Τα 5 καλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων (exchanges) για το 2022

    Υπάρχουν πάρα πολλά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Ποια όμως είναι τα καλύτερα και τα πιο αξιόπιστα;

    Τι είναι τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων;

    Ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων (crypto exchange) είναι μια πλατφόρμα όπου ο καθένας μπορεί να αγοράσει και να πουλήσει κρυπτονομίσματα. Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων ουσιαστικά διευκολύνουν τους χρήστες να ανταλλάσσουν τα κρυπτονομίσματα τους λειτουργώντας ως μεσάζοντας. Και οι κυριότεροι τρόποι που βγάζουν κέρδος από αυτό είναι μέσω των χρεώσεων για αυτές τις ανταλλαγές (trading fees) και των τελών των συναλλαγών (transaction fees).

    Τα περισσότερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων προσφέρουν επίσης λειτουργίες όπως ανταμοιβές από staking (η διατήρηση ενός κρυπτονομίσματος για μια ορισμένη χρονική περίοδο), margin trading, εργαλεία για το trading και άλλα.

    Όταν θέλετε να επιλέξετε το καλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων για τις ανάγκες σας, είναι σημαντικό να εξετάσετε αρκετές παραμέτρους ανάλογα την χρήση σας, μερικές από αυτές είναι:

    • τα υποστηριζόμενα κρυπτονομίσματα,
    • οι χρεώσεις του ανταλλακτηρίου,
    • τις επιλογές για την κατάθεση και την ανάληψη χρημάτων,
    • οι διαφορετικές δυνατότητες και λειτουργείες που μπορεί να προσφέρει,
    • το πόσο εύχρηστο είναι και φυσικά
    • η ασφάλεια που προσφέρει.

    Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα Χ καλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων για την αγορά και την πώληση των κρυπτονομισμάτων βάση των παραπάνω παραμέτρων.

    1. Coinbase και Coinbase Pro

    Coinbase Logo

    Διαθέσιμα Κρυπτονομίσματα: 113

    Χρεώσεις:
    – Για το Coinbase μέχρι 1.99% για κάθε trade (μέχρι 0.50% η χρέωση του trade και μέχρι 1.49% οι χρεώσεις του Coinabse.
    – Για το Coinbase Pro μέχρι 0.50% για κάθε trade

    Με την έγγραφή χρησιμοποιώντας το παραπάνω κουμπί κερδίζεις 10$ για καταθέσεις των 100$ και άνω.

    Το Coinbase είναι μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 100 χώρες και έχει 43+ εκατομμύρια επαληθευμένους χρήστες.

    Γιατί ξεχωρίζει;

    To Coinbase – μια από τις μεγαλύτερες και ασφαλέστερες πλατφόρμες εκεί έξω – προσφέρει περισσότερα από 110 κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin, Ethereum και Cardano. Ορισμένες από τις δυνατότητες του περιλαμβάνουν τις ανταμοιβές από staking και εφαρμογή για iOS και Android.

    Θεωρείται η τέλεια πλατφόρμα για αρχάριους λόγω του ότι είναι πολύ απλό και εύχρηστο, μειώνοντας σημαντικά το εμπόδιο της εισόδου στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, ο οποίος συνήθως θεωρείται μπερδεμένος και περίπλοκος. Αλλά αυτή η ευκολία έχει και ένα κόστος.

    Έχει μια μπερδεμένη δομή χρεώσεων η οποία εν τέλει σας χρεώνει περισσότερο από ό,τι αν κάνατε την ίδια αγορά στην λιγότερο φιλική προς τους αρχάριους πλατφόρμα της εταιρείας, στην Coinbase Pro (ή σε άλλα ανταλλακτήρια), η οποία είναι επίσης δωρεάν για χρήση.

    Στο Coinbase Pro υπάρχει μικρότερες χρεώσεις και σημαντικά περισσότερα χαρακτηριστικά όσον αφορά τα διαγράμματα και τους δείκτες. Το Coinbase Pro είναι ένα τέλειο επόμενο βήμα για όσους έχουν μάθει να χρησιμοποιούν το Coinbase και θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα, αφού η προχωρημένη αυτή πλατφόρμα επιτρέπει τις μικρότερες χρεώσεις, το margin trading και επιτρέπει στους χρήστες να τοποθετήσουν limit, market και stop orders με μικρότερη χρέωση.

    Το Coinbase λαμβάνει τα κορυφαία μέτρα ασφαλείας και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να διατηρήσετε την ασφάλεια από την πλευρά σας. Προσφέρει βιομετρική ασφάλεια, επαλήθευση σε δύο βήματα και ασφάλιση σε περίπτωση παραβίασης της Coinbase. Ωστόσο, αυτή η ασφάλιση δεν ισχύει εάν κάνετε οποιαδήποτε πράξη απροσεξίας.

    Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

    Πλεονεκτήματα

    • Φιλικό για αρχάριους, πολύ εύχρηστο και με εύκολη διαδικασία αγοράς.
    • Υποστηρίζουν αρκετά από τα πιο δημοφιλή και αξιόπιστα κρυπτονομίσματα.
    • Υποστηρίζει τα ευρώ και τα δολάρια και μπορεί να γίνει κατάθεση με αυτά
    • Προσφέρουν κορυφαία ασφάλεια
    • Η εκπαιδευτική του πλατφόρμα Learn ανταμείβει τους χρήστες με κρυπτονομίσματα όταν μαθαίνουν για αυτά.

    Μειονεκτήματα

    • Στην απλή έκδοση οι χρεώσεις είναι μεγαλύτερες προς χάριν της ευκολίας χρήσης
    • Πρέπει να χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα Pro για πιο προχωρημένες λειτουργίες και μικρότερες χρεώσεις
    • Δεν υποστηρίζουν μερικά μικρά αλλά ανερχόμενα κρυπτονομίσματα
    • Υπάρχει πρόβλημα με την επιβεβαίωση της διεύθυνσης αν τα έγγραφα σας είναι στα Ελληνικά

    Με την έγγραφή χρησιμοποιώντας το παραπάνω κουμπί κερδίζεις 10$ για καταθέσεις των 100$ και άνω.

    2. Gemini

    Gemini Logo

    Διαθέσιμα Κρυπτονομίσματα: 56

    Χρεώσεις:
    – 0.99$-2.99$ για συναλλαγές από 10-200$
    – 1.49% για συναλλαγές πάνω από 200$
    – Στανταρ 0.50% χρέωση υπέρ του Gemini για κάθε συναλλαγή

    Με την έγγραφή χρησιμοποιώντας το παραπάνω κουμπί κερδίζεις 10$ για καταθέσεις των 100$ και άνω.

    Το Gemini είναι ένα από τα πολύ λίγα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων που ελέγχονται στις ΗΠΑ. Ο έλεγχος του γίνεται από το NYSDFS.

    Γιατί ξεχωρίζει;

    Παρόμοια με το Coinbase, το Gemini μπορεί να είναι μια πολύ καλή επιλογή για αρχάριους που θέλουν να μπουν στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Η άνεση και η ευχρηστία του συνοδεύονται όμως από μια υψηλότερη (και μπερδεμένη) δομή χρεώσεων που ίσως κοστίσει αρκετά μέχρι να είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε μια πλατφόρμα (άλλης εταιρείας ή της ίδιας) με λίγοτερο κόστος.

    Το Gemini προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών trading για χρήστες αλλά και ιδρύματα. Οι traders μπορούν να επωφεληθούν από πολλές πλατφόρμες που έχει, όπως το διαδικτυακό ανταλλακτήριο του, οι εφαρμογές για κινητά iOS και Android, η πλατφόρμα Gemini Active Trader, το Gemini Fund Sulutions και αλλά και θεσμικά εργαλεία για trading.

    Αλλά το ανταλλακτήριο παρέχει επίσης μερικά άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά: Gemini Wallet, Gemini Earn, Gemini Clearing (υπηρεσίες brokerage για trading κρυπτονομισμάτων εκτός του ανταλλακτηρίου μεταξύ 2 μερών), Gemini Custody, Gemini Pay και Gemini Dollar (ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο που υποστηρίζεται από τα δολάρια) .

    Παρόλο που το Gemini δεν είναι ένα πορτοφόλι με την αυστηρή έννοια, οι δύο επιλογές αποθήκευσης και φύλαξης – το Gemini Wallet και το Gemini Custody – σας δίνουν την επιλογή για τα κρυπτονομίσματα σας της διαδικτυακής αποθήκευσης ή της θεσμικής αποθήκευσης που γίνεται σε ένα μέρος που δεν είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο. Το Gemini Custody προσφέρει επίσης ασφαλιστική κάλυψη 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Το Gemini Earn σάς δίνει την επιλογή να λάβετε έως και 8,05% επιτόκιο σε κάποια κρυπτονομίσματα σας.

    Όσον αφορά την ασφάλεια το Gemini έχει από το μεγαλύτερο επίπεδο ασφάλειας στον χώρο. Δεν έχει γίνει hacked ποτέ. Προστατεύει τα περιουσιακά σας στοιχεία από εξωτερικές απειλές (π.χ. hacking) ενώ προσπαθεί να σας βοηθήσει να μην κάνετε κάποιο ανθρώπινο λάθος. Το Gemini τηρεί επίσης αυστηρούς κανόνες και διατηρούν τα περιουσιακά σας στοιχεία μη διαθέσιμα στην ομάδα του για να αποτρέψουν την κατάχρηση της πρόσβασης από κάποιον εκ των έσω της εταιρείας.

    Το Gemini όπως είπαμε έχει μια πολύ απλή διεπαφή για τους νέους επενδυτές, ενώ οι πιο έμπειροι έμποροι θα εκτιμήσουν την πλατφόρμα ActiveTrader του. Μπορείτε να βρείτε ανταλλακτήρια που έχουν μικρότερες χρεώσεις για συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, αλλά τα μέτρα ασφαλείας και η ασφάλιση του Gemini έναντι διαδικτυακών παραβιάσεων είναι πολύ σημαντικό ατού όπως και η μεγάλη ασφάλεια του.

    Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

    Πλεονεκτήματα

    • Είναι απλό και εύχρηστο για τους αρχάριους σε συνδυασμό με πιο εξειδικευμένες δυνατότητες για τους πιο έμπειρους
    • Έχει δυνατά μέτρα ασφαλείας και δεν έχει γίνει hacked ποτέ
    • Είναι 100% νόμιμο ανταλλακτήριο και ελέγχεται στις ΗΠΑ
    • Χάρη στο Gemini Earn μπορείτε να κερδίζετε τόκους από τα κρυπτονομίσματα σας
    • Περιέχει στην πλατφόρμα του εκτενές εκπαιδευτικό υλικό

    Μειονεκτήματα

    • Οι χρεώσεις είναι μεγαλύτερες προς χάριν της ευκολίας χρήσης
    • Δεν έχει στην πλατφόρμα του πολλά κρυπτονομίσματα με συνέπεια να λείπουν αρκετά δημοφιλή ή ανερχόμενα

    Με την έγγραφή χρησιμοποιώντας το παραπάνω κουμπί κερδίζεις 10$ για καταθέσεις των 100$ και άνω.

    3. Binance

    https://www.investopedia.com/thmb/s4XaDCi4vnh8OWlV0yWqHK8L4T4=/2700x0/filters:no_upscale():max_bytes(150000):strip_icc():format(webp)/binance-logo-f8722d11f9d34955b6135202a1ab184d.png

    Διαθέσιμα Κρυπτονομίσματα: 393

    Χρεώσεις:
    – Μέχρι 0.1% για κάθε trade στο spot
    – Μέχρι 0.04% για κάθε trade στα futures

    Με την έγγραφή χρησιμοποιώντας το παραπάνω κουμπί κερδίζεις 5% έκπτωση στα trading fees (στις χρεώσεις για τις συναλλαγές σου δηλαδή).

    «Binary + Finance» είναι οι δύο λέξεις που δημιουργούν το Binance. Το Binance είναι ίσως το μεγαλύτερο και το πιο δημοφιλές ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων βάση χρηστών και όγκου συναλλαγών.

    Γιατί ξεχωρίζει;

    Το Binance προσφέρει μια πολύ μεγάλη λίστα κρυπτονομισμάτων πέρα ​​από τα πιο δημοφιλή και κυριαρχεί στον χώρο, αφού ένα σημαντικό μέρος του όγκου συναλλαγών των κρυπτονομισμάτων καθημερινά συμβαίνει στην πλατφόρμα του και έχει τους περισσότερους χρήστες παγκοσμίως. Το ανταλλακτήριο επιτρέπει τις καταθέσεις χρησιμοποιώντας διάφορα fiat νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του ευρώ και του δολαρίου.

    Ορισμένα από τα προνόμια ενός λογαριασμού στο Binance περιλαμβάνουν τις ανταμοιβές από το staking, τις επαναλαμβανόμενες αγορές (μια αυτοματοποιημένη λειτουργία που σας δίνει τη δυνατότητα να επενδύετε αυτόματα με ένα καθορισμένο πρόγραμμα), τις συναλλαγές OTC, μια χρεωστική κάρτα και πολλά άλλα. Διαθέτει επίσης εφαρμογή για συσκευές iOS και Android.

    Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα ανταλλακτήρια του είναι η δομή των προμηθειών του. Οι χρεώσεις γενικά ξεκινούν χαμηλά και στη συνέχεια πάνε μόνο χαμηλότερα. Το Binance χρησιμοποιεί ένα μοντέλο χρεώσεων βάσει του όγκου των συναλλαγών σας και σας δίνει ακόμη περισσότερες εκπτώσεις εάν χρησιμοποιείτε το δικό του κρυπτονόμισμα (το BNB). Οι χρεώσεις του είναι από τις χαμηλότερες στον χώρο των ανταλλακτηρίων καθώς χρεώνει μέχρι 0,1% για κάθε συναλλαγή.

    Το Binance είναι κατάλληλο επίσης για άτομα που θέλουν να κάνουν trade ή να επενδύσουν σε λιγότερο γνωστά altcoins. Προσφέρει περισσότερα από 390 διαφορετικά κρυπτονομίσματα και είναι μια καλή επιλογή για όποιον θέλει πιο προηγμένα διαγράμματα από τα περισσότερα άλλα ανταλλακτήρια. Οι δυνατότητες και τα ανεπτυγμένα διαγράμματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά, ειδικά αν ληφθούν υπόψη οι μικρές χρεώσεις τους.

    Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ πολλαπλών διεπαφών, τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους traders. Επίσης, είναι διαθέσιμο για τους χρήστες να συναλλάσσονται με μόχλευση έως 100x σε ορισμένα διαθέσιμα νομίσματα.

    Το Binance είναι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων. επομένως η ασφάλεια είναι κορυφαία. Προσφέρουν υποστήριξη 24×7 και επεξεργάζονται περισσότερες από 1.400.000 συναλλαγές κάθε δευτερόλεπτο.

    Έχουν ένα ταμείο (fund), το SAFU (Secure Asset Fund for Users), το οποίο λειτουργεί ως ένα ασφαλιστικό ταμείο έκτακτης ανάγκης για την προστασία των μελλοντικών συμφερόντων όλων των χρηστών. Το Binance κατανέμει το 10% όλων των προμηθειών που εισπράττονται στο SAFU για να προσφέρει προστασία στους χρήστες και στα κεφάλαιά τους σε ακραίες περιπτώσεις. Αυτά τα κεφάλαια αποθηκεύονται σε ξεχωρίστα cold wallets.

    Το 2019 υπέστησαν ένα hack και οι εισβολείς μπόρεσαν να κάνουν ανάληψη κρυπτονομίσματα αξίας άνω των 40 εκατομμυρίων δολαρίων από το ανταλλακτήριο.

    Το Binance αποφάσισε να καλύψει πλήρως αυτές τις ζημίες χρησιμοποιώντας το ταμείο ασφαλείας «SAFU» που είπαμε προηγουμένως και επέστρεψε σε όλους τους χρήστες τυχόν απώλειες που υπέστησαν. Έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το ταμείο για να αποζημιώσουν τις ζημίες των χρηστών του και σε άλλες περιπτώσεις που δεν ήταν ευθύνη τους (όπως αυτό και αυτό).

    Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

    Πλεονεκτήματα

    • Πολύ μικρότερες χρεώσεις συναλλαγών σε σχέση με άλλα μεγάλα ανταλλακτήρια
    • Υποστηρίζει πολύ μεγάλη ποικιλία κρυπτονομισμάτων
    • Διαθέτει πιο προηγμένα διαγράμματα
    • Έχει πάρα πολλές δυνατότητες και παραμένει εύχρηστο όμως
    • Υποστηρίζει τα ευρώ και τα δολάρια και μπορεί να γίνει κατάθεση με αυτά
    • Έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι ακόμα και σε κάποια ακραία περίπτωση ενός hack, καλύπτουν τις ζημιές των χρηστών
    • Έχει το δικό του token όπου η κατοχή του δίνει πλεονεκτήματα και εκπτώσεις στην πλατφόρμα του
    • Περιέχει στην πλατφόρμα του εκτενές εκπαιδευτικό υλικό

    Μειονεκτήματα

    • Ίσως κάποιος αρχάριος να μπερδευτεί με την πληθώρα των επιλογών
    • Λόγω της τεράστιας βάσης των χρηστών του, κάποιες φορές υπάρχει καθυστέρηση και παράπονα για την εξυπηρέτηση πελατών τους ενώ δεν προσφέρουν και τηλεφωνική υποστήριξη
    • Είχε αντιμετωπίσει πρόσφατα νομικά ζητήματα σε διάφορες χώρες τα οποία όμως προσπαθεί να τα λύσει

    Με την έγγραφή χρησιμοποιώντας το παραπάνω κουμπί κερδίζεις 5% έκπτωση στα trading fees (στις χρεώσεις για τις συναλλαγές σου δηλαδή).

    4. Bittrex

    Bittrex Logo

    Διαθέσιμα Κρυπτονομίσματα: 394

    Χρεώσεις:
    – Μέχρι 0.35% για κάθε trade (εξαρτάται από τον μηνιαίο όγκο συναλλαγών σας)

    Το Bittrex είναι ένα από τα παλιά και καλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Δεν κάνει διαφοροποίηση μεταξύ των έμπειρων και των αρχάριων χρηστών του και παρέχει τεχνολογία αιχμής και στους δύο.

    Γιατί ξεχωρίζει;

    Όσον αφορά την ασφάλεια του λογαριασμού, το Bittrex είναι δύσκολο να νικηθεί. Το ανταλλακτήριο λέει ότι χρησιμοποιεί μια στρατηγική ενός πορτοφολιού πολλαπλών σταδίων για να διασφαλίσει ότι τα χρήματα σας φυλάσσονται σε ασφαλές, cold storage μέρος (αποθήκευση δηλαδή εκτός σύνδεσης). Δεν έχει γινεί ποτέ hacked από το 2013 που δημιουργήθηκε.

    Οι χρεώσεις των συναλλαγών στο Bittrex είναι επίσης σημαντικά χαμηλότερες σε σύγκριση με άλλα ανταλλακτήρια. Xρησιμοποιεί μια δομή για τις χρεώσεις του που βασίζεται στον όγκο των συναλλαγών σας τις τελευταίες 30 ημέρες (το ποσό των κρυπτονομισμάτων που έχετε ανταλλάξει τις τελευταίες 30 ημέρες). Αλλά σε αντίθεση με άλλα ανταλλακτήρια που αναφέρθηκαν παραπάνω, το Bittrex δεν χρεώνει απολύτως τίποτα για τις αναλήψεις των ευρώ. Ωστόσο, οι αναλήψεις σε κρυπτονομίσματα έχουν μικρές χρεώσεις που είναι αναγκαίες λόγω δικτύου.

    Το Bittrex προσφέρει επίσης μια λειτουργία ‘Άμεσης Αγοράς & Πώλησης’ που σας επιτρέπει να ανταλλάσσετε Bitcoin και άλλα περιουσιακά στοιχεία με το πάτημα ενός κουμπιού. Έχει επίσης διαθέσιμη και εφαρμογή για συσκευές iOS ή Android. Προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία κρυπτονομισμάτων αφού στην πλατφόρμα του αυτήν την στιγμή είναι διαθέσιμα 394 κρυπτονομίσματα.

    Το αρνητικό του είναι ότι πολλοί χρήστες έχουν σοβαρά παράπονα από την εξυπηρέτηση πελατών του Bittrex όπως και από το γεγονός ότι φαίνεται να είχε κλείσει κάποιους λογαριασμούς χωρίς κάποια ειδοποίηση.

    Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

    Πλεονεκτήματα

    • Από τα πιο ασφαλή ανταλλακτήρια στον χώρο (αν όχι το πιο ασφαλές)
    • Έχει μεγάλη ποικιλία κρυπτονομισμάτων
    • Η λειτουργία ‘Αμεσης Αγοράς & Πώλησης’ είναι πολύ βολική
    • Σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες δεν είναι συχνό φαινόμενο να αντιμετωπίζει πρόβλημα η υπηρεσία του όπως να βγει εκτός σύνδεσης

    Μειονεκτήματα

    • Υπάρχουν σοβαρά παράπονα προς την εξυπηρέτηση πελατών τους
    • Υπήρχαν κάποια περιστατικά που λογαριασμοί χρηστών κλειδώθηκαν/έκλεισαν χωρίς κάποια προηγούμενη ειδοποίηση

    5. Kraken

    Kraken investing Logo

    Διαθέσιμα Κρυπτονομίσματα: 97

    Χρεώσεις:
    – Για το Instant Buy 0.90% για την stablecoins και 1.50% για την αγορά άλλων κρυπτονομισμάτων
    – Για την πλατφόρμα του ανταλλακτηρίου 0.16-0.26% για κάθε trade όπως περιγράφεται εδώ

    Ένα από τα παλαιότερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, που δύο χρόνια μετά από το Bitcoin (το 2011), το Kraken προσφέρει μια σταθερή γκάμα νομισμάτων με χαμηλές χρεώσεις και πολύ μεγάλη ασφάλεια.

    Γιατί ξεχωρίζει;

    Το Kraken διαθέτει 95+ κρυπτονομίσματα με μια σειρά από δυνατότητες προσαρμοσμένες τόσο για ιδιώτες επενδυτές όσο και για θεσμικούς επενδυτές. Είναι ένα πλήρως λειτουργικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με χαμηλές χρεώσεις και κορυφαία ασφάλεια. Το Kraken είναι κατάλληλο κυρίως για έμπειρους επενδυτές που θα αξιοποιήσουν στο έπακρο το margin trading και άλλες προηγμένες δυνατότητες.

    Οι χρεώσεις του Kraken είναι στο ίδιο επίπεδο με αρκετά άλλα ανταλλακτήρια. Δεν είναι το φθηνότερο στην αγορά, αλλά οι χρεώσεις του είναι χαμηλότερες από το Coinbase για παράδειγμα. Οι χρεώσεις του εξαρτώνται από τον όγκο των συναλλαγών σας τις τελευταίες 30 ημέρες. Όσο περισσότερες συναλλαγές πραγματοποιήσατε τις τελευταίες 30 ημέρες, τόσο χαμηλότερες είναι οι χρεώσεις σας.

    Το Kraken λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τη δέσμευσή του για την ασφάλεια, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με τέλεια βαθμολογία στον ιστότοπο αξιολόγησης της ασφάλειας των κρυπτονομισμάτων, το CER. Αξιοσημείωτο είναι το ότι το Kraken δεν είχε κανένα σημαντικό γεγονός hacking στη 10ετή ιστορία του. Αυτό μιλάει από μόνο του. Διαθέτει τόσο φυσική ασφάλεια όσο και οικονομική σταθερότητα. Επιπλέον, ωθεί τους χρήστες σε υγιείς συνήθειες ασφάλειας.

    Το Kraken όχι μόνο προσφέρει ασφαλή αποθήκευση νομισμάτων, με το 95% των καταθέσεων να αποθηκεύονται εκτός σύνδεσης σε cold storage μέρη σε όλο τον κόσμο, αλλά υπόσχεται επίσης ασφάλεια και της πλατφόρμας, οι διακομιστές του φυλάσσονται σε ασφαλή μέρη υπό επιτήρηση 24/7 από ένοπλους φρουρούς και κάμερες. Εκτός από τα φυσικά μέτρα ασφαλείας, το Kraken κρυπτογραφεί όλα τα ευαίσθητα στοιχεία επικοινωνίας σας σε επίπεδο συστήματος και δεδομένων και συμμετέχει τακτικά σε δοκιμές ευπάθειας του δικού του συστήματος.

    Παρόλα αυτά, για κάποιον πραγματικά αρχάριο ίσως δυσκολευτεί στην αρχή μιας και θα μπορούσε να ήταν και πιο εύχρηστο. Προσωπικά ακόμα και μετά από τόσα χρόνια στον χώρο, ακόμα κάποια πράγματα μου φαίνονται μπερδεμένα ή μου λείπουν όσον αφορά την διεπαφή του Kraken.

    Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

    Πλεονεκτήματα

    • Κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας και δεν έχουν γίνει ποτέ hacked
    • Έχουν μια ικανοποιητική ποικιλία κρυπτονομισμάτων
    • Προσφέρουν υπηρεσίες staking
    • Οι χρεώσεις για το trading στην πλατφόρμα του είναι λογικές
    • Προσφέρουν κάποιες προχωρημένες υπηρεσίες οι οποίες ίσως ενδιαφέρουν μερικούς πιο έμπειρους χρήστες και traders

    Μειονεκτήματα

    • Ίσως είναι κάπως δύσχρηστο για κάποιους χρήστες ειδικά για όσους είναι αρχάριοι
    • Το Instant Buy (που είναι επικεντρωμένο στο να το χρησιμοποιήσουν όσοι είναι νέοι στον χώρο) έχει μεγάλες χρεώσεις
    • Έχουν υπάρξει σοβαρά παράπονα για την εξυπηρέτηση πελατών τους
    • Έχουν κάνει μήνυση σε πρώην υπαλλήλους τους και έχουν στείλει εξώδικο στο glassdoor προσπαθώντας να διαγραφούν οι κακές κριτικές ενάντια στο Kraken

    Disclaimer:

    Το παρόν άρθρο είναι προσωπική άποψη του αρθρογράφου έπειτα από έρευνα και προσωπική χρήση των εν λόγω ανταλλακτηριών. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προτροπή η χρήση ενός συγκεκριμένου και πάντα πρέπει να κάνετε προσωπική έρευνα.

    Αν θέλετε να μας στηρίξετε στο άρθρο περιέχονται referral links/codes όπου μπορείτε να εγγραφείτε σε κάποιο ανταλλακτήριο χρησιμοποιώντας αυτά τα link. Τα έσοδα θα μοιραστούν σε όσους αρθρογραφούν στο Greepto και είναι μέλος αυτής της προσπάθειας.

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα