Γιατί οι ΗΠΑ είναι μια από τις πιο φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα χώρες στον κόσμο

    Είναι δίκαιο να πούμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια από τις πιο φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα χώρες στον κόσμο. Κατατάσσονται στο Νο. 1 στην ποσότητα των κόμβων Bitcoin και Ethereum και οι ρυθμιστικές αρχές έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα. Τον Σεπτέμβριο, η διοίκηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν δημοσίευσε μια σειρά ομοσπονδιακών εκθέσεων που εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να ρυθμιστούν τα κρυπτονομίσματα το επόμενο έτος.

    Υιοθέτηση του Blockchain

    Ως μέρος αυτών των εκθέσεων, το Γραφείο Επιστήμης και Τεχνολογίας ανέφερε ότι η κυβέρνηση «έχει ευθύνη» να «προστατεύει» τις κοινότητες από τις αρνητικές επιπτώσεις της ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής που προκαλούνται από τα κρυπτονομίσματα.

    Ο νόμος του προέδρου Μπάιντεν για τη μείωση του πληθωρισμού είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η Αμερική στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, στην καθαρή ενέργεια και στην ανθεκτικότητα στο κλίμα. Αφιερώνει περίπου 370 δισεκατομμύρια δολάρια για κίνητρα, όπως πιστώσεις φόρου για την πράσινη ενέργεια, που προορίζονται να πυροδοτήσουν τη μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη τεχνολογιών καθαρής ενέργειας και να επιτρέψουν περαιτέρω την ψηφιοποίηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Σύμφωνα με μια έκθεση, η εφαρμογή της τεχνολογίας του blockchain σε μικροδίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί δυνητικά να προωθήσει «τις τεχνοκοινωνικο-οικονομικές καινοτομίες για την αναδιάρθρωση της βιώσιμης αλυσίδας εφοδιασμού της ενέργειας» επιτρέποντας τον συντονισμό των κατανεμημένων ενεργειακών πόρων.

    Το Ethereum, το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο blockchain, μεταπήδησε πρόσφατα στον πιο φιλικό προς το περιβάλλον μηχανισμό συναίνεσης, στο Proof-of-Stake (PoS) μέσω του The Merge. Η αναβάθμιση βελτίωσε τη βιωσιμότητα και την ασφάλεια του δικτύου και έλαβε μέτρα για την αύξηση της επεκτασιμότητας του και το δίκτυο προσφέρει επίσης τώρα μια ελκυστική απόδοση στο staking.

    Μια αναφορά του Σεπτεμβρίου του 2022 από το Crypto Carbon Ratings Institute αποκαλύπτει ότι η μετάβαση του Ethereum από το Proof-of-Work στο Proof-of-Stake έχει μειώσει την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει το δίκτυο του Ethereum κατά περισσότερο από 99,988% και το αποτύπωμα άνθρακα κατά πάνω από 99,992%. Αυτό θα βοηθήσει τις ΗΠΑ να επιτύχουν τους κλιματικούς στόχους τους, όπως περιγράφεται από το Γραφείο Επιστήμης και Τεχνολογίας: «μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 50% έως 52% έως το 2030, ένα σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς ρύπανση από άνθρακα έως το 2035 και καθαρές μηδενικές εκπομπές οικονομίας το αργότερο μέχρι το 2050».

    Υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων

    Η κατάρρευση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων έχει προσελκύσει μερικούς από τους μεγαλύτερους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων στον χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των MassMutual και BlackRock – οι τελευταίοι εκ των οποίων δημιούργησαν ένα επενδυτικό καταπίστευμα που παρακολουθεί την τιμή του Bitcoin, πέντε χρόνια αφότου ο διευθύνων σύμβουλός του, Λάρι Φινκ, περιέγραψε το Bitcoin ως «δείκτη ξεπλύματος χρήματος».

    Η εταιρεία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Securitize Capital σκοπεύει να κάνει tokenize το αξίας 491 δισεκατομμυρίων δολαρίων Health Care Strategic Growth Fund II της εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων KKR. Και οι Charles Schwab, Citadel, Fidelity Digital Assets και άλλοι ξεκινούν ένα νέο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που ονομάζεται EDX Markets, το οποίο πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο.

    Το Coinbase, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι θα υποστηρίξει οικονομικά μια αγωγή κατά του Υπουργείου Οικονομικών που ισχυρίζεται ότι πήγε πολύ μακριά και υπερέβαλλε όταν επέβαλε κυρώσεις στην υπηρεσία Tornado Cash.

    Οι ομοσπονδιακοί είναι ανοιχτοί στην ανάπτυξη ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC)

    Το Γραφείο Χρηματοοικονομικής Έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών δημοσίευσε ένα έγγραφο εργασίας τον Ιούλιο του 2022 που εξετάζει τις επιπτώσεις του τρόπου με τον οποίο ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (CBDC) μπορεί να επηρεάσει τη σταθερότητα του ευρύτερου τραπεζικού συστήματος. Προσδιόρισε δύο τρόπους με τους οποίους ένα CBDC μπορεί να ενισχύσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα:

    Πρώτον, οι τράπεζες κάνουν λιγότερο το λεγόμενο maturity transformation (που πρακτικά σημαίνει ότι όποτε ο όγκος των δανείων δεν ταιριάζει με τον όγκο των καταθέσεων, η τράπεζα καταφεύγει στη βραχυπρόθεσμη αγορά χρήματος για να κλείσει το χάσμα) όταν οι καταθέτες έχουν πρόσβαση στο CBDC, μειώνοντας την έκθεσή τους στις εκθέσεις των καταθετών. Δεύτερον, η παρακολούθηση της ροής κεφαλαίων στο CBDC επιτρέπει στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να αντιδρούν πιο γρήγορα σε περιόδους άγχους, γεγονός που μειώνει το κίνητρο για τους καταθέτες και άλλους βραχυπρόθεσμους πιστωτές να αποσύρουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

    Εν τω μεταξύ, η έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών του Σεπτεμβρίου 2022 «Το μέλλον των χρημάτων και των πληρωμών» εξέτασε τα stablecoin και ένα CBDC, σημειώνοντας ότι υπάρχει μια «φυσική περίπτωση χρήσης» για ένα CBDC. Η έκθεση εξετάζει τις επιπτώσεις όταν πρόκειται για «οικοδόμηση του μέλλοντος των χρημάτων και πληρωμών», «υποστήριξη της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής ηγετικής θέσης των ΗΠΑ», «προώθηση της χρηματοοικονομικής ένταξης και της ισότητας» και «ελαχιστοποίηση των κινδύνων».

    Πράσινα NFTs

    Ο John Crain, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της NFT πλατφόρμας SuperRare, επεκτάθηκε στις επιπτώσεις του PoS, λέγοντάς σε μια συνέντευξη: «Οι καλλιτέχνες ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των προοδευτικών αιτιών, επομένως το Ethereum με το proof-of-stake πραγματικά αλλάζει το παιχνίδι όσον αφορά την επίλυση ενός από τα μεγαλύτερα ζητήματα στην τεχνολογία των NFTs. […] Πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι ένα όφελος για την τέχνη στα κρυπτονομίσματα και περιμένουμε ότι θα βοηθήσει μόνο την ανάπτυξη της αγοράς».

    Η ConsenSys, που ιδρύθηκε από τον συνιδρυτή του Ethereum, Joe Lubin, ανακοίνωσε ότι θα κάνει drop μία από τις πρώτες βιώσιμες συλλογές NFT στο ενημερωμένο δίκτυο PoS Ethereum.

    Κρυπτονομίσματα και παράνομη χρήση τους

    Τον Ιούνιο του 2022, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι είχε συλλάβει τρία άτομα σε σχέση με το «πρώτο στην ιστορία σύστημα εσωτερικού trading (insider trading) στα κρυπτονομίσματα από εμπιστευτικές πληροφορίες». Τα φερόμενα εγκλήματα αφορούσαν έναν πρώην διευθυντή προϊόντων στην Coinbase.

    Τον Σεπτέμβριο του 2022, το τμήμα δημοσίευσε την έκθεσή του «Ο ρόλος της επιβολής του νόμου στην ανίχνευση, έρευνα και δίωξη εγκληματικής δραστηριότητας που σχετίζεται με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία» και ίδρυσε ένα εθνικό δίκτυο συντονιστών (DAC) των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για να προωθήσει τις «προσπάθειές του για την καταπολέμηση της αυξανόμενης απειλής που προκαλεί η παράνομη χρήση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στο αμερικανικό κοινό».

    Καθώς τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία διαδραματίζουν αυξανόμενο ρόλο στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα, πρέπει να συνεργαστούμε με υπηρεσίες και φορείς σε όλη την κυβέρνηση για να αποτρέψουμε και να διακόψουμε την εκμετάλλευση αυτών των τεχνολογιών για τη διευκόλυνση του εγκλήματος και την υπονόμευση της εθνικής μας ασφάλειας.

    Γενικός Εισαγγελέας Merrick Garland.

    Ο Βοηθός του Γενικού Εισαγγελέα, Kenneth Polite Jr., του Ποινικού Τμήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε:

    Οι εξελίξεις στα κρυπτονομίσματα έχουν δημιουργήσει ένα νέο τοπίο για τους εγκληματίες να εκμεταλλευτούν την καινοτομία για περαιτέρω σημαντικές εγκληματικές απειλές και απειλές για την εθνική ασφάλεια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Μέσω της δημιουργίας του Δικτύου DAC, το Ποινικό Τμήμα και η Εθνική Ομάδα Επιβολής Κρυπτονομισμάτων θα συνεχίσουν να διασφαλίζουν ότι το Τμήμα και οι εισαγγελείς του βρίσκονται στην καλύτερη θέση για να καταπολεμήσουν τις συνεχώς εξελισσόμενες εγκληματικές χρήσεις της τεχνολογίας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

    Νόμοι και ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα

    Αναπτύχθηκε σύμφωνα με το Εκτελεστικό Διάταγμα του Μπάιντεν για τη Διασφάλιση Υπεύθυνης Ανάπτυξης Ψηφιακών Περιουσιακών Στοιχείων, ο Λευκός Οίκος εξέδωσε πρόσφατα ένα ενημερωτικό δελτίο που περιγράφει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και τα κρυπτονομίσματα για την προστασία των καταναλωτών με την «έκδοση καθοδήγησης, την αύξηση των πόρων επιβολής και την επιθετική δίωξη των απατεώνων».

    Το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών (OFAC) ενημέρωσε επίσης τις οδηγίες του για τα κρυπτονομίσματα και τον χώρο αυτόν σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι και οι εταιρείες μπορούν να παραμείνουν συμβατοί με τις κυρώσεις του κατά του Tornado Cash που περιλαμβάνεται στη μαύρη λίστα λόγω ισχυρισμών ότι Βορειοκορεάτες χάκερς το χρησιμοποίησαν για ξέπλυμα κεφαλαίων. Το τμήμα είπε ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζητήσουν την άδεια του OFAC για να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους που συνδέονται με το Tornado Cash.


    Πηγή: Cointelegraph

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα