη χρηματοδότηση αγορών άλλων κρυπτονομισμάτων τα τελευταία τρία χρόνια.

    «Μπορούμε να υποθέσουμε ότι το κύμα ρευστότητας του χαμηλότερου πληθωρισμού έχει πλέον κάνει την πορεία του και η αγορά χρειάζεται έναν νέο οδηγό και ένα νέο θέμα για να αυξήσει τις τιμές», δήλωσε ο Markus Thielen, επικεφαλής έρευνας και στρατηγικής στον πάροχο υπηρεσιών στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, Matrixport.

    Ο τομέας της τεχνολογίας τείνει να συσχετίζεται με το BTC, αλλά αυτός ο τομέας έχει βρει νέα ζωή με την επανάσταση του AI και του ChatGPT, που δεν ωφελεί ακόμη το BTC.

    Το Bitcoin έχει αποσυνδεθεί από τον τεχνολογικά βαρύ δείκτη Nasdaq της Wall Street, ο οποίος έχει αυξηθεί σχεδόν 8% αυτόν τον μήνα.

    Ο Griffin Ardern, ένας trader από την εταιρεία διαχείρισης κρυπτονομισμάτων, την Blofin, είπε ότι το συνεχιζόμενο περιβάλλον υψηλού επιτοκίου θα διατηρήσει τις πιθανότητες των πωλητών έναντι των αγοραστών στο Bitcoin.

    Crypto Hub: Μια εφαρμογή για Android για να βρείτε τα πιο σημαντικά δεδομένα για κάθε κρυπτονόμισμα, να παρακολουθείτε το χαρτοφυλάκιο σας και να έχετε πρόσβαση στα πιο σημαντικά εργαλεία.

    Σε ένα περιβάλλον υψηλού επιτοκίου, οι υψηλές και χωρίς ρίσκο αποδόσεις, όπως τα κεφάλαια της χρηματαγοράς είναι πιο ελκυστικές για τους επενδυτές, πράγμα που σημαίνει ότι η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά των κρυπτονομισμάτων θα συνεχιστεί.

    Ο Dick Lo, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων TDX, δήλωσε ότι η άνοδος του Βitcoin κατά 4% την Κυριακή ήταν ένα “ράλι ανακούφισης” που προκλήθηκε από τους ηγέτες των ΗΠΑ που ανακοίνωσαν μια συμφωνία για την άρση του ορίου χρέους των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που χτυπήθηκε τον Ιανουάριο και περαιτέρω άνοδος είναι δύσκολο να έρθει.


    Αν σας αρέσουν αυτά που γράφουμε μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω social media για να μας ακολουθήσετε και να μας στηρίξετε:


    Πηγή: Coindesk

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα