Τα αποθέματα της Binance σε Bitcoin είναι “υπερ-εξασφαλισμένα”, λέει μια νέα έκθεση

    Η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο βάση του όγκου συναλλαγών, δημοσίευσε μια νέα έκθεση την Τετάρτη από την Mazars, μια παγκόσμια εταιρεία χρηματοοικονομικού ελέγχου, λογιστικής και συμβουλευτικών υπηρεσιών, η οποία δείχνει ότι τα αποθέματα των Bitcoin των πελατών της Binance είναι υπερ-εξασφαλισμένα.

    Η ελεκτική εταιρεία Mazars επιβεβαίωσε στις 7 Δεκεμβρίου ότι το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance είχε τον έλεγχο των 575.742,42 Bitcoin των πελατών της, αξίας περίπου 9,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων τη στιγμή αυτή.

    Ως μέρος της δέσμευσής της για την απόδειξη των αποθεματικών, η Binance ζήτησε μια συμφωνημένη διαδικασία (AUP) ή έναν περιορισμένο σε κλίμακα έλεγχο, στις 22 Νοεμβρίου.

    «Τη στιγμή της αξιολόγησης, η Mazars παρατήρησε ότι τα ελεγχόμενα περιουσιακά στοιχεία εντός του πεδίου της Binance υπερβαίνουν το 100% των συνολικών υποχρεώσεων της πλατφόρμας», ανέφερε η Mazars σε ανακοίνωσή της. Το ακριβές ποσοστό ήταν 101%.

    Η κατάρρευση του FTX, ενός άλλου centralized ανταλλακτηρίου λόγω ζητημάτων ρευστότητας έχει σπεύσει τους αντιπάλους να βελτιώσουν τη διαφάνεια των χρηματοοικονομικών τους αποθεμάτων. Η αναφορά από τη Mazars είχε σκοπό να διαβεβαιώσει τους πελάτες ότι τα Bitcoin τους είναι εγγυημένα, υπάρχουν στο blockchain και βρίσκονται στον έλεγχο της Binance.

    Ωστόσο, η αξιολόγηση δεν είναι επίσημος έλεγχος, σύμφωνα με τη Francine McKenna, λέκτορα χρηματοοικονομικής λογιστικής στο The Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. “Έκαναν μια σύγκριση των υπολοίπων ανά διεύθυνση δημόσιου κλειδιού από μια λίστα που έλαβαν από τη διοίκηση. Δεν συνέκριναν τα υπόλοιπα σε ανεξάρτητες τράπεζες ή αποθετήρια”, δήλωσε η McKenna.

    «Αυτό είναι πιο άχρηστο ακόμη και από την αναφορά σχετικά με το Tether ή το USDC», πρόσθεσε. Τον Σεπτέμβριο, η Friedman LLP, μια λογιστική εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη που παρείχε ελεγκτικές υπηρεσίες για τον εκδότη stablecoin Tether το 2017 κατηγορήθηκε για «σειριακές παραβιάσεις των ομοσπονδιακών νόμων περί κινητών αξιών» και «ανάρμοστη επαγγελματική συμπεριφορά» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ, και επέβαλε στηνεταιρεία πρόστιμο 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Η Tether προσέλαβε την BDO Italia για να αναλάβει τις τακτικές εκθέσεις της τον Αύγουστο.

    Η Mazars τράβηξε ένα στιγμιότυπο των συνολικών αποθεματικών και υποχρεώσεων της Binance στις 22 Νοεμβρίου για να πραγματοποιήσει μια ανάλυση των εξασφαλίσεων. Τα περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνονται ήταν οι λογαριασμοί spot, options, margin, futures, funding, loan και earn για το BTC και το wrapped Bitcoin που διατηρούνται στα blockchains των Bitcoin, Ethereum, BNB Chain και Binance Smart Chain.

    Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, η Mazars έγραψε:

    Δεν κάνουμε κανένα διάβημα σχετικά με την καταλληλότητα της συμφωνημένης αυτής διαδικασίας. Αυτή η δέσμευση δεν είναι μια δέσμευση διασφάλισης. Ως εκ τούτου, δεν εκφράζουμε γνώμη ή διαβεβαίωση. Εάν είχαμε πραγματοποιήσει πρόσθετες διαδικασίες, θα μπορούσαν να έρθουν στην αντίληψή μας άλλα θέματα που θα είχαν αναφερθεί.

    Όπως αποκαλύπτεται στις διαδικασίες της, η Mazars έλαβε ανεξάρτητα την ονομαστική αξία των περιουσιακών στοιχείων των πελατών της Binance δοκιμάζοντας μια ποικιλία διευθύνσεων πορτοφολιού που ελέγχονται από το ανταλλακτήριο. Οι ελεγκτές ζήτησαν από την Binance να μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία σε καθορισμένες διευθύνσεις και πίσω προκειμένου να επαληθευτεί η απόδειξη ιδιοκτησίας. Επιπλέον, η εταιρεία χρησιμοποίησε το λογισμικό της για να συγκεντρώσει δεδομένα πελατών που έλαβε και υπολόγισε το Merkle Root Hash. Αυτό επέτρεψε στους πελάτες της Binance να επαληθεύσουν το Merkle Leaf τους ανεξάρτητα και κρυπτογραφικά ως μέρος της Merkle Root.

    Έχουμε συμμορφωθεί με τις σχετικές ηθικές απαιτήσεις. Για τους σκοπούς αυτού του ελέγχου, δεν υπάρχουν απαιτήσεις ανεξαρτησίας με τις οποίες καλούμαστε να συμμορφωθούμε.


    Αν σας αρέσουν αυτά που γράφουμε μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω social media για να μας ακολουθήσετε και να μας στηρίξετε:


    Πηγή: Coindesk, Cointelegraph

    Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε το newsletter του Greepto!

    Παύλος Τζεγιαννάκης
    Παύλος Τζεγιαννάκηςhttps://greepto.gr
    Ιδρυτής του Greepto το hobby, software engineer στο WeatherXM το επάγγελμα. Βρίσκομαι στον χώρο του blockchain και των cryptocurrency απο το 2017, πρώτα ιδρύοντας μια εταιρεία marketing & community management, έπειτα ακολούθησα το πάθος μου - τον προγραμματισμό - και εργάστηκα στο Coinomi (ένα πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων) και πλέον θελώ να προσφέρω στην Ελληνική κοινότητα το Greepto, όπου μέσω αυτού διανέμεται δωρεάν στα Ελληνικά το πιο σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό του χώρου.

    Μετατροπέας Κρυπτονομισμάτων

    Source: CurrencyRate

    Ισοτιμίες Κρυπτονομισμάτων

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα