Tο Next Big Thing μετά τα Crypto;

    Σε 4 χρόνια, το Bitcoin θα είναι μια τραυματική ανάμνηση.

    Τα Crypto είναι νεκρά.

    Είχαν καλή πορεία, αλλά η τεράστια φούσκα μόλις έσκασε.

    Αντέξαμε πάνω από 10 χρόνια, αλλά το Bitcoin και το Ethereum δεν έχουν ακόμη συνεισφέρει τίποτα σημαντικό στον κόσμο — όπως συνεχίζουν να λένε οι διάφορα bears όπως ο Mr. Whale και ο Peter Schiff.

    Η μοναδική αλήθεια όμως είναι ότι όλα αυτά έχουν ειπωθεί άπειρες φορές.

    Τα Crypto δεν πάνε πουθενά. Είναι το μέλλον. Το μέλλον αρκετά περισσότερων πραγμάτων από ότι απλώς οικονομικών. Εμείς (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου) είμαστε απλώς ένα μάτσο ανυπόμονοι μαλάκες, και μάλιστα όχι δικαίως. Τα Crypto κινήθηκαν τρελά γρήγορα, 10 χρόνια δεν είναι τίποτα.

    Εδώ είναι όλοι οι λόγοι για τους οποίους αυτοί που ασκούν κριτική στα κρυπτονομίσματα σας λένε να πουλήσετε αυτήν τη στιγμή και γιατί δεν πρέπει να ακούσετε κανέναν από αυτούς τους λόγους.

    Το Bitcoin είναι το AOL των κρυπτονομισμάτων

    Το Bitcoin είναι μια παλιά, ξεπερασμένη τεχνολογία από τον περασμένο αιώνα.

    Η μόνη αξία του Bitcoin είναι ότι έχει το πλεονέκτημα της πρώτης κίνησης. Είναι ξεπερασμένο από το 2013 όταν το Ethereum κυκλοφόρησε το White Paper του όπως ο Eminem που κυκλοφορεί ένα “άρρωστο” κομμάτι.

    Κι όμως, όχι, τα έχεις καταλάβει όλα λάθος.

    Η τεχνολογία του Bitcoin δεν είναι αστραπιαία γρήγορη, ή τόσο εκτεταμένη όσο το Etherum ή το Solana, αλλά αυτό οφείλεται στο σχεδιασμό. Το Bitcoin είναι πολύ συντηρητικό επίτηδες. Η ασφάλεια και η αποκέντρωση είναι οι νούμερο ένα προτεραιότητες για το Bitcoin, όχι η τεχνολογία.

    Το BTC είναι το καταφύγιο για την αγοραστική σας δύναμη. Γίνεται σιγά σιγά η απόλυτη μέθοδος για να διατηρήσετε τον πλούτο σας.

    Πηγή: Imdb

    Εάν είστε πολύ τεμπέλης για να ερευνήσετε πώς το τρέχον τραπεζικό σύστημα βλάπτει τους πλούσιους ανθρώπους, καθώς και τους κατεστραμμένους ανθρώπους, να γιατί η απλότητα του Bitcoin θα ήταν ελκυστική για τους επενδυτές:

    1) Οι πλούσιοι σε μετρητά θέλουν ROI (αποδόσεις στις επενδύσεις τους) και όχι NIRP (πολιτική αρνητικών επιτοκίων).
    2) Δεν υπάρχει αρκετό BTC για κάθε εκατομμυριούχο στον πλανήτη για να έχει ένα, με άλλα λόγια, η αξία, σχεδόν προβλέψιμα, θα αυξηθεί.

    Το NIRP ή η πολιτική αρνητικών επιτοκίων είναι όταν οι κεντρικές τράπεζες σας πληρώνουν για να δανειστείτε χρήματα προκειμένου να τονωθεί η οικονομία. Φαινομενικά αυτό βοηθά τους επενδυτές, αλλά τελικά δεν λύνει το πρόβλημα της διατήρησης του πλούτου σας.

    Εάν ο πληθωρισμός εξακολουθεί να αυξάνεται ή η αλυσίδα εφοδιασμού έχει σπάσει, η αγοραστική σας δύναμη εξακολουθεί να γίνεται στάχτη. Οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορούν να διατηρήσουν τον πλούτο σας όπως κάνει το Bitcoin, μπορούν μόνο να προσπαθήσουν να ορίσουν κάποιες παραμέτρους για να το κάνουν.

    Τα Crypto είναι λιγότερο εφεύρεση και περισσότερο ανακάλυψη. Το τζίνι είναι έξω από το μπουκάλι. Βγήκε το 2009 και δεν θα επιστρέψει.

    Τα crypto είναι σαν τα χρήματα της Monopoly

    Ποιο είναι ακριβώς το νόημα των crypto εκτός από το ότι είναι ένα σχήμα Ponzi (μια πυραμίδα δηλαδή) για την γενιά των millennials;

    Στην πραγματικότητα, τα Crypto είναι μια φούσκα πάνω από μια φούσκα, με την έννοια ότι η εκτύπωση χρημάτων των κεντρικών τραπεζών και της FED — που χρησιμοποιήθηκε για τη διάσωση της οικονομίας — ωθεί τις αγορές σε νέα ύψη. Τώρα που η εκτύπωση χρημάτων έχει σταματήσει τα crypto είναι καταδικασμένα.

    Πάλι λάθος.

    Τα Crypto είναι το πιο κατάλληλο είδος χρημάτων για το διαδίκτυο.

    Ο λόγος που τα crypto είναι καλύτερα από τα fiat είναι ότι τα χρήματα fiat είναι εγγυημένο ότι θα χάσουν την αξία τους κάθε χρόνο. Είναι για κορόιδα. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια γενιά αρκετά έξυπνη για να το συνειδητοποιήσει για να αλλάξει τα πάντα.

    Αυτό ακριβώς συμβαίνει με την γενιά των Millennials και των Gen Z, τις δύο γενιές που κατέχουν τα περισσότερα κρυπτονομίσματα.

    «Το 66% των millennials πιστεύει περισσότερο στην αγορά κρυπτονομισμάτων παρά στην παραδοσιακή αγορά».

    Πηγή: Benzinga

    Εάν συνεχίσουμε να βασιζόμαστε στα παραδοσιακά φυσισκά νομίσματα, ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν θα μπορέσει να συμβαδίσει. Τα Crypto είναι κάτι το αυτονόητο για τις γενιές που είναι προσανατολισμένες στην τεχνολογία.

    Το Ethereum 2.0 είναι ένα ψέμα

    Αυτό είναι αλήθεια.

    Ο ιδρυτής του Ethereum, Vitalik Buterin, και η εταιρεία του έχουν σκόπιμα καταργήσει το όνομα “Ethereum 2.0”. Τώρα, το Eth2.0 χωρίζεται σε πέντε διαφορετικές αναβαθμίσεις.

    Αυτές οι αναβαθμίσεις ονομάζονται, “the merge, the surge, the verge, the purge και the splurge”. Και μάντεψε τι? Ο ίδιος ο Vitalik Buterin παραδέχτηκε ότι θα χρειαστούν άλλα έξι χρόνια για να ολοκληρωθούν όλα αυτά…

    Τώρα… προτού κυνηγήσετε το Vitalik με ένα μαχαίρι, υπάρχουν και καλά νέα.

    Ο Buterin επιβεβαίωσε ότι το Ethereum χρειάζεται μόνο τα «the merge» και «the surge» για να ολοκληρώσει ουσιαστικά το όραμα του Ethereum 2.0. Αυτές οι δύο ενημερώσεις θα εισαγάγουν το Proof-of-Stake και το Sharding στο Ethereum, τα οποία θεωρητικά θα πρέπει να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2022.

    Εάν το Ethereum επιτύχει τους στόχους του, θα τροφοδοτήσει ένα σημαντικό μέρος της υποδομής μας εντός 10 ετών. Αν και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα υψηλή αποτίμηση, θα ήταν περίεργο αν δεν συνέβαινε.

    Σκεφτείτε όλα αυτά όχι ως αποτίμηση του ίδιου του νομίσματος, αλλά ως αξία της ασφάλειας ενός παγκόσμιου δικτύου στο οποίο η επόμενη γενιά εφαρμογών είναι χτισμένη πάνω από.

    Οι νόμοι/κανονισμοί θα είναι ο πραγματικός μαύρος κύκνος

    Το πραγματικό συμβάν του μαύρου κύκνου στα crypto δεν θα είναι το Tether και δεν θα είναι κάποια μεγάλη θεωρία συνωμοσίας.

    Είναι οι κυβερνητικές ρυθμίσεις. Θα υπάρξει κοινή προσπάθεια για τη ρύθμιση των crypto.

    Ο Vitalik Buterin είπε κάποτε ότι οι κυβερνήσεις θα μπορούσαν να περιθωριοποιήσουν σοβαρά τα κρυπτονομίσματα και να τα κάνουν κάτι που χρησιμοποιούν μόνο οι περιθωριακές κοινότητες.

    Η Κίνα, οι ΗΠΑ και οι κυβερνήσεις της ΕΕ βρίσκονται όλες στην ίδια πλευρά για αυτό, τουλάχιστον σύμφωνα με τους επικριτές. Και ξέρεις τι? Καλώς. Ρύθμιση των crypto. Αυτό απλώς θα νομιμοποιήσει τον χώρο περισσότερο.

    Στη δεκαετία του 2010, η ρύθμιση των crypto σήμαινε την απαγόρευσή του, τώρα σημαίνει ότι θα γίνει πιο νόμιμη και ευκολότερη η αγορά για τους ανθρώπους. Το μόνο άτομο που θέλει πραγματικά να απαγορεύσει πλέον τα crypto είναι η Elizabeth Warren, αλλά κανείς δεν την ακούει πραγματικά.

    Τα μόνα κρυπτονομίσματα που θα πρέπει να ανησυχούν για μια οριστική απαγόρευση είναι τα Privacy Coins όπως το Monero και το Zcash.

    Όλα τα άλλα θα υποστούν πτώσεις και σημεία όπου οι προγραμματιστές θα πρέπει να βρουν μια χρυσή τομή με τις κυβερνήσεις, αλλά τελικά δεν θα σκοτώσουν οι ρυθμίσεις αυτές τα crypto.

    Οπότε, ποιο είναι το Next Big Thing;

    Ποια νέα τεχνολογία θα δημιουργήσει μια βιομηχανία πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων όπως τα κρυπτονομίσματα και θα είναι το Next Big Thing;

    Καμία.

    Τουλάχιστον πιστεύω καμία στη ζωή μας.

    Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα αυτή τη στιγμή είναι να κάνω DCA τα κέρδη μου πίσω στο Bitcoin, στο Ethereum και σε άλλα κρυπτονομίσματα που πιστεύω και να σταματήσω να κοιτάζω τον υπολογιστή μου για τόση ώρα για να δω αν ανεβαίνουν ή πεφτουν.

    Εάν πιστεύεις ότι η «φούσκα έχει σκάσει», προσβάλλεις όλους τους ανθρώπους που κράτησαν κατά τη διάρκεια της συντριβής του 2017-2018.

    Σίγουρα, ίσως υπολογίσές λάθος αυτόν τον κύκλο και τώρα πρέπει να κρατήσεις αυτά που έχεις αγοράσει για μερικούς μήνες/χρόνια προτού να έχεις ξανά κέρδος. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι τα crypto είναι νεκρά. Δεν είναι και δεν θα γίνουν ποτέ.


    Πηγή: Isaiah McCall

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα