Η SEC μηνύει και την Coinbase

    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών έχει καταθέσει μήνυση κατά της Coinbase που εδρεύει στη Νέα Υόρκη για την προσφορά μη εγγεγραμμένων securities.

    Η αγωγή της SEC ισχυρίζεται ότι η Coinbase δεν έχει εγγραφεί ποτέ ως χρηματιστής ή ως εθνικό χρηματιστήριο των securities, αποφεύγοντας το σύστημα για τις αγορές τέτοιου είδους περουσιακών στοιχείων.

    Σε όλο αυτό το διάστημα, η Coinbase κέρδισε δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, μεταξύ άλλων, εισπράττοντας προμήθειες συναλλαγών από επενδυτές τους οποίους η Coinbase έχει στερήσει τις γνωστοποιήσεις και τις προστασίες που συνεπάγεται η εγγραφή για αγορές σε τέτοια περουσιακά στοιχεία και ως εκ τούτου τους εξέθεσε σε σημαντικό κίνδυνο.

    Η SEC ισχυρίστηκε ότι πολλά κρυπτονομίσματα που προσφέρονται από το συγκεκριμένο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Solana (SOL), Cardano (ADA), Polygon (MATIC) Filecoin (FIL), SAND, AXS, CHZ, FLOW, ICP, NEAR, VGX, DASH και NEXO πληρούν τις προϋποθέσεις των securities.

    Crypto Hub: Μια εφαρμογή για Android για να βρείτε τα πιο σημαντικά δεδομένα για κάθε κρυπτονόμισμα, να παρακολουθείτε το χαρτοφυλάκιο σας και να έχετε πρόσβαση στα πιο σημαντικά εργαλεία.

    Η SEC ισχυρίστηκε περαιτέρω ότι το πρόγραμμα staking της Coinbase περιλαμβάνει πέντε “στοιβαζόμενα” κρυπτονομίσματα, καθιστώντας το πρόγραμμα αυτό ως επενδυτικό συμβόλαιο και επομένως security. Η Coinbase έδινε ήδη τη μάχη για το staking πρόγραμμα της με την SEC και είχε ισχυριστεί ότι τα προϊόντα staking της δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ως security.

    Η μήνυση της SEC κατά της Coinbase έρχεται μόλις μια ημέρα αφότου η ρυθμιστική αρχή μήνυσε την Binance για παραβίαση της νομοθεσίας περί χρεογράφων και για τις ενέργειες της με τα κεφάλαια των πελατών της.


    Αν σας αρέσουν αυτά που γράφουμε μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω social media για να μας ακολουθήσετε και να μας στηρίξετε:


    Πηγή: Cointelegraph

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα