Τα NFT Avatars ίσως έρθουν στο Facebook και το Instagram

    Οι Financial Times αναφέρουν επίσης ότι ο τεχνολογικός γίγαντας έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις για το αν θα χτίσει μια αγορά όπου θα μπορούσαν να διαπραγματεύονται τα NFT.

    Έχεις ένα NFT avatar; Ίσως σύντομα να μπορείς να το βάλειςμε περηφάνια ως εικόνα προφίλ σου στο Facebook και το Instagram.

    Αυτό αναφέρουν οι Financial Times, οι οποίοι λένε ότι η μητρική εταιρεία και των δύο κοινωνικών δικτύων – η Meta – εργάζεται σε σχέδια που θα επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν και να πουλούν NFTs.

    Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο τεχνολογικός γίγαντας έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις για το αν θα χτίσει μια αγορά όπου θα μπορούσαν να διαπραγματεύονται NFTs, κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφικό για το OpenSea, τον σημερινό ηγέτη του κλάδου.

    Όλα αυτά έρχονται μήνες αφότου το Facebook ανακοίνωσε ότι μετονομάζει σε Meta, αντανακλώντας την ανανεωμένη εστίαση του Mark Zuckerberg στο metaverse. Οι FT τόνισαν ότι όλα τα σχέδια γύρω από τα NFT είναι ρευστά και υπόκεινται σε αλλαγές.

    Το Facebook και το Instagram εξίσου έβγαζαν πάρα πολλά χρήματα — δημιουργώντας δισεκατομμύρια δολάρια σε διαφημίσεις. Ωστόσο, η άφιξη νεότερων κοινωνικών δικτύων και η φθίνουσα δημοτικότητα και των δύο πλατφορμών ωθεί το Meta να αναζητήσει νέες ροές εσόδων.

    Με τους μηνιαίους όγκους συναλλαγών του OpenSea να σπάνε ρεκόρ — παρόλο που βρισκόμαστε μόλις στα μισά του Ιανουαρίου — τα NFT θα μπορούσαν να είναι ένα λογικό επόμενο βήμα. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν φόβοι ότι ο κόσμος της ψηφιακής τέχνης είναι μια τεράστια φούσκα που ετοιμάζεται να σκάσει. Το trading σε αυτόν τον τομέα συνεχίστηκε αμείωτο παρά την ύφεση στις αγορές των κρυπτονομισμάτων.

    Τι γίνεται με το Novi;

    Το Meta έχει αντιμετωπίσει προβλήματα καθώς προσπαθεί να λανσάρει το δικό του ψηφιακό νόμισμα.

    Το Diem αντιμετώπισε μια σθεναρή απώθηση από τις ρυθμιστικές αρχές και αυτό με τη σειρά του είχε αρνητικό αντίκτυπο στα σχέδια για την κυκλοφορία του ψηφιακού πορτοφολιού Novi.

    Οι δοκιμές του Novi έχουν τώρα ξεκινήσει σε μέρη των ΗΠΑ και της Γουατεμάλας και για περιορισμένο αριθμό χρηστών, το πορτοφόλι ενσωματώνεται επίσης στο cashback. Ωστόσο, το έργο έπρεπε να βασιστεί στο Pax Dollar – ένα stablecoin που εκδόθηκε από το Paxos – καθώς προσπαθεί να πάρει το πράσινο φως από τις αρχές.

    Η περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της υποδομής θα μπορούσε να αποδειχθεί κρίσιμη εάν τα NFT πρόκειται να γίνουν μέρος του οικοσυστήματος της Meta.


    Πηγή: CoinMarketCap

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα