Το Bitcoin πέφτει κάτω από τα 25.000$ για πρώτη φορά τους τελευταίους 3 μήνες

    Η τιμή του Bitcoin έχει πέσει κάτω από το όριο των 25.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τις 17 Μαρτίου μετά από μια επιθετική ανακοίνωση της Fed (Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ) εν μέσω μιας άλλης ταραχώδους εβδομάδας για τη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων.

    Μέσα σε 30 λεπτά στις 15 Ιουνίου, η τιμή του Bitcoin μειώθηκε κατά 4% από τα 25.867$ στα 24.819$, σύμφωνα με στοιχεία του TradingView. Τη στιγμή της δημοσίευσης, το Bitcoin κινείται στα 24.900$.

    Την περασμένη εβδομάδα, το Bitcoin είχε κρατηθεί γύρω από την περιοχή των 26.000 δολαρίων, καθώς η αγορά αντιμετώπιζε τη νομική αγωγή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) κατά των Coinbase και Binance, καθώς και την αύξηση της μακροοικονομικής αβεβαιότητας σχετικά με τα επιτόκια στις ΗΠΑ.

    Crypto Hub: Μια εφαρμογή για Android για να βρείτε τα πιο σημαντικά δεδομένα για κάθε κρυπτονόμισμα, να παρακολουθείτε το χαρτοφυλάκιο σας και να έχετε πρόσβαση στα πιο σημαντικά εργαλεία.

    Η απότομη πτώση της τιμής ήρθε περίπου τρεις ώρες αφότου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ανακοίνωσε την παύση των αυξήσεων των επιτοκίων μετά από μια 15μηνη εκστρατεία αυξήσεων επιτοκίων για την καταπολέμηση του αυξανόμενου πληθωρισμού.

    Ενώ η αγορά περίμενε σχεδόν ομόφωνα παύση των επιτοκίων, η δήλωση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτών Αγορών άφησε να εννοηθεί περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων στο μέλλον, κάτι που συνήθως αμβλύνει τον ενθουσιασμό των επενδυτών για τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία όπως τα κρυπτονομίσματα.

    Σύμφωνα με τον αναλυτή αγοράς του eToro, Josh Gilbert, ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell έχει καταστήσει σαφές ότι πρόκειται μόνο για μια προσωρινή παύση, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα για το Bitcoin μακροπρόθεσμα.

    «Μεγάλο μέρος της ανόδου που έχουμε δει από τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου φέτος, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin, βασίζεται στην προσδοκία ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί και τα επιτόκια θα κορυφωθούν και μετά θα αρχίσουν να μειώνονται», είπε ο Gilbert.

    Ο πληθωρισμός κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά τα σχόλια από τον Jerome Powell υποδηλώνουν ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κάτι που θα έφερνε το Bitcoin σε δυσκολότερη θέση.

    Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα ανά κεφαλαιοποίηση αγοράς, το Ethereum, δέχτηκε επίσης χτύπημα, με πτώση άνω του 5% από τα 1.727$ στα 1.631$ στο ίδιο χρονικό διάστημα. Ούτε τα Altcoins γλίτωσαν από το πτωτικό συναίσθημα, με πολλά από τα tokens που η SEC τα θεωρεί ως securities να πέφτουν περισσότερο από 3%.

    Σύμφωνα με τον αναλυτή της Cointelegraph, Marcel Pechman, τα τρέχοντα δεδομένα των options για το Bitcoin υποδηλώνουν περαιτέρω πτώση, ειδικά αν ληφθεί υπόψη η ρυθμιστική εχθρότητα προς τη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων σε αμερικανικό έδαφος σε συνδυασμό με την πιθανότητα περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων από τη Fed τους επόμενους μήνες.


    Αν σας αρέσουν αυτά που γράφουμε μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω social media για να μας ακολουθήσετε και να μας στηρίξετε:


    Πηγή: Cointelegraph

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα