Η Ρωσία θα επιτρέψει το διεθνές εμπόριο σε bitcoin, crypto για οποιαδήποτε βιομηχανία;

    Το παρόν άρθρο μεταφράστηκε από τον Αναστάσιο Ψυχογιόπουλο τον οποίο ευχαριστούμε πολύ. Μπορείτε να τον βρείτε στο Twitter: @tasosfail


    Ένας διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών της Ρωσίας δήλωσε ότι η χώρα επιδιώκει μια μη περιοριστική πολιτική για τη χρήση bitcoin και crypto στο διεθνές εμπόριο.

    Το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχεδιάζει να επιτρέψει σε οποιονδήποτε κλάδο στη χώρα να δέχεται bitcoin και κρυπτονομίσματα για διεθνές εμπόριο χωρίς περιορισμούς, σύμφωνα με αναφορά του τοπικού μέσου TASS. https://tass.ru/ekonomika/15943173?

    Ο Ιβάν Τσεμπέσκοφ, διευθυντής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου, το εξήγησε σε πρόσφατη συνέντευξη λέγοντας: «Θα επιτρέψουμε διεθνείς διακανονισμούς σε κρυπτονομίσματα για οποιουσδήποτε κλάδους χωρίς περιορισμούς».

    Ωστόσο, αν και το υπουργείο σκοπεύει να προσφέρει μια μη περιοριστική ροή για την αποδοχή του bitcoin και των κρυπτονομισμάτων, φαίνεται να υπάρχει διάσταση απόψεων από την Τράπεζα της Ρωσίας.

    «[Η κεντρική τράπεζα] τάσσεται υπέρ της δημιουργίας μιας πλήρους υποδομής για την κυκλοφορία ψηφιακών νομισμάτων στη Ρωσία», δήλωσε ο Chebeskov.

    Έτσι, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών προτιμά μια τοπική προσέγγιση στη ρύθμιση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, η κεντρική τράπεζα επιδιώκει ένα ευρύτερο φάσμα ρυθμιστικών μέτρων. Ο Chebeskov διευκρίνισε ότι το Υπουργείο Οικονομικών έχει δύο κύριες λειτουργίες που σχετίζονται με τη ρύθμιση των ψηφιακών περουσιακών στοιχείων για διεθνείς πληρωμές.

    «Πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε τοπική υποδομή για τα κρυπτονομίσματα», είπε ο Chebeskov. «Πρώτα απ’ όλα, για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των πολιτών».

    «Επειδή τώρα, όσοι διαπραγματεύονται τα ψηφιακά τους νομίσματα σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων αντιμετωπίζουν περιορισμούς», συνέχισε ο Chebeskov. «Δεύτερον, να ελέγξουμε πότε το ψηφιακό νόμισμα χρησιμοποιείται νόμιμα και πότε όχι».

    Τον περασμένο μήνα, η κεντρική τράπεζα και το υπουργείο Οικονομικών συμφώνησαν σε ένα νομοσχέδιο που θα θεσπίζει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για την αποδοχή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ως πληρωμή.

    Αυτή η απόφαση ακολουθεί μια συνεχιζόμενη συζήτηση μεταξύ των δύο θεσμικών οργάνων, η οποία έχει δει πολλά νομοσχέδια, και μάλιστα οδήγησε στον πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, να εκφράσει την ανησυχία του ότι η χώρα να μη χάσει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει το «πλεονέκτημα» της χώρας στο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων.

    Επιπλέον, η κεντρική τράπεζα φέρεται να αρχίσει να δοκιμάζει ένα ψηφιακό ρούβλι κάποια στιγμή τον Απρίλιο του 2023. Η ανταλλαγή του ψηφιακού ρουβλίου με ξένα νομίσματα και το άνοιγμα των ψηφιακών πορτοφολιών σε μη κατοίκους της Ρωσίας αναμένεται να πραγματοποιηθούν το 2024.


    Μετάφραση: Αναστάσιος Ψυχογιόπουλος – @tasosfail


    Πηγή: BitcoinMagazine

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Greepto
    Greepto
    Η ομάδα του Greepto.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα